Web Uygulamaları için Gereksinim Mühendisliği – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Çalışmanın Amaçları ve Yapısı
Bu çalışmanın amaçları şu şekilde tanımlanabilir:
• Web uygulaması geliştirmeye yönelik bir mühendislik yaklaşımı için mevcut kavramlar, yöntemler, teknikler, araçlar ve deneyimler hakkında bilgi sağlanması.
• Geleneksel (Web tabanlı olmayan) uygulamaların geliştirilmesi ile Web uygulamalarının geliştirilmesi arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların belirlenmesi.
• Web uygulaması geliştirmeye ne kadar uygun olduklarını görmek için geleneksel Yazılım Mühendisliğinin kavramlarının, yöntemlerinin, tekniklerinin ve araçlarının analizi.
• Web uygulaması geliştirmedeki potansiyel risklerin keşfi.
• Web Mühendisliğinde gelecekteki gelişmelere bakış.
Bu çalışmanın yapısı, geleneksel Yazılım Mühendisliğinin farklı etkinliklerinin bir özeti olan Yazılım Mühendisliği Bilgi Gövdesi Rehberine dayanmaktadır.
Bu faaliyetler aynı zamanda Web uygulaması geliştirme için de geçerlidir, ancak bu çalışma ayrıntıları gösterdiğinden ve bunların sırası ve programı, tartışılan Web uygulamalarının kategorilerini ve özelliklerini hesaba katmak için kısmen uyarlanmalıdır.
Web uygulamalarının çeşitli özellikleri, Web Mühendisliğinin farklı yönleri üzerinde farklı derecelerde etkiye sahiptir ve kavramlar, yöntemler, teknikler ve araçlar üzerinde farklı taleplerde bulunur.
Bu özelliklerin buna bağlı olarak bu çalışmanın yapısı ve bireysel bölümlerin içeriği üzerinde önemli bir etkisi olmuştur ve Web Mühendisliği konusunun kapsamlı bir tartışmasını sunmaya çalıştık.
Bu çalışmada ele alınan Web Mühendisliği alanlarında tartışılan Web uygulamalarının özelliklerinin etkisini gösterir. Bireysel bölümler, bu çeşitli etkilerden kaynaklanan farklı gereksinimlerin ve literatürde ve uygulamada bulunan çözümlerin kapsamlı bir tartışmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu dizinin yapısını bir evin parçaları olarak gösteriyor. Temel bölümler üç sütun olarak gösterilmiştir: Yaklaşım, Ürün Geliştirme ve Kalite Yönleri.
Bu dizinin önden arkaya sırayla okunabilir. Bununla birlikte, bireysel “sütunlar” kümeler olarak da okunabilir, yani sıralı olmayan şekilde. Örneğin, Web Projesi Yönetimi ve 10, Süreç birbirine aittir, çünkü her ikisi de yaklaşımı ilgilendirir. Bireysel gelişim aşamalarını tekrar tekrar ele alırlar.
“Aşama” terimi, çalışmanın geri kalanında olduğu gibi bu bölümlerde de etkinlik ile eşanlamlı olarak kullanılmıştır, yani en önemli şey aşamaların sırası değil, belirli bir aşamada izlenen hedefler ve faaliyetlerdir.
Web Uygulamaları için Gereksinim Mühendisliği
Gereksinim Mühendisliği (RE), Web mühendisliğinin başarısı için kritik olan faaliyetleri kapsar. Eksik, belirsiz veya yanlış gereksinimler, geliştirmede ciddi zorluklara, hatta projelerin iptaline neden olabilir.
RE, gereksinimleri ortaya çıkarmak, açıklamak, doğrulamak ve yönetmek için ilkeler, yöntemler ve araçlarla ilgilenir. Web mühendisliğinde RE, mevcut olmayan paydaşlar, uçucu gereksinimler ve kısıtlamalar, öngörülemeyen operasyonel ortamlar, Web teknolojilerindeki deneyimsizlik, kullanılabilirlik veya performans gibi kalite yönlerinin özel önemi gibi özel zorlukları ele almalıdır.
Bu nedenle, Web mühendisliğinde mevcut RE yöntemlerini benimserken, birkaç önemli ilke akılda tutulmalıdır: önemli paydaşların katılımı; gereksinimlerin yinelemeli tanımlanması; gereksinimleri tanımlarken sistem mimarisi hakkında farkındalık; ve sonuç olarak risk yönelimi.
Gereksinimler, Web uygulamalarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, gereksinimler genellikle düzgün bir şekilde tanımlanmaz ve belirsiz, belirsiz veya yanlış bir şekilde belirtilebilir. Yetersiz gereksinimlerin tipik sonuçları, düşük kullanıcı kabulü, planlama hataları veya yetersiz yazılım mimarileridir.
Gereksinim Mühendisliği
Yazılım Gereksinim dokümanı örneği
Yazılım Gereksinim analizi Örneği
Gereksinim Analizi örneği
Gereksinim yönetimi
Yazılım gereksinim Analizi
Yazılım gereksinim analizi PDF
Yazılım Gereksinim analizi Ders NOTLARI
RE, sistem geliştirmedeki gereksinimleri belirlemek, açıklamak, doğrulamak ve yönetmek için ilkeler, yöntemler ve araçlarla ilgilenir. Bugün çok sayıda RE yöntemi ve aracı mevcuttur.
Bununla birlikte, bu yaklaşımlar genellikle uygulayıcılar tarafından uygulanmaz ve RE, özellikle Web mühendisliğinde genellikle geçici bir şekilde gerçekleştirilir. Günümüzün Web uygulamalarının karmaşıklığı daha sistematik bir yaklaşım gerektirse de, RE sürecinin olgunluğu genellikle yetersizdir.
Gereksinimlerin tanımlanması kesinlikle yeni bir sorun değildir. 1976’da Bell ve Thayer, Yazılım Gereksinimleri: Gerçekten Bir Problem mi?
1980’lerin başında, gereksinimlerdeki kusurların maliyetini inceledi ve keşfedilmemiş kusurların geç çıkarılmasının, erken teşhis ve düzeltmeye göre 200 kata kadar daha maliyetli olduğunu buldu.
Başarılı bir sistem geliştirme için gereksinimlerin önemi hakkında geniş bir fikir birliği vardır ve yıllar boyunca çok sayıda standart, yaklaşım, model, açıklama dili ve araç ortaya çıkmıştır.
Bununla birlikte, yazılım endüstrisi, gereksinimler söz konusu olduğunda hala büyük zorluklarla mücadele ediyor:
• Avusturya’da 340 şirket arasında yapılan bir çalışmada, bu şirketlerin üçte ikisinden fazlası ihtiyaç belgesi geliştirmeyi geliştirme süreçlerinde önemli bir sorun olarak görmüşlerdir. Ayrıca, şirketlerin yarısından fazlası gereksinim yönetimini büyük bir sorun olarak algılamaktadır.
• Standish Group tarafından 8000’den fazla proje arasında yürütülen bir araştırma, tüm projelerin %30’unun tamamlanmadan önce başarısız olduğunu ve geri kalan projelerin %70’inin müşterilerin beklentilerini karşılamadığını gösterdi.
Vakaların yarısından fazlasında, gözlemlenen sorunlar, zayıf kullanıcı katılımı, eksik veya değişken gereksinimler, gerçekçi olmayan beklentiler, belirsiz hedefler ve gerçekçi olmayan programlar dahil olmak üzere gereksinimlerle yakından ilişkiliydi.
• Cutter Consortium tarafından Web uygulamalarının geliştirilmesi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, sistemlerin yalnızca %16’sı yüklenicilerin gereksinimlerini tam olarak karşılarken, devreye alınan sistemlerin %53’ü gerekli yetenekleri karşılamamaktadır.
Program, bütçe ve kalite hedeflerini karşılamak için YE’nin önemi ve değeri konusunda genel bir fikir birliği olsa da, mevcut süreçlerin, çıkarım yöntemlerinin, notasyonların ve araçların somut uyarlamasında ve kullanımında sıklıkla sorunlar vardır.
Bu, özellikle Web uygulamalarının geliştirilmesi için geçerlidir, çünkü diğer alanlarla karşılaştırıldığında hala çok az deneyim vardır ve gereksinimler bu nedenle genellikle çok sistematik olmayan bir şekilde elde edilir, belgelenir ve yönetilir.
Bu bölüm, Web uygulaması geliştirme için RE ilkelerini tartışır ve mevcut RE yöntemlerinin Web projelerinin özelliklerine nasıl uyarlanabileceğini inceler. Bölüm şu şekilde düzenlenmiştir: RE’ye kısa bir giriş sağlar ve temel teknik terimleri tanımlar.
Web uygulamalarının geliştirilmesi için RE zorluklarını tartışır. Web uygulamalarının özelliklerinin, bir dizi temel ilke izlenerek RE faaliyetlerinde nasıl değerlendirilebileceğini açıklar. RE yöntemlerinin ve araçlarının Web projelerine uyarlanmasını tartışır. Bölüm, kısa bir özet ve araştırma zorluklarının tartışılmasıyla sona ermektedir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)