İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Listelemenin Kullanımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Listelemenin Kullanımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Listelemenin Kullanımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Listelemenin Kullanımı

BySql kullanmanın takası, sorgu dizesine nelere izin verdiğiniz konusunda dikkatli olmanız gerektiğidir. BySql, Listeleme’de gösterildiği gibi parametreleştirilmiş sorguları destekler, bu nedenle dinamik sorgulara ihtiyacınız varsa bunları kullanın. Sorguları SQL enjeksiyonundan güvenli hale getirmenin yanı sıra, parametreleştirilmiş sorgular, sorgu planı önbelleğe alma ve azaltılmış ayrıştırma ek yükü nedeniyle performansı artırabilir.

“Mapper Instance Silme” bölümünde belirttiğimiz gibi, instance sorgulamanın yanı sıra, sorgu parametrelerini toplu silme işlemleri yapmak için de kullanabiliriz. Bu, silmek istediklerinizi sınırlamak için QueryParam sınıfları kullanılarak gerçekleştirilir. Açıkçası, bu kontrol parametreleri, ancak derleyici şikayet etmeyecektir. Liste, belirli bir tarihten daha eski olan tüm girişleri silme örneğini gösterir.

Artık seçim ve karşılaştırma QueryParam’ları ele aldığımıza göre, kontrol parametrelerine bakmaya başlayabiliriz. İlk bakacağımız, OrderBy. Bu, tam olarak SQL’deki order-by yan tümcesi gibi çalışır ve belirli bir alanda artan veya azalan düzende sipariş vermenize olanak tanır. Listeleme, Harcama girişlerimizi miktara göre sıralamanın bir örneğini gösterir.

Artan ve Azalan durum nesneleri net.liftweb.mapper paketindedir. Örnekte gösterildiği gibi, sıralama için kendi SQL parçanızı sağlamanız dışında OrderBySql vaka sınıfı benzer şekilde çalışır. Yine, bu SQL’i doğrulamanız gerekir.

Sonuçların sayfalandırılması, insanların sıklıkla kullanmak istediği başka bir özelliktir ve Mapper, Liste 6-25’te gösterildiği gibi, iki QueryParam sınıfıyla daha onu kontrol etmek için basit bir yol sağlar: StartAt ve MaxRows. Bu örnekte, snippet’imize iletilen bir parametreden ofset değerini varsayılan olarak sıfır olarak alıyoruz.

QueryParams alan metotların önemli bir özelliği Listing’de gösterildiği gibi birden fazla parametre alabilmeleridir. Daha karmaşık bir örnek, Listeleme’de gösterilmektedir. Bu örnekte, Like yan tümcesi kullanarak bir sorgu yapıyoruz, girişlerin tarihini sıralıyoruz ve sonuçları sayfalandırıyoruz – hepsi tek bir ifadede!

Başka bir yararlı QueryParam, SQL’deki DISTINCT anahtar sözcüğüyle tam olarak aynı şekilde davranan Distinct case sınıfıdır. Ele alacağımız son kontrol QueryParam, PreCache’dir. Bir varlıkta eşlenmiş bir yabancı anahtar alanınız olduğunda kullanılır.

Normalde, Mapper ana varlığınızı yüklediğinde, yabancı anahtar alanını tembel bir durumda bırakır, böylece siz alana erişene kadar yabancı nesneyi alma sorgusu yürütülmez.

Erişmeniz gereken çok sayıda varlık yüklü olduğunda bu açıkça verimsiz olabilir, bu nedenle PreCache parametresi, Mapper’ı sorgunun bir parçası olarak yabancı nesneleri önceden yüklemeye zorlar. Listeleme, bir Harcama girişinin yanı sıra giriş hesabını almak için bunu nasıl kullanabileceğimizi gösterir.

Sorgu türünüzü güvenli tutmayı tercih ediyor ancak varlıklar arasındaki birleştirmelerinizde biraz daha kolaylık istiyorsanız, varlıklarınız üzerinde yardımcı yöntemler tanımlayabilirsiniz.

Bir örnek, Listeleme’de gösterildiği gibi, belirli bir Gider için tüm etiketleri bulmak olabilir. Örneğimizde bu yöntemi kullanmanın HasManyThrough kullanmaya göre bir avantajı vardır, çünkü açık bir birleştirme yöntemi sorguda yalnızca bir kez yerine her seferinde veritabanından çeker.


Html listeleme kodları
HTML listeleme Örnekleri
HTML ul li Kullanımı
Li kodu nedir
Ol> etiketi nedir
Html madde işaretleri
Html ol Nedir
Li HTML nedir


Yardımcı İşlevselliği Kullanma

Mapper ve Record’daki birinci sınıf kalıcılık desteğine ek olarak çerçeveler, veri odaklı uygulamaların yazılmasını çok daha basit hale getirmek için ek işlevsellik sağlar. Bu, nesnelerin otomatik temsili ve bir varlık için basit formlardan varlıklarınız için tam teşekküllü bir CRUD uygulamasına kadar her şeyi oluşturma desteği gibi şeyleri içerir.

Ekran Oluşturma

Bir Eşleyici örneğini XHTML olarak görüntülemek istiyorsanız, örneğinizde asHtml yöntemini (Kayıtta toXHtml) çağırmanız yeterlidir. Varsayılan uygulama, her alanın değerini toString yöntemi aracılığıyla bir Metin düğümüne dönüştürür ve sonuçları yeni satırlarla ayırarak birleştirir.

Bu davranışı değiştirmek istiyorsanız, alan tanımlarınızda asHtml’yi geçersiz kılın. Örneğin, dateOf alanımızdaki biçimlendirmeyi kontrol etmek istiyorsak, alanı Listeleme’de gösterildiği gibi değiştirebiliriz.

Record’da dateOf’un bir java.util.Date değil, bir java.util.Calendar örneği içerdiğine dikkat edin, bu nedenle değer üzerinde getTime yöntemini kullanmamız gerekir. Benzer iki yöntem, asJSON ve asJs, sırasıyla örneğin JSON ve JavaScript nesne gösterimini döndürür.

Form Oluşturma

Mapper çerçevesindeki en büyük işlevsellik parçalarından biri, belirli bir kayıt için giriş formları oluşturma yeteneğidir. Formunuzun nasıl oluşturulduğunu kontrol edebilmeniz için Mapper’daki toForm yöntemi aşırı yüklenmiştir. Mapper’daki üç toForm yönteminin tümü, gönder düğmesini kontrol etmek için ilk parametresi olarak bir Box[String] alır.

Kutu Boş ise gönder düğmesi oluşturulmaz; aksi takdirde, Kutunun Dize içerikleri düğme etiketi olarak kullanılır. Gönder düğmesini atlamayı seçerseniz, bunu bağlama veya başka bir mekanizma aracılığıyla kendiniz sağlamanız gerekir veya örtülü form gönderimine güvenebilirsiniz (örneğin, kullanıcı bir metin alanına girdiği zaman). İlk toForm yöntemi, yalnızca gönderilen formu işlemek için bir işlev alır ve Listede gösterildiği gibi XHTML’yi döndürür.

Gördüğünüz gibi bu, bir varlığı düzenlemek için bir form oluşturmayı çok kolaylaştırıyor. İkinci toForm yöntemi, form gönderiminde doğrulama başarılı olursa Eşleyicinin yeniden yönlendireceği bir URL sağlamanıza olanak tanır (bu, Kayıtta sağlanmaz). Bu, Listede gösterildiği gibi bir giriş formu gibi bir şey için kullanılabilir.

Form yönteminin üçüncü biçimi, bir redoSnippet parametresinin eklenmesiyle ilk forma benzer. Bu, doğrulama başarısız olduğunda parçacığın mevcut durumunu korumanıza olanak tanır, böylece kullanıcının forma tüm verileri yeniden girmesi gerekmez.

Kayıt çerçevesi, form çıktısını kontrol etmede biraz daha fazla esneklik sağlar. MetaRecord nesnesi, formun kullandığı varsayılan templateOverride form şablonunu, formTemplate var. Şablon, istediğiniz herhangi bir XHTML’yi içerebilir, ancak özellikle, toForm yöntemi etiketler için özel işlem yapacaktır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın