Kullanıcı Arayüzü Gereksinimleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Sistem Ortamı Gereksinimleri
Bu gereksinimler, bir Web uygulamasının hedef ortama nasıl yerleştirildiğini ve örneğin eski sistemler, piyasada hazır bulunan bileşenler veya özel donanımlar dahil olmak üzere harici bileşenlerle nasıl etkileşime girdiğini açıklar. Örneğin, bir Web uygulamasının her yerde mevcut olması gerekiyorsa, o zaman ortam gereksinimlerinin ayrıntıları belirtmesi gerekir.
Kullanıcı Arayüzü Gereksinimleri
Web kullanıcılarının bir Web uygulamasını resmi eğitim olmadan kullanmaları beklendiğinden, kullanıcıların kendi kendini açıklayıcı ve sezgisel yönlendirmesi, kabulü için kritik öneme sahiptir. Kullanıcı arabirimiyle ilgili gereksinimler, bir Web uygulamasının farklı kullanıcı sınıfları türleri ile nasıl etkileşime girdiğini tanımlar. Önemli yönler köprü metni (gezinme yapısı) ve sunumdur.
Navigasyon ve sunum detayları normalde modelleme sürecinde tanımlanırken, kullanıcı arayüzü stratejisiyle ilgili ilk kararlar gereksinimlerin ortaya çıkarılması sırasında tanımlanmalıdır. Prototipler, IKIWISI probleminden kaçınmak için en uygun olanlardır.
Constantine ve Lockwood, kullanıcıların belirli görevler için senaryoların tasarımında işbirliği yapmaları gerektiğini önermektedir. Kullanım merkezli tasarım yaklaşımları, roller, görevler ve etkileşimler için modeller oluşturmaya ve yinelemeli olarak ince ayar yapmaya dayanır.
Evrim Gereksinimleri
Genel olarak yazılım ürünleri ve özel olarak Web uygulamaları sürekli olarak gelişmeye ve geliştirmeye tabidir. Bu nedenle, Web geliştiricilerinin, bir uygulamanın planlanan kısa vadeli kullanımının ötesine geçen gereksinimleri yakalaması gerekir.
Örneğin, ölçeklenebilir bir sistem mimarisi tanımlanarak, iki yıl içinde ek 5000 eşzamanlı kullanıcı talep eden bir kalite gereksinimi dikkate alınmalıdır. Evrim gereksinimleri, şimdiye kadar tartışılan tüm gereksinim türleri için mümkündür, örneğin, gelecekteki yetenekler, gelecekteki güvenlik gereksinimleri, vb.
Proje Kısıtlamaları
Proje kısıtlamaları, projenin paydaşları için pazarlık konusu değildir ve genellikle bir projeyi etkileyen bütçe ve program, teknik sınırlamalar, standartlar, zorunlu geliştirme teknolojisi, dağıtım kuralları, bakım yönleri, operasyonel kısıtlamalar, yasal veya kültürel yönleri içerir.
Notasyonlar
Gereksinimleri farklı ayrıntı ve formalite derecelerinde belirtmek için çok çeşitli notasyonlar mevcuttur. Örnekler arasında öyküler, biçimlendirilmiş belirtimler veya resmi belirtimler yer alır.
Belirlenen proje riskleri, uygun bir spesifikasyon kalitesi seviyesinin seçilmesinde, yani belirli bir projede ne kadar YE’nin yeterli olduğunu tanımlamada rehberlik sağlar. Genel olarak, gayri resmi ve yarı resmi yaklaşımlar özellikle Web uygulamaları için uygundur.
Hikayeler
Hikayeler, istenen özelliklerin konuşma dilindeki açıklamalarıdır; müşteriler ve geliştiriciler arasında ortak bir anlayış oluşturmak için kullanılırlar. Örnekler, Extreme Programming’den bilinen kullanıcı hikayeleridir. Bir kullanıcı hikayesi, bir müşteri tarafından kendi dilinde formüle edilir.
Ayrıntılı Gereksinimler
Maddelere ayrılmış gereksinimler, doğal dildeki basit belirtimlerdir. Her gereksinimin benzersiz bir tanımlayıcısı vardır. İyi bir örnek, IEEE/EIA-J-STD-016’da belirtilen bir veri öğesi açıklamasıdır.
Mimarlıkta kullanıcı gereksinimleri
Yazılım Gereksinim analizi Örneği
Kullanıcı arayüz prototipleme aşamaları
Yazılım gereksinimi Nedir
Yazılım gereksinim Özellikleri
Yazılım Gereksinim dokümanı örneği
Yazılım gereksinim Analizi
Yazılım gereksinim analizi PDF
Biçimlendirilmiş Özellikler
Biçimlendirilmiş belirtimler, doğru bir şekilde tanımlanmış bir sözdizimi kullanır, ancak bu çerçeve içinde doğal dilde açıklamalara izin verir. Örnekler, kullanım durumu açıklamalarını içerir.
İçinde önerilene benzer bir biçimlendirilmiş belirtim örneği gösterir. Önemli öznitelikler şunlardır: açıklama, öncelik, gerekçe ve sürüm geçmişi. Her gereksinim ayrı ayrı tanımlanır ve işlem sırasında herhangi bir zamanda benzersiz bir kimlik kullanılarak referans alınabilir. İzlenebilirliği desteklemek için mimari belgeler veya planlar gibi diğer gereksinimler ve diğer geliştirme sonuçlarıyla karşılıklı bağımlılıklar yakalanır.
UML kullanım örnekleri, işlevsel gereksinimleri açıklamak için özellikle kullanışlıdır. Kullanım durumu, bir sistemin işlevini aktörlerin bakış açısından tanımlar ve aktörler için algılanabilir bir sonuca yol açar. Bir aktör, sistemle etkileşime giren, sistemin dışında kalan bir varlıktır. Bir kullanım durumu diyagramı, kullanım durumları ve aktörler arasındaki ilişkileri temsil eder.
Kullanım durumu diyagramları, kullanım durumları ve aktörler arasındaki üst düzey bağımlılıkları tasvir etmek için kullanışlıdır. Kullanım durumu ayrıntıları biçimlendirilmiş belirtimlerde tanımlanır. Nitelikler tipik olarak kullanım senaryosunun sayısını ve adını, ilgili aktörleri, ön ve son koşulları, ilerleme açıklamasını, istisnaları ve hata durumlarını, varyasyonları, kaynağı, gerekçeyi, izleme bağlantılarını veya diğer UML diyagramlarıyla karşılıklı bağımlılıkları kapsar.
Resmi Özellikler
Biçimsel belirtimler, biçimsel olarak tanımlanmış bir sözdizimi ve anlambilim kullanan bir dilde yazılır. En belirgin örnek “Z” dir. Biçimsel belirtimler, niş alanlar dışında, Web uygulamalarını belirtmek için pek kullanılmaz.
Uygunluk
Öznitelik doğruluğu, doğrulama kolaylığı, maliyet etkinliği, uzman olmayanlar için uygunluk ve ölçeklenebilirlik açısından farklı gösterimleri karşılaştırır. Web uygulama gereksinimlerini belirtmek için düşük ila orta doğruluk yeterli olacaktır ve normalde resmi bir doğrulama gerekmez.
Gereksinimleri ortaya çıkarma ve yönetme çabasını düşük tutmak genellikle önemlidir ve gereksinimler uzman olmayanlar için anlaşılır olmalıdır. Son olarak, birçok Web uygulamasının yüksek karmaşıklığından dolayı ölçeklenebilirlik bir sorundur. Gayri resmi ve yarı resmi açıklama formlarının, örneğin hikayeler, gereksinim listeleri ve biçimlendirilmiş spesifikasyonların özellikle Web uygulamaları için uygun olduğunu görebiliriz.
Aletler
Açıklanan temel RE aktivitelerini kullanarak çeşitli araç sınıflarını açıklıyoruz. Mevcut RE araçları, Web uygulamalarıyla sınırlı değildir, Web uygulaması geliştirmenin özelliklerine uyarlanabilir.
Gereksinimlerin Belirlenmesi
Web mühendisliğinde gereksinim müzakeresine özel önem verilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Müzakere yöntemleri ve araçları, tarif edildiği gibi birçok disiplinde geliştirilmiş ve araştırılmıştır.
Bir paydaş ekibine gereksinimleri ortaklaşa edinme ve müzakere etme çabalarında rehberlik eden grup yazılımı destekli yaklaşım. EasyWinWin, bir müzakere sürecinin bir dizi faaliyetini tanımlar. Bir moderatör, paydaşlara süreç boyunca rehberlik eder. Yaklaşım, işbirlikçi araçlarla (elektronik beyin fırtınası, kategorilere ayırma, oylama vb.) desteklenen grup kolaylaştırma tekniklerini kullanır.
Bu faaliyetler şunlardır: müzakere konularını gözden geçirin ve genişletin; paydaş çıkarları üzerine beyin fırtınası; kazanma koşullarında yakınsama; ortak bir terimler sözlüğü yakalamak; kazanma koşullarına öncelik verin; sorunları ve kısıtlamaları ortaya çıkarmak; sorunları, seçenekleri belirleyin; ve anlaşmalar müzakere etmek vb.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)