İstemci Tarafı İşlevselliği – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Rapor Tablosu
Rapor Tablosu veriye bağlandıktan sonra, BindReport, sayfalama gezinti denetimlerini ayarlaması gerekip gerekmediğini denetlemek için bir IF ifadesi ve bir dizi AndAlso koşulunu kullanır. Bu EĞER ifadesi AndAlso’yu kullanır, çünkü bir sonraki koşulun güvenli bir şekilde denetlenebilmesi için bir koşulun karşılanması gerekir. IF ifadesi, _PaginationForm değişkeninin Nothing olarak ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol ederek başlar. Değilse, sayfalamanın kullanıldığını varsayar ve bir sonraki koşula da devam eder.
IF deyimindeki sonraki koşul AndAlso dbDr.NextResult’dur. SetupSearchSql yöntemini hatırladığınızda, disk belleğine alınmış sorguların iki SQL ifadesi içerdiğini hatırlayacaksınız. İlk ifade, tek bir veri sayfası içeren bir sonuç kümesi döndürür ve ikinci ifade, tüm veri sayfalarındaki toplam kayıt sayısını içeren bir skaler değer de döndürür.
dbDr.NextResult öğesinin çağrılması, dbDr’nin ilk ifadenin sonuç kümesinden ikinci ifadenin sonuç kümesine taşınmasını sağlar. Başarılı bir şekilde sonraki sonuç kümesine geçerse, çağrı If ifadesinin ikinci koşulunu karşılaması gereken True ile döndürür.
IF deyimindeki son koşul AndAlso dbDr.Read’dir. dbDr sonraki sonuç kümesine taşındıktan sonra, herhangi bir verinin döndürülüp döndürülmediğini belirlemek ve bu verileri okunacak şekilde hazırlamak için Read yöntemini de çağırırsınız. Veri döndürüldüyse, veri okuyucu sonuç kümesindeki ilk kayda geçer ve verilerin okunmaya hazır olduğunu belirtmek için True değerini de döndürür.
If deyimi koşullarının üçünün de karşılandığını varsayarsak, BindReport yöntemi sayfalama gezinme denetimlerini ayarlar. Yöntem, dbDr.Item(0) içindeki, sorgu tarafından bulunan toplam kayıt sayısını tanımlayan bir tamsayı değeri içeren değeri TotalRecords değişkenine atayarak da başlar.
Ardından yöntem, uygun sayfa aralığında olduğundan emin olmak için CurrentPage özelliğinde bazı doğrulamalar çalıştırır. TotalPages özellik hesaplamasında TotalRecords kullanıldığından, doğrulama TotalRecords ayarlandıktan sonra da gerçekleşir.
Doğrulama rutinlerinden sonra BindReport, başlangıç ve bitiş kayıt numaralarını hesaplar. Başlangıç kayıt numarasını tutan RecordStart, her zaman ((CurrentPage – 1) * ItemsPerPage()) + 1 denklemi kullanılarak hesaplanır. , sayfa 1’den önce 0 kayıt var).
1 eklemek sizi geçerli sayfadaki ilk kayıtlara götürür (yani sayfa 1, kayıt 1’den başlar). Bitiş kayıt numarasını tutan RecordEnd, geçerli sayfanın son sayfa olup olmamasına bağlı olarak da farklı hesaplanır.
Geçerli sayfa son sayfaysa, son kayıt, gösterilen son kayıt olduğu için TotalRecords’ta depolanan değerle aynı olmalıdır. Son sayfa değilse, RecordEnd için hesaplama basitçe RecordStart artı ItemsPerPage eksi 1’de depolanan değerdir. Unutmayın, RecordStart değerini elde etmek için 1 eklediniz, bu yüzden matematiğin çalışması için şimdi onu çıkarmanız da gerekiyor.
Tüm sayfalama hesaplamaları yapıldıktan sonra BindReport, PaginationForm.➥ SetInfo’yu çağırır ve uygun değerleri yönteme iletir. IPaginationControl arabiriminin SetInfo yönteminin, sayfalama gezinme formunun görsel görüntüsünü oluşturduğunu hatırlayın. Son olarak, sayfalama gezintisinin ayarlanmış olup olmadığına bakılmaksızın, BindReport yöntemi veritabanı bağlantısını kapatmak için dbConn.Close’u da çağırır.
Page_PreRender Yöntemiyle Veri Oluşturma ve İstemci Tarafı İşlevselliği
ASP.NET bir sayfa için çıktı oluşturmadan hemen önce, PreRender olayı tetiklenir ve olay Page_PreRender yöntemi tarafından işlenir. Page_PreRender içinde, bir dizi yöntem çağrısı, istemci tarafı sıralama işlevselliğinin çıktılanmasına da yardımcı olur.
İlk olarak, BindInPreLoad False ise, yöntem GridView’ı rapor verileriyle doldurmak için BindReport’u çağırır. Ardından yöntem, sıralama ifadesini, sıralama yönünü ve kullanıcının sonuç kümesini sıralamak için bir sütun başlığına tıklayıp tıklamadığını depolamak için bir dizi gizli alan veren SetupHiddenFields’ı çağırır. Ardından, kullanıcı bir sütun başlığına tıkladığında sıralama değerlerinin ayarlanmasına yardımcı olan bir JavaScript yöntemi veren SetupJavaScript’i de çağırır.
Ardından yöntem, PaginationForm’un geçerli bir IPaginationControl bileşenine başvurup başvurmadığını kontrol eder. _PaginationForm geçerli bir IPaginationControl bileşenine başvuruyorsa, yöntem, satır sayısını kontrol ederek ReportGrid’in herhangi bir veri içerip içermediğini de kontrol eder.
Satır sayısı 0 ise, veri yoktur ve yöntem, PaginationFormPH.Controls.Clear() öğesini çağırarak sayfalama gezinme denetimlerini kaldırır. Veri varsa, yöntem tüm sütun başlıklarında çalışan ve daha önce istemci tarafı sıralama işlevi çıktısını kullanan sütun başlıklarını oluşturan SetupSortableColumns’u da çağırır.
JavaScript Terimleri
JavaScript temelleri
JavaScript özellikleri
Js Nedir, ne İşe yarar
JavaScript bilmek
JavaScript başlangıç
Javascript Nedir kısaca
Javascript Nedir Nasıl Kullanılır
Gizli Alanları Ayarlama Yöntemiyle İstemci Tarafı Sıralama Ayarlarını Saklama
ReportFramework, raporun nasıl sıralanacağını belirlemeye yardımcı olmak için üç farklı sıralama değeri tutar. Sınıf değişkenlerini ve AcquireHiddenFieldValues yöntemini kapsayan bölümden SortClicked, SortExpression ve _SortDirection’ı hatırlamalısınız.
Bu değişkenlerin değerleri, geri göndermeler arasında istemci tarafında depolanır ve değerleri, kullanıcının tıkladığı sütun başlığına bağlı olarak istemci tarafında değişir. SetupHiddenFields, gizli alanları oluşturan ve bunları sayfaya yerleştiren yöntemdir.
SetupHiddenFields, sortClicked, sortExp ve sortDir adlı üç gizli alan oluşturmak için ClientScript.RegisterHiddenField yöntemini kullanır. RegisterHiddenField yöntemi, bir ad ve bir değer olmak üzere iki parametreyi kabul eder ve ASP.NET sayfayı oluşturduğunda, adı ve değeri doğrudan <form> etiketinin altında gizli bir alan olarak çıkarır.
Sayfa çıktısı alındığında sortClicked değeri her zaman 0’a ayarlanır. Kullanıcı bir sütun başlığını tıklarsa, istemci tarafı komut dosyaları, kullanıcının bir sütun başlığını tıkladığını belirtmek için sortClicked değerini 1 olarak değiştirir, sortExp’yi sütunla ilişkili sıralama ifadesi değerine ve sortDir’i şuna göre ayarlayın: kullanıcının aynı sütunu bir kereden fazla tıklayıp tıklamadığı (kullanıcıların bir sütuna art arda iki kez tıklayarak sıralamayı tersine çevirmesine izin verir).
SetupHiddenFields, bu değerler setSortExp istemci tarafı yönteminde kullanıldığından, hem sortExp hem de sortDir öğesini geçerli değerleriyle birlikte verir. Bundan sonra bahsedeceğiz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)