İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Arama Düğmesine Tıklama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Arama Düğmesine Tıklama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Çoklu Kullanım Sorunları

Arama Düğmesine Tıklama Yöntemi ile Yanıt Verme

ISearchControl bileşeninin SearchButton➥ Clicked adlı bir olayı ortaya çıkardığını unutmayın. Bir kullanıcı doğrudan bir ISearchControl bileşeninde bulunan bir Ara düğmesine her tıkladığında, bileşen bu olayı başlatır. Olay başlatıldığında, ReportFramework yürütülecek yeni bir sorgu oluşturmalıdır. SearchButtonClicked yöntemi, SearchButtonClicked olayını işler ve sorgu kurulumunun kodunu içerir.

Yeni bir sorgu yürütülmekte olduğundan, yöntem, belirli sorgu değişkenlerini varsayılan ayarlarına geri getirerek başlar. CurrentPage 1’e, _SortExpression boş bir dizeye ve _SortDireciton, Artan olarak ayarlandı.

Varsayılan değerleri ayarladıktan sonra yöntem, SQL sorgusunu yürütme için hazırlayan SetupSearchSql’yi çağırır. BindInPreLoad True ise, yeni sorguyu yürütmek ve PreLoad olayı sırasında Rapor Sayfasına yüklenen mevcut verilerin üzerine yazmak için BindReport’u çağırır. BindInPreLoad False ise, rapor PreRender yöntemine bağlı veridir ve bu yöntemde yürütülmesi gerekmez.

SQL Sorgusunu SetupSearchSql Metodu ile Hazırlama

Daha sonra BindReport yönteminde ReportFramework sınıfı, raporun sonuç kümesini almak için bir SQL deyimi yürütür. Bu SQL ifadesini LastSql özelliğinde bir dize olarak saklar, ancak bu dize GetSqlQuery yöntemi tarafından döndürülen SqlQuery nesnesi kullanılarak oluşturulur. SetupSearchSql yöntemi, SqlQuery nesnesini alır ve bunu LastSql özelliğinde depolamak için bir SQL ifadesi oluşturmak için kullanır.

İlk olarak SetupSearchSql yöntemi, SqlQuery nesnesini depolamak için SqlQueryObj adlı bir değişken bildirir. Bildirimde GetSqlQuery yönteminin sonucunu değişkene atar ve sonra SqlQueryObj’yi kontrol ederek bunun Hiçbir Şey olmadığından emin olur. Değişken Nothing ise, yöntem ClearSearch’ü çağırır ve ardından çıkar; bu gerçekleştiğinde hiçbir veri görüntülenmez.

SqlQuery nesnesini aldıktan sonra SetupSearchSql yöntemi, nesneyi ve _SortExpression değişkenini SetSortOrder yöntemine geçirir. SetSortOrder bir MustOverride yöntemidir ve _SortExpression içindeki değeri kullanarak SqlQuery nesnesi için uygun ORDER BY yan tümcesini belirler ve ayarlar. Rapor Sayfasına geldiğimizde SetSortOrder yönteminin kodunu göreceksiniz.

Ardından SetupSearchSql, arama sonuçlarının genel sırasının artan mı yoksa azalan mı olacağını belirlemek için _SortDirection değişkenini kontrol eder. SetSortOrder yöntemi, her zaman artan modda SqlQuery nesnesini döndürür.

Genel sonuçlar azalan sırada gösterilecekse, yöntem ReverseSortOrder’ı çağırır ve SqlQuery nesnesine geçer. Bu, SqlQuery nesnesindeki ORDER BY alanlarındaki tüm SortDirection özelliklerini “çevirir” ve sorgunun yönünü etkin bir şekilde artandan azalana tersine çevirir.

Son olarak, yöntem, bir IPaginationControl denetimi içerip içermediğini belirlemek için _PaginationForm değişkenini denetler. Değilse, yöntem hiçbir sayfalamanın kullanılmadığını varsayar ve LastSql’e SqlQuery nesnesinin GetQuery yönteminin sonucunu atar.

Bir IPaginationControl denetimi bulunursa, yöntem sayfalamanın kullanıldığını varsayar, iki sorguyu ayırmak için noktalı virgül kullanarak GetPagedQuery ve GetCountQuery’den gelen sonucu birleştirir ve sorguyu LastSql özelliğine kaydeder.

İki sorguyu aynı SQL deyiminde bir araya getirmek, iki ayrı komutu yürütmeye gerek kalmadan her iki deyimi de yürütmenize olanak tanır. BindReport yönteminde her iki komuttan da veriyi nasıl alacağınızı göreceksiniz.

Ters Sıralama Yöntemiyle Sıralama Düzenini Tersine Çevirme

Önceki bölümde bahsedildiği gibi, ReverseOrderBy, bir SqlQuery nesnesinin genel sıralama düzenini değiştirir. Bunu, SqlQuery nesnesinin OrderBy koleksiyonundaki SqlField nesnelerinin her birini yineleyerek gerçekleştirir.

Yöntem, her SqlField nesnesinin SortDirection özelliğini kontrol eder ve ardından değerini tersine çevirir. Sıralama artan ise, azalan olarak değiştirilir. Sıralama azalan ise, artan olarak değiştirilir. Bu, sorgunun genel sırasını etkili bir şekilde değiştirir.

Arama Sorgusunu Temizle Arama Yöntemi ile Temizleme

Bir noktada, Rapor Sayfasının herhangi bir veri görüntülememesi için aramayı temizlemek isteyebilirsiniz. Bunu, LastSql değişkenini boş bir dizeye eşitleyen ClearSearch yöntemini kullanarak yapabilirsiniz. Sayfa, LastSql değişkeni metin içermediğinde bir sorgu yürütmeye çalışmaz, bu nedenle bu, aramayı etkin bir şekilde temizler. Bu korumalı bir yöntemdir, böylece kullanmanız gerekiyorsa Rapor Sayfasından erişebilirsiniz.


Google sitede kelime arama
Telefon arama web
Google incele kısayol tuşu
Telefonda sayfada kelime arama
Web arama
Kelime arama
Dosya indirme kısayolu
Kelime arama kısayolu


Bind Report Metodu ile Rapor Verilerinin Alınması ve Görüntülenmesi

BindReport yönteminin içinde, bir veritabanına bağlanmak, verileri sorgulamak, verileri Rapor Sayfasına çıkarmak ve sayfalama gezinme kontrollerini ayarlamak için tüm mantığı bulacaksınız. BindReport yöntemi bir dizi farklı konumdan çağrılır.

ReportFramework sınıfı, uygun GridView olaylarının tetiklenmesi için Pre_Load olayında BindReport yöntemini çağırır. Kullanıcı yeni bir arama yaptığında veya başka bir sayfaya gittiğinde, ReportFramework sınıfı yeni sorguyu ayarlamalı ve Rapor Sayfasının uygun bilgileri görüntülemesini sağlamak için BindReport’u çağırmalıdır.

BindReport, LastSql özelliğinin boş bir dize olup olmadığını belirleyerek başlar. Eğer öyleyse, o zaman yöntem çıkar; aksi takdirde, yöntem devam eder ve bir dizi yöntem değişkeni bildirir.

Değişkenlerden üçü, dbConn, dbCmd ve dbDr, sırasıyla veritabanına bağlanmak, bir komutu yürütmek ve sonuçları almak için kullanılan veritabanı nesnelerine yapılan başvuruları depolar. RecordStart ve RecordEnd, disk belleği sorgusu sırasında görüntülenen öğelerin başlangıç ​​ve bitiş kayıt numaralarını saklar.

Bir Try Catch bloğu, BindReport yöntemindeki kodun çoğunu çevreler. ReportFramework sınıfındaki diğer Try Catch bloklarına uyarak, oluşan istisnaları yakalar ve OnReportError yöntemine gönderir.

Try Catch bloğunun içinde yöntem, yeni bir SqlConnection nesnesi oluşturur. SqlConnection nesnesinin bağlantı dizesi, Web.config’in <connectionString> bölümünden gelir ve türetilmiş sınıfta uygulanan ConnectionStringKey yöntemindeki değerin ConnectionStrings özelliğine geçirilmesiyle elde edilir.

Ortaya çıkan nesnesi, ConnectionString özelliğinde uygun bağlantı dizesini içerir. Veritabanı bağlantısını oluşturduktan sonra, yöntem daha sonra sorgu olarak LastSql ve veritabanı bağlantısı olarak dbConn’dan geçen yeni bir SqlCommand nesnesi oluşturur.

SqlCommand nesnesi oluşturulduktan sonra, BindReport veritabanı bağlantısını açar, ExecuteReader yöntemini kullanarak SqlCommand’ı yürütür ve elde edilen SqlDataReader’ı dbDr değişkeninde saklar. Yöntem daha sonra dbDr’yi ReportGrid’in DataSource özelliğine atar ve ReportGrid’i veri kaynağına bağlamak için DataBind’i çağırır. SqlDataReader’daki tüm veriler daha sonra Rapor Sayfasında tanımlanan görüntüleme şablonlarına göre ReportGrid’i doldurur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın