İçeriği Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İçeriği Yönetme
Web sitelerindeki bilgilerin sürekli olarak güncellenmesi gerekir ve içeriğin güncellenmesinden sorumlu kişiler genellikle HTML bilgisine sahip değildir. İçerik yönetimi alanındaki işletmelerin, sıradan kullanıcıların kendilerini HTML’nin karmaşıklığına gömmek zorunda kalmadan bilgileri kolayca güncellemelerine izin vermesi için artan bir ihtiyaç var.
HTTP İşleyicileri, ön denetleyici modeli olarak bilinen bir tasarım modeli ve URL yeniden yazma olarak bilinen bir teknik kullanılarak temel içerik yönetimini uygulamak için kullanılabilir. Bu tür bir senaryoda, sayfa tanımları ve içeriği, web klasöründeki fiziksel dosyalar olarak değil, bir veritabanında depolanır.
HTTP İşleyici, gelen sayfa isteklerini yakalar ve müşterinin hangi sayfayı istediğini belirlemek için URL’lerini analiz eder. İstenen sayfanın içeriği daha sonra veritabanından çıkarılır, birleştirilir ve ardından müşteriye geri gönderilir. Bir yönetim aracı, iş kullanıcılarının HTML ile doğrudan etkileşime girmek zorunda kalmadan sayfanın içeriğini kolayca değiştirmesine olanak tanır.
Artık HTTP İşleyicilerin en popüler kullanımlarından bazılarını bildiğinize göre, bazı daha teknik ayrıntılara göz atalım.
HttpHandler Arayüzünü Uygulama
Tüm HTTP İşleyicileri, bir yöntemi ve bir özelliği ortaya çıkaran IHttpHandler arabirimini uygular. IHttpHandler arabiriminin ProcessRequest(ByVal context As HttpContext) yöntemi, gelen bir isteği işlemek için çağrılır. İstek tamamen işleyici tarafından işlenebilir veya işleyici isteği başka bir bileşene iletebilir ve bu bileşenin isteği yerine getirmesine izin verebilir.
Arabirimin IsReusable() özelliği, örneklenen HTTP İşleyicisinin bir havuza yerleştirilip yerleştirilemeyeceğini ve başka bir istek için yeniden kullanılıp kullanılamayacağını tanımlar. Uygulamanızda sıklıkla kullanılacak bir işleyici oluşturuyorsanız veya somutlaştırma için önemli miktarda zaman gerektiriyorsa, muhtemelen onu yeniden kullanılabilir hale getirmek isteyeceksiniz.
Öte yandan, işleyiciniz nadiren kullanılacaksa, uykudayken bir nesne havuzunda bellek alanı kaplamasını istemeyebilirsiniz. Yeniden kullanılabilir hale getirirseniz, işleyicinin önceki bir istekten kalan değerleri olabileceğini unutmayın.
Listeleme, çok basit bir Hello World HTTP İşleyicisinin kodudur. Bu işleyici, bir HTTP İşleyici tarafından nasıl oluşturulduğu hakkında kısa bir mesajla birlikte “Merhaba Dünya” çıktısı almak için tasarlanmıştır. Bu kodu genel bir işleyici sayfasına (.ashx dosyası) değil, bir sınıf dosyasına yerleştirdiğinizden emin olun.
HelloWorldHandler sınıfı bir HTTP İşleyici olduğundan, IHttpHandler arabirimini uygulaması şaşırtıcı olmamalıdır. Ancak Session➥ State.IRequiresSessionState arabirimini de uyguladığına dikkat edin.
IRequiresSessionState, uygulanması için herhangi bir yöntem veya özellik gerektirmeyen bir işaretçi arabirimidir. Yalnızca ASP.NET’in HTTP İşleyicisinin oturum durumu bilgilerine (yani, Oturum nesnesine) erişim gerektirdiğini bilmesini sağlar. İşleyicideki Oturum nesnesine IRequiresSessionState belirtmeden erişmeye çalışırsanız, boş bir başvuru istisnası alırsınız.
Aslında, bu Hello World örneği, durum bilgilerine erişim gerektirmez. Bu, IRequireSessionState arayüzünü tanıtmak için iyi bir zamandı.
İçerik yönetim sistemi
Cms Nedir Ne İşe Yarar
İçerik yönetim sistemi Nedir
chrome //settings/content/protected content
Korunan içerik Nedir
CMS özellikleri
Korumalı içerik bu cihazda görüntülenemiyor Windows 11
İçerik yönetimi
■Dikkat : HTTP İşleyici sınıfınızdaki Session nesnesine erişmeniz gerekiyorsa, sınıfınız System.Web.SessionState.IRequiresSessionState işaret arabirimini uygulamalıdır. Bunun yapılmaması, Oturum nesnesine erişildiğinde boş referans istisnalarına neden olabilir.
Sınıftaki ilk yöntemin ProcessRequest yöntemi olduğunu göreceksiniz. Bu yöntemin, Yanıt, İstek, Sunucu, Oturum (Session nesnesine ihtiyacınız varsa IRequiresSessionState’i uygulamayı unutmayın) ve diğer standart web nesnelerine erişiminin olduğu tek bir parametresi, bağlamı vardır.
ProcessRequest yöntemi, Response nesnesine bir HTML mesajı yazarak isteği işler. Bir müşteri yanıtı tarayıcısında gördüğünde, herhangi bir normal HTML sayfası gibi görünecektir.
HelloWorldHanlder sınıfının bir sonraki bölümünde IsReusable özelliğini göreceksiniz. Bu özelliğin, İşleyici Fabrikasının işleyiciyi nesne havuzuna döndürüp döndürmeyeceğini belirlemesine yardımcı olduğunu unutmayın. HelloWorldHandler oldukça hafif olduğundan ve nesne havuzunda fazla bellek kaplamadığından, bu özellik True değerini döndürür.
Bu noktada, tamamen işlevsel bir HTTP İşleyiciniz var. Şimdi IIS’yi, gerekli uzantı (.hello) isteğini ASP.NET’e eşleyecek şekilde yapılandırmanız ve uygulamanızı Web.config’e ekleyerek HTTP İşleyiciyi kullanacak şekilde yapılandırmanız gerekir.
Dosya Uzantılarını IIS’de Eşleme
IIS, bu dosyaların nasıl işleneceğini belirleyebilmesi için dosya türlerinin farklı ISAPI filtreleriyle eşlenmesini sağlar. .hello dosyası tam olarak bir ana dosya türü olmadığından, IIS’de bunun için önceden yapılandırılmış bir eşleme yoktur. Bu nedenle, dosyayı ASP.NET ISAPI filtresine manuel olarak eşlemeniz gerekir.
IIS yönetim konsolunu açın ve uygulamanız için klasörü bulun. Klasöre sağ tıklayın ve içerik menüsünden Özellikler’i seçin. Uygulamanız için özellikler iletişim kutusunu göreceksiniz.
Dizin sekmesinden (Ana Dizin, Sanal Dizin veya yalnızca Dizin olabilir), ekranın alt bölümünün yakınında bulunan Yapılandırma düğmesine tıklayın. Bu, gösterilen Uygulama Yapılandırma iletişim kutusunu getirir.
Uygulama Yapılandırması iletişim kutusunun Eşlemeler sekmesinde, dosya uzantılarının ve bunların eşlemelerinin bir listesini göreceksiniz. ASP.NET ile ilişkili dosyaların aspnet_isapi.dll ile eşlendiğine dikkat edin. .hello dosya uzantısını aspnet_isapi.dll ile eşlemek istiyorsunuz, böylece IIS .hello dosyaları için istekleri ASP.NET’e gönderecektir. Gösterilen Uygulama Uzantısı Eşlemesini Ekle/Düzenle iletişim kutusunu açmak için Ekle düğmesine tıklayın.
Uygulama Uzantısı Eşlemesini Ekle/Düzenle iletişim kutusu, uzantıyı, uzantıyı işleyecek yürütülebilir dosyayı (ISAPI filtresi), filtrenin ne zaman kullanılması gerektiğini kontrol etmeye yardımcı olan HTTP fiillerini ve IIS’nin onaylayıp onaylamayacağını girmenize izin verir. ISAPI filtresine denetim geçmeden önce dosyanın varlığı.
Yeni bir eşleme yapılandırmak için önce aspnet_isapi.dll dosyasını bulmanız gerekir. Bu dosya genellikle <Windows>\Microsoft.NET\Framework\<sürüm>\ klasöründe bulunur. Dosyayı bulmak ve seçmek için Gözat düğmesini kullanın. Dilerseniz uygulama eşleme listesinden .aspx girişi gibi standart ASP.NET eşlemelerinden birinden .dll dosyasının konumunu da belirleyebilirsiniz.
Ardından, Uzantı alanına .hello dosya uzantısını ekleyin. Öndeki karakterini belirtmelisiniz. eşlemeyi ekleyebilmeniz için önce dosya uzantısı için. Ardından, eşleştirme için hangi fiillere izin vermek istediğinizi belirlemeniz gerekir.
Tüm fiillere izin verebilir veya fiilleri belirli bir alt kümeyle sınırlayabilirsiniz. Normalde, bir .aspx sayfasıyla aynı fiil alt kümesini kullanmalısınız, bu nedenle Şununla sınırla seçeneğini belirleyin ve Şununla sınırla metin kutusuna GET, POST, HEAD, DEBUG yazın. Son olarak, Komut Dosyası Motoru onay kutusunun işaretli olduğundan ve Dosyanın var olduğunu kontrol et onay kutusunun işaretli olmadığından emin olun. Unutmayın, .hello dosyası aslında mevcut değildir, bu nedenle IIS’nin isteği ASP.NET’e iletmeden önce onu kontrol etmesini istemezsiniz.
İşiniz bittiğinde, Tamam düğmesine tıklayın ve yeni eşleme, Uygulama Yapılandırma iletişim kutusunun Eşleme sekmesindeki listeye eklenir. IIS yönetim konsoluna dönene kadar tüm iletişim kutularında Tamam’ı tıklayın.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)