HTTP İşleyicileri– SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
HTTP İşleyicileri
HTTP İşleyicileri, bir dizi karmaşık senaryoda anlamlı çözümler oluşturmanıza olanak tanıyan, geliştirme cephaneliğinize ekleyebileceğiniz güçlü bir araçtır. Bu bölüm, HTTP İşleyicilerinin arkasındaki mimariyi, ne olduklarını, nasıl çalıştıklarını ve HTTP İşleyicilerin kullanıldığı en yaygın durumlardan bazılarını ele alıyor.
İşte içinde bulacağınız şeylerin bir dökümü:
• HTTP İşleyiciye Genel Bakış: IHttpHandler arabirimi, ASP.NET’in HTTP Ardışık Düzeni, özel istek işleyicileri oluşturmakla ilgili kavramlar ve bunları belirli dosya türleri için ayarlamak için gereken Web.config ayarları dahil olmak üzere HTTP İşleyicilerinin temellerini açıklar.
• Sanal Dosyaları URL Yeniden Yazma ile İşleme: Bu bölümün açılış bölümünde tartışılan tarayıcılar arası dosya adlandırma çözümünü uygularken bir dizi URL yeniden yazma konusunu ele alır.
• Bir HTTP İşleyici ile Küçük Resim Görüntüsü Oluşturma: Bir HTTP İşleyicinin, küçük resimler veya diğer özel efektler oluşturmak üzere grafik dosyalarını işlemek için nasıl kullanılacağını açıklar.
• İçerik Yönetimi Arka Uç: Küçük ölçekli bir içerik yönetim sistemi için arka uç oluşturmak üzere URL yeniden yazmanın ve ön denetleyici adı verilen bir tasarım modelinin nasıl kullanılacağını gösterir.
Uygulamalarının teknik ayrıntılarına çok fazla girmeden önce HTTP İşleyicilerini ve bunların arkasındaki ASP.NET mimarisini inceleyelim.
HTTP İşleyiciye Genel Bakış
ASP.NET, ASP.NET ISAPI işleyicisine eşlenen kaynaklar için istemci isteklerini işlemek için HTTP İşleyicileri kullanır. ASP.NET’e bir istek iletildiğinde, istenen kaynak türüne bakar ve verilen kaynak için uygun bir HTTP İşleyici başlatır. HTTP İşleyici daha sonra isteği işler ve isteğin gerektirdiği tüm içeriği döndürür.
ASP.NET, .aspx dosyalarını işlemek için PageHandlerFactory HTTP İşleyicisini, .asmx dosyalarını işlemek için Web➥ ServiceHandlerFactory HTTP İşleyicisini, trace.axd dosyasını işlemek için TraceHandler HTTP İşleyicisini ve kullanıcıların izin verilmemesi gereken dosyaları işlemek için HttpForbiddenHandler’ı kullanır. .vb, .ascx, .vbproj, .master, .skin ve benzeri gibi erişim için (işleyici bu dosyalar için bir HTTP 403 Yasak yanıt kodu oluşturur).
Microsoft, HTTP İşleyici mimarisini oldukça genişletilebilir olacak şekilde tasarladı, böylece istekleri istediğiniz şekilde işlemek için kendi özel HTTP İşleyicilerinizi oluşturabilirsiniz.
Bu genel bakışta, HTTP İşleyicilerinin arkasındaki mimariye ve HTTP Ardışık Düzeni olarak bilinen tüm sunucu tarafı programlama modeline bakacaksınız. HTTP İşleyicilerinin günümüzde uygulamalarda nasıl kullanıldığını öğrenecek ve ardından basit bir HTTP İşleyici örneği uygulama ve yapılandırma şansına sahip olacaksınız.
IIS ve ASP.NET HTTP Ardışık Düzen İşlem Modeli
ASP.NET genellikle sayfa işleme açısından düşünülse de, aslında sayfa işleme gerçekleşmeden çok önce başlayan istekleri işlemek için tüm bir sunucu tarafı programlama modelini ortaya çıkarır.
Programlama modeli, HTTP Ardışık Düzeni olarak bilinir ve bir ISAPI bileşeni oluşturmanın karmaşıklığıyla yüzleşmek zorunda kalmadan kendi sunucu tarafı işleme bileşenlerinizi oluşturmak için oldukça genişletilebilir bir çerçevedir. HTTP Ardışık Düzeni o kadar güçlüdür ki, ASP.NET’in sayfa işleme, web hizmetleri, Form Kimlik Doğrulaması, önbelleğe alma ve durum yönetimi gibi temel özellikleri HTTP bileşenleri olarak uygulanır.
http:/
http:// yerine https://
Http site
HTTP protokolü
http/2
www:http// ne anlama gelir
Https ne demek
Http Nedir
Bir HTTP İsteğinin nasıl ele alındığı ve HTTP Ardışık Düzeninin farklı bileşenlerinin genel sunucu tarafı programlama modeline nasıl uyduğu konusunda en azından tasarım düzeyinde bir anlayışa sahip olmalısınız.
İstek işlemede yer alan ardışık düzen bileşenlerini ve bunların genel modelde nereye uyduklarını gösterir. Takip eden bölümlerde, her bileşene ve istemciden bir HTTP İsteği alındıktan sonra her bileşenin oynadığı role daha ayrıntılı bir şekilde göz atacaksınız.
IIS ve ISAPI Filtreleri
IIS bir web sunucusudur ve HTML sayfaları, metin tabanlı belgeler ve görüntü dosyaları gibi statik öğeler için istekleri yerine getirme yeteneğini yerel olarak destekler. ASP’ler, ASP.NET sayfaları ve hatta Cold Fusion veya Java Sunucu Sayfaları (JSP) gibi dinamik kaynaklara yönelik istekler, istek bir ISAPI filtresine ertelenerek işlenir.
ISAPI filtresi daha sonra isteği doldurmaktan ve IIS’ye statik bir yanıt döndürmekten sorumlu olur. Buna karşılık, IIS bu yanıtı istemciye geri iletir. Daha sonra, bir müşteri bir ASP.NET sayfası istediğinde bu işlemin nasıl göründüğünü göreceksiniz.
ASP.NET ISAPI Filtresi
IIS, ASP.NET kaynaklarına yönelik istekleri yerine getirmek için ASP.NET ISAPI filtresini kullanır, ancak filtre aslında herhangi bir ASP.NET kodunu yürütmekten sorumlu değildir. Filtre, ASP.NET Alt İşlemini başlatmaktan (zaten çalışmıyorsa), adlandırılmış bir yöneltme kullanarak İstekleri Alt İşleme iletmekten, adlı bir kanaldan Alt İşlemden çıktı almaktan ve Alt İşlemi sonlandırmaktan sorumludur. kötü performans göstermeye başlarsa veya çökerse.
Adlandırılmış Kanallar
İyi bakarsanız, IIS ve ASP.NET Worker Process’in birbirinden bağımsız olarak ayrı süreçlerde çalıştığını fark edeceksiniz. İşlemlerin ayrılması, büyük bir hata oluştuğunda IIS’yi yok etmeden Çalışan İşlemin temiz bir şekilde sonlandırılabileceği anlamına gelir. Ayrı süreçlere sahip olmanın dezavantajlarından biri, ayrı bellek alanlarında oldukları için yerel olarak veri paylaşamamalarıdır.
İşlemler arası iletişim için en etkili yöntemlerden biri, fiziksel dosyaları kullanmak zorunda kalmadan bir işlemden diğerine bilgi aktarmaya izin veren adlandırılmış yöneltmelerdir. ASP.NET ISAPI filtresi ve ASP.NET Worker Process, karşılıklı iletişimi bu şekilde işler.
ASP.NET Çalışan İşlemi ve HTTP Ardışık Düzeni
Önceki bölümlerden de bildiğiniz gibi ASP.NET Worker Process, ASP.NET ISAPI filtresi tarafından oluşturulur, IIS’den ayrı bir process’te çalışır ve IIS ile adlandırılmış yöneltmeler aracılığıyla iletişim kurar. ASP.NET Alt İşlemi oluşturulduktan sonra istekleri işlemeye devam etmek için bellekte kalır. Her istekte yeniden oluşturulmaz.
ASP.NET Çalışan İşlemi, CLR’yi barındırmaktan ve gelen isteği HTTP Ardışık Düzenine göndermekten sorumludur. HTTP Ardışık Düzen adı, yalnızca bir ASP.NET kaynağının işlenmesi sırasında Çalışan İşlem içinde meydana gelen bir dizi adımı açıklamak için kullanılan bir terimdir.
HTTP Çalışma Zamanı
Çalışan İşlem bir istek aldığında, ana görevi, isteği yerine getirmek için bir dizi yardımcı nesne ayarlamaktan sorumlu olan bir HttpRuntime nesnesi oluşturmaktır. En önemlilerinden biri, HTTP Ardışık Düzenindeki hemen hemen her bileşen tarafından kullanılan istek ve yanıt bilgilerini içeren HttpContext nesnesidir.
Yardımcı nesneler oluşturulduktan sonra, HTTP çalışma zamanının isteği işlemeye devam etmesi için bir HttpApplication nesnesine ihtiyacı vardır, bu nedenle uygulama için doğru HttpApplication nesnesini oluşturmak üzere Uygulama Fabrikasını kullanır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)