İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Şifreleme Kitaplığını Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Şifreleme Kitaplığını Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Dizenin Şifresini Çözme İşleviyle Bir Dizinin Şifresini Çözme

Bir dizenin şifresini çözmek, bir diziyi şifrelemenin tersidir. Bir dizi ile başlayıp şifrelenmiş bir base64 dizisi ile bitmek yerine, şifrelenmiş bir base64 dizisi alır ve şifresi çözülmüş bir dizi ile biter. Ağır şifre çözme işini yapmak için DecryptByteArray işlevini kullandığını da görebilirsiniz.

Bayt Dizisinin Şifresini Çözme İşleviyle Bir Bayt Dizisinin Şifresini Çözme

DecryptByteArray, GetCryptoTransformer işlev çağrısının CryptoDirection parametresi dışında EncryptByteArray işleviyle aynıdır. Yön olarak Encrypt yerine Decrypt’te geçer. Bu, bir şifreleme transformatörü yerine bir şifre çözme transformatörü elde eder.

encStream’in Yazma yönteminin içinde, şifrelenmiş bayt dizisi, şifresi çözülmüş bayt dizisini arabellek değişkenine yazan şifre çözme dönüştürücüsünden geçer. İşlev daha sonra arabellekte saklanan şifresi çözülmüş bayt dizisini döndürür.

Şifreleme Kitaplığını Kullanma

Şifreleme kitaplığını kullanmak için projenize EncryptionLibrary derlemesi için bir başvuru ekleyin. Kitaplığı kullanmak istediğiniz sayfanın en üstüne EncryptionLIbrary için bir imports deyimi yerleştirin veya projenize kitaplık için bir global imports deyimi ekleyin.

Şifreleme sınıfındaki tüm yöntemler paylaşılır, bu nedenle bunları kullanmak için bir nesneyi başlatmanız gerekmez. Listeleme, Web.config’den bir base64 anahtarının ve başlatma vektörünün nasıl alınacağına, bunların bayt dizilerine dönüştürülmesine ve bir dizginin şifrelenmesi ve şifresinin çözülmesi için kullanılmasına ilişkin bir örneği gösterir.

Bu oldukça basit bir örnek. İlk olarak, anahtarın base64 dize sürümünü ve başlatma vektörlerini Web.config’ten alır ve bunları iki değişkende depolar. Daha sonra bu base64 anahtarlarını kendi yerel Bayt dizisi biçimine dönüştürür ve şifrelenecek metni bildirir.

Ardından, Web.config’den alınan anahtar ve IV ile TripleDES algoritmasını kullanarak metni şifreler ve metni EncryptedText değişkeninde depolar. Daha sonra aynı algoritmayı, anahtarı ve başlatma vektörünü kullanarak EncryptedText değişkeninin şifresini çözer.

Son olarak, şifreleme ve şifre çözmenin başarılı olduğunu kanıtlamak için DecryptedText ve orijinal TextToEncrypt’in aynı olduğundan emin olmak için kontrol eder.

Böylece artık neredeyse istediğiniz her şeyi şifreleyebilirsiniz ve bu, uygulamadan uygulamaya taşıyabileceğiniz kolayca yeniden kullanılabilir bir kitaplıkta bulunur.

Verilerinize erişmeye çalışan harici bilgisayar korsanları veya içerideki kinci bir çalışan olsun, iş verileriniz sürekli olarak hırsızlık veya kayıp tehdidi altındadır. Bilgilerinizi korumak sürekli bir savaştır, ancak uygun şekilde katmanlı güvenlikle bir saldırıyı engelleme değişikliklerini artırabilirsiniz.

Bu bölümde, ASP.NET güvenlik modeli, kimlik doğrulama, yetkilendirme, NTFS erişim izinleri ve tek yönlü ve iki yönlü şifreleme kullanarak bilgileri koruma yolları hakkında çok şey öğrendiniz.

Güvenlik, elbette, hesapları yapılandırma ve şifreleme uygulama becerisiyle bitmiyor. Ayrıca, insanların parola vermemenin veya parola yazmamanın değerini bilmelerini sağlamak için güvenlik duvarları, izinsiz giriş tespit sistemleri ve uygun kullanıcı eğitimi ile sistemlerinizi korumayı da inceleyebilirsiniz.

Sunucu odası kapısındaki kilit gibi fiziksel güvenliği de asla unutmayın. Birisi sunucunuzu eski yöntemlerle ele geçirebilecekken, şifreleme ve ağ yapılandırma güvenliği için binlerce dolar harcamanın hiçbir anlamı yoktur.


Google Play ana sayfa
Ebeveyn denetimi pin kodu unuttum
Android TV ebeveyn kontrolü
Ebeveyn şifresi
Google Play uygulama yükleme
Play Store ücretsiz uygulamalar
Google Play şikayet
Google Play Yardım


HTTP İşleyicilerini Kullanma: İstek İşleme, Görüntü Oluşturma ve İçerik Yönetimi

Zamanlama sistemleri, diğer birçok iş alanını yönlendirmeye yardımcı oldukları için kapsamlı raporlama yetenekleri gerektirir. Hangi zamanda hangi yerde kaç kişinin olacağını bilmek, yöneticilerin hazırlık gereksinimlerini, personel ihtiyaçlarını ve envanter kontrolünü belirlemesine yardımcı olur.

Bu nedenle, üzerinde çalıştığım zamanlama projesi, raporlardan adil bir pay aldı. Her biri kendi yolunda benzersiz olsa da, hepsi iki ortak gereksinimi paylaşıyordu: kullanıcıların rapor verilerini bir Excel dosyası olarak indirmelerine izin veren bir “dışa aktarma” özelliğini kullanıma sunmaları gerekiyordu ve her Excel dosyasının, belirli bir adlandırma kuralını izlemesi gerekiyordu. rapor türü ve oluşturma tarihi.

Verileri virgülle ayrılmış değer (CSV) dosyası veya HTML tablosu olarak çıkarabileceğiniz için, verileri Excel’e dışa aktarmak oldukça basit bir işlemdir. Excel, elektronik tablo oluşturmak için her ikisini de kullanabilir. Bununla birlikte, dosya adlarını standart bir adlandırma kuralına göre ayarlamak başka bir hikaye. Teorik olarak tarayıcılar, aşağıdaki sözdizimini kullanarak bir dosya adı belirtmenize izin veren Content-Disposition HTTP Header’ı destekler.

Ancak uygulamada, tüm tarayıcılar Content-Disposition başlığını desteklemez, bu nedenle belirtilen dosya adı genellikle dikkate alınmaz. Bunun yerine tarayıcı, raporun oluşturulduğu sayfa adının tamamını veya bir kısmını kullanır. Bu nedenle, raporu GenerateReport.aspx adlı bir sayfadan oluşturursanız, tarayıcı oluşturulan dosyayı GenerateReport.aspx veya hatta <filename.ext>.aspx olarak kaydetmeye çalışır. Bu benim sorunumun püf noktasıydı.

Content-Disposition başlığı başarısız olduğu için, tüm tarayıcılarda çalışacak dosyaları adlandırmanın başka bir yolunu bulmam gerekiyordu. İşte o zaman sorunu çözmek için bir HTTP İşleyiciye başvurdum. HTTP İşleyicileri, ASP.NET’in bir HTTP isteğini nasıl işleyeceğini tanımlamanıza izin verir ve bazı yaratıcı seçenekler açar.

Benim durumumda uygulama, aslında dosya sisteminde bulunmayan Excel raporlarına yönelik istekleri “işlemek” için bir HTTP İşleyici kullanır. HTTP İşleyici, varolan bir Excel dosyasını döndürmeye çalışmak yerine, istek sırasında Excel dosyasının içeriğini oluşturur. Dosya gerçekten mevcut olmadığından uygulama, dosya adını bir URL’de belirterek Excel dosyasına “ad verebilir”.

Bir kullanıcı raporun bağlantısını tıkladığında, tarayıcı statik bir Excel dosyası istediğini düşünür. HTTP İşleyici, tarayıcının haberi olmadan isteği durdurur (çünkü .XLS dosyaları için tüm istekleri işler), Excel dosyası içeriğini oluşturur ve içeriği tarayıcıya döndürür. Tarayıcı daha sonra kullanıcıdan, sahip olduğu tek dosya adını, bağlantıdakini kullanarak Excel dosyasını kaydetmesini ister. Ve tüm tarayıcılarda çalışır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın