Arama Kontrol Arayüzü – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Arama Kontrol Arayüzü
Bu arayüz, önceki bölümde, arama formlarını tanımlamanın ve bu formlar tarafından oluşturulan SQL sorgularını elde etmenin genel bir yolu olarak tanıtılmıştı. Ancak, arabirimin SearchButtonClicked adlı yeni bir olay gösterdiğine dikkat edin. Yeni olay, ReportFramework’ün kullanıcının formdan bir arama gerçekleştirdiğini bilmesine yardımcı olur. Oldukça kısa bir arayüz olduğu için Listeleme’de gösterilmektedir.
ReportFramework, kullanıcı denetimlerini Rapor Sayfasına yüklemek için özel olarak tasarlandığından, ISearchControl bir kullanıcı denetimi tarafından uygulanmalıdır. Bir yan yararı, kullanıcı kontrollerinin, başka bir sayfa veya proje için ihtiyaç duymanız durumunda arama formlarını yeniden kullanılabilir hale getirmesidir. ISearchControl’ü uygulayan bir kullanıcı denetiminin amacı iki yönlüdür.
İlk amaç, kullanıcının arama kriterleri girebilmesi için arama alanlarını görüntülemek ve ikincisi, ReportFramework GetSqlQuery’yi çağırdığında girilen kriterlere dayalı olarak bir SqlQuery nesnesi oluşturmaktır. Kullanıcı denetimi ayrıca, kullanıcı Ara düğmesini tıklattığında SearchButtonClicked olayını başlatır ve ReportFramework’ü sorguyu çalıştırması gerektiği konusunda uyarır.
Sayfalandırma ve IPaginationControl Arayüzü
Sayfalandırma, büyük veri kümelerini daha küçük, daha yönetilebilir sayfalara bölme işlemidir; bu, uygulamanızı daha duyarlı ve kullanıcı dostu hale getirmeye yardımcı olabilir. Bir uygulamayı nasıl daha duyarlı ve kullanıcı dostu hale getirdiğini anlamak için uç bir örneğe bakalım.
Çoğu kişi internette bilgi bulmaya yardımcı olmak için arama motorlarını kullanır ve bir arama için toplam eşleşme sayısına bakarsanız nedenini görebilirsiniz. Birkaç büyük arama motorunda “ASP.NET” araması, 9 ila 12 milyon arasında sonuç alır. Neyse ki, her arama motoru bir seferde yalnızca 10 sonuç gösterdi. Şimdi, 12 milyon sonucun tümünü tek bir sayfada döndürmeye çalışırlarsa ne olacağını hayal edin.
Sayfa çok büyük olurdu. Yüklemesi sonsuza kadar sürer (zaman aşımına uğramadığı varsayılarak). Çoğu insan nadiren ilk 20 maçın ötesine baktığı için yaklaşık 12 milyon sonuç gereksiz yere gönderilirdi. Ve isteklerin yerine getirilmesi milisaniyeler yerine saatler alacağından tüm arama motorları durma noktasına gelirdi. Bu nedenle, sayfalamanın bazı iniş faydaları vardır.
Sayfalandırmayı kullanarak verileri görüntülediğinizde, kullanıcıların bir sayfadan diğerine geçmesine izin vermek için sayfalama gezinme kontrollerini de görüntülemeniz gerekir. GridView denetimi, sayfalama gezintisi için yerleşik desteğe sahiptir, ancak görünümü ve davranışı üzerinde çok az denetiminiz vardır.
GridView’ın sayfalama navigasyonunda üç kullanılabilirlik sorunu vardır. İlk olarak, çok fazla tıklama gerektirir. Yalnızca 10 sayfa bağlantısı görüntülendiğinden yaklaşık beş kez tıklamanız gerekir. Görüntülenen toplam sayfa bağlantısı sayısını artırabilirsiniz, ancak yine de aynı sorunla karşılaşırsınız ve gezinme tonlarca bağlantıyla karışır.
Web arayüz örnekleri
Arayüz kullanma
Telefon arama simgesi
Google Ana ekrana indir
Huawei ana ekrana Google Arama çubuğu ekleme
Widget indir
Google arama Çubuğu indir
Web Arayüz Tasarımı
Elbette, çoğu zaman 10’dan az sayfanız olacak, ancak sonunda daha fazla sayfanız olduğunda, bu kullanıcılarınız için bir yük olabilir. İkincisi, GridView, kullanıcıların genellikle bilmek istediği, sonuç kümesindeki toplam sayfa sayısını veya toplam kayıt sayısını görüntülemez.
Bu bilgiyi görüntüleyebilirsiniz, ancak uygun kontrolleri ayarlamanız ve görüntüleme rutinlerini kodlamanız gerekir. Ve son olarak, GridView denetiminin sayfalandırma özellikleri DataReader nesneleriyle çalışmaz ve elbette raporlama çerçevesi DataReader nesnelerine dayanır. Bu nedenlerden dolayı, GridView’ın yerleşik çağrı desteğinden vazgeçeceğiz.
GridView’ın sayfalama mekanizmasını kullanamadığımız için, kendimizinkini bulmalıyız. Ancak, başka bir katı ve esnek olmayan bileşen oluşturmak istemiyoruz, bu nedenle bileşeni, tüm sayfalama gezinmelerinde ortak olan standart bir işlevsellik kümesini ortaya çıkarırken çeşitli görsel tasarımları destekleyecek kadar esnek hale getirmeye özen gösterilmelidir. Bu kesinlikle bir arayüz için bir iş gibi geliyor.
Raporlama çerçevesi ve sayfalama gezinme bileşeni arasındaki iletişim, önceki listede gösterilen IPaginationControl arabirimi aracılığıyla gerçekleşir.
Raporlama çerçevesi, SetInfo yöntemini çağırarak ve geçerli sayfa, toplam sayfa sayısı, toplam kayıt sayısı, her sayfada görüntülenen öğe sayısı ve başlangıç ve bitiş kaydı gibi önemli bilgileri ileterek sayfalama gezinme bileşenini başlatır. şu anda görüntülenen sayılar. Sayfalama gezinme bileşeni daha sonra bu bilgileri istediği şekilde görüntüleyebilir.
Bir kullanıcı, sayfalama gezinme bileşeniyle etkileşime girdiğinde, bileşen, raporlama çerçevesinin dinleyebileceği ve işleyebileceği farklı olayları gündeme getirir.
IPaginationControl’ün yükseltebileceği üç olay vardır:
• NextPageRequested: Kullanıcı bir sonraki sayfaya geçmek istediğinde ortaya çıkar.
• PrevPageRequested: Kullanıcı bir önceki sayfaya atlamak istediğinde ortaya çıkar.
• NewPageRequested: Kullanıcı belirli bir sayfaya atlamak istediğinde ortaya çıkar. Bu olay, kullanıcının atlamak istediği sayfayı tanımlayan tek bir tamsayı parametresini kabul eder.
Tüm olaylara baktıktan sonra, yalnızca NewPageRequested olayını ortaya çıkarmakla kurtulabileceğinizi fark etmiş olabilirsiniz. Diğerleri, sayfalama navigasyonunun çok yaygın bir özelliği olan sonraki ve önceki sayfalara atlamayı basitleştirdiği için dahil edilmiştir.
İsterseniz JumpToFirstPage veya JumpToLast sayfası gibi olayları da dahil edebilir veya NewPageRequested olayını yükselterek ve 1 (her zaman ilk sayfadır) veya toplam sayfa sayısını (her zaman son sayfadır) geçerek bunları işleyebilirsiniz. ) istenen sayfa olarak.
Artık IPaginationControl arabirimini anladığınıza göre, ReportFramework sınıfına bir göz atalım.
Rapor Çerçevesi Özet Sınıfı
Raporlama çerçevesi tarafından sunulan raporlama işlevlerinin çoğu, ReportFramework özet sınıfında bulunur. Daha önce bahsedildiği gibi, arama ve sayfalama kontrollerini yüklemek, bir sorgu elde etmek, bir veritabanına bağlanmak, verileri almak, verileri bir GridView’da görüntülemek, veriler arasında sayfalamak ve verileri sıralamak için rutinleri vardır. Söylemeye gerek yok, tüm bunların gerçekleşmesi için çok fazla kod gerekiyor.
Listeleme, ReportFramework sınıfı için tüm kod listesini içerir. Toplamda, yaklaşık 400 satır kod var. Hepsini bir kerede kavrayacak çok şey var, ancak sınıfın her bölümü izleyen bölümlerde daha ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
Daha önce de belirtildiği gibi, bu kesinlikle bir kerede alınması gereken çok şey var. Takip eden bölümlerde, kodun her bir bölümü daha ayrıntılı olarak tartışılmaktadır. Yoruma bakarken koda başvurmanıza yardımcı olacaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)