İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Modern Yazılım Geliştirme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Modern Yazılım Geliştirme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Karmaşık Verileri Aktarma

Modern Yazılım Geliştirme

Modern yazılım geliştirme süreçlerinin önemli bir özelliği yinelemeli olmalarıdır. Temel fikir, birkaç yinelemede bir ilk sonuçtan nihai ürüne kadar kademeli olarak bir yazılım sistemi geliştirmektir.

Yineleme, bir sürümle sonuçlanan bir dizi farklı etkinliktir. Bu, geliştiricinin, sistemin önceki sürümlerinin geliştirilmesi sırasında öğrenilenlerden yararlanmasını sağlar. Yinelemeli yazılım geliştirmede, ürünü sürekli olarak geliştirmek ve gözden geçirmek önemlidir, bu da aynı metodolojik adımların birkaç kez gözden geçirilmesi anlamına gelir.

Böylece, tüm süreç bir dizi iterasyona bölünmüştür. Özellikle, geçmiş geliştirme projelerinde birlikte iyi çalışmış bir ekip yeni bir uygulama alanına atandığında yinelemeli bir yaklaşım önerilir. Ardışık yinelemeler seti, ekibin yeni uygulama alanının bilinmeyen gereksinimlerine kademeli olarak alışmasına ve deneyimlerinden öğrenmesine olanak tanır.

Ayrıca yinelemeli süreçler, ne istediğini nasıl tanımlayacağını bilmeyen müşterilerin tasarım hedeflerine ulaşma potansiyelini artırdığı için popülerdir.

Yinelemelere ek olarak, bir süreci bölmek için ikinci bir seçenek de aşamalardır. Literatürde genellikle hatalı olarak aşamalardan metodolojik faaliyetler, yani gereksinim tanımı, analiz, tasarım, uygulama, test etme ve bakım olarak bahsedilir. Bu, metodolojik faaliyetlerin doğrusal olarak birbirini takip ettiği geleneksel şelale modeline göre bir yaklaşıma karşılık gelmektedir.

Bu yaklaşımın sorunu, risk yönetiminin geleceğe ertelenmesidir. Potansiyel bir risk gerçekten ortaya çıktığında, bir hatayı ortadan kaldırmanın maliyeti, yakalanana kadar geçen süre ile orantılı olarak artar.

Aşama odaklı bir yaklaşım, bu sorunu çözmenin bir yolunu temsil eder. Aşama odaklı bir yaklaşımda, bir aşama, bir yazılım geliştirme projesinin iki kilometre taşı arasındaki süreyi belirler. Kilometre taşları, iyi tanımlanmış bir dizi hedefin karşılandığı ve eserlerin tamamlandığı senkronizasyon noktalarıdır.

Her aşama, metodolojik faaliyetlerin ötesinde, daha büyük bir hedef belirler. Bu hedef, proje risklerini mümkün olduğu kadar erken ele almaya hizmet eder. Ayrıca, tanımlanmış riskleri ele almak için anlamlı görünen metodolojik faaliyetler bir aşamaya atanabilir.

İyi bilinen yazılım geliştirme süreçleri iki kategoriye ayrılabilir: daha iyi çevik süreçler olarak bilinen hafif süreçler ve ağır süreçler. “Hafif” veya “ağır”, süreç biçimlendirme derecesini, yani kaç belge ve model oluşturulduğunu ifade eder. Aslında hafif ve ağır yöntemlerden bahsetmek daha doğru olur, çünkü belgelerin ve modellerin belirli bir biçimde oluşturulması, yöntemlerle tanımlanır.

Ağır süreçler, özellikle büyük ekipler yüksek kalite talepleri olan uygulamalar geliştirdiğinde kullanılır. Bunun aksine, hafif süreçler daha küçük uygulamalar ve dolayısıyla daha küçük geliştirme ekipleri için uygundur.

Farklı süreç modellerinin geniş seçimi, farklı yazılım geliştirme projelerinin geniş yelpazesini yansıtır. Tüm projeler için eşit derecede uygun tek bir süreç modeli yoktur. İçsel risk türleri bize hangi süreç modelini seçeceğimizi söyler. Önceki bölümlerde bahsedildiği gibi, Web uygulamaları çeşitli özelliklerde geleneksel, Web tabanlı olmayan uygulamalardan farklıdır.

Bir yanda geleneksel uygulamalarda tamamen eksik olan özellikler, diğer yanda ise özellikle Web uygulamalarında belirginleşen özellikler bulunmaktadır. Bu, bu bölümün odak noktası olan geleneksel yazılım geliştirme süreci modellerinin uygunluğunu etkiler.

Ağır, faz yönelimli ve yinelemeli süreç modelleri sınıfının bir temsilcisi olarak Rational Unified Process’e ve çevik bir süreç modeli örneği olarak Extreme Programming’e bakacağız. Bu süreçlerin Web uygulaması geliştirme için uygunluğunu tartışmadan önce, geliştirme süreci için gereksinimleri Web uygulamalarının özelliklerinden türetmek istiyoruz.


Yazılım Geliştirme Modelleri
Yazılım geliştirme Modelleri karşılaştırma
Yazılım Süreç Modelleri
Artırımlı yazılım geliştirme Modeli
Çevik yazılım geliştirme yöntemleri
Yazılım tasarım süreci
Yazılım Süreç Modeli Nedir
Agile yazılım geliştirme


Bir Web Uygulaması Geliştirme Süreci İçin Gereksinimler

Bazıları daha önce tartışılmış olan Web uygulamalarının belirli özelliklerinin yanı sıra, farklı iş seviyesi kararları, geliştirme süreci için gereksinimler üzerinde bir etkiye sahiptir. Örnekler, bir Web uygulamasının yaratılmasıyla izlenen hedefler, doğal riskler ve amaçlanan kalite özellikleridir.

Literatür, gerçek gelişim süreçlerini inceleyen ampirik çalışmaları içerir. Bu çalışmaların sonuçlarından bazıları, bir geliştirme sürecinin temel gereklilikleri olarak kabul edilebilir. Diğer sonuçlar, Web uygulamalarının geliştirilmesinde mevcut süreç modelleriyle çözülemeyen sorunları göstermektedir.

Aşağıdaki bölüm, Web uygulamalarının geliştirme süreci için en önemli altı gereksinimi tartışmaktadır. Bu gereksinimler, geleneksel yazılım geliştirme süreç modellerinin Web uygulama geliştirme ihtiyaçlarına göre uyarlanmasının veya tamamen yetersiz olmasının nedenidir. Bu altı gerekliliğin bir sonucu olarak bu bölümde bir takım sonuçlar da tartışılacaktır.

Kısa Geliştirme Döngülerini Yönetme

Birden fazla ampirik çalışmada bulunan bir gerçek, Web uygulamalarının geliştirme süresinin son derece kısa olmasıdır; normalde altı ayı geçmez ve ortalama süresi üç aydan azdır. Bu kısa geliştirme döngüleri, Web uygulamaları için o kadar tipiktir ki, bir Web uygulaması geliştirme süreci için ilk gereksinim olduğu varsayılabilir.

Web’de rekabet son derece şiddetlidir. Anında mevcudiyet, uzun vadeli perspektiflerden daha önceliklidir. Web, makul bir şekilde tahmin edilemeyen bir boyuta sahip uluslararası bir pazar yeridir. Ayrıca, yeterli pazar payı sağlamak için pazardaki diğerlerinden daha hızlı olmak için aşırı bir gereklilik vardır.

Web’in doğasında var olan “anında teslim mekanizması”, bir ürünün anında yayınlanmasını mümkün kılmakta ve dolayısıyla bu gerekliliği zorunlu kılmaktadır. İlk kez bir rakip tarafından sunulan yeni bir işlevsellik, diğerlerinin de bu işlevi sunması için büyük bir baskıya neden olur.

Aksi takdirde, Web herhangi bir yükümlülük gerektirmeyen bir ortam olduğu için, önemli bir pazar payını hızla kaybetme riski söz konusu olabilir. Rekabet sadece bir tık ötedeyken müşterilerin tek bir Web satıcısına sadık olmaları beklenemez.

Unutulmamalıdır ki birçok Web uygulaması birer pazarlama aracıdır. Pazarlama önlemleri, her zaman yeni ve güncel olmak için muazzam bir baskıya tabidir, çünkü ancak bu şekilde çekici kalabilirler ve amaçlarına ulaşabilirler. Bu kısa geliştirme döngüleri, sistematik bir geliştirme süreci için daha az özgürlük bırakır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın