Geliştirme Yaklaşımları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Düğümlerin ve Kafeslerin Sunumu
Bir Web sayfasının içeriği, bileşen tarafında açıkça geliştirilmiş multimedya içeriklerinin ve örgü tarafında dolaylı olarak tanımlanmış içeriklerin (örneğin, gezinme seçenekleri) bileşiminden kaynaklanır. Multimedya içeriği oluştururken, geliştiricilerin emrinde çok sayıda tasarım seçeneği vardır.
İçeriğin ve sunumun istenen şekilde ayrılması kavramıyla ilgili olarak, bu tasarım seçenekleri genellikle rekabet halindedir. Örneğin, genellikle biçimlendirme seçeneklerinin sayısı arttıkça içeriği bir sunum bağlamına uyarlama esnekliği azalır.
Basit bir örnek olarak, metni kalın olarak biçimlendirmek için <b> ve <strong> HTML öğelerinin belirtildiğini varsayalım. <b> biçimi, herhangi bir alternatif belirtilmediğinden, kalın gösterimi desteklemeyen cihazlarda normalde kaybolur.
XHTML 2.0, <b> öğesini <strong> öğesiyle değiştirir. Bu öğenin sunumu, örneğin kalın desteklenmiyorsa altı çizili kullanılarak bir cihazın teknik özelliklerine uyarlanabilmesi için sunum tasarımında kontrol edilir.
Geliştirici, bileşen tarafında multimedya içeriğinin temel görünümünü belirlerken, ağ tarafında etkileşim ve işlevsel tasarım dolaylı olarak biçimlendirilmemiş içeriklerle sonuçlanır.
Navigasyon tasarımında yer alan görevlere bir örnek olarak, navigasyon arayüzleri için bir sunum tasarımına bakalım. Navigasyon arayüzleri, üç önemli navigasyon sorusuna cevap bulmaya yardımcı olmalıdır: (1) Neredeyim? (2) Neredeydim? ve (3) Nereye gidebilirim?
Bir sunum tasarımı, deneyimli bilginin resmi yöntemlerden daha önemli ve daha uygulanabilir olduğu görevlerin tipik bir örneğidir. Tasarım desenleri bu tür görevler için uygundur. Örneğin, yukarıdaki soruların yanıtlarını bulmak için Kullanım modeline geri dönebiliriz.
“Ben neredeyim?” Hansel ve Gretel masalına dayanan “kırıntılar” navigasyon şeması kullanılarak genellikle yanıtlanabilir. Veriler veya sayfalar arasında gezinmeyi içeren bir kullanıcı arabiriminde, kırıntılar, izlenen yolun görsel bir izini bırakarak adımların geri izlenmesi için yararlı bir mekanizma olabilir. Herhangi bir noktada, kullanıcı adımlarını daha önce ziyaret ettiği herhangi bir noktaya kadar takip edebilir.
“Neredeydim?” sorusuna cevap bulmak. o kadar kolay değil, çünkü çekirdek Web teknolojisi olarak HTTP durum bilgisi olmayan bir protokoldür ve bağlama teknikleri ilkeldir. Tarayıcılarda genellikle “Geri” butonu ve daha önce ziyaret edilen sayfaların listeleri kullanılır.
Bu basit örnek, sunum ve etkileşim tasarımını koordine etmeye ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Örneğin, Web’de makale satın alırken, bir kullanıcı satın alma işlemini geri almak için “Geri” düğmesini kullanamaz ve kullanıcılar arasındaki buna karşılık gelen kafa karışıklığı normalde yalnızca birkaç iyi tasarlanmış Web uygulamasında önlenir.
Diğer bir önemli örnek, ideal olarak tüm Web’de tutarlılıktır. Daha önce ziyaret edilen bağlantıların ve henüz ziyaret edilmeyen bağlantıların farklı sunumları, sunum tasarımları için ortak bir kavramdır. Jakob Nielsen, alışılagelmiş bağlantı renklerinin değiştirilmemesini tavsiye ediyor çünkü bu açıdan tutarlılık, estetiğe göre öncelikli olmalıdır.
“Nereye gidebilirim?” Sorusuna cevap vermek için popüler bir yaklaşım. bir Web sitesinin tüm üst düzeylerinin listelenmesinden oluşur. “Breadcrumbs” gezinme şeması ve mevcut sayfadan ulaşılabilen hedeflerin uygun şekilde işaretlenmesi ile bağlantılı olarak, kullanıcı temel olarak ağ içindeki konumu hakkında yeterli bilgiyi elde eder.
Asgari olarak, bu işaretleme metindeki (veya başka bir ortamdaki) bağlantıları vurgulamalıdır; ayrıca gezinti çubuğunda işaretlemeniz önerilir. Ağın ve içindeki mevcut konumun grafiksel temsili arzu edilir, ancak standartların veya genel kabul görmüş yöntemlerin ve sunumların eksikliği nedeniyle uygulamada nadiren kullanılır.
Cihazdan Bağımsız Geliştirme Yaklaşımları
Sunum tasarımındaki gelişmiş gereksinimler, Web uygulamalarının tasarımında çok sayıda farklı Web özellikli cihaza yönelik eğilimin dikkate alınmasına yönelik artan talebin sonucudur.
Bu Web özellikli cihazların yelpazesi, WAP tarayıcılı çok küçük cep telefonlarından akıllı telefonlar ve organizatörler üzerinden dokunmaya duyarlı ekranlı tablet PC’lere kadar akla gelebilecek hemen hemen tüm mobil cihaz sınıflarını içerir.
Kooperatif ve çok büyük cihazlar şu anda pratikte geçerli değildir. Mobil cihazların teknik özelliklerine bakıldığında Web uygulamalarında kullanım için çok farklı sunum ve etkileşim seçenekleri ortaya çıkmaktadır.
Sunum tasarımı, bu gereksinimleri, uygulamaların cihazdan bağımsız olarak geliştirilmesini desteklemek için özel etkinlikler kapsamında ele alır. Örneğin, W3C’nin Aygıttan Bağımsız Çalışma Grubu (DIWG) (W3C 2001c) şu anda bu sorun üzerinde çalışıyor.
DIWG’nin görevleri, uygulama geliştirme alanından yönleri, uygulamaların kullanıcının bağlamına uyarlanmasını ve farklı bilgi sunumlarını içerir. İlgili yaklaşımları daha ayrıntılı olarak tartışmaktadır.
Web programlama Örnekleri
Web PROGRAMLAMA Ders İçeriği
Web programlama is İlanları
Web PROGRAMLAMA Ders Notları
Web PROGRAMLAMA için hangi dil
Web PROGRAMLAMA PDF
Web PROGRAMLAMA dilleri
Web programcılığı
Etkileşim Dizaynı
Etkileşim tasarımı, Web uygulamalarının görsel, dinamik, işlevsel ve teknik öğelerinin kesişimiyle ilgilidir. Ana amacı, kullanıcılara ilginç ve çekici olduğu kadar tutarlı ve anlaşılması kolay bir deneyim sunmak için bu unsurları ve aralarındaki yumuşak çatışmaları birleştirmek gerekir.
Bu bölüm, Web uygulamalarının etkileşimini dört yöne ayıran sistematik bir yaklaşım önerir: kullanıcı etkileşimi, kullanıcı arayüzü organizasyonu, gezinme ve kullanıcı etkinlikleri.
Kullanıcı Etkileşimi
Eski sistemlerdeki veya uygulamalardaki pek çok sözde “Web’i etkinleştiren” özellik, ortak bir geliştirme yaklaşımına sahiptir: etkileşim tasarımı, sunum tasarımına indirgenmiştir. Bu, uygulamaların, veritabanlarına eşzamanlı erişim gibi yalnızca birkaç ek özellik sunarken, yalnızca görünümlerini HTML sayfalarına çevirerek Web’de yayınlandığı anlamına gelir.
Web uygulamaları daha sofistike hale geldikçe, HTML’ye artan sayıda rol eklendi: bilgi aktarımı, düzen, kullanıcı etkileşimi, gezinme, süreçler (sonraki bağlantı geçişinin bir yan ürünü olarak) ve dijital içeriğe doğrudan erişim.
Artan sorumluluklarla birlikte HTML, giderek daha karmaşık senaryolara uyum sağlamak için daha fazla işlevsellik paketleyerek de gelişti.
Bu süreçte, kullanıcı etkileşimi önemli bir sınırlama haline geldi: sunucuların her seferinde yeni bir sayfa oluşturması gerekiyor, uygulamalar daha yavaş çalışıyor ve formlar daha gelişmiş kullanıcı etkileşimi tekniklerini kapsamak için yeterli olmadığından, arayüz olarak HTML, masaüstüne kıyasla hızla yetersiz kaldı. uygulamalar.
Bu sınırlamaların üstesinden gelmek için, yıllar boyunca, hangi kombinasyonun geliştirilecek uygulamanın özel ihtiyaçlarına daha iyi uyacağını belirlemeyi zorlaştıran, üst üste binen geniş bir işlevsellik seti ile çeşitli teknolojik yaklaşımlar geliştirilmiştir.
Sorunun merkezinde iki karşıt güç yatmaktadır: verileri görüntülemek ve işlemleri gerçekleştirmek için ne kadar arayüz işlevselliğine ihtiyacımız var; ve ikincisi, uygulamanın ne kadar veri yoğun olduğu. Bariz değiş tokuşlar, taşınabilirlik, teknoloji satıcısına/bağımsızlığı ve kullanıcı (müşteri) memnuniyetidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)