İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Bütünleşik Web Tasarımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Bütünleşik Web Tasarımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Ana Aktivite

Bütünleşik Web Tasarımında Sorunlar ve Kısıtlamalar

Hiper metin, bilgi ve yazılım tasarımının Web tasarımına entegrasyonuna giden yol, özellikle üç özel engel nedeniyle engebelidir: “kültürel”, teknolojik ve kavramsal sorunlar. “Kültürel” tarafta, çatışan kültürler için karşılıklı anlayışın sadece uygulamadaki Web geliştiricileri arasında değil, aynı zamanda araştırmacılar, araç ve yöntem geliştiriciler ve eğitmenler arasında da yetersiz olduğunu eleştirebiliriz.

Teknolojik açıdan bakıldığında, mevcut araçlar ve yöntemler yetersizdir. Ayrıca, açıklanan bu alanların birleştirilmesi henüz gerçekleşmemiştir. Ve son olarak, kavramsal tarafta, orada çizilen bütünleşik kavramın, araç ve yöntemlerde uygulanması gereken olgunluğa erişmeden ve hatta çoğalmadan önce gerçekten en son gelişmelere ve bulgulara uyarlanması gerekecektir.

Ancak bu, iyi Web geliştiricilerinin ana hatları çizilen modeli kendi ihtiyaçlarına göre uyarlamalarına ve en azından kavramsal olarak Web tasarımlarında kullanmalarına engel olmamalıdır. Bu geliştiriciler daha sonra modeli, en azından temel düzeyde, makine tarafından okunabilen bir tasarımla eşlemelerine izin veren araçları seçebilirler.

Şimdi yukarıda bahsedilen üç sorunu daha iyi anlamak için kısaca tartışacağız; ayrıntılı bir tartışma bu çalışmanın kapsamını ve hacmini aşacaktır.

Kültürel engellerin o kadar çok yüzü olabilir ki, temsili bir örnek vermek istiyoruz: Web sayfalarının grafik tasarım özellikleri ders kitaplarında ve eğitim materyallerinde ele alınırken, Web’e yönelik bilgi tasarımı özellikleri neredeyse bir eğitim sorunu olarak ele alınmaz.

Teknolojik engel örneklerine daha detaylı bakmak daha kolaydır:

• Bilgi tasarımı ve yazılım tasarımı anlamında Web sayfalarının tasarımı ve sonraki geliştirme aşamaları normalde piyasada bulunan teknolojiler tarafından desteklenmez.

• Form tabanlı etkileşimli kullanıcı arabirimlerinden grafik kullanıcı arabirimli yazılıma geçiş, normalde dramatik bir teknolojik değişimi temsil eder, çünkü Java başlangıçta beklenenden çok daha genel bir “Web için programlama dili” haline gelmesine rağmen, örneğin, Java Sunucu Sayfaları (JSP’ler) biçimi.

•Belirtilen iki tasarım kavramının bazı arzu edilen varyantları için uygun teknoloji yoktur, yani öğeler ve bağlantılar. Örneğin, biraz kullanışsız olan ara proxy’leri kullanmak dışında, HTML’nin gezinme zamanında (tıklandığında) bir bağlantının hedefini hesaplama yolu yoktur.

• Bir öğe veya bağlantı içindeki yazma ve programlama özelliklerinin ince taneli karışımı, teknolojiler tarafından yeterince desteklenmiyor. Örneğin, bir ağ boyunca gelişmiş gezinmeyi desteklemek istiyorsak, HTML veya XML’de ayrı bir gezinme yazılımı katmanı uygulamamız ve bunu ağın üstüne eklememiz gerekir.

Şu anda bunu başarabilmemizin tek yolu, uygulamada hala nadiren kullanılan özel XML tabanlı teknolojileri kullanarak çok sayıda geliştirme çalışması yapmaktır.

Üçüncü ve sonuncu sorun olan kavramsal engellere gelince, özellikle sürdürülebilirlik ve yeniden kullanılabilirlik konusunu vurgulamamız gerekiyor.

Önerilen Bir Yapısal Yaklaşım

Sonraki bölümlerde köprü metni tasarımı, bilgi tasarımı ve yazılım tasarımı arasında ayrım yapmak zorunda kalacağız, çünkü ne yazık ki bu, tasarım yöntemlerinde ve tasarım araçlarında ve uygulamada hala alışılmış bir durum.

Ancak, Web uygulama tasarımının bütünleştirici bir görünümü lehine bundan kaçınmaya çalışacağız. 5.5 tabanlı yapılandırılmış bir tasarım tanıtılan bu yaklaşımın bölümlerini ayrıntılı olarak tartışacağız.

Üç parçayı hatırlamak için, her biri bir bileşen tarafı ve bir kafes tarafı ile aşağıda listeliyoruz:

•Sunum tasarımı: Bu tasarımın bileşen tarafında belge, medya ve veri (bir bilgi sistemi anlamında veya bir yazılım bileşeninin uygulama verileri anlamında) çıktıları vardır.

Kafes tarafında, bu tasarım, kafeslerin görselleştirilmesine, işitsel veya çok modlu çıktısına ve bir kullanıcı tarafından o anda ziyaret edilen bileşen(ler)e odaklanmalıdır. Bu taraf henüz araştırma aşamasında olduğu için gezinti çubuklarının tarayıcılarda yaygın olarak kullanılması dışında sadece kısaca değinilecektir.

• Etkileşim tasarımı: Bu bölüm, kullanıcının bir Web uygulamasıyla etkileşiminin kontrol akışıyla ilgilidir. Ağ tarafında, navigasyon terimi alışılmış hale gelirken, bileşen tarafında diyalog terimi kullanılır. Her iki konu da tartışılacaktır.

• İşlevsel tasarım: Web uygulamalarının en son kategorileri için önemli olduğundan, yazılım geliştiricinin bakış açısını vurgulayarak bileşenlerin ve kafeslerin temel tasarımını sunar.

Buna göre bileşen tarafı, bir yazılım bileşenleri tasarımından ziyade bir bilgi tasarımı olarak tanımlanacaktır. Benzer şekilde, ağ tarafı, aktif bileşenlerin iş süreçlerine (iş akışları) ve son derece özelleştirilmiş her yerde bulunan Web uygulamalarına bileşimine odaklanacaktır.


Profesyonel web tasarım
Protan Bilişim
Web Tasarım
Kurumsal web tasarımı
İzmir web tasarım
Kurumsal web sitesi Örnekleri
Web design
Web Tasarım ajansları


Sunum Tasarımı

Bir sunum tasarımında, “medya tasarımcıları” multimedya içeriğinin nasıl sunulduğunun görünümünü ve bir dereceye kadar yapısını tanımlar. İçeriğin kral olduğu orijinal fikrine dayanarak, klasik HTML içerikleri biçim talimatları, bağlantılar ve programlarla (komut dosyaları) birlikte belirledi.

Buna karşılık, modern sunum tasarımı, bir Web uygulamasının içeriğinin ve sunumunun kavramsal olarak ayrılmasını takip eder. Bir Web uygulamasının içeriği, bileşen tarafında açıkça geliştirilmiş multimedya içeriklerinin ve ağ tarafında dolaylı olarak tanımlanmış içeriklerin bileşiminden kaynaklanır.

Bu, iyi bir sunum tasarımının, sunumu çeşitli kültürel, teknolojik ve bağlamsal gereksinimlere esnek bir şekilde uyarlamamıza izin verdiği anlamına gelir.

Ayrıca, birçok Web sayfası, Web uygulaması ve tüm Web siteleri, yaşam döngüleri boyunca yeniden yapılandırılır veya yeni bir görsel tasarımla donatılır. Geleneksel Web geliştirmede bu, genellikle yüzlerce hatta binlerce HTML belgesinin manuel olarak uyarlanması gerektiği anlamına gelir.

Bu HTML belgesi değiştirme işleminde yer alan kişilerin normal olarak sağlam HTML bilgisine sahip olması gerekir. Uygun araçlar bir dereceye kadar kullanılabilse de, genellikle önemli bir kısmı manuel olarak değiştirilmeyi beklemektedir. Bu, daha büyük bir geliştirme ekibinde tüm içeriği tutarlı bir şekilde modellemenin imkansız veya çok maliyetli olduğu anlamına gelir.

Web uygulamaları oluşturmak için kullanılabilen araçlar, sunum tasarımını nasıl desteklediklerine göre iki kategoriye ayrılabilir: geleneksel sayfa düzenleyiciler ve daha gelişmiş içerik yönetim sistemleri vb. Sayfa editörleri genellikle daha küçük geçici İnternet varlıkları oluşturmak için kullanılır.

Başlıca avantajları, standart yazılımlara benzer olmaları, kullanıcıların tanıdık bir ortamda çalışmasına olanak sağlaması ve içerikleri doğrudan biçimlendirmesine izin vermesidir.

Başlıca dezavantajları, önemsiz olmayan görevler için HTML bilgisinin gerekli olması ve geliştiricilerin sayfa düzeyinde çalışmasıdır, bu da büyük kavramsal resmi kolayca kaybedebilecekleri anlamına gelir. Ayrıca, düzen, gezinme ve etkileşim karışıktır ve bu, yalnızca önemsiz uygulamalar için bir basitleştirme olarak kabul edilebilir.

Sayfa editörlerinin aksine içerik yönetim sistemleri, editoryal faaliyetlerin sayfa düzeninden ayrılmasını sağlayarak bir İnternet varlığının sürdürülmesini kolaylaştırır. Ancak bu, bir İnternet sunumunun yapısının haritalanması gerektiği anlamına gelir.

İçerik yönetim sistemlerinin özellikleri, örneğin grafik sanatçılar veya editörler gibi çeşitli katılımcı roller için özel araçların mevcut olması, buna karşın HTML bilgisinin normalde gerekli olmamasıdır.

Diğer bir avantaj ise içerik, düzen ve gezinmenin ayrı olması, tek bilgi birimlerinin içeriklerinin belirtilmesi ve iş akışlarının eşlenebilmesidir. Burada tanıtılan sayfa editörleri ve içerik yönetim sistemleri arasındaki fark, sürekli olarak bulanıklaşıyor çünkü son sürümlerde birçok sayfa düzenleyici, basit içerik yönetim sistemi işlevlerini entegre ediyor.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın