İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Yerleşik Sağlayıcılar

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Yerleşik Sağlayıcılar

Yerleşik Sağlayıcılar

İçerik Sağlayıcıları Anlamak

Android, içerik sağlayıcı adı verilen temsili durum aktarımı benzeri (REST benzeri) bir soyutlama yoluyla veri kaynaklarınızı (veya veri sağlayıcılarınızı) açığa çıkarmanıza olanak tanır. Bir Android cihazındaki bir SQLite veritabanı, bir içerik sağlayıcıya kapsülleyebileceğiniz bir veri kaynağı örneğidir.

Bir içerik sağlayıcıdan veri almak veya bir içerik sağlayıcıya veri kaydetmek için bir dizi REST benzeri URI kullanmanız gerekir. Örneğin, bir kitap veri tabanının kapsüllenmesi olan bir içerik sağlayıcıdan bir dizi kitap alacaksanız, bunun gibi bir URI kullanmanız gerekecektir.

Bu bölümde, bu URI’lerin temeldeki veritabanı erişim mekanizmalarına nasıl dönüştüğünü göreceksiniz. Cihazdaki herhangi bir uygulama, verilere erişmek ve verileri işlemek için bu URI’leri kullanabilir. Sonuç olarak, içerik sağlayıcılar, uygulamalar arasında veri paylaşımında önemli bir rol oynar.

Kesin olarak söylemek gerekirse, içerik sağlayıcıların sorumlulukları, bir veri erişim mekanizmasından çok bir kapsülleme mekanizmasını içerir. Altta yatan veri kaynaklarına ulaşmak için SQLite veya ağ erişimi gibi gerçek bir veri erişim mekanizmasına ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle, içerik sağlayıcı soyutlaması yalnızca verileri harici olarak veya uygulamalar arasında paylaşmak istiyorsanız gereklidir.

Dahili veri erişimi için, bir uygulama aşağıdakiler gibi uygun gördüğü herhangi bir veri depolama/erişim mekanizmasını kullanabilir:

• Tercihler: Uygulama tercihlerini depolamak için sürdürebileceğiniz bir dizi anahtar/değer çifti
• Dosyalar: Çıkarılabilir bir depolama ortamında saklayabileceğiniz, uygulamaların içindeki dosyalar
• SQLite: Her biri o veritabanını oluşturan pakete özel olan SQLite veritabanları
• Ağ: İnternet üzerinden harici olarak veri almanızı veya depolamanızı sağlayan bir mekanizma

■Not : Android’de izin verilen veri erişim mekanizmalarının sayısına rağmen, bu bölüm SQLite ve içerik sağlayıcı soyutlamasına odaklanmaktadır çünkü içerik sağlayıcılar, Android çerçevesinde diğer UI çerçevelerine kıyasla çok daha yaygın olan veri paylaşımının temelini oluşturur. 

Bu bölümü incelerken size Android ile gelen içerik sağlayıcıları ve bunları nasıl keşfedeceğinizi göstereceğiz. İçerik URI’lerinin yapısını ve bu URI’lerin MIME türleri ile nasıl bağlantılı olduğunu ayrıntılı olarak tartışacağız. Bu içerik sağlayıcı kavramlarını ayrıntılı olarak ele aldıktan sonra, basit bir çalışma veritabanını kapsayan sıfırdan bir içerik sağlayıcıyı nasıl oluşturacağınızı göstereceğiz.

Android’in Yerleşik Sağlayıcıları

Android, SDK’nın android.provider Java paketinde belgelenen bir dizi yerleşik içerik sağlayıcıyla birlikte gelir. Bu sağlayıcıların listesini buradan görüntüleyebilirsiniz.

Üst düzey öğeler veritabanlarıdır ve alt düzey öğeler tablolardır. Dolayısıyla Tarayıcı, Arama Kaydı, Kişiler, MediaStore ve Ayarlar, sağlayıcılar olarak kapsüllenmiş ayrı SQLite veritabanlarıdır. Bu SQLite veritabanları tipik olarak .db uzantısına sahiptir ve yalnızca uygulama paketinden erişilebilir. Bu paketin dışındaki herhangi bir erişim, içerik sağlayıcı arabiriminden geçmelidir.

Android’deki birçok içerik sağlayıcı SQLite veritabanlarını kullandığından, veritabanlarını incelemek için hem Android hem de SQLite tarafından sağlanan araçları kullanabilirsiniz. Bu araçların birçoğu \android-sdk-install-directory\tools alt dizininde bulunur.

Araçlardan biri, belirtilen bir veritabanına karşı bir komut satırı SQLite aracı yürütmenize izin veren, aygıttaki uzak bir kabuktur. Bu bölümde, yerleşik Android veritabanlarını incelemek için bu komut satırı yardımcı programını nasıl kullanacağınızı göreceksiniz.

Android, kullanılabilen Android Debug Bridge (adb) adlı başka bir komut satırı aracı kullanır. adb, Android araç setinde yer alan ve diğer birçok aracın cihaza ulaşmak için kullandığı özel bir araçtır. Ancak, adb’nin çalışması için çalışan bir öykünücünüz veya bağlı bir Android cihazınız olmalıdır. Bunu komut satırına yazarak çalışan cihazlarınız veya öykünücüleriniz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Öykünücüyü Eclipse ADT eklentisi aracılığıyla da başlatabilirsiniz. Bu, öykünücüde çalıştırmak veya hata ayıklamak için bir program seçtiğinizde otomatik olarak gerçekleşir. Öykünücü çalışmaya başladığında, çalışan aygıtların listesini yazarak yeniden test edebilirsiniz.

Bu, bir SQLite veritabanı olan,contacts.db adlı bir veritabanı dosyasını listeleyecektir. Dahil edilen külde bir find komutu olsaydı, tüm *.db dosyalarına bakabilirsiniz. Ancak bunu yalnızca ls ile yapmanın iyi bir yolu yoktur.


Android Device ne demek
Cihaz politika uyarısı şifre kodu
Android Device Policy nedir
Android Device Ne İşe Yarar
Android Device nasıl kapatilir
Kuruluşunuz bu hesaba erişmek için bu cihazda bir şifre kodu
Android device Manager
Device uygulaması nedir


Sunuculardaki ve masaüstlerindeki geleneksel veritabanlarının aksine, cihazdaki SQLite veritabanları gerektiği gibi oluşturulur. Veritabanına en az bir kez erişmedikçe bazı veritabanı dosyalarını göremeyebilirsiniz, bu da veritabanının oluşturulmasını teşvik eder. Bunu yazarak adb kabuğundaki bu veritabanlarından birine sqlite’ı çağırabilirsiniz.

Adb isteminin # ve sqlite isteminin sqlite> olduğuna dikkat edin. adresini ziyaret ederek çeşitli sqlite3 komutları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ancak, web’de gezinmek zorunda kalmamanız için burada birkaç önemli komut listeleyeceğiz. Yazarak tabloların bir listesini görebilirsiniz.

Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi sqlite_master tablosu, veritabanındaki tabloları ve görünümleri takip eden bir ana tablodur. Aşağıdaki komut satırı,contacts.db’de kişiler adlı bir tablo için bir oluşturma ifadesi yazdırır.

Bu, SQLite’ta bir tablonun sütun adlarına ulaşmanın bir yoludur. Bu aynı zamanda sütun veri türlerini de yazdıracaktır. İçerik sağlayıcılarla çalışırken, erişim yöntemleri bunlara bağlı olduğundan, bu sütun türlerini not etmelisiniz.

Ancak, yalnızca sütun adlarını ve türlerini öğrenmek için bu uzun oluşturma ifadesini insanca ayrıştırmak oldukça sıkıcıdır. Neyse ki geçici bir çözüm var: kişileri çekebilirsiniz. db’yi yerel kutunuza indirin ve ardından SQLite sürüm 3 için herhangi bir sayıda GUI aracını kullanarak veritabanını inceleyin. Contacts.db dosyasını aşağı çekmek için işletim sistemi komut isteminizden aşağıdaki komutu verebilirsiniz.

İyi çalışıyor gibi görünen SQLite veritabanları için bir GUI aracı olan Sqliteman’ın ücretsiz indirmesini kullandık. Birkaç kilitlenme yaşadık, ancak bunun dışında aracın Android SQLite veritabanlarını keşfetmek için tamamen kullanılabilir olduğunu gördük.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın