İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

XML Deneyimi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

XML Deneyimi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

XML Deneyimi

Öncelikle index sayfasını inceleyelim. Lift, URL’nin eğik çizgiyle bittiği bir isteği yerine getirdiğinde, Lift otomatik olarak o dizinde index.html adlı bir dosya arar. Teknik olarak, sayfanın herhangi bir yerelleştirilmiş sürümü de dahil olmak üzere index.html’deki bazı varyasyonları da arar, ancak buna daha sonra değineceğiz.

Örneğin, Lift’e gitmeyi denerseniz, projenizdeki test/ dizini altında index.html’yi ararsınız. HTML kaynakları, proje dizininizde src/main/webapp/ altında yer alacaktır. İşte Hello World projemizin index.html dosyası içerisindedir.

Bu ilk başta biraz garip gelebilir. Biraz XML deneyiminiz varsa, burada ön ekli öğelerin kullanıldığını fark edebilirsiniz. Bunun ne olduğunu bilmiyorsanız, ön ekli bir öğe, aşağıdaki biçimdeki bir XML öğesidir.

Bizim durumumuzda, kullanımda olan iki öğemiz var: <lift:surround>. Kaldırma, kaldırma önekini kullanan öğelere özel anlamlar verir; asansörün daha ayrıntılı olarak ele alacağımız kapsamlı şablon desteğinin temelini oluştururlar. Lift bir XML şablonunu işlediğinde, bunu en dıştaki öğeden içe doğru yapar. Bizim durumumuzda, en dıştaki eleman içerir.

<lift:surround> öğesi, temel olarak Lift’e with özniteliği tarafından adlandırılan şablonu (bizim durumumuzda varsayılan) bulmasını ve öğemizin içeriğini bu şablonun içine koymasını söyler. at özelliği, Lift’e içeriğimizi şablonun neresine yerleştireceğini söyler.

Lift’te boşlukları bu şekilde doldurmaya bağlama denir ve bu, Lift’in şablon sisteminin temel bir konseptidir. HTML ve XML düzeyindeki hemen hemen her şey, bir dizi iç içe bağlama olarak düşünülebilir.

<lift:helloWorld.howdy /> öğesine geçmeden önce varsayılan şablona bir göz atalım. Web uygulamasının şablonlar-gizli dizininde bulabilirsiniz. Bir Java web uygulamasındaki WEB-INF ve META-INF dizinlerine çok benzer şekilde, gizli şablonların içeriğine istemciler tarafından doğrudan erişilemez. Ancak, bir <lift:surround> öğesi tarafından referans verildiğinde bunlara erişilebilir.

Liste, <html>, <head> ve <body> etiketleriyle uygun bir XHTML dosyasını gösterir. Lift bu etiketleri kendisi eklemediği için eksiksiz bir dosyanın kullanılması gerekir. Lift, karşılaştığı her şablondan XML’i işler. <head> öğesi ve içeriği standarttır; <body> öğesinin içinde ilginç şeyler olur.

Burada üç unsur vardır:

  • <lift:bind name=”content” /> öğesi, index.html dosyamızın içeriğinin nereye bağlanacağını (ekleneceği) belirler. name özniteliği,
  • <lift:surround> öğemizdeki karşılık gelen at özniteliğiyle eşleşmelidir.
  • <lift:Menu.builder /> öğesi, Lift’in Site Haritası çerçevesine dayalı bir menü oluşturan özel bir öğedir (Bölüm 5’te ele alınacaktır).

Site Haritası, yalnızca bir site menüsünü tanımlamak için merkezi bir yer sağlamakla kalmayan, aynı zamanda belirli bağlantıların ne zaman görüntüleneceğini (örneğin, kullanıcıların oturum açmış olup olmadığına veya hangi rollere sahip olduklarına bağlı olarak) kontrol etmenizi sağlayan üst düzey bir site dizini bileşenidir. sayfa düzeyinde bir erişim kontrol mekanizması sağlar.

<lift:msgs /> öğesi, Lift’in (veya kodunuzun) bir sayfada işlenirken mesajları görüntülemesine olanak tanır. Bunlar durum mesajları, hata mesajları vb. olabilir. Lift, mantık kodunuzun içinden bir veya daha fazla mesaj ayarlamak için olanaklara sahiptir.

Şimdi, index.html dosyasındaki <lift:helloWorld.howdy /> öğesine tekrar bakın. Bu öğe (ve aslında <lift:Menu.builder /> öğesi) parçacık olarak adlandırılır ve şu biçimdedir.

Bu snippet’te class, projemizde demo.helloworld.snippets paketinde tanımlanan bir Scala sınıfının adıdır ve method, o sınıf üzerinde tanımlanan bir yöntemdir. Lift, deve harf durumunu tekrar başlık durumuna değiştirmek için sınıf adında küçük bir çeviri yapar ve ardından sınıfın yerini tespit eder. Örneğimizde, sınıf altında yer almaktadır.


XML dosyası oluşturma
xml nedir e-ticaret
Xml Nedir
PDF XML çevirme
Xml dosyası nasıl Açılır
XML açılımı
XML dosyası indir
XML e-ticaret


Gördüğünüz gibi, howdy yöntemi oldukça basittir. Kaldırma, yöntemi yürütmenin sonucunu parçacık öğesinin konumuna bağlar (bu durumda bir yayılma). Bir yöntemin kendisinin başka bir <lift: döndürebileceğini not etmek ilginçtir. . .> öğeleri içerir ve bunlar da işlenir.

Şablon kompozisyonunun bu yinelenen doğası, Lift’in temel gücünün bir parçasıdır; bu, parçacıkları ve şablon parçalarını uygulamanız genelinde yeniden kullanmanın temelde ücretsiz olduğu anlamına gelir. Aynı işlevi asla birden fazla yazmak zorunda kalmamalısınız.

Artık tüm gerçek içerik öğelerini ele aldığımıza göre, yapbozun son parçası Boot sınıfıdır. Boot sınıfı, Lift çerçevesinin yapılandırılmasından ve kurulumundan sorumludur. Bu bölümde daha önce belirttiğimiz gibi, Lift’in çoğu makul varsayılanlara sahiptir, bu nedenle Boot sınıfı genellikle yalnızca ihtiyacınız olan ekstraları içerir. Boot sınıfı her zaman bootstrap.liftweb paketinde bulunur ve burada gösterilir.

Önyükleme yöntemine yerleştirilmiş iki temel yapılandırma öğesi vardır. İlki, LiftRules.addToPackages yöntemidir. Lift’e aramalarını demo.helloworld paketine dayandırmasını söyler. Bu, parçacıkların demo.helloworld.snippets paketinde, görünümlerin demo.helloworld.views paketinde vb. yer alacağı anlamına gelir.

Birden fazla hiyerarşiniz varsa (birden çok paket), addToPackages’ı birden çok kez arayabilirsiniz. Boot sınıfındaki ikinci öğe SiteMenu kurulumudur. Açıkçası, bu örnekte oldukça basit bir menü ama Site Haritası bölümünde daha ilginç örnekler ele alacağız.

Artık temel bir örneği ele aldığımıza göre, Lift’in neden bu kadar güçlü olduğunu ve sizi daha üretken kılabileceğini anlamaya başladığınızı umuyoruz. Lift’in şablon oluşturma ve ciltleme yeteneklerinin yüzeyini zar zor çizdik, ancak burada göstermiş olduğumuz şey şimdiden büyük bir adımdır.

Kabaca 10 satır Scala kodu ve yaklaşık 30 satır XML’de işlevsel bir sitemiz var. Daha fazla sayfa eklemek istiyorsak, varsayılan şablonumuzu zaten ayarladık, bu nedenle aynı standart HTML’yi tekrar yazmamız gerekmiyor. Bu örnekte, doğrudan merhabaWorld.howdy snippet’imiz için içerik oluşturuyoruz, ancak sonraki örneklerde, içeriği şablonun kendisinden snippet’e çekmenin ve gerektiğinde değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu göstereceğiz.

Sonraki yazımızda şunları ele alacağız:

  • Giriş formları ve programatik şablon seçimi dahil olmak üzere çok daha karmaşık şablon oluşturma ve snippet bağlama
  • Bağlama duyarlı bir site menüsü ve erişim kontrol katmanı sağlamak için Site Haritası ve yardımcı sınıfları nasıl kullanılır?
  • Uygulamanızda durum nasıl ele alınır?
  • Veritabanlarına güçlü ancak hafif bir arabirim sağlayan Lift’in nesne ilişkisel eşleme (ORM) katmanı Mapper
  • Lift for Web 2.0 tarzı uygulamalarda gelişmiş AJAX ve Comet desteği

Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın