İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Xls Rapor İşleyicisini Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Xls Rapor İşleyicisini Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Düzen Yöneticisi

Xls Rapor İşleyicisini Oluşturma

HTTP İşleyicimiz XlsReportHandler, hangi raporun yürütülmesi gerektiğini belirlemekten ve isteği uygun rapora iletmekten sorumludur. Bunu yapmak için, XlsReportHandler’ın rapor türünü ve rapor parametrelerini nasıl belirlediğini yöneten bazı kurallar ayarlamanız gerekir.

Bu örnekte, rapor parametrelerinin sorgu dizesi yerine doğrudan URL’de nasıl saklanacağını göreceksiniz. Daha eski tarayıcılar bazen URL’deki son eğik çizginin sağındaki her şeyi kullanarak dosyaları kaydetmeye çalışır.

Karakterleri içerdiği için hangisi geçersizdir? ve /, dosya adlarında izin verilmeyen. Varsayılan dosya adı geçersiz olduğunda kullanıcıların kafası kolayca karışır, bu nedenle URL’nin bir parçası olarak dosya adının önüne parametreler ekleyerek bu durumdan kaçınmalısınız.

URL’nin rapor parametrelerini içerdiğine, ancak bunların klasör yapısının bir parçası gibi göründüğüne dikkat edin. Tarayıcılar, klasör yapısını kullanarak gelen dosyaları depolamaya çalışmaz, bu nedenle dosya adı eski tarayıcı sürümlerinde bile korunur. Çeşitli raporlara iletilen çeşitli parametreleri ve URL’deki parametre konumlarını özetler.

Xls Rapor İşleyicisi Kod Listesi

Rapor türlerini ve parametreleri belirleme yönergeleri tanımlandıktan sonra, gerçek HTTP İşleyiciyi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Liste, XlsReportHandler sınıfı için tüm kod listesini gösterir.

Kod listesinin ilk bölümünde aşırı dikkate değer hiçbir şey olmuyor. Doğal olarak, XlsReportHandler’ın, birlikte çalışacağınız diğer tüm HTTP İşleyicileri gibi IHttpHandler arabirimini uygulaması gerekir. Ayrıca IsReusable özelliği, bu işleyicinin İşleyici Fabrikası tarafından havuza alınabilmesi için true değerini döndürür.

Rapor Adı İşlevini Alma

IsReusable özelliğinden sonra, bir dizi diziyi girdi olarak kabul eden GetReportName adlı bir işlev göreceksiniz. Bu işlev, isteğin URL’sine katıştırılmış rapor adını döndürmek için tasarlanmıştır. Geriye dönüp bakarsanız, her bir rapor isteğinin benzer bir sözdizimine sahip olduğunu fark edeceksiniz.

Böylece, sınırlayıcı olarak / kullanarak URL’yi bir dizi diziye bölebilirsiniz ve “XlsReports” dizesinden sonraki dize rapor adı olacaktır.

UrlParts işlev parametresi, URL’nin bölünmüş sürümünü içerir. GetReport➥ Ad, “XlsReports” dizesini arayarak o dizideki her bir öğeyi yineler.

Büyük/küçük harfe duyarlı uyumsuzlukları önlemek için her şeyi büyük harfe zorlar. Bir eşleşme bulunduğunda, dizinin sonunda olmadığından emin olmak için kontrol eder ve ardından dizideki bir sonraki öğeyi döndürür. Eşleşme bulunamazsa işlev yalnızca boş bir dize döndürür.


Word rapor örnekleri
ödev/rapor örnekleri word
Rapor örnekleri pdf
Rapor hazırlama
Hazır rapor örnekleri
Hastane raporu hazırlama
Yöneticiye rapor nasıl hazırlanır
Rapor hazırlama örnekleri


İşlem İsteği

ProcessRequest, hangi raporun çalıştırılması gerektiğini belirlemekten ve talebin işlenmesini uygun rapor sayfasına devretmekten sorumludur. Bu sorumluluğun büyük bir kısmı, rapor parametrelerini elde etmek ve yürütüldüğünde rapor için kullanılabilir olmalarını sağlamaktır; bu tartışmanın çoğu, rapor parametrelerine ve bunların rapor sayfalarına nasıl ulaştığına odaklanır.

ProcessRequest yöntemine baktığınızda, ReportHandler ve UrlParts adlı iki değişken kullandığını fark edeceksiniz. ReportHandler, nihai olarak rapor isteğini işleyen başka bir HTTP İşleyiciye bir referans tutar ve UrlParts, URL’nin her bir bölümünü bölündükten sonra tutan dize dizisidir.

URL, sınırlayıcı olarak / karakteri kullanılarak UrlParts’ın bildirildiği aynı satırda bölünür. ProcessRequest, hangi raporun istendiğini belirlemek için ana Select Case deyimindeki GetReportName işlevini kullanır. Daha sonra uygun Case deyimini seçer ve ilişkili kodu yürütür.

Hiçbir Case deyimi eşleşmesi yapılmazsa veya işlenmek üzere bir rapor ayarlanırken bir hata oluşursa, işlev ReportHandler değişkenine (bir rapor sayfası yerine) derlenmiş Invalid.aspx sayfa örneğine bir başvuru atar.

Daha sonra, ReportHandler rapor isteğini işlediğinde Invalid.aspx sayfası, indirilebilir bir Excel raporu oluşturmak yerine kullanıcıya bir hata mesajı görüntüler.

Üç Case ifadesindeki her kod bölümü oldukça benzerdir. İlk olarak, kod, ortaya çıkan herhangi bir istisna ile başa çıkmak için bir Try Catch bloğu kurar. Bir özel durum oluşursa, Catch bloğu ReportHandler’ı Invalid.aspx sayfasını görüntüleyecek şekilde ayarlar. Try bloğunun içinde, yöntem URL’den rapor parametrelerini alır ve bunları Context nesnesine yerleştirir.

Bunu yapmak için, biraz açıklama gerektiren URL’deki parametrelerin konumunu bilmesi gerekir. Yöntemin, sınırlayıcı olarak / karakterini kullanarak URL’yi UrlParts dize dizisine böldüğünü unutmayın.

Bu nedenle, URL’deki klasörler ve dosya adı UrlParts dizisinin içinde bulunur, / karakterleri hariç, çünkü bir dizgiyi böldüğünüzde sınırlayıcı kaldırılır. Aşağıdaki kod parçacığında, URL’nin çeşitli bölümlerinin UrlParts dizinini gösteren Rapor A ve Rapor B için örnek URL’ler bulacaksınız (parametreler kalın harflerle gösterilmiştir).

URL’nin / karakteriyle (sınırlayıcı) başladığına dikkat edin. Böl işlevi bir sınırlayıcıyla her karşılaştığında, her zaman sınırlayıcının solundan ve sağından diziye veri yerleştirir. Bu durumda, sınırlayıcının solunda hiçbir şey yoktur, bu nedenle Böl işlevi diziye 0 konumundaki boş bir dize yerleştirir. “///” dizesini bölerseniz, dört boş dizeden oluşan bir dizi elde edersiniz. 

Böylece yöntem, parametreleri UrlParts dizisinden çeker ve bunları bağlam nesnesinde adlandırılmış öğeler olarak depolar. Bağlam nesnesinde bilgi depolamak, Oturum nesnesine çok benzer, ancak Bağlam nesnesinde depolanan veriler yalnızca geçerli istek süresince mevcuttur.

Ayrıca parametre konumlarının mutlak olmadığına dikkat edin. Örneğin, Rapor A’da UrlParts(4)’ün rapor tarihi olduğunu varsayamazsınız. Uygulama klasörü aslında indekslemeyi bozabilen iç içe geçmiş bir sanal klasör olabilir. Yani, rapor tarihini UrlParts(5) yapan <Ana Web>/ <Application Dir> gibi bir şey olabilir.

Bu nedenle, geriye doğru çalışmalı ve Rapor A için rapor tarihine UrlParts olarak başvurmalısınız. Parametreler bağlama yüklendikten sonra kod, Context.RewritePath’i çağırarak ve yürütülecek öğenin konumunu ileterek dahili yolu yeniden yazar. Rapor A’nın yeniden yazımı buna benziyor.

Bu yöntemin yürütmeyi ReportA.aspx’e aktarmadığını, yalnızca İstek nesnesindeki Path, PhysicalPath ve QueryString (varsa) gibi özellikleri güncellediğini anlayın. Unutmayın, istek nihai olarak başka bir sayfa tarafından işlenir ve bu sayfa, bu özelliklerin, kullanıcının talep ettiği kaynağın değil, isteği işleyen sayfanın göstergesi olan değerleri içermesini bekleyebilir.

Örneğin, ReportA.aspx’te bir hata günlüğünüz olduğunu ve hata konumu olarak Path değişkenini ilettiğinizi varsayalım. Context.RewritePath kullanmıyorsanız, hata konumu şöyle bir şey içerecektir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın