WordPress’i Yükseltme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
WordPress’i Yükseltme
Yükseltilmesi gereken birkaç eklentiniz varsa, hepsini aynı anda işleyebilirsiniz. Eklenti adlarının yanına bir onay işareti koyun ve ardından eklenti listesinin en üstündeki Toplu İşlemler açılır menüsünden Yükselt’i seçin.
WordPress, sitenizi otomatik olarak bakım moduna geçirecek ve ardından her eklentiyi sırayla yükseltecektir. Her eklenti yükseltildiğinde çalışan bir durum raporu göreceksiniz ve hepsi bittiğinde, WordPress sitenizi bakım modundan çıkaracaktır.
Yeni sürümlerle güncel kalmak önemlidir. Size yeni özellikler sağlamanın yanı sıra, güncellenen sürüm genellikle yeni keşfedilen güvenlik sorunları için düzeltmeler içerir. Kurulumunuzu güncel tutmak, sitenizin saldırıya uğramasını önlemek için yapabileceğiniz en önemli şeydir.
WordPress’in yeni bir sürümü kullanıma sunulduğunda, her yönetim ekranında bir başlık mesajı göreceksiniz. Ayrıca, WordPress blogunda, Pano widget’larından birinde görünen bir duyuru göreceksiniz.
WordPress sitenize çok sık giriş yapmıyorsanız, yeni sürümler için RSS beslemesine veya e-posta duyuru listesine abone olmak isteyebilirsiniz. Her ikisini de wordpress.org/development/ adresinde bulabilirsiniz.
WordPress blogu, genel haberlerin yanı sıra sürüm duyurularını da içerir. Yalnızca yeni sürümlerle ilgili uyarılar istiyorsanız, bunun yerine Bültenler kategorisine abone olun, WordPress kendini otomatik olarak yükseltebilir veya dosyaları indirip web sunucunuza yükleyebilirsiniz.
Otomatik Yükseltmeler
Otomatik yükseltmeler daha basit olamazdı. Başlık duyurusu, otomatik olarak yükseltme yapmak için bir bağlantı içerir. Bunu takip edin ve temel yükseltme ekranına yönlendirileceksiniz (Gösterge Panosu |TRA Güncellemesi altında da mevcuttur). Burada, yükseltme yapmadan önce veritabanınızın ve dosyalarınızın yedeğini almanız hatırlatılacaktır. WP-DB-Backup’ı yüklediyseniz, şimdi kullanmalısınız.
Aksi takdirde, MySQL veritabanınızın eksiksiz bir dökümünü (yapı ve veriler) oluşturmak için web barındırıcınızın veritabanı yönetim aracını (PHPMyAdmin gibi) kullanın. Dosyalarınızı yedeklemek için favori FTP istemcinizi kullanmanız gerekir. Dilerseniz tüm WordPress kurulumunuzu yedekleyebilirsiniz veya sadece sitenize özgü dosyaları kopyalayabilirsiniz: wp-config.php ve wp-content dizini.
FTP veya SSH ile Otomatik Yükseltmeler
Otomatik yükseltmelerin çalışması için, WordPress kurulumunuzdaki tüm dosyaların Apache’nin altında çalıştığı aynı kullanıcıya ait olması gerekir. Yükseltmeyi denediğinizde bağlantı bilgilerini girmeniz istenirse, bilgileri girerek WordPress’in bir FTP veya SSH bağlantısı aracılığıyla yükseltmesine izin verebilir veya dosya sahibini değiştirebilirsiniz.
Paylaşılan bir sunucudaysanız, sahibini değiştirmek en iyi seçim olmayabilir ve bu bir güçlük olacaktır: dizine yazmaya devam edebilmeniz için sizi ve Apache kullanıcısını içeren bir grup oluşturmanız gerekecek ve yüklediğiniz tüm yeni dosyalarda sahibi tekrar değiştirdiğinizden emin olmanız gerekir.
Ancak, yalnızca yükseltme ekranında istenen bilgileri doldurursanız, bu bilgiler kaydedilmez ve WordPress çekirdeğini, bir temayı veya bir eklentiyi her yükselttiğinizde yeniden girmeniz gerekir.
Çok daha iyi bir seçenek, bağlantı bilgilerinizi Listeleme’de gösterildiği gibi wp-config.php dosyanıza kaydetmektir. Bağlantı ayarlarınız kaydedildiğinde, WordPress her yükseltme yaptığınızda size soru sormak zorunda kalmayacak. WordPress kurulumunuzun yanı sıra wp-content ve plugins dizinlerinizin tam yolunu doldurmanız gerekecektir.
FTP kullanarak yükselttikten sonra dosyalarınız artık herkes tarafından görülemiyorsa, sunucunuza FTP kullanırken yeni yüklenen dosyalarda varsayılan izinlerin ayarlanıp ayarlanmadığını sorun. Birçok sunucuda bir umask ayarı mevcuttur. Bu, yeni yüklenen dosyalarda izinleri ayarlamanın bir yoludur. Sunucunuzda durum buysa, ana bilgisayardan bu ayarı sizin için değiştirmesini istemeniz veya başka bir yöntemle WordPress’i yükseltmeniz gerekir.
Sunucunuzda PHP için SSH kitaplığı varsa, yükseltme ekranı size FTP yerine SSH kullanma seçeneği sunar. SSH kullanmak için şifre alanını boş bırakın. Bunun yerine, bir çift anahtar oluşturun: bir genel, bir özel. Her iki dosyayı da sunucunuza yerleştirin ve listelemede gösterildiği gibi konumlarını yapılandırma dosyanıza girin.
İpucu: Parola korumalı anahtarlar, WordPress’te düzgün çalışmıyor. SSH anahtarlarınızı geçiş cümlesi olmadan oluşturmalısınız.
WordPress
WordPress güncelleme
WordPress Manuel güncelleme
WordPress indir
Free WordPress
WordPress 6.0 download
WordPress 4.9 indir
WordPress tema güncelleme
Manuel Yükseltmeler
Otomatik yükseltmelerin çalışmasını sağlayamıyorsanız veya WordPress doktorunun kendi iç organlarını kullanmasına izin vermekten rahatsızsanız, dosyalarınızı her zaman manuel olarak yükseltebilirsiniz. WordPress’i ilk yüklediğinizde yaptığınız gibi yeni sürümü indirin, sıkıştırılmış dosyayı açın ve dosyaları sunucunuza aktarın.
Yanlışlıkla temalarımın, eklentilerimin ve yüklediğim medya dosyalarının üzerine yazmadığımdan emin olmak için, dosyaları web sunucuma yüklemeden önce her zaman wp-content dizinini indirilen paketten silerim.
Yalnızca değişen dosyaları yüklemek için FTP istemcimin senkronizasyon özelliğini kullanmak daha hızlı olsa da, yenisini yüklemeden önce genellikle tüm standart WordPress dosyalarını (wp-config.php ve wp-content dizini hariç her şeyi) sunucudan silerim. kopyalar.
Aksi takdirde, yinelenen işlevler nedeniyle garip hatalar oluşabilir, çünkü dosyalar bazen ortadan kaldırılır ve işlevler sürümler arasında kullanımdan kaldırılır. Bir işlev kullanımdan kaldırılmışsa (ve bu nedenle wp-includes/deprecated.php’ye taşınmışsa), ancak orijinal işlevini orijinal dosyasının eski bir kopyasında hâlâ kullanıyorsanız, siteyi ziyaret ettiğinizde işlevde önemli hatalar olduğu için önemli hatalar alırsınız. WordPress içinde iki kez ilan edildi.
İpucu: wp-includes ve wp-admin/includes dizinlerinin tamamen yüklendiğinden emin olun. Bir yükseltmeden sonra yönetim ekranlarında işler düzgün çalışmadığında (menüler görünmüyor, widget’lar taşınamıyor, Hızlı Düzenleme çalışmıyor), sorunlar neredeyse her zaman bu iki ekrandaki eksik veya bozuk dosyalardan kaynaklanır.
Bir WordPress Sitesini Taşıma
WordPress kurulumunuzu bir sunucudan diğerine taşımanız gerekirse, kurulum sürecini tersine çevirerek başlayın.
Adım 1: WordPress dosyalarını sunucunuzdan indirin. wp-config.php ve .htaccess dosyalarınızın ve wp-content dizininizin eksiksiz bir kopyasına sahip olduğunuzdan emin olun.
Adım 2: Veritabanınızı dışa aktarın. Yeni tablolar oluşturan herhangi bir eklenti yüklediyseniz, bunları yedeğinize eklediğinizden emin olun. Kurulum sırasında belirttiğiniz öneki (ör. ‘wp_’) paylaşacaklar. WordPress veritabanınızı dışa aktarmak için Austin Matzko’nun WP-DB-Yedekleme eklentisini yükleyebilir veya sunucunuzun kontrol panelini (ör. PHPMyAdmin) kullanabilirsiniz.
Adım 3: Ziyaretçilerinizin eski veritabanınıza yorum ve geri izleme göndermeye devam edememesi için eski sitenizi bakım moduna alın. Michael Wöhrer’in Bakım Modu eklentisi iyi çalışıyor.
Adım 4: wp-config.php dosyanızı düzenleyin. Veritabanı bağlantı ayarlarını, yeni sunucunuzdaki değerlere karşılık gelecek şekilde değiştirin. Site ve blog URL’lerinizi de Listeleme’de gösterildiği gibi yapılandırma dosyasında tanımlamanız gerekir.
Bu, yeni sunucunuzda oturum açabilmeniz için veritabanınızdaki ayarları geçersiz kılar. (Aksi takdirde, WordPress sizi sürekli olarak eski sitenize yönlendirir)
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)