Web Uygulama Projeleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Web Uygulama Projeleri
Yapılan bir araştırma, büyük ölçekli Web uygulama projelerinin en önemli sorun alanlarının iş ihtiyaçlarını karşılamadaki başarısızlık (%84), proje zamanlama gecikmeleri (%79), bütçe aşımı (%63), işlevsellik eksikliği ( %53) ve teslimatların kalitesiz (%52) oranlarındadır.
Sonuç olarak, yeni bir yazılım krizi biçiminden, Web krizinden söz edilebilir. Web uygulamalarının her yerde bulunması ve güçlü çapraz bağımlılıkları nedeniyle, bu Web krizi 1960’ların yazılım krizinden çok daha ciddi ve yaygın olabilir. Bu, Web Mühendisliğinin ele almaya çalıştığı zorluktur.
Web Mühendisliği tek seferlik bir olay değildir; daha ziyade, Yazılım Mühendisliğine benzer şekilde, bir Web uygulamasının tüm yaşam döngüsü boyunca gerçekleştirilen bir süreçtir. Web Mühendisliği hangi açılardan Yazılım Mühendisliğinden farklıdır ve onu ayrı bir disiplin olarak düşünmek haklı mıdır?
Disiplin, bir çalışma alanı, yani araştırma, öğretim ve yayınlar şeklinde yerleşik bilimsel bilgiyi içeren az çok kendi kendine yeten bir bilim alanı olarak tanımlanabilir. Çok sayıda yayın, ders, ortaya çıkan müfredat, çalıştay ve konferans1 bu tanıma göre Web Mühendisliğinin Yazılım Mühendisliğinin bağımsız bir dalı olarak kabul edilebileceğini göstermektedir.
Genel olarak mühendislik, uygulamaları şimdiye kadar olduğundan daha iyi, yani daha hızlı / daha ucuz / daha güvenli / vb. tasarlamak amacıyla bilimin ticarete veya endüstriye pratik uygulaması anlamına gelir. Yazılım Mühendisliği, bilgisayar ekipmanlarının yeteneklerinin bilgisayar programları, prosedürleri ve ilgili belgeler aracılığıyla insan için yararlı hale getirildiği bilim ve matematiğin uygulanması olarak tanımlanır.
Bu tanıma dayanarak ve Web Mühendisliğini şu şekilde tanımlıyoruz:
1) Web Mühendisliği, yüksek kaliteli Web uygulamalarının uygun maliyetli gereksinim analizi, tasarımı, uygulanması, test edilmesi, işletilmesi ve bakımı için sistematik ve ölçülebilir yaklaşımların (kavramlar, yöntemler, teknikler, araçlar) uygulanmasıdır.
2) Web Mühendisliği de bu yaklaşımların incelenmesiyle ilgili bilimsel disiplindir.
Literatürde benzer konular için türetilen ilgili terimler örn. Web Sitesi Mühendisliği, Hipermedya Mühendisliği, Doküman Mühendisliği, İçerik Mühendisliği ve İnternet Yazılım Mühendisliği.
Karşılaştırıldığında, “Web Mühendisliği” özlü bir terimdir, ancak kesin olarak tam anlamıyla doğru değildir, tasarlanmış olan Web değil, Web uygulamalarıdır. Ancak “Web Uygulamaları Mühendisliği” tam olarak aynı tınıya sahip değildir.
Yazılım Mühendisliği açısından Web uygulamalarının geliştirilmesi yeni bir uygulama alanıdır. Geleneksel uygulamalarla bazı benzerliklerine rağmen, Web uygulamalarının kendine has özellikleri, birçok Yazılım Mühendisliği yaklaşımının uyarlanmasını veya hatta tamamen yeni yaklaşımların geliştirilmesini gerektirir.
Bununla birlikte, Web Mühendisliğinin temel ilkeleri, Yazılım Mühendisliğininkine benzer şekilde açıklanabilir:
• Açıkça tanımlanmış hedefler ve gereksinimler
• Aşamalarda bir Web uygulamasının sistematik olarak geliştirilmesi
• Bu aşamaların dikkatli bir şekilde planlanması
• Tüm geliştirme sürecinin sürekli denetimi.
Web Mühendisliği, geliştirme süreçlerini planlamayı ve yinelemeyi mümkün kılar ve böylece Web uygulamalarının sürekli gelişimini kolaylaştırır. Bu, geliştirme ve bakım sırasında yalnızca maliyetin azaltılmasına ve riskin en aza indirilmesine değil, aynı zamanda her aşamadaki sonuçların kalitesinin ölçülmesinin yanı sıra kalitede bir artışa da izin verir.
Bu çalışmanın yapısı, Yazılım Mühendisliği Bilgi Gövdesi Rehberine dayanmaktadır, yani bireysel bölümler geleneksel Yazılım Mühendisliğinin yapılanmasını takip eder.
Katkıların her biri, ilgili konunun Web ile ilgili özel özelliklerine odaklanmaktadır. Aşağıdaki bölüm, Web uygulamalarının kategorilerini tanımlar. Web uygulamalarının özel özelliklerini açıklayarak bunu genişletir. Son olarak, çalışmanın yapısına genel bir bakış sunar.
Web proje fikirleri
İlkokul proje fikirleri
Yapılmamış proje fikirleri
Lise Proje Fikirleri
Mobil uygulama Bitirme Projeleri
Yaratıcı proje fikirleri
Basit proje fikirleri
Yaratıcı proje Fikirleri Yazılım
Web Uygulamalarının Kategorileri
Web uygulamaları değişen derecelerde karmaşıklığa sahiptir. Tamamen bilgilendirme amaçlı olabilir veya tam boyutlu/tam teşekküllü 7/24 e-ticaret uygulamalarını ele alabilirler. Geliştirme tarihlerine ve karmaşıklık derecelerine bağlı olarak farklı Web uygulamaları kategorilerini tanımlar ve örnekler verir.
Gelişim kronolojisi ile karmaşıklık arasında bir ilişki olduğunu aklımızda tutmalıyız. Örneğin, iş akışı tabanlı uygulamalar işlem tabanlıdır, yani daha yüksek geliştirme düzeyi, daha az karmaşık bir kategorinin önceki gelişimini gerektirir.
Bununla birlikte, bazı kategorilerin (örneğin, portal odaklı uygulamalar) tarihsel olarak oldukça yeni olmasına rağmen daha düşük bir karmaşıklık derecesine sahip olması nedeniyle bu kuralın istisnaları olabilir.
Başından beri Web’de bulunan kuruluşların Web varlıkları, genellikle açıklanana benzer bir geliştirme geçmişine sahiptir.
Tabii ki, bir Web uygulamasının geliştirilmesi bu kategorilerin herhangi birinde başlatılabilir ve daha sonra artan karmaşıklık derecelerine genişletilebilir. Daha yeni kategoriler genellikle daha karmaşıktır, ancak bu, eski neslin tamamen yerini alabilecekleri anlamına gelmez. Bu kategorilerin her birinin kendine özgü uygulama alanları vardır.
Sonuç olarak, özellikle karmaşık Web uygulamaları tipik olarak aynı anda birkaç kategoriye atanabilir. Örneğin çevrimiçi alışveriş merkezleri yalnızca farklı hizmet sağlayıcıları entegre etmekle kalmaz, aynı zamanda birkaç arama seçeneği, sipariş durumu izleme ve hatta bazı durumlarda çevrimiçi açık artırmalar sunar.
Ayrıca, farklı Web uygulama kategorilerinin, çevrimiçi bankacılık gibi birçok geleneksel uygulama alanını kapsadığını, ancak aynı zamanda konum algılayan hizmetler gibi tamamen yeni uygulama alanlarının yaratıldığını da görüyoruz. Şimdi bu kategorilerin ilgili özelliklerini açıklayacağız.
Belge merkezli Web siteleri, Web uygulamalarının öncüsüdür. Web sayfaları, bir Web sunucusunda hazır, yani statik, HTML belgeleri olarak saklanır ve bir isteğe yanıt olarak Web istemcisine gönderilir. Bu Web sayfaları genellikle ilgili araçlar kullanılarak manuel olarak güncellenir.
Özellikle sık değişiklik gerektiren Web siteleri veya çok sayıda sayfaya sahip siteler için bu, önemli bir maliyet faktörüdür ve çoğu zaman güncel olmayan bilgilere neden olur. Ek olarak, bazı içerikler kolay erişim için çeşitli Web sayfalarında sık sık fazladan temsil edildiğinden tutarsızlık tehlikesi vardır.
Başlıca faydaları, bu tür Web sitelerinin basitliği ve kararlılığı ve sayfalar zaten Web sunucusunda depolandığından kısa yanıt süresidir. Küçük işletmeler için statik ana sayfalar, web yayınları ve basit web varlıkları bu kategoriye girer.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)