Web Sayfa Yapısı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Renkler
Temel bir kılavuz, renklerin aşırı kullanılmaması uyarısında bulunur. Genel bir kural olarak, kabaca beş rengin üst sınırı temsil ettiğine inanılır. Gösterişli veya çok doygun renkler gibi aşırı tonlardan kaçınılmalıdır.
Renkler, bir Web sitesinde farklı alanları vurgulamak için özel bir kriter olarak kullanılmamalıdır. Alanları çeşitli nedenlerle vurgulamak için konumlandırma, düzen vb. gibi diğer faktörleri de kullanmalıyız. İlk olarak, cihaza bağlı renk derinliği nedeniyle seçilen renk kombinasyonlarının geliştiricinin bilgisayarında göründükleri gibi temsil edileceğinden emin olamayız.
Aslında geliştiriciler, CRT monitörlere (örneğin, LCD ekranlar ve video ışınlayıcılar) birçok alternatif olduğu ve renklerin her cihaz türünde tamamen farklı göründüğü gerçeğine alışmalı, böylece renkler orijinalinden tamamen farklı bir ruh hali aktarabilir. amaçlanan Ayrıca, sınırlı renk görüşüne sahip kişilerin de farklılıkları tanıyabilmesi gerektiği gerçeğini dikkate almalıyız.
Bu, trafik ışıklarına benzer; Görme engelli kişiler, ek anlamsal bilgi (kırmızı her zaman üstte, yeşil her zaman altta) olmasaydı renk bilgisini (kırmızı, yeşil) anlayamazdı. Trafik ışığı analojisi, doğru şekilde kullanılan renklerin değerli destek sağlayabileceğini de açıkça ortaya koyuyor; örneğin, kırmızı sinyaller tehlike, yeşil sinyaller her şeyin yolunda. Son olarak, renklerin anlamındaki kültürel farklılıkları da aklımızda tutmalıyız.
Metin Düzeni
Ekranda metin okumak, kağıt üzerinde okumaktan önemli ölçüde daha az verimlidir. Bu nedenle, özellikle çok miktarda metin içeren Web uygulamalarında metin dikkatlice düzenlenmelidir.
Örnekte açıkça görüldüğü gibi, tarayıcının sayfalandırmayı ve düzeni farklı pencere boyutlarına uyarlamasına ve kullanıcının favori yazı tipi boyutunu (ve belki de karakter kümesini) seçmesine izin vermek için sabit metin düzenlerinden kaçınılmalıdır.
Temel ayar olarak, uygun yazı tipi boyutunda (görme engelli kullanıcılar için) sans-serif 7 karakter seti (örn. Verdana, özellikle ekran temsili için tasarlanmış bir yazı tipi) seçilmelidir. Blok harflerden ve küçük büyük harflerden kaçınılmalıdır. Ayrıca, Web sayfalarının arka planında bir yapı veya desen olmamalıdır çünkü bu, ön plan bilgilerinin okunabilirliğini olumsuz yönde etkileyebilir.
Ekranda metin okumak daha yorucu olduğu için, kullanıcılar normalde metni çapraz okuma eğilimindedir, yani belirli sloganları “tararlar”. Bu davranış göz önüne alındığında, metin genellikle özlü olmalı, kısa paragraflar halinde düzenlenmeli ve beklenen sloganlarla donatılmalıdır. Ek olarak, “kullanıcının dilini” konuşmalı, anlamlı adlar ve terimler kullanmalı ve ideal olarak kullanıcıların ulusal dillerinde metinlere sahip olmalıyız.
Web Sayfa Yapısı
Bir sayfa içinde kolay yönlendirmeyi sağlamak için yatay kaydırma ihtiyacından kaçınmalıyız çünkü satır satır okuma, kullanıcıların pencere içeriğini kalıcı olarak ileri geri taşıması gerektiği anlamına gelir. Buna karşılık, dikey kaydırma “affedilebilir bir günah” olarak kabul edilir.
Ancak, herhangi bir kaydırma kullanımının bir sayfada gezinmenin etkinliğini ve verimliliğini bozmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, menüler gibi önemli etkileşim öğeleri hiçbir koşulda kaydırma sonucunda görünmez hale gelmemelidir; bu elemanların fazladan yerleştirilmesi gerekebilir.
Araştırmalar, günlük gazetelerdeki alışılagelmiş biçime benzer sütun odaklı bir düzenin, Batı gazetelerinde genel arama şemasının “yukarıdan aşağıya ve soldan sağa” (bu sırayla) olduğu bir sayfanın görsel olarak taranmasını hızlandırdığını göstermiştir. kültür.
Tartışıldığı gibi sürekli metin düzeni için geçerli değildir, ancak bu, menüler ve gezinme öğeleri gibi önemli öğelerin en iyi şekilde sayfanın sol ve üst kenar boşluklarında düzenlendiği anlamına gelir. Genel olarak, sayfalar aşırı yüklenmemelidir.
Ayrıca, kullanıcıların sayfalar arasında gezinme şekli, kısa süreli bellek kapasitesinden büyük ölçüde etkilenir, özellikle de söz konusu olan tam bir eşleşme yerine aranan bir öğeyle en iyi eşleşmeyi bulma meselesiyse, çünkü başlangıçtaki en iyi eşleşmelerin ezberlenmesi gerekir. Çok fazla bilgi ve kötü sayfa yapısına bir örnek gösterir.
Sayfa yapısı, kullanıcıların sayfaları yazdırmasına da izin vermelidir. Karmaşık tablo veya çerçeve yapıları nedeniyle yazdırma mümkün değilse veya zorsa, ayrı bir yazdırma seçeneği veya yazdırma bölmesi sunulmalıdır.
Web sayfası Nedir
Google web sayfası
Web sayfası Nedir kısaca
Web sayfası ve web sitesi farkı
Web sayfası Nasıl açılır
Web sayfasını aç
Hazır web sitesi
HTML Sayfa Yapısı
Gezinme Yapısı
Bir Web sitesi veya Web uygulamasında gezinme, bir sitenin veya uygulamanın kullanılabilirliği için özellikle önemli bir anahtar kriteri temsil eder. Doğrusal olmayan navigasyon nedeniyle “hiperuzay sendromunda kaybolmak” ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.
Bu amaçla, kullanıcıların “site haritasını ezberlemelerine” izin vererek, gezinme yapısının zihinsel bir modelini olabildiğince hızlı bir şekilde iletmek gerekir.
Bir site haritası ile desteklenen açık ve mantıklı bir temel yapı, yapı içindeki mevcut konumla ilgili sürekli geri bildirim (“Neredeyim?”), mevcut sayfadaki içerik hakkında net bilgiler (“Burada ne yapabilirim veya bulabilirim?” ) ve bir sonraki etkileşim adımında (“Nereye gidebilirim?”) erişilebilen öğeler, iyi tasarlanmış bir diyalog ve navigasyon sisteminin en önemli bileşenleridir.
Bununla birlikte, tarayıcıların, amaçlanan gezinme yapısını bozabilecek veya onu etkisiz hale getirebilecek, bağlamdan bağımsız ek gezinme öğeleri sunduğunu her zaman aklımızda tutmalıyız.
Bir navigasyon sisteminin temel yapısının geliştirilmesinde çok fazla hayal gücü genellikle onun kullanılabilirliğine zarar verir. Çoğu kullanıcı, bu sistemlerin kolayca anlaşılması için birçok iyi bilinen sisteme aşinadır.
Kullanılabilirlikle ilgili diğer problemler, heterojen gezinme öğeleridir. Heterojen gezinme öğeleri, uzamsal oryantasyonun karışık biçimleridir, örneğin, aynı hiyerarşik seviyedeki yatay ve dikey menülerin bir kombinasyonu veya teknik uygulamadaki varyasyonlar, örneğin, katlanarak açılan statik menüler (ağaç görünümleri) ve dinamik açılır veya açılır menüler.
İlk bakışta, ikincisi, tanımlanmış bir yer ayırmamıza gerek kalmaması avantajına sahiptir. Ne yazık ki, bu fayda genellikle anlamsız çıkıyor, çünkü genellikle ek bir yönlendirme yardımı oluşturmak zorunda kalıyoruz. Buna karşılık, böyle bir yardım çoğu statik menüde dolaylı olarak bulunur (seçilen seçeneği vurgulayarak).
Dikkatli kullanılması gereken diğer öğeler açılır pencerelerdir. Açılır pencereler, köprü metni yönelimli bir gezinme yapısının kavramsal bir modelinde sanal olarak “iğneleri” temsil eder. Diğer şeylerin yanı sıra, kullanıcıların kaybolmasına neden olabilirler. Tipik bir senaryo, bir açılır pencerenin ana pencereyi kaplamasıdır. Kullanıcı hala ana pencerede olduğunu düşünür ve geri gitmeye karar verir, bu da mevcut pencereden başarısız olur.
İlişkisel köprülerin düzeni (metne gömülü), ideal olarak kabul edilen ve iyi bilinen kurallara uymalıdır. Başka bir deyişle, standart temsillerden uzaklaşmak istiyorsak sağlam temellere sahip nedenlerimiz olmalıdır. Mevcut Web sitesinden ayrılan bağlantılar için özel vurgulama (ör. küçük piktogramlar) kullanılması önerilir.
Genel kural, sadelik ve tutarlılığın uzun ömürlü kalite kriterlerini temsil ettiği, havalılık ve teknik abartılılığın ise faydaları çok şüpheli olan moda şeyler olduğudur.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)