İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Tasarım Kriterleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Tasarım Kriterleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Çok Kültürlülük

Web’in küresel kullanılabilirliği, kullanıcıların kültürel heterojenliğinden kaynaklanan ek kullanılabilirlik gereksinimleri anlamına gelir.

Çoğunlukla yerel kullanım için tasarlanmış Web uygulamaları bile bu yönleri göz ardı etmemeli, potansiyel müşteri kaybını veya kullanıcıların duygularını incitmeyi önlemek için uygulamanın bölgesinde yaşayan diğer bölgelerden insanları da düşünmelidir. Genel olarak geçerli çözümler sunmak imkansız gibi görünse de, “en küçük bir ortak kültürel payda” belirlemek, kötü hatalardan kaçınmamızı sağlar.

Aşağıdakiler birkaç örnektir:

• Renkler: Renklerin farklı kültürlerde farklı anlamları vardır. Bu, aşırı derecede renklerin ifade gücüne dayanan özelliklerden kaçınmamız gerektiği anlamına gelir.
• Semboller: Tanınmış bir spor ayakkabı üreticisi, alevi sembolize etmesi gereken bir logoyu ürünlerinde kullanmaya başlayınca, sembolün silüeti Allah’ın Arapça harfine çok benzediği için tüm Arap dünyası gücendi.
• Dil: Oscar Wilde’ın “İngiltere ve Amerika – tek bir ortak dille bölünmüş iki ülke” sözü sorunlu dil meselelerini mizahi bir dille anlatıyor. Web’de müşterilerinizin dilini konuşmak son derece önemlidir.
• Bilgilerin temsili: Diğer ülkelerden kullanıcıların adlar ve adresler, ölçüler ve tarihler ve bölgesel ürün standartları hakkındaki bilgiler için giriş alanları ile ilgili özel ihtiyaçları vardır.

Yorumlayıcı varsayımlardan kaçınılmalıdır. Klasik örnekler tarih biçimleri olacaktır: 11/03/2003, Avrupa’da 11 Mart, ancak ABD’de 3 Kasım olacaktır. 11/Mart/2003 tarihinde yapılacak basit bir düzeltme bu sorunu önleyebilir.

Düşüncesiz tasarım kararlarının kullanılabilirliği nasıl etkilediğini açıklamak. Her şeyden önce, yabancıların kendi ana dillerinde rezervasyon yapma veya İngilizceyi bir uzlaşma olarak kullanma şansları yoktur. İkinci olarak, ad ve soyad yanlış sırada sunulur, bu nedenle yabancı kullanıcılar ortak giriş modellerine güvenemez. Üçüncüsü, “des Reisenden” ek metni gereksizdir.

Öğrenme deneyimleri, çok kültürlülüğü dikkate alan uygulamaların geliştirilmesinde değerli bir yardım olabilir. Web dünyayı aşağı yukarı karşılaştırılabilir seviyelerde fethettiğinden, İnternet kullanımından kaynaklanan deneyimler uluslararası düzeyde karşılaştırılabilir.

Örneğin, bağlantıların normalde nasıl tasarlandığına bakalım: Belirli bir renkteki (ör. mavi) metin bölümleri, ziyaret edilmemiş bağlantılar olarak yorumlanır ve farklı bir renkteki (ör. mor) diğerleri ziyaret edilen bağlantılar olarak görülür. Daha karmaşık öğeler için durum benzerdir.

Herhangi bir düğmenin takip ettiği bir giriş alanı, uygun bağlamlarda basit bir arama olarak tanımlanır ve yukarıda belirtilen şekillerin algılanması, insanların birkaç öğenin kombinasyonunu tek bir birim olarak algılamasını sağlar. İyi örnekler, Japonya, Singapur veya Kore’nin Yahoo sayfalarıdır.

Güven Yaratan Önlemler

Ticari Web uygulamalarında, normalde geleneksel yazılımlarda olmayan göze çarpan bir olgu vardır: kullanıcılar kendilerini bir satıcının çevrimiçi varlığına yönlendirir, bir ürün bulur ve sonunda sipariş vermez veya rezervasyon yapmaz.

Bu, Web uygulamalarının operatörlerinin görmekten hoşlandıkları bir davranış olmasa da, çoğunlukla sık Web kullanılabilirlik sorunlarına atfedilebilir. Ancak çoğu durumda, kullanıcıları önemli veya riskli işlemlerden caydıran sanal satıcıya duyulan güven eksikliğinden kaynaklanır.

Literatür, kullanıcıların bir satıcının güvenilirliğine olan güvenini güçlendirmeye yardımcı olabilecek birkaç basit önlem önermektedir:

• Şirketi ve e-ticaret prosedürlerini (iş hüküm ve koşulları) tanıtan, belki de çalışan sayısı, “fiziksel” mağaza sayısı, vb. gibi etkileyici rakamları belirten bir “Hakkımızda” sayfasının sunumu;
• Gerçek dünyadaki posta adresi, e-posta adresi ve (ideal olarak ücretsiz) telefon numarası gibi iletişim bilgileri;
• Sohbet odaları, (ideal olarak eşzamanlı) mesaj panoları, SSS listeleri ve memnun müşterilerin referansları gibi müşterilere yardımcı olmak ve topluluklar oluşturmak için mekanizmalar;
•Veri gizliliğini ve gizliliğini sağlamaya yönelik faaliyetler (ve bunların açıklamaları);
• müşteri dostu garanti veya para iade garantisi vb. gibi politikalar;
• Sonraki siparişleri artırmak için ilk siparişlerini verdikten sonra müşterilere muamele (onay mailleri vb.). Bu kalemlerden bazıları zaten AB’de kanunen zorunludur.


Web Tasarımında Temel ilkeler MEGEP
Web Tasarımında Temel İlkeler
Tasarımın Temel ilkelerini kavrayabilme
Web Tasarımında Temel İlkeler staj defteri
Web Tasarımın Temel ilkelerini kavrayabilme staj defteri
Web sitesinin alt bileşenleri nelerdir
Web sitesinin alt bileşenleri Köprü
Bir web sitesi kaç bölümden oluşur


Diğer Tasarım Kriterleri

Kullanıcıların dikkatini çekerek onları bir Web sayfasındaki önemli bilgilerden uzaklaştırdıklarından, fiziksel süreçlerin simülasyonları gibi belirli semantikleri olmadıkça animasyonlardan kaçınılmalıdır.

Simgeler, uygun şekilde kullanılırsa, kullanıcıların kendileriyle ilişkili bilgileri veya sistem işlevlerini tanımasını destekler. Bununla birlikte, simgeler açıkça tasarlanmadığında veya uygunsuz metaforlar için kullanılmadığında kullanıcıların kafasını karıştırma riski vardır. Simgeler, kullanıcı testlerine tabi tutulmalı ve fareyle üzerine gelindiğinde açılır pencere seçenekleri gibi her zaman gereksiz metin bilgilerine sahip olmalıdır.

Son olarak çok önemli bir “meta-tasarım” kriterinden bahsetmeliyiz. Öğrenme çabasını minimumda tutmak için her tasarım özelliği (renk şeması, düzen, karakter seti, gezinme yardımı vb.) tüm Web uygulamasında tutarlı bir şekilde kullanılmalıdır.

İdeal olarak, tutarlılık belirli bir uygulama ile sınırlı değildir. Ayrıca karşılaştırılabilir diğer uygulamalara veya bir bütün olarak Web’e atıfta bulunur.

Bu konuyu kapatırken, literatürün bu kriterleri kapsamlı bir şekilde tanımladığını ve tam bir tartışmanın bu kitabın amacını ve kapsamını aşacağını belirtmeliyiz. Ek olarak, geliştirme süreci aşağıda tartışılan kullanılabilirlik odaklı etkinlikleri entegre etmedikçe, en eksiksiz kılavuz listesine uyulması bile kullanılabilir uygulamalara yol açmaz.

Web Kullanılabilirlik Mühendisliği Yöntemleri

Kullanılabilirlik mühendisliği yöntemleri keyfi geliştirme süreci modellerine entegre edilebilir. Bu bölüm, farklı kullanılabilirlik mühendisliği yöntemlerinin aşamaya bağlı kullanımını göstermek için gereksinim analizi, tasarım, uygulama ve işletim aşamalarına dayanmaktadır. Tüm hususlar, büyük zorluklar olmadan gerçekçi süreç modellerine aktarılabilecek şekilde olmalıdır.

Taşıyıcı sürecin yinelemeli bir yaklaşımı desteklemesi ve bu yinelemelerin de (ve özellikle) kullanılabilirlik hedeflerinin karşılanma derecesi tarafından kontrol edilmesi önemlidir. Önerilen kullanılabilirlik mühendisliği sürecini kullanarak bu tür yineleme denetimini gösterir.

Web’in tartışılan özelliklerine hakkını vermek için, kullanılabilirlik mühendisliği için yöntemler yelpazesi boyunca belirli odak noktaları belirleyebiliriz. En önemli husus, kullanıcıların kullanılabilirliğinin azalmasıdır, bu nedenle, gösterildiği gibi, kullanıcı tabanlı yöntemler yalnızca sınırlı bir ölçüde uygulanabilir.

Bu eksikliği telafi edecek bir çözüm, Constantine ve Lockwood tarafından geliştirilen kullanım merkezli yaklaşıma dayanmaktadır. Ancak, bu ve benzeri yaklaşımlar, kullanıcıları dahil etmeye çalışmaktan tamamen vazgeçmemize neden olmamalıdır.

Kullanıcıları dahil etme şansı görülür görülmez, Web kullanılabilirlik mühendisliğinde bunun daha sonra yapılmasındansa daha erken yapılması daha iyi olacaktır. Aşağıda tartışılan süreç modelinde, bir sütundaki yöntemler, daha düşük önceliğe sahip olmakla birlikte, kolayca diğer sütuna tahsis edilebilir.

Web uygulamaları, bir uçta geleneksel uygulamalar ile diğer uçta önemsiz etkileşime sahip bilgi merkezli Web siteleri arasında kelimenin tam anlamıyla orta bir konum alır. Bu, temel olarak, odak noktalarının belirlenmesinin bir Web uygulamasının özelliklerine bağlı olduğu ve diğer her iki kategorideki yöntemlerin uygulanması gerektiği anlamına gelir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın