İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Performans Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Performans Optimizasyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Alternatif Menüler

Web Performans Optimizasyonu

Web performans optimizasyonu, içeriğinizi düzenler ve sunucunuzu web sayfalarını daha hızlı sunacak şekilde ayarlar. Sonraki bölümlerde, web sayfalarınızı ve multimedyayı nasıl optimize edeceğinizi, Basamaklı Stil Sayfanızı (CSS) ve HTML dosya boyutlarınızı nasıl küçülteceğinizi ve sprite ve dikiş ile sunucu isteklerini nasıl azaltacağınızı öğreneceksiniz. Ajax kodunuzu nasıl sıkıştıracağınızı ve daha sağlam hale getirmeyi öğreneceksiniz. Paralel indirmeleri geliştirme, önbelleğe alma, HTTP sıkıştırma ve URL yeniden yazma gibi gelişmiş teknikleri keşfedeceksiniz.

Son olarak, arama motoru pazarlaması (SEM) kampanyalarınızı ölçmek ve optimize etmek ve web sitesi performansını iyileştirmek için en iyi uygulama metrikleri ve araçları hakkında bilgi edineceksiniz. İlk olarak, gecikmenin kullanıcı psikolojisini ve web sayfası büyümesindeki eğilimleri inceleyelim.

Web Sitesi Performansının Psikolojisi

Önceki araştırmalar, sayfa yükleme süreleri geri bildirim olmadan 8 ila 10 saniyeyi aştığında kullanıcı hayal kırıklığının arttığını göstermiştir. Daha yeni kanıtlar, geniş bant kullanıcılarının web sayfası gecikmelerine dar bant kullanıcılarına göre daha az toleranslı olduğunu gösteriyor. Bir JupiterResearch araştırması, geniş bant müşterilerinin %33’ünün bir web sayfasının yüklenmesi için dört saniyeden fazla beklemek istemediğini, dar bant kullanıcılarının ise %43’ünün altı saniyeden fazla beklemediğini ortaya koydu.

Yavaş İndirme Sürelerinin Etkileri

Tepki sürelerindeki küçük değişikliklerin bile önemli etkileri olabilir. Google, 0,4 saniyede 10 sonuçlu bir sayfa yüklemesinden 0,9 saniyede 30 sonuçlu bir sayfa yüklemesine geçmenin trafiği ve reklam gelirlerini %20 azalttığını buldu. Google Haritalar’ın ana sayfası 100 KB’den 70-80’e düşürüldüğünde KB, trafik ilk haftada %10 ve sonraki üç haftada ek olarak %25 arttı. Amazon’daki testler de benzer sonuçlar ortaya koydu: Amazon.com’un yükleme süresindeki her 100 ms’lik artış satışları %1,6 oranında azalttı.

Genel olarak, yavaş web sayfaları algılanan güvenilirliği ve kaliteyi düşürür. Sayfa yükleme sürelerinizi kabul edilebilir dikkat eşiklerinin altında tutmak, kullanıcı hayal kırıklığını azaltmanıza, daha yüksek dönüşüm oranları oluşturmanıza8 ve daha derin akış durumlarını desteklemenize yardımcı olacaktır.

Hız ve Akış

Hız, site çekiciliğinden sonra kullanıcı akışını artırmadaki en önemli ikinci faktördür. Sitenize göz atarken daha fazla etkileşime giren kişiler daha hızlı öğrenecek ve sitenize karşı daha iyi bir tutum ve davranış sergileyecektir.

Algılanan hızı artırmak için, içeriğinizi katmanlandırarak ve düzene sokarak ilk yararlı içeriğinizi bir veya iki saniyeden daha kısa sürede görüntülemeye çalışın. Toplam yükleme süresi altı ila sekiz saniyeyi aştığında, stres seviyelerini düşürerek ve kullanıcıların önceden plan yapmasına izin vererek tolere edilebilir bekleme süresini uzatmak için doğrusal geri bildirim sağlayın. İçeriğinizi daha hızlı görüntülenecek şekilde düzene sokmak için CSS kullanma teknikleri gereklidir.

Hızlı İlk İzlenimler

İnsanlar, sayfalarınızın estetik değeri ve dolayısıyla güvenilirliği hakkında ani kararlar alır. Kullanıcılar, saniyenin 1/20’si kadar kısa bir sürede sayfanız hakkında zamanla önemli ölçüde değişmeyen bir ilk izlenim oluştururlar. Bu sonuçları doğrulayan Noam Tractinsky ve diğerleri, web sayfalarının ortalama çekicilik puanlarının yalnızca yarım saniye 10 saniye sonra derecelendirme ile tutarlıydı. Açıkçası, Web’de iyi bir ilk izlenim bırakmak için çok kısa bir zamanınız var.


Seo puanı Nedir
SEO konuları
Web site Optimizasyonu Nasıl Yapılır
SEO olmak
SEO Teknikleri
SEO sunumu
Arama motoru algoritmaları
SEO uygulamaları


Ortalama Web Sayfasının Büyümesi

Ortalama ana sayfanın boyutu ve karmaşıklığı yıllar içinde büyüdü. 2003’ten 2008’e kadar, ortalama web sayfasının boyutu 93,7 KB’den 312 KB’ye 3,3 kattan fazla büyümüştür. Aynı beş yıllık süre içinde, ortalama web sayfasındaki nesnelerin (resimler, CSS ve JavaScript gibi ayrı dosyalar) sayısı, sayfa başına 25,7’den 49,9’a neredeyse iki katına çıktı.

Web Sayfası Gecikmesine Nesne Yükü Baskın Oluyor!

Web’in ilk günlerinde, sayfa başına çok az nesne varken, toplam sayfa boyutu web sayfası yanıt sürelerine hükmediyordu. Bununla birlikte, sayfa başına nesne sayısının artmasıyla, nesnelerin kendisinden değil, nesne ek yükünden kaynaklanan gecikme, artık çoğu web sayfası gecikmesine hakimdir.

Sayfa başına dört veya daha fazla harici nesne için, nesneler için açıklama süresinin (grafikteki DT, nesneler arasındaki bağımlılığın neden olduğu) artı iş parçacıkları için bekleme süresinin (grafikteki WT, sınırlı paralelliğin neden olduğu) ek yükü 50’den fazlasını oluşturur. Web sayfası gecikmesinin %’si. Nesne sayısı arttıkça, gerçek nesnelerin indirilmesinden kaynaklanan gecikme, sayfa başına nesne sayısı 20’yi aştığından nesne boyutu nedeniyle yalnızca %20 veya daha azla karşılaştırıldığında soluklaşır.

Bu nesne yükü nedeniyle, paralelliği geliştirmek, çıktıyı optimize etmenin İçerik Dağıtım Ağları (CDN’ler), DNS önbelleğe alma veya kalıcı bağlantılardan daha etkili bir yoludur. Kalıcı ve ardışık düzen bağlantıları, 200 Kbps’den daha hızlı bağlantılarda daha etkilidir. Bu nedenle, web nesnelerindeki amansız artıştan en çok dar bant kullanıcıları zarar görmektedir. Paralelliği nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz.

Yanıt Süresi Yönergeleri

2003’ten 2008’e kadar, web sayfası boyutu üç kattan fazla arttı ve harici nesnelerin sayısı neredeyse iki katına çıktı. Bu nedenle, zaman içinde dar bant kullanıcıları (56K ve ISDN) daha yavaş yanıt süreleri yaşadı. Ancak geniş bant kullanıcıları biraz daha hızlı yanıt süreleri yaşadılar. Geniş bant kullanıcıları için, Keynote Business 40 İnternet Performans Endeksi’nin (KB40) ortalama indirme süresi Şubat 2006’dan Şubat 2008’e kadar 2,8 saniyeden 2,3 saniyeye düştü.

Dolayısıyla, geniş bantın ortalama hızındaki artış, ortalama web sayfasının boyutundaki ve karmaşıklığındaki artıştan daha hızlıdır. Geniş bant kullanıcılarının daha hızlı yanıt süreleri beklemesinin bir nedeni de budur, ancak dar bant kullanıcılarının daha yavaş yanıt süreleri yaşaması. Keynote, farklı bağlantı hızları için aşağıdaki yanıt sürelerini önerir:

• İş/üst düzey ev hızları için iki ila üç saniye
• Giriş seviyesi DSL için üç ila beş saniye
• 20 ila 30 saniye arasında üst düzey kullanıcılar(100KBat20saniyenin toplam sayfa boyutunu ifade eder)

Böylece, eski 8-10 saniye kuralı değişti. Gösterilen yanıt süresi eğilimiyle, geniş bant kullanıcıları için üç ila dört saniyelik toplam yükleme süreleri öneriyoruz. Burada gösterilen ortalama sayfa boyutundaki büyüme göz önüne alındığında, HTML kodunuzu 40–60 KB (8 ila 12 saniyeden daha kısa sürede yüklenir) ve sayfa grafiklerini 40–60 KB (başka bir 8 ila 12 saniye) altında tutmanızı öneririz. aşamalı yükleme) çevirmeli ağ kullanıcıları için. Bu, 120 KB’lik çevirmeli bağlantı için mutlak bir sınıra eşittir.

Bazı istisnalar olduğunu unutmayın. Bu öneriler, kullanıcının hızlı bir şekilde gezinme olasılığının yüksek olduğu açılış sayfaları, ana sayfalar ve sayfalar için geçerlidir. Kullanıcının beyaz kağıt gibi oyalanmasını beklediği sayfalar için sayfayı bölmek can sıkıcı olabilir ve yazdırmayı ve aramayı daha zor hale getirebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın