İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Mühendisliğinde Modelleme Özellikleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Mühendisliğinde Modelleme Özellikleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Gizli Yöntemler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Mühendisliğinde Modelleme Özellikleri

Web uygulama modelleme ticaretinin araçları temel olarak yeni değildir, ancak geleneksel uygulamaları modelleme yöntemleri Web uygulamalarının belirli özelliklerini yeterince ifade etmemektedir.

Örneğin, geleneksel modelleme dilleri (UML gibi), köprülerin belirtimi için uygun kavramlar sağlamaz. Son birkaç yılda Web uygulamaları için özel modelleme yaklaşımlarının geliştirilmesinin nedeni buydu; bu yaklaşımlar, bir Web uygulamasını yukarıda tanıtılan üç boyutta, yani düzeyler, yönler ve aşamalar olarak ele almaya olanak tanır.

Seviyeler

Web uygulamalarını modellemek için, içeriğinin belgeye benzer karakteri ve doğrusal olmayan köprü metni gezinmesi dikkate alınmalıdır. Geleneksel uygulamalar için modelleme yöntemlerinde kullanılan iki düzeyin aksine, gösterildiği gibi Web uygulamalarını modellerken üç düzeyi ayırmamızın nedeni budur.

Üç seviye içeriktir, yani Web uygulamasının altındaki bilgi ve uygulama mantığı, hiper metin, yani içeriğin düğümler halinde yapılandırılması ve bu düğümler arasındaki bağlantılar ve sunum, yani kullanıcı arayüzü veya sayfa düzeni. Web uygulamalarını modellemek için kullanılan çoğu yöntem, bu ayrımı üç düzeye ayırır.

Bu üç düzeyin açık bir şekilde ayrılması, yeniden kullanıma izin verir ve karmaşıklığın azaltılmasına yardımcı olur. Örneğin, belirli bir içerik için farklı kullanıcı gruplarının ve kullanılan cihazların özel gereksinimlerinin hakkını verecek bir dizi farklı köprü metni yapısı belirtebiliriz.

Bir içerik modelinin amacı, bilgi yapısının açık bir şekilde tanımlanmasıdır. Veri modellemedeki bir veritabanı şemasıyla karşılaştırılabilir olan bu, fazlalıkları ortadan kaldırır. Bu, bilginin kendisi sık sık değişse bile bilginin yapısının değişmeden kalacağı anlamına gelir.

Verimli gezinmeyi tasarlamak için içerik, köprü metni düzeyinde birkaç düğümde yedekli olarak sunulabilir. Endişelerin ayrılması nedeniyle içerik, içerik modelinde yalnızca bir kez modellenir ve köprü metni yapı modeli yalnızca karşılık gelen içeriğe başvurur.

Bu şekilde, kullanıcılar bu bilgileri birkaç erişim yolu üzerinden bulabilirler. Gezinti sırasında kullanıcıların kaybolmasını önlemek ve kullanıcılar üzerindeki bilişsel stresi mümkün olduğunca düşük tutmak için hipermetin modelleme, yinelenen gezinme modellerine dayanmalıdır.

Buna karşılık, sunum seviyesi modellenirken, Web uygulaması için kullanıcıları arasında bir marka tanıma etkisi elde etmek için sayfalar için tek tip bir sunum yapısına odaklanılır. Bir Web uygulamasının görsel görünümü önemli olsa da, modellemenin ana odak noktası estetik yönler değildir.

Endişelerin ayrılmasına ve üç seviyedeki farklı hedeflere rağmen, seviyeleri birbiri ile eşleştirmek istiyoruz. Seviyeler arasında bu eşlemeyi başarmak için, seviyeler arası bağımlılıkların açıkça yakalanması gerekir. Örneğin, farklı kişiselleştirilmiş köprü metni erişim yolları, tek bir içerik modeline eşlenebilir.

Kapsamlı bir Web uygulaması modeli, burada tartışılan üç düzeyi de içerir, ancak vurgu Web uygulamasının türüne bağlı olarak değişebilir.

Büyük bir veri kümesine tamamen köprü metni yönelimli bir kullanıcı arabirimi sağlayan web uygulamaları, muhtemelen modelleme odağının içerik ve köprü metni yapısı üzerinde olmasını gerektirecektir. Buna karşılık, kurumsal portallar veya çevrimiçi alışveriş merkezleri gibi sunum odaklı Web uygulamalarının sunum modelleme konusunda büyük olasılıkla daha büyük talepleri olacaktır.


Kullanıcı senaryosu mimari
Kullanıcı senaryosu örnekleri
Sistem modelleme
Sistem Tasarımı örnekleri
Veri akış Diyagramı nasıl çizilir
Use case Diagram Nedir
Use case include extend nedir
Use case diagram


Bakış Açıları

Nesne yönelimli ilkelerin ardından yapı ve davranış, üç düzeyin her birinde, yani içerik, köprü metni ve sunumda modellenir. Yapı ve davranış modellerinin uygunluğu, uygulanacak Web uygulamasının türüne bağlıdır.

Temel olarak statik bilgiyi kullanıma sunan web uygulamaları, örneğin arama motorları, satınalma siparişi işlevleri vb. sağlayan e-ticaret uygulamaları gibi oldukça etkileşimli Web uygulamalarına kıyasla daha az davranış modellemesi gerektirir.

Farklı seviyelerin haritalanmasıyla ilgili olarak, yapı ve davranış için tek bir CASE aracına güvenmeye izin verebilecek tek biçimli bir modelleme biçimciliği kullanılması önerilir. Doğal olarak, bu modelleme biçimciliği, üç düzeyin her birinin kendine özgü özellikleriyle baş etmek zorundadır.

Aşamalar

Web uygulamalarının geliştirilmesi için genel bir modelleme yaklaşımı hakkında literatürde fikir birliği yoktur. Her durumda, seviyeleri modellemek için gereken adımların sırası modelleyici tarafından kararlaştırılmalıdır. Web uygulamasının türüne bağlı olarak, bilgi odaklı bir yaklaşım, yani içerik modelleme ile başlamak veya sunum odaklı bir yaklaşım, yani uygulamanın sunum yönlerinin modellenmesi ile başlamak mümkün olmalıdır.

Web mühendisliğinde model tabanlı geliştirme, örneğin kısa ömürlü geliştirme döngüleri ve “çevik yöntemler” arzusu gibi Web projelerinde sıklıkla bulunan uygulamalarla bir şekilde çelişir.

Model tabanlı bir yaklaşım, bu durumu kapsamlı bir çözüm modeli belirtimi ve uygun vaka aracı desteği mevcutsa otomatik olarak (prototipik) Web uygulaması oluşturma olasılığı ile karşılar.

Modeller, daha kısa ömürlü yazılım çözümlerinin aksine, çözüm fikirlerinin sürdürülebilirliğini de sağlar. Ek olarak, bir ekibin geliştiricileri ile müşteriler ve geliştiriciler arasındaki iletişim iyileştirilir.

Özelleştirme

Bağlam bilgilerinin Web uygulamalarının geliştirilmesine dahil edilmesi, örneğin; kişiselleştirme, çoklu teslimat ve konum tabanlı hizmetler. Özelleştirme, örneğin kullanıcıların tercihleri, cihaz özellikleri veya bant genişliği kısıtlamaları gibi bağlamı dikkate alır ve Web uygulamasının buna göre uyarlanmasına izin verir.

Yapı ve davranış açısından içerik, köprü metni ve sunumun üç Web modelleme boyutunu da etkiler ve geliştirme sürecinin tüm aşamalarında dikkate alınmalıdır. Bağlam bilgisinin işlenmesi bu nedenle bağımsız bir modelleme boyutu olarak ele alınır.

Şu anda burada tartışılan tüm boyutları kapsayan yaygın bir modelleme yöntemi olmadığından, bu bölümde notasyonumuz olarak UML’yi kullanacağız ve UWE olarak adlandırılan UML tabanlı bir Web uygulaması modelleme yönteminden birkaç kavram ödünç alarak genişleteceğiz. UWE, UML ile uyumlu olduğundan, UWE kullanmanızı öneririz. UML’nin hafif bir uzantısı olan bir UML profili olarak tanımlanır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın