Web Bölümü Bağlantıları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Web Bölümü Bağlantıları
Bu bölümde çalışırken, Web Bölümü bağlantılarına yönelik bir dizi başvuru göreceksiniz. Web Bölümü bağlantıları, Web Bölümlerinin önemli bilgileri birbirleriyle iletmesine olanak tanır. Bir Web Bölümünün başka bir Web Bölümündeki bir eyleme yanıt olarak değişmesini istediğinizde bunu yararlı bulabilirsiniz.
Örneğin, bir listeden bir çalışan seçmenize izin veren bir Web Bölümünüz ve bir çalışanın fotoğrafını görüntüleyen bir Web Bölümünüz olduğunu varsayalım. İkisi arasında bir bağlantı oluşturabilir ve seçili çalışan bilgilerini seçici Web Bölümünden fotoğraf Web Bölümüne aktarabilir, böylece fotoğraf görüntüsünün seçili çalışana göre değişmesini sağlayabilirsiniz.
Varsayılan olarak, Web Bölümü bağlantıları desteklemeyen bağımsız bir bileşendir. İki Web Bölümünü bağlamayı planlıyorsanız, bağlantı boyunca iletilen verileri tanımlayan özel bir mesaj arabirimi, bu verileri sağlayan bir Sağlayıcı Web Bölümü ve bazı görevleri gerçekleştirmek için verileri kullanan bir Tüketici Web Bölümü oluşturmanız gerekir. Ve bu yalnızca Web Bölümlerinin bağlantıları desteklemesine izin verir; aslında bir bağlantı oluşturmaz.
Web Bölümü bağlantısı, bir sayfadaki Sağlayıcı Web Bölümü ile Tüketici Web Bölümü arasındaki ilişkiyi tanımlar. Özünde, bir Web Bölümü bağlantısı Web Bölümü Çerçevesine Sağlayıcı Web Bölümünden özel mesaj nesnesini almasını ve bazı görevleri gerçekleştirmek için kullanılabileceği Tüketici Web Bölümüne göndermesini söyler.
İki Web Bölümü arasında bir bağlantı olması için, her iki Web Bölümünün de aynı sayfada mevcut ve etkin olması gerekir (gizlenmiş olabilirler ancak kapatılamazlar). Ayrıca Sağlayıcı Web Bölümünün birçok bağlantıya katılabileceğini, ancak Tüketici Web Bölümünün yalnızca birine katılabileceğini anlayın. Bu, verilerin Tüketiciye iki kez gönderilmemesini sağlar, bu da yanlışlıkla üzerine yazmaya neden olabilir.
■Not : Özel mesaj arabirimleri oluşturma, Sağlayıcı ve Tüketici Web Bölümleri oluşturma ve statik ve dinamik Web Bölümü bağlantılarının ayarlanması, bu bölümün ilerleyen bölümlerindeki “Gelişmiş Web Bölümü Konuları”nda ele alınmaktadır.
Portal Sayfası Görüntüleme Modları
Web Bölümleri Çerçevesi, kişilerin bir portal sayfasında Web Bölümleri eklemesine, kaldırmasına, yeniden konumlandırmasına, yeniden düzenlemesine ve düzenlemesine izin verse de, insanların zamanının çoğu, onu değiştirmeye değil, sayfa içeriğine bakmaya harcanacaktır. Bu nedenle, bir sayfanın her zaman Web Bölümlerini bir yerden diğerine sürükleyip bırakmak, bir katalogdan yeni Web Bölümleri eklemek veya bir Web Bölümündeki özel özellikleri düzenlemek için gereken bileşenleri yüklemesi gerekmez.
Görüntüleme modları, Web Bölümü Çerçevesine kullanıcının belirli bir görev için ne tür bir işlevselliğe ihtiyaç duyduğunu söylemenin bir yoludur.
Her biri farklı işlevler sunan beş farklı görüntüleme modu vardır:
• BrowseDisplayMode: Bu mod, bir portal sayfasına göz atmak ve sayfa içeriğine bakmak için tasarlanmıştır. Bu modda, kullanıcılar Web Bölümlerini simge durumuna küçültebilir, geri yükleyebilir ve kapatabilir.
• DesignDisplayMode: Bu mod, kullanıcıların bir sürükle ve bırak arabirimi kullanarak Web Bölümlerini taşımasına ve yeniden sıralamasına ve Web Bölümlerini silmesine olanak tanır.
Bu modda, Web Bölümü bölgelerinin ana hatları çizilir ve Web Bölümlerinin bırakılabileceği yerleri tanımlamak için başlık çubukları bulunur. Ayrıca, bir Web Bölümünü başlık çubuğunu gizleyecek şekilde yapılandırdıysanız, menüsüne erişmenizi sağlamak için başlık çubuğu bu modda görüntülenir. Bu moda yalnızca sayfada en az bir WebPartZone denetimi tanımladıysanız geçebilirsiniz. WebPartZone, sayfanın Web Bölümlerini görüntüleyen bir bölümünü tanımlayan bir kapsayıcıdır.
• EditDisplayMode: Bu mod, DesignDisplayMode’da bulunan tüm işlevlere sahiptir ve ayrıca her Web Bölümünün menüsünde Düzenle fiilini (menü öğesi) etkinleştirir. Kullanıcılar, sayfada herhangi bir EditorZone denetimini görüntülemek için menüden Düzenle öğesine tıklayabilir. Düzenleyici bölgeleri, kullanıcının çalışma zamanında Web Bölümleri özelliklerini düzenlemesine izin veren denetimler içerir. Bu moda ancak sayfada en az bir EditorZone denetimi tanımladıysanız geçebilirsiniz.
• CatalogDisplayMode: Bu mod, DesignDisplayMode’da bulunan tüm işlevlere sahiptir ve ayrıca sayfada Katalog Bölgelerini görüntüler. Katalog Bölgeleri, kullanıcının sayfaya Web Bölümleri eklemesine izin veren denetimler içerir. Bu moda yalnızca sayfada en az bir CatalogZone denetimi tanımladıysanız geçebilirsiniz.
• ConnectionDisplayMode: Bu mod, DesignDisplayMode’da bulunan tüm işlevlere sahiptir ve kullanıcıların Web Bölümleri arasında dinamik bağlantılar kurmasına olanak tanır. Web Bölümlerini çalışma zamanında dinamik olarak ekleyebileceğiniz için, eklenen Web Bölümleri için dinamik olarak bağlantılar oluşturmanın bir yoluna da ihtiyacınız vardır. Bu nedenle, kullanıcıların bu dinamik bağlantıları tanımlamasına izin vermek için ConnectionDisplayMode mevcuttur. Bu moda yalnızca sayfada en az bir ConnectionsZone varsa geçiş yapabilirsiniz.
İnternet bağlantı türü öğrenme
İnternet bağlantı türü PPPoE
Ev internet çeşitleri
Mobil bağlantı türleri
Ölçümsüz bağlantı ne demek
Kablosuz bağlantı Türleri
Ölçümsüz bağlantı kuruldu
Eve internet bağlantısı nasıl Yapılır
WebPartManager denetiminin DisplayMode özelliğini ayarlayarak sayfa görüntüleme modunu değiştirebilirsiniz. WebPartManager denetimi hakkında daha sonra biraz daha bilgi edineceksiniz, ancak şimdilik Web Bölümleri Çerçevesini kullanan her sayfanın bu denetimlerden birine sahip olması gerektiğini bilin. Sayfada WebPartManager adında bir WebPartManager kontrolünüz olduğunu varsayarsak, gösterildiği gibi çeşitli görüntüleme modlarını ayarlayabilirsiniz.
Dikkat : Tasarım, düzenleme, katalog ve bağlantı görüntüleme moduna yalnızca kimliği doğrulanmış kullanıcılar erişebilir. Bu nedenle, kullanıcılarınızın bu özelliklere erişmelerine izin vermeden önce giriş yaptıklarından emin olun. Kimliği doğrulanmamış bir kullanıcıyla bu modlardan birine geçmeye çalışmak, çalışma zamanında bir ArgumentException oluşturulmasına neden olur.
Görüntü modu değişiklikleri normalde bir kullanıcı eylemine yanıt olarak gelir; bu nedenle, kullanıcının görüntüleme modları arasında geçiş yapmasına izin veren bağlantılar, düğmeler, menü seçenekleri veya başka yollar sağlamalısınız. Kontrolün olay işleyicisine yukarıda belirtilen kod satırlarından birini eklemeniz yeterlidir. Bunun dışında, bölgelere bir göz atalım.
Bölgeler, belirli türde portal denetimlerini tutmak ve sayfanın belirli görüntüleme modlarında görüntülenmesi gereken bölgelerini tanımlamak için tasarlanmış özel kaplardır. Belirli portal öğelerinin görünmesi gereken sayfa düzenini ve konumu tanımlamak için bölgeleri kullanırsınız.