Veritabanındaki Nesneleri Serileştirme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Veritabanındaki Nesneleri Serileştirme ve Serileştirmeden Çıkarma
Serileştirme, bellekte bulunan bir nesneyi alma ve bu nesneyi bir dosyada veya veritabanında bellek dışında saklanabilecek bir biçime (genellikle ikili veri veya XML) dönüştürme işlemidir. Seri durumdan çıkarma, depolanan verileri alma ve nesneyi bellekte yeniden oluşturma işlemidir.
İlginçtir ki, yapılandırma ayarlarını depolamak için oluşturduğunuz tablodaki Değer sütunu büyük miktarda metin verisi depolayabilir ve .NET Framework, bellek içi nesneleri XML’de serileştirmeye yardımcı olan araçlara sahiptir. Bu, tüm nesneleri seri hale getirebileceğiniz ve bunları bir veritabanında yapılandırma ayarları olarak saklayabileceğiniz anlamına gelir.
İlk olarak, bir nesneyi bir XML temsiline seri hale getirebilecek genel bir işlev oluşturmanız gerekir. Bu örnekte, serileştirme ayrıntılarını işlemek için Basit Nesne Erişim Protokolü (SOAP) XML biçimlendiricisini kullanacaksınız. Çözüm Gezgini’nde web uygulamanızın simgesine sağ tıklayın ve Referans Ekle’yi seçin.
.NET sekmesinde, bileşen listesinden System.Runtime.Serialization.Formatters.Soap.dll’yi bulun ve seçin. Tamam düğmesine tıklayın ve projenize montaja bir referans eklenir. Ardından, sınıf dosyasının en üstünde aşağıdaki ad alanlarını içe aktardığınızdan emin olun.
SerializeToXML işlevi, tek bir nesneyi parametre olarak kabul eder. Daha sonra, bir nesneyi bir XML temsiline dönüştürmekten sorumlu olan bir SoapFormatter nesnesi yaratır.
SoapFormatter nesnesinin Serialize işlevi iki parametre kabul eder: dönüştürülecek nesne ve XML verilerinin yazıldığı akış. Bu durumda, akış bir dosyada değil bellekte saklanır.
Bellek akışı, XML’i dev bir bayt dizisi olarak tutar, bu nedenle ASCII kodlama nesnesi bu bayt dizisini bir dizgeye dönüştürür ve ardından işlevden döndürülür. Bu işlev sırasında herhangi bir hata oluşursa boş bir dize döndürülür.
Artık bir nesneyi XML’e dönüştürebildiğinize göre, onu geri dönüştürmenin bir yoluna ihtiyacınız var. Seri durumdan çıkarma işlevi bu görevle ilgilenir.
Seri durumdan çıkarma işlevi, bir nesnenin XML temsilini içeren bir dizeyi kabul eder. Daha sonra ASCIIEncoding nesnesini kullanarak bu dizgiyi bir bayt dizisine dönüştürür ve ondan yeni bir bellek akışı oluşturur.
Bu bellek akışı daha sonra SoapFormatter’ın Deserialize işlevine geçirilir ve XML tarafından temsil edilen nesne yeniden yapılandırılır ve bir Nesne olarak döndürülür. Aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi, bu işlevi kullanırken uygun türe çevirmeniz gerekir. İşleme sırasında bir hata oluşursa, Nothing döndürülür.
Nesneleri serileştirme ve seri durumdan çıkarma yeteneğiyle donanmış olarak, artık tüm bir ArrayList’i veritabanına ve veritabanından seri hale getiren ve seri durumdan çıkaran MyPrimeList özelliğini uygulayabilirsiniz.
Biraz daha karmaşık olduğu için serileştirme ve seri durumdan çıkarma ile biraz daha fazla kod ilgilenir. Bu özellikte, önce değerin önceden önbelleğe alınıp alınmadığını kontrol edersiniz. Değilse, “MyPrimeList” ayarıyla ilişkili XML veritabanından alınır. XML boş bir dizeyse, özellik Nothing döndürür.
Aksi takdirde, XML seri durumdan çıkarılır ve elde edilen nesne önbelleğe alınır. Bu noktada, önbelleğe alınan değişken hala hiçbir şey değilse, yeni bir ArrayList oluşturulur ve önbelleğe atanır. Bu, veritabanınız nesneyi oluşturmak için herhangi bir XML içermese bile birlikte çalışacağınız bir nesneye sahip olmanızı sağlar. Son olarak, özellik önbellek değişkenini döndürür.
C# serialization
Binary serialization in C#
C# serialize object to JSON
Serialize Deserialize Nedir
Json serialize nedir
Serialization Nedir
JsonSerializer Deserialize
DeserializeObject JSON C#
Özelliğin Set kısmı, MyPrimeList önbellek değişkenini gelen değere eşit olarak ayarlar. Ardından, nesneyi XML’e serileştirmekten ve ardından bu XML’i veritabanına geri yazmaktan sorumlu olan SaveMyPrimeList’i çağırır.
MyPrimeList değerini veritabanına kaydetmek için neden özel bir işlev olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Yerel türdeki bir özelliği (Dize, Tamsayı, Tarih vb.) her değiştirdiğinizde, özelliğin Set bölümündeki kod yürütülür.
ArrayList gibi nesnelerle çalışırken, Set kodu yalnızca gerçek bir nesne ataması yapıldığında yürütülür. ArrayList nesnelerinde yapılan diğer değişiklikler nesne düzeyinde gerçekleşir, bu nedenle Set kodu hiçbir zaman çağrılmaz.
İlk satırda, bir atama yapıyor ve özelliği yeni bir ArrayList’e eşit olarak ayarlıyorsunuz, böylece özelliğin Set kısmı tetiklenir ve MyPrimeList kaydedilir. Ancak ikinci satırda, aslında ArrayList’i almak için özelliğin Get bölümünü kullanıyorsunuz ve buna sahip olduktan sonra nesnenin kendisinde Add işlevini çağırıyorsunuz.
Bu ince bir ayrımdır, ancak MyPrimeList’in kendisinde yapılan değişikliklerin nesneyi otomatik olarak kaydetmeyeceği anlamına gelir. Bu nedenle, bir güncellemeden sonra nesneyi açıkça kaydetmek için yardımcı fonksiyona ihtiyacınız vardır.
Yapılandırma, web uygulaması geliştirmenin genellikle gözden kaçan bir yönüdür. Çoğu zaman, bütçe veya zaman kısıtlamaları, geliştiricileri uygun yapılandırma uygulamalarından kaçınmaya zorlar. Geliştirme zaman çizelgesini bir şekilde hızlandıracağını umarak yapılır.
Gerçekte, özel yapılandırma bölümleri ve kesin olarak yazılan yapılandırma dosyaları gibi uygun yapılandırma uygulamaları, başlangıçta biraz daha fazla zaman alabilir, ancak bu süreyi geliştirme süreci boyunca hızla geri alırsınız.
Bu bölümde, ASP.NET 2.0’da bulunan yeni yapılandırma araçlarını ve bunların uygulama ayarlarını, bağlantı dizelerini, kullanıcıları, rolleri ve profil nesnesini yönetmek için nasıl kullanılacağını öğrendiniz. Yapılandırma verilerini depolamak için en iyi konumu belirlemenize yardımcı olacak yönergelere baktınız ve kesin olarak yazılmış bir yapılandırma sınıfı oluşturdunuz.
Ayrıca gelişmiş yapılandırma senaryoları için özel yapılandırma ayarlarının nasıl oluşturulacağını ve yapılandırma ayarlarının bir veritabanına nasıl okunup yazılacağını da gördünüz. Aslında, o veritabanında depolamak için XML’e ve XML’den gelen nesneleri seri hale getirebilir ve seri hale getirebilirsiniz. Bu nedenle, size atılan hemen hemen her yapılandırma senaryosu için iyi donanımlı olmalısınız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)