Veritabanı Yapısı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Veritabanı Yapısı
Concordance’ın verileri nasıl yönettiğine dair bir genel bakış sunmak için, bir örnekle açıklamak üzere bir Concordance veritabanının varsayımsal yapısını kısaca tartışacağım. Hemen hemen her türden nesneyi tanımlamak için bir veritabanı yönetim sistemi kullanabileceğinizi hatırlayın: bibliyografik bilgiler, tarifler veya çalışan verileri. Aynı şey Concordance için de geçerli.
Bununla birlikte, bir Uyumluluk veritabanının en yaygın uygulamalarından biri, bir dizi belgeyle ilgili bilgileri depolamaktır. Aşağıdaki tartışma, öncelikle Concordance’ın belge verilerini nasıl yönettiğiyle ilgilidir; burada Concordance veritabanındaki ayrı bir kayıt, ayrı bir belgeyi temsil eder.
Aşağıdaki tasarım seçenekleri gereklilik değildir; diğer uygulamalar için kullanılan farklı Uyumluluk veritabanları temelde farklı bir şekilde yapılandırılabilir.
Aslında, bir Uyumluluk veritabanını yönetmenin en önemli yönlerinden biri, bir veritabanı var olmadan önce başlar ve veritabanında hangi tür alanların olacağının, bunların nasıl adlandırılacağının ve bunlara ne tür verilerin gireceğinin tanımlanmasını içerir. . Veritabanı tasarımı, veritabanı yönetiminin çok önemli ve ön bir yönüdür.
Örnek Bir Uyumluluk Veritabanı
Dokümanları yönetmek için kullanıldığında, bir Concordance veri tabanı normalde doküman kontrol numarası vasıtasıyla onları izlemek için tasarlanır. Bu değerler, her belgenin sınırlarını (başlangıç ve bitiş sayfaları) tanımlar. Bu amaçla, belgelerdeki sayfalara alfanümerik bir tanımlayıcı atamanız gerekir.
Bu numaralandırma sistemi her sayfa için farklı bir numara kadar basit olabilir (1, 2, 3, . . . n). Alternatif olarak, bir dizi belge tarafından paylaşılan bazı ortak özellikleri tanımlamak için alfabetik bir önek veya sonek kullanabilir: A00001, A00002, . . . , Bir kaynaktan toplanan sayfaları açıklamak için An ve B00001, B00002, . . . , Bn, başka bir kaynaktan toplanan sayfaları açıklamak için kullanılır.
Bu değerlendirme, farklı koleksiyon kaynaklarından gelen belgeler tek bir Concordance veritabanında depolandığında en alakalıdır. İstisnalar olmasına rağmen, bir belge veritabanındaki iki sayfanın aynı kontrol numarasını paylaşmaması için numaralandırma sistemi benzersiz olmalıdır.
■Not : Kontrol numaraları benzersiz değilse, bir Uyumluluk veritabanının kopyalar içerdiği söylenebilir; yani iki veya daha fazla belge aynı kontrol numarasını paylaşır. Bazı durumlarda, belki de aynı belgenin farklı yinelemelerini izlerken bu istenebilir. Ancak, bir veritabanında yinelemelere izin verildiğinde bile, belge kaydına kayıt başına benzersiz bir tanımlayıcı içeren ek bir alan eklemelisiniz.
Dokümanların işlenmesi sırasında, Concordance tarafından kabul edilebilir bir elektronik formata dönüştürülürken, her dokümanın başlangıç kontrol numarası ve bitiş kontrol numarası bilinmelidir, çünkü bu değerler bir dokümanın nerede başladığını ve dolayısıyla bir veritabanı kaydının nerede başladığını ve bittiğini tanımlar. Bu tür bir başvuruda sırasıyla BEGDOC ve ENDDOC olarak adlandırabileceğiniz en az iki alan bulunmalıdır.
■Not: Bir yönetici, Concordance veritabanının tasarımı sırasında alan adlarını atar. Bu kitap boyunca kullanılan alan adları, gereksinimler değil önerilerdir. Genel olarak, alan adları alfanümeriktir, bir alanda bulunan verileri açıklayıcıdır ve Uyum’a özgü 12 karakterden uzun olamaz.
Belge sınır alanlarına ek olarak, başka alanlar da istenebilir. Örneğin, bir belgenin türü, DOC_TYPE adlı ayrı bir alanda saklanabilir ve kısa not, mektup veya fatura gibi ayrı değerler içerebilir. Belge verilerini yöneten bir uygulama için bu tür alanlar bir gereklilik değildir, ancak kullanıcılara belge kümelerini birlikte gruplama konusunda yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, bir belge yönetimi veri tabanı kullanıcıları, belge metinlerinde yer alan belirli sözcükleri ve tümceleri arayarak belge kayıtlarını bulmak isteyebilir. İstenen başka bir alan da bu metni içeren alan.
Sonlu uzunlukta veri yığınları içeren bir BEG_DOC, END_DOC veya DOC_TYPE alanının aksine, bir belgenin tam metin verileri on veya yüzbinlerce karakter içerebilir. (İlk veritabanı tasarımı sırasında TEXT veri türü verilirse, Concordance, alanlardaki verilere en fazla 60 karaktere izin verilmesini zorunlu kılar.) Bir belgenin tüm metin içeriğini içeren alanlara özel bir veri türü olan PARAGRAPH verilir. Bu alan için uygun bir ad OCR olabilir.
Veritabanı Türleri
Mikro V16 tablo. Yapısı
Veritabanı programları
Veritabanı Yönetim Sistemleri
Veritabanı Nedir
Veri tabanı Nedir Ne İşe Yarar
Veri tabanı Örnekleri
İlişkisel veritabanı Nedir
Örnek Veritabanıyla Etkileşim
Concordance’ta bir veritabanı açtığınızda, size verilerle etkileşime geçmek ve verileri görüntülemek için üç temel yöntem sunulur. Tek bir kaydın tüm içeriğini görüntülemek için Concordance’ın Göz Atma görünümünü kullanırsınız.
Her kaydın kısaltılmış içeriğinin tek bir satır olarak görüntülendiği bir dizi kaydı görüntülemek için Uyum Tablosu görünümünü kullanırsınız. Bu görünümler bölünmüş bir ekranda birleştirilebilir, böylece Tablo görünümünde bir kaydı tıklatarak seçebilirsiniz, bu da kaydın tüm içeriğinin Gözat görünümünde görünmesine neden olur.
Uyumluluk, kendi verilerinizi belgelere eklemenizi sağlar. Belge düzeyinde bir etiket oluşturabilir, buna göre adlandırabilir ve ardından bu etiketi belirli belge kümelerini belirtmek için kullanabilirsiniz. Birden çok etiket oluşturabilir ve ardından bunların kombinasyonlarını birkaç kayda uygulayabilirsiniz. Bu şekilde etiketlenen belge grupları, veritabanında bulunan tüm kayıtların alt kümeleri olarak kolayca alınabilir.
Belge düzeyinde etiketlemeye benzer bir şekilde, bir belgenin gövdesindeki cümleleri veya tümcecikleri belirlemek için etiketleri de kullanabilirsiniz. Bu şekilde kullanıldığında, etiket yalnızca metnin bir bölümü için geçerlidir ve Sorunlar olarak bilinir.
Ayrıca, Notlar olarak bilinen seçili metin bölümlerine kendi öznel yorumlarınızı ekleyebilir ve bu öznel verileri aramalar yoluyla alabilirsiniz. Bu şekilde Uyum, bir ekibin araştırmasında sürekli ilerlemesini sağlamak için nesnel ve öznel aramaların bir kombinasyonuna izin verir. Hiçbir çalışmanın tekrarlanmasına veya boşa harcanmasına gerek yoktur.
Uyum, bir yöneticinin belgelerde ortak olan nesnel veri alanlarının dışında kalan belirli alanları eklemesine olanak tanır. Kullanıcılar, verilerle etkileşim kurmanın üçüncü birincil yöntemi olan Concordance’ın Düzenleme görünümü aracılığıyla bu alanları doğrudan düzenleyebilir. Bir yönetici, kullanıcıların belgelerin anlamlarını nasıl yorumladıklarına dair anlamlı açıklamalar ekleyebilecekleri USER_NOTES adlı bir alan ekleyebilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)