İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Veritabanı ve Dosya Sistemi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Veritabanı ve Dosya Sistemi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

 Çalışan Adı Değerlerini Kopyalama

Kullanıcı üçüncü adıma geçtiğinde WizardStep3_Activate yöntemi yürütülür. Adım 1’den Adım 3’e kullanıcının adını ve soyadını kopyalamaktan sorumludur, böylece kullanıcının yeniden yazması gerekmez. Yöntem, Adım 3’teki Ad veya Soyadı metin kutularının boş olup olmadığını kontrol eder ve boşsa, Adım 1’deki değerleri metin kutularına kopyalar.

Mantıksal Geriye Doğru Gezinme

Bu yöntem, PrevButtonClicked bayrağının ayarlanmasından sorumludur; böylece diğer yöntemler, kullanıcının adımları değiştirmek için hangi gezinme düğmesini tıkladığını bilir. Ayrıca sihirbazı geçmişi kullanmak yerine mantıksal olarak adım adım geriye gitmeye zorlar.

Kullanıcıların İkinci Adımı Atlamasına İzin Verme

Bu yöntem, SideBarClicked bayrağının ayarlanmasından sorumludur; böylece diğer yöntemler, kullanıcının adımları değiştirmek için hangi gezinme düğmesini tıkladığını bilir. Ayrıca, kullanıcıların ikinci adımı atlamamalarını sağlar. Kullanıcılar ikinci adımı atlamaya çalışırsa, yöntem, kullanıcıların Adım 2’yi atlayamadığını belirten bir açılır kutu görüntüleyen bir başlangıç ​​komut dosyası kaydeder.

Çalışan Kaydını Kaydetme

Kullanıcı Bitir düğmesine tıkladığında, AddWizard_FinishButtonClick olayı tetiklenir ve kullanıcının çalışan kayıtlarını veritabanına kaydetmek istediğini belirtir. Yöntem, bir çalışan nesnesi oluşturmaya devam eder, bu çalışan nesnesini sihirbazdaki çeşitli alanlarla doldurur (değerler bu noktaya kadar ViewState’te depolanmıştır) ve ardından Çalışan nesnesini Add yöntemini kullanarak kaydeder. Add yöntemi başarısız olursa, yöntem gezinmeyi iptal eder ve kullanıcıya kaydetmenin başarısız olduğunu bildiren bir açılır kutu görüntüleyen bir başlangıç ​​komut dosyası kaydeder.

Çalışan kaydı veritabanına başarıyla kaydedilirse, kullanıcı FinishDestinationPageUrl’deki URL’ye yönlendirilir. Örnek uygulama durumunda, Finish➥ DestinationPageUrl, kullanıcıya ekleme işleminin başarılı olduğunu bildiren bir mesaj görüntüleyen AddSucess.aspx sayfasına ayarlanır.

Kullanıcıyı başka bir sayfaya yönlendirmek istemiyorsanız, sihirbazın sonuna başka bir adım eklemeli ve StepType özelliğini Tamamla olarak ayarlamalısınız. Daha sonra onay mesajınızı adım içeriğine yerleştirebilirsiniz ve sihirbaz, sihirbaz bittiğinde bunu gösterecektir.

Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanındaki örnek uygulamada AddEmployee.aspx sayfasına giderek Çalışan Ekleme Sihirbazı’nı çalışırken görebilirsiniz. Veritabanına benzer şekilde adlandırılmış birkaç çalışan eklemeyi deneyin ve fonetik aramayı kullanarak bunlarla ne tür eşleşmeler elde ettiğinizi görün. Yazım hataları ve alternatif yazımlar için size biraz boşluk bırakmanın harika bir iş çıkardığını hemen görmelisiniz.

Web tabanlı sihirbazlar, karmaşık görevleri daha küçük, daha yönetilebilir parçalara bölmek için mükemmeldir. Talimatları görüntülemeyi, iş süreçlerinin uygulanmasına yardımcı olmayı ve uygun bir sırayla veri toplamayı kolaylaştırırlar. Ayrıca, son birkaç yılda artan popülariteleri nedeniyle çoğu insan sihirbazlara çok aşinadır, bu nedenle web uygulamanızda bir sihirbaz gördüklerinde kendilerini evlerinde hissedeceklerdir.

Dosya Yükleme

İşletmeler her gün milyonlarca belge üretir, bu nedenle doğal olarak iş uygulamalarının dosyalarla çalışması gerekir. İş akışı sistemleri, insanların karar verme süreçlerine yardımcı olmak için ek belgeler ve raporlar yüklemesine olanak tanır. Çalışan dizinleri, insanların yüzleri olan adları koymasına yardımcı olmak için yüklenen görüntüleri kullanabilir.

İşbirliği sistemleri, ekip üyelerinin paylaşılan bilgileri merkezi bir depolama sistemine yüklemesine olanak tanır. Web tabanlı e-posta istemcileri bile eklerle çalışırken dosya yüklemelerini kullanır. Her web uygulaması dosya yüklemeye izin vermese de, çoğu bunu yapar, bu nedenle anlaşılması önemli bir konudur.


veritabanı tdk
veritabanı nasıl yazılır
veritabanı tasarımı
veritabanı örnekleri
veritabanı sunucusu nedir
veritabanı yönetim sistemleri
veritabanı yönetim sistemleri ders notlari
oracle ne demek


Müşterilerimden biri konferans konuşmacılarını ve sunumlarını yönetiyor. Konuşmacılar, disketler, CD’ler, DVD’ler, flash sürücüler, flash kartlar, mini diskler ve hayal edebileceğiniz diğer belirsiz ortam türlerindeki sunum dosyalarıyla etkinliklerde görünür.

Etkinlik günü tüm dosyaları müşterinin sistemine yüklemek, çok sayıda konuşmacı ve dosya nedeniyle göz korkutucu bir iş haline geliyordu. Konuşmacıların sunum dosyalarını web üzerinden evden yüklemelerine izin vererek süreci hızlandırmak için müşterinin bir sunum yönetim sistemi oluşturmasına yardımcı oldum.

Sistemin tasarımı sırasında, yüklenen dosyaları içeren her projede ortaya çıkan birkaç soruyla uğraştık. Kullanıcıların aynı anda birden fazla dosya yüklemesine nasıl izin veriyorsunuz? Sistem dosyaları bir veritabanında mı yoksa dosya sisteminde mi depolamalı? Ve eğer bir veritabanındalarsa, kullanıcıların dosya indirmesine nasıl izin veriyorsunuz?

Bu bölümde, tüm bu konuları keşfedeceksiniz:

• Veritabanına karşı Dosya Sistemi Tartışması: Dosyaların dosya sisteminde mi yoksa bir veritabanında mı depolanacağını belirlemek için genel yönergeleri tartışır.
• Dosyaları Karşıya Yükleme: ASP.NET’te dosya yüklemenin temellerini açıklar.
• Birden Çok Dosya Yükleme: Birden çok dosya yüklemesine izin vermek için JavaScript ve VB .NET’in nasıl birleştirileceğini gösterir.
• Karşıya Yüklenen Dosyaların Bir Veritabanında Saklanması: Dosyaların dosya sistemi yerine doğrudan bir veritabanına nasıl kaydedileceğini gösterir.
• Veritabanından Yüklenen Dosyaları Alma: Bir veritabanına veri girdikten sonra tekrar dışarı çıkarmanız gerekir. Bu, yüklenen dosyaların veritabanından nasıl alınacağını gösterir.

Dosyaları dosya sisteminde veya bir veritabanında depolamak arasında devam eden bir tartışmaya göz atarak başlayacağız.

Veritabanı ve Dosya Sistemi Tartışması

Yüklenen dosyaları bir veritabanında mı yoksa dosya sisteminde mi saklamalısınız? Yüklenen dosyalarla uğraşırken her zaman ortaya çıkan bir sorudur ve ne yazık ki şu ya da bu şekilde net bir kazanan yoktur. Bir taraf, atomite, tutarlılık, izolasyon ve dayanıklılık (ACID) ilkelerini korumak istiyorsanız, dosyaları bir veritabanında saklamanız gerektiğini iddia ediyor.

Diğer taraf, daha iyi performans istiyorsanız, veritabanları ek yük eklediğinden dosyaları dosya sisteminde saklamanız gerektiğini iddia ediyor. Her yolun avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle eldeki duruma göre duruma göre bir karar vermeniz gerekir.

Takip eden bölümler, her iki depolama seçeneği arasındaki bazı ayırt edici faktörleri açıklamaktadır. Kapsamlı bir liste olmasa da tartışma, belirli bir durumda hangi yöntemi kullanacağınız konusunda bilinçli bir karar vermenize yardımcı olmalıdır. Bir veritabanı seçmek için başka bir zorlayıcı neden olmadıkça, dosyaları dosya sisteminde depolamayı varsayılan olarak yapıyorum, ancak kararı her durumda dikkatlice tartmayı unutmayın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın