İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Verileri Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Verileri Yönetme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

HTTP Post İstekleri

Verileri Yönetme

Önceki iki bölüm, Concordance’ın ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kurulduğunu tanımlamıştır. Bu kitabın geri kalanı, Concordance’ın gerçek yönetimine daha özel olacak olsa da, bu bölüm daha ampirik kaygıların ana hatlarını çizecektir. Genel olarak, bir Concordance yöneticisinin verileri yönettiği söylenebilir.

Bununla birlikte, veri yönetimi ifadesi, yalnızca dijital dosyaların işlenmesinden daha fazlasını ifade eder. Uyumluluk yöneticisi, kesinlikle çeşitli veri biçimlerine aşina olmalıdır.

Ancak, aynı zamanda bazı temel bilgi işlem standartlarına, belge toplamadan kaynaklanan endişelere ve muhtemelen koordine edeceği veri işleme alanındaki diğer profesyonellerin yeteneklerine aşina olmalıdır.

Bu bölümün ilk yarısı, yöneticinin karşılaşacağı daha yaygın veri biçimlerinin bazılarına ayrılmıştır. Son kısım, belge toplandıktan sonra, ancak bir veritabanı yüklenmeden önce yöneticiye yardımcı olabilecek veri işleme şirketlerinin yeteneklerini özetlemektedir.

Veri Biçimleri

Çeşitli verileri yönetmek için Concordance’ı kullanabilirsiniz. Bazı veriler doğrudan Concordance’a aktarılabilir, ancak diğer türler dönüştürme gerektirir. Uyumluluk ve sınırlandırılmış veri formatları ile ilgili bölümlerde, dönüştürmenin tamamlanmış olduğu ve dosyaların içe aktarılmaya hazır olduğu varsayılır.

Ancak elektronik kaynak materyalin açıklandığı bölümde bu varsayımı yapamazsınız. Concordance bazı elektronik dosyaları doğrudan içe aktarabilse de, genellikle bazı ön işleme aşamaları vardır. Bu nedenle tartışma, ortak veri formatlarını tanımlayacak ve uygun olduğunda, ön işleme sırasında ortaya çıkan sorunları vurgulayacaktır.

Uyum Verileri

Concordance’ın erişebildiği veri biçimleriyle ilgili hiçbir tartışma, bir Concordance veritabanına Concordance biçiminde bir Concordance veritabanına veri aktarabileceğinizi ve bu veritabanından veri aktarabileceğinizi kısaca belirtmeden tamamlanmış sayılmaz. Veritabanı kayıtlarının bu şekilde yönetilmesi, bir firma veya şirket Concordance kullanan başka bir kurumsal varlıkla veri paylaştığında veya referans olarak değerli olmasına rağmen kayıt setlerine artık aktif bir veritabanında ihtiyaç duyulmadığında ve arşivlenebildiğinde yaygındır.

Concordance’ın tek bir veritabanı tanımlamak için birlikte hareket eden bir dosya paketi kullandığını hatırlayın. Veriler Concordance’tan dışa aktarıldığında, bu dosyalar otomatik olarak oluşturulur.

Yönetici dışa aktarılacak kayıtları seçer (bu, tüm veritabanının bir alt kümesi olabilir), ardından dışa aktarılması gereken alanları seçer (tüm alanların dışa aktarılması gerekmez) ve ardından çıktı hedefini, tercihen boş bir klasörü seçer. Programın kendisi, dışa aktarılan yeni veritabanını tanımlayan gerekli dosyaların oluşturulmasını yönetir.

Veriler başka bir Concordance veritabanından içe aktarıldığında, uygulama, kaynak veritabanının tam olarak çalıştığını ve gerekli tüm dosyaların var olduğunu varsayar. Genel olarak, kaynak veritabanının yapısının hedef veritabanını yansıtması tercih edilir: alan adları ve veri türleri aynıdır.

ASCII Metni

Standart bir bilgisayar klavyesindeki her karaktere ve normalde kullanıcılar tarafından görülemeyen ek karakterlere, Amerikan Bilgi Alışverişi Standart Kodu (ASCII) tarafından tanımlandığı şekilde sayısal bir ad verilir.

Bu sayısal gösterimler evrensel bir standarttır ve donanım mimarisinden bağımsız olarak tüm bilgisayar yazılımı işletim sistemleri (Windows, Macintosh ve Linux) tarafından anlaşılır. Concordance dahil birçok program, özellikle ASCII (AS-KEY olarak telaffuz edilir) verilerini tanımak için tasarlanmıştır.

ASCII biçimlerinin evrenselliği nedeniyle, birçok kuruluş ASCII’yi veri iletme yöntemi olarak kullanır. Bu dosyalardaki karakterlere genellikle düz veya açık metin denir çünkü bir insan, yazılım tarafından işlendiğinde dosyalardaki verileri yorumlayabilir.

Açık metin dosyası oluşturmanın kolay bir yolu, Microsoft Windows işletim sistemleriyle birlikte gelen basit Notepad.exe programını kullanmaktır. Yeni bir Not Defteri belgesi oluşturun, bir cümle yazın, kaydedin ve ortaya çıkan dosya bir ASCII metin dosyasıdır.

Harflere (büyük ve küçük harf), sayılara ve genel noktalama işaretlerine ek olarak ASCII, yazdırılamayan çeşitli “karakterleri” kodlar. Metni görüntülemek yerine, bu karakterler metnin nasıl işlendiğini etkiler. Örneğin, bir klavyedeki Tab tuşu bir ASCII kodu ile temsil edilebilir. Başka bir örnek, aşağıdaki metni yeni bir satırda başlamaya zorlayan bir satır sonudur.

Temel ASCII, 128 sayısal değeri 128 harf, sayı, noktalama işareti (topluca glif olarak adlandırılır) ve yazdırılamayan karakterlerle eşler. Bunu göstermek için, İngiliz alfabesinin ilk birkaç harfinin kısmi bir tablosu gösterilmektedir.


Veri Yönetimi Nedir
Veri Yönetişimi Nedir
Veri Yönetimi Eğitimi
Veri Yönetimi Bölümü
Araştırma veri yönetimi
Veri Yönetimi PDF
Veri Okuryazarlığı Nedir
Veri Analitiği nedir


Genişletilmiş ASCII

ASCII standardı 1967’de ilk yayınlandığında, erişilebilir gliflerin sayısı yeterliydi. Teknoloji geliştikçe, orijinal karakter setinin sınırlı olduğu ve daha fazla gliflere ihtiyaç duyulduğu bulundu. ASCII’nin uzantıları ortaya çıktı. Genişletilmiş ASCII terimi, orijinal 128 değeri artıran ek karakterleri ifade eder.

Genişletilmiş ASCII’nin birkaç çeşidi vardır. Kesin olmak gerekirse, genişletilmiş bir karakter seti kullanan bir ASCII dosyasını değerlendirirken, dosyayı hazırlamak için hangi varyantın kullanıldığı konusunda önceden bilgilendirilmeniz gerekir.

Ancak pratikte bu genellikle gerekli değildir. Günümüzün bilgi işlem ortamında Microsoft yazılımının doygunluğu nedeniyle, Microsoft tarafından benimsenen ve çoğu Microsoft ürünü tarafından kullanılan genişletilmiş ASCII karakter seti, ISO 8859-1 varsayılabilir.

■Not: ISO 8859-1 adı, hükümetler ve işletmeler için küresel standartlar üreten çok uluslu bir kuruluş olan Uluslararası Standardizasyon Örgütü’nden (ISO) gelmektedir.

Kesin ASCII kodlama standardının bilindiğini varsayarsak, hem verileri sağlayan varlık hem de verileri alan varlık, veri yapısı üzerinde önceden anlaşmalıdır.

Bu bağlamda, bir dosyanın yapısı, onu kodlamak için kullanılan yönteme (ASCII) atıfta bulunmaz. Bunun yerine, verilerin dosyada nasıl düzenlendiğini ifade eder. Örneğin, bir şirketin İnsan Kaynakları departmanı tarafından kullanılan bir veri dosyasında, dosyanın her satırının ilk dokuz karakteri, her çalışanın Sosyal Güvenlik numarası için ayrılmış olabilir.

Bir veri yapısını tanımlamanın popüler bir yöntemi, sınırlandırılmış bir biçim kullanmaktır. Bu paradigmada, ilgili veri kümeleri, metin niteleyici adı verilen ortak bir karakterle parantez içine alınır. Her ilgili veri seti arasında, veri öğeleri arasındaki ayrımı açıkça belirtmek için bir sınırlayıcı kullanılır.

Son olarak, bir nesneyi tanımlamak için bir araya gelen veri gruplarına bazen satırlar denir (içerikleri birçok metin satırından oluşsa bile). Her satırın sonu bir satır ayırıcı ile belirtilir. Sınırlandırılmış bir ASCII metin dosyası, verileri tekdüze bir şekilde yapılandırmak için bir metin niteleyicisine, bir sınırlayıcıya ve bir satır ayırıcıya sahip olmalıdır.

Aşağıdaki beş veri satırı, metin niteleyicisinin tek bir alıntı, sınırlayıcının virgül ve satır ayırıcının satır sonu (yeni satır) olduğu sınırlandırılmış bir metin dosyasını temsil eder. İlk satırın belirli bir çalışanla ilgili olmadığını unutmayın. Diğer satırlardaki ilgili karakter gruplarının adlarını kaydetmek için kullanılır.

Sınırlandırılmış veriler içe aktarıldığında, her sınırlandırılmış veri kümesi (örneğin, önceki örnekteki NAME verileri) Uyumluluk veritabanında karşılık gelen bir alana sahiptir ve her veri satırı ayrı bir veritabanı kaydı olarak içe aktarılır. Veritabanı kayıtlarını Concordance’tan sınırlandırılmış bir biçime aktarabileceğiniz için, ayrılmış dosyalar genellikle Concordance veritabanlarına veri aktarmak ve veri tabanlarından veri aktarmak için kullanılır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın