İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Veri Yönü Mimarileri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Veri Yönü Mimarileri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Entegre Sistemler

Eski sistemleri entegre etmek için sarmalayıcıları kullanan eski sistemleri entegre etmek için kullanılan bir mimariyi gösterir. Bu bütünleştirme yaklaşımı, genellikle XML teknolojileriyle birleştirilmiş uygulama sunucularından oluşan belirli ara yazılımları kullanır. Bu yaklaşımın bir örneği, eski sistemlerin bir J2EE ortamına entegrasyonunu belirten J2EE-Connector mimarisidir.

En güncel entegrasyon yaklaşımlarının en büyük dezavantajı, eski sistemlerdeki uygulama mantığına ve verilere yalnızca bütün olarak erişilebilmesidir. Bunun hem verilerin hem de uygulama mantığının uyarlanabilirliği ve yeniden kullanılabilirliği üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Diğer bir sorun, eski sistemler ve Web uygulamaları tarafından kullanılan farklı geliştirme paradigmalarından kaynaklanmaktadır.

Örneğin, tüm eski sistemler, ilişkisel veritabanı sistemlerinin yaptığı gibi işlem mekanizmalarını desteklemez. Bu problemler normalde eski sistemlerin entegrasyonunun maliyetli ve zaman alıcı bir girişim haline geldiği bir durumla sonuçlanır, özellikle de pek çok eski sistemin yeterince belgelenmemiş olması ve bunların geliştiricilerinin genellikle artık mevcut olmaması nedeniyle.

Portallar, çok katmanlı Web uygulamalarının en son gelişimini temsil eder. Portallar, farklı sağlayıcıların birkaç düğümüne dağıtılan içerikleri, tutarlı bir görünüm ve his sağlayan tek bir düğümde kullanıma sunmaya çalışır.

Bir portal sunucusunun temel mimarisinin şematik bir görünümünü gösterir. Portal sunucuları, içeriği ve uygulama mantığını portala uygun bir gezinme yapısı ve düzeninde düzenleyen portletler olarak adlandırılır. Farklı portletler kümesini tek tip bir Web sitesine entegre etmek için bağımsız bir toplama bileşeni kullanılır.

Bu birleştirme, portal sağlayıcı tarafından belirtilebilir veya kullanıcı tarafından örneğin özelleştirme yoluyla manipüle edilebilir. Portal sunucusuna bir örnek, JetSpeed açık kaynak projesidir.

Nihai sistemin hem performansının hem de ölçeklenebilirliğinin tahmin edilememesi de dahil olmak üzere bir dizi çözülmemiş sorun, harici Web uygulamalarının entegrasyonunu zorlaştırır. Bu genellikle yanıt süresini veya gömülü bileşenlerin kullanılabilirliğini tahmin edemeyeceğimiz anlamına gelir.

Sonuç olarak, hizmet kalitesiyle ilgili gereksinimler, multimedya bilgilerine benzer şekilde, dış hizmetleri entegre ederken önemli bir konu haline gelir. Bu alandaki girişimlere örnek olarak Web Hizmeti Uç Nokta Dili verilebilir.

Veri Yönü Mimarileri

Veriler, üç mimari kategoriden birinde gruplandırılabilir: (1) veritabanlarında tutulan türden yapılandırılmış veriler; (2) doküman yönetim sistemlerinde kullanılan türden dokümanlar; ve (3) medya sunucularında tutulan türden multimedya verileri.

Bu bağlamda, Web uygulamaları normalde bu veri kategorilerinden biriyle sınırlı değildir; belgeleri, medyayı ve veritabanlarını entegre etmeyi tercih ederler. İlerleyen bölümlerde bu kategorilere daha yakından bakacağız.

Veritabanı Merkezli Mimariler

Veritabanlarını Web uygulamalarına entegre etmek için bir dizi araç ve yaklaşım mevcuttur. Bu veritabanlarına doğrudan Web sunucusu uzantılarından (2 katmanlı mimarilerde) veya uygulama sunucuları üzerinden (n katmanlı mimarilerde) erişilir.

Veritabanı teknolojileri (ve özellikle ilişkisel veritabanları) oldukça olgun olduğundan, entegre edilmeleri kolaydır. API’ler, ilişkisel veritabanlarına erişmek için Java tabanlı uygulamalar için Java Veritabanı Bağlantısı (JDBC) veya Microsoft teknolojileri için Açık Veritabanı Bağlantısı (ODBC) gibi farklı platformlar için kullanılabilir. Veri yoğun Web uygulamalarının tasarımını açıklar.


Raster veri nedir
Vektör ve raster veri nedir
Vektör veri nedir
Nitel veri toplama araçları
rs-485 nedir
Veri toplama Araçları nasıl yazılır
Veri iletimi nedir
Veri toplama Araçları nelerdir


Web Doküman Yönetimi için Mimariler

Veritabanlarında tutulan yapılandırılmış verilere ve medya sunucularında tutulan multimedya verilerine ek olarak, Web uygulamalarının içerikleri genellikle belge biçiminde işlenir.

İçerik yönetimi mimarileri, farklı kaynaklardan gelen belgelerin entegrasyonunu destekler ve bu içerikleri Web uygulamalarına entegre etmek için bir mekanizma sunar. Bu bölüm, harici içerikleri entegre etmek için kullanılan mimariler için önemli hususları tartışır.

İçerik yönetim sistemlerinde, yani içerik yönetimi mimarilerini uygulayan sistemlerde yer alan işlevlerin ve görevlerin ayrıntılı bir açıklaması literatürde bulunur.

Bir içerik yönetimi mimarisinin bileşenlerini gösterir. Bir Web sunucusu, bir istemci isteği alır ve bunu bir içerik dağıtım sunucusuna iletir. İçerik dağıtım sunucusu, içeriğin dağıtılmasından ve belki de önbelleğe alınmasından sorumludur. İstenen içerik önbellekte yoksa, istek içerik yönetimi sunucusuna iletilir.

İçerik doğrudan bu sunucuda (belge olarak statik biçimde veya içerik veritabanında) bulunabilir veya harici olarak erişilebilir.

Entegrasyon türüne bağlı olarak, harici içerik, harici veritabanlarına erişilerek (doğrudan veya bir toplama hizmeti kullanılarak) veya bir sendikasyon hizmetinden alınabilir. Bir veri tabanına erişimin aksine, sendikasyon hizmetleri, lisans haklarının otomatik olarak faturalandırılması gibi ek işlevleri işleyebilir.

Statik XML belgeleri hazırlamak için yayıncı bileşenine bir örnek, Cocoon 2 açık kaynak çerçevesidir. Cocoon 2, XML belgelerinin Web’de yayınlanmasını destekler. Uygulama alanı, öncelikle XML içerikli belgelerin farklı çıktı biçimlerine dönüştürülmesidir.

Altta yatan işleme işi bir ardışık düzen modeline dayalıdır, yani bir istek kabul edilir ve bir yapılandırma dosyasında önceden tanımlanmış bir oluşturucuya iletilir. Ardışık düzen içinde, XML belgesi, onu istenen çıktı biçimine getirmek için birkaç işlem adımına tabi tutulur.

Ardışık düzendeki tüm işleme adımları, yanıtı talebe uyarlamak için (örneğin, kullanıcı arayüzünün özelleştirilmesi) taleple ilgili bilgilere, örneğin kullanıcı aracısına erişebilir.

Jeneratör sürecin başında çağrılır; XML belgesini ayrıştırmaktan sorumludur. Oluşturucu, XML belgesini okumak için SAX ayrıştırıcısını kullanır ve ardından olaylar adı verilen SAX mesajları üretir.

Jeneratörün bu olayları ardışık düzene iletmesi gerekir. Bu SAX olayları, belgeyi dönüştürmek veya iletmek için kullanılabilir. Bu, oluşturucunun verileri işleme için uygun hale getirdiği anlamına gelir.

Dönüştürücü, bir XSL stil sayfasıyla karşılaştırılabilir. Son olarak, istenen çıktı biçimine, örneğin HTML veya XML’e yeniden dönüştürmekten bir seri hale getirici sorumludur.

Oluşturucu, dönüştürücü ve seri hale getiriciyi seçmek ve tanımlamak için XML yapılandırma dosyası biçimindeki güçlü bir yapılandırma mekanizması kullanılabilir. Örneğin, konfigürasyon rutini, talebe ve işleme sonuçlarına bağlı olarak işleme boru hattının kontrol edilmesini sağlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

author avatar
Yazılım Deniz

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın