İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Uygulama Güncelleme

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Uygulama Güncelleme

Uygulama Güncelleme

Uygulama Güncelleme

Daha önce bir sertifikanın bir son kullanma tarihi olduğundan ve Google’ın birçok uygulama güncellemesini hesaba katmak için son kullanma tarihlerini çok ileri bir tarihe ayarlamanızı önerdiğinden bahsetmiştik. Bununla birlikte, sertifikanın süresi dolarsa ne olur? Android yine de uygulamayı çalıştırır mı? Neyse ki, evet Android, sertifikanın sona erme tarihini yalnızca yükleme sırasında test eder. Uygulamanız yüklendikten sonra, sertifikanın süresi dolsa bile çalışmaya devam edecektir.

Peki ya güncellemeler? Ne yazık ki, uygulamayı güncelleyemeyeceksiniz. Diğer bir deyişle, Google’ın önerdiği gibi, sertifikanın ömrünün, uygulamanın tüm ömrünü destekleyecek kadar uzun olduğundan emin olmanız gerekir. Bir sertifikanın süresi dolarsa, Android uygulamaya bir güncelleme yüklemez.

Geriye kalan tek seçenek, farklı bir paket adına sahip başka bir uygulama oluşturup yeni bir sertifika ile imzalamanız olacaktır. Gördüğünüz gibi, sertifikayı oluştururken son kullanma tarihini dikkate almanız önemlidir. Artık dağıtım ve yükleme ile ilgili güvenliği anladığınıza göre, Android’de çalışma zamanı güvenliğine geçelim.

Çalışma Zamanı Güvenlik Kontrollerini Gerçekleştirme

Android’de çalışma zamanı güvenliği, işlem düzeyinde ve işlem düzeyinde gerçekleşir. İşlem düzeyinde Android, bir uygulamanın başka bir uygulamanın verilerine doğrudan erişmesini engeller. Bunu, her uygulamayı farklı bir süreçte ve benzersiz ve kalıcı bir kullanıcı kimliği altında çalıştırarak yapar.

İşletim düzeyinde Android, korunan özelliklerin ve kaynakların bir listesini tanımlar. Uygulamanızın bu bilgilere erişebilmesi için AndroidManifest.xml dosyanıza bir veya daha fazla izin isteği eklemeniz gerekmektedir. Uygulamanız ile özel izinler de tanımlayabilirsiniz.

İlerleyen bölümlerde süreç sınırı güvenliğinden ve ön tanımlı izinlerin nasıl beyan edilip kullanılacağından bahsedeceğiz. Ayrıca, özel izinler oluşturmayı ve bunları uygulamanızda zorunlu kılmayı tartışacağız. Android güvenliğini süreç sınırında inceleyerek başlayalım.

Süreç Sınırında Güvenliği Anlamak

Uygulamaların çoğunun aynı kullanıcı kimliği altında çalıştığı masaüstü ortamınızın aksine, her Android uygulaması genellikle kendi benzersiz kimliği altında çalışır. Android, her uygulamayı farklı bir kimlik altında çalıştırarak her işlemin etrafında bir yalıtım sınırı oluşturur. Bu, bir uygulamanın başka bir uygulamanın verilerine doğrudan erişmesini engeller.

Her işlemin çevresinde bir sınır olmasına rağmen, uygulamalar arasında veri paylaşımı elbette mümkündür, ancak açık olması gerekir. Yani başka bir uygulamadan veri almak için o uygulamanın bileşenlerini gözden geçirmeniz gerekiyor.

Örneğin, başka bir uygulamanın içerik sağlayıcısını sorgulayabilir, başka bir uygulamadaki bir aktiviteyi çağırabilir veya burada göreceğiniz gibi başka bir uygulamanın hizmetiyle iletişim kurabilirsiniz. Bu olanakların tümü, uygulamalar arasında bilgi paylaşmanız için yöntemler sağlar, ancak bunu açık bir şekilde yaparlar çünkü temeldeki veritabanına, dosyalara vb. erişmezsiniz.

Android’in işlem sınırındaki güvenliği açık ve basittir. Kaynakları (iletişim verileri gibi), özellikleri (cihazın kamerası gibi) ve kendi bileşenlerimizi korumaktan bahsetmeye başladığımızda işler ilginçleşiyor. Bu korumayı sağlamak için Android bir izin şeması tanımlar.


Güncellemeleri aç
Play Store uygulama güncelleme
Tüm güncellemeleri yap
Otomatik güncellemeleri aç
Güncelleme yap
Bekleyen güncellemeler
iPhone uygulama güncelleme
Uygulama güncelleme nasıl Yapılır


İzinleri Bildirme ve Kullanma

Android, cihazdaki kaynakları ve özellikleri korumaya yönelik bir izin şeması tanımlar. Örneğin, uygulamalar varsayılan olarak kişiler listesine erişemez, telefon görüşmesi yapamaz vb. Android, kullanıcıyı kötü amaçlı uygulamalardan korumak için, uygulamaların korumalı bir özellik veya kaynak kullanmaları gerekiyorsa izin istemesini gerektirir.

Birazdan göreceğiniz gibi, izin istekleri bildirim dosyasına gider. Yükleme sırasında APK yükleyici, .apk dosyasının imzasına ve/veya kullanıcıdan gelen geri bildirime göre istenen izinleri verir veya reddeder. Bir izin verilmezse, ilişkili özelliği yürütmeye veya bu özelliğe erişmeye yönelik herhangi bir girişim izin hatasıyla sonuçlanacaktır.

Yaygın olarak kullanılan bazı özellikleri ve bunların gerektirdiği izinleri gösterir. Listelenen tüm özelliklere henüz aşina olmadığınızı, ancak bunları daha sonra göreceğinizi unutmayın.

Uygulama geliştiricileri, AndroidManifest’e girişler ekleyerek izin isteyebilir. xml dosyası. Örneğin Listeleme, cihazdaki kameraya erişmenizi, kişi listesini okumanızı ve takvimi okumanızı ister.

İzinleri AndroidManifest.xml dosyasında elle kodlayabileceğinizi veya bildirim düzenleyicisini kullanabileceğinizi unutmayın. Manifest düzenleyici, manifest dosyasını açtığınızda (çift tıkladığınızda) başlayacak şekilde kablolanmıştır. Bildirim düzenleyici, hata yapmanızı önlemek için tüm izinlerin önceden yüklendiği bir açılır liste içerir. Gösterildiği gibi, bildirim düzenleyicide İzinler sekmesini seçerek izinler listesine erişebilirsiniz.

Artık Android’in bir dizi özelliği ve kaynağı koruyan bir dizi izin tanımladığını biliyorsunuz. Benzer şekilde, uygulamanızla özel izinler tanımlayabilir ve uygulayabilirsiniz. Bunun nasıl çalıştığını görelim.

Özel İzinleri Anlama ve Kullanma

Android, uygulamanızla birlikte özel izinler tanımlamanıza izin verir. Örneğin, belirli kullanıcıların uygulamanızdaki etkinliklerden birini başlatmasını engellemek istiyorsanız, bunu özel bir izin tanımlayarak yapabilirsiniz. Özel izinleri kullanmak için önce bunları AndroidManifest.xml dosyanızda bildirirsiniz. Bir izin tanımladıktan sonra, buna bileşen tanımınızın bir parçası olarak başvurabilirsiniz. Size bunun nasıl çalıştığını göstereceğiz.

Herkesin başlatmasına izin verilmeyen bir aktivite içeren bir uygulama oluşturalım. Bunun yerine, aktiviteyi başlatmak için kullanıcının belirli bir izne sahip olması gerekir. Ayrıcalıklı bir aktiviteye sahip bir uygulamaya sahip olduğunuzda, aktiviteyi nasıl çağıracağını bilen bir müşteri yazabilirsiniz.

Önce projeyi özel izin ve etkinlikle oluşturun. Eclipse IDE’yi açın ve Yeni ➤ Yeni Proje ➤ Android Projesi’ni seçin. Bu, “Yeni Android Projesi” iletişim kutusunu açacaktır. Proje adı olarak CustomPermission girin, “Çalışma alanında yeni proje oluştur” radyo düğmesini seçin ve “Varsayılan konumu kullan” onay kutusunu işaretleyin.

Paket adı olarak com.cust.perm, etkinlik adı olarak CustPermMainActivity ve uygulama adı olarak Özel İzin girin. Projeyi oluşturmak için Bitir düğmesine tıklayın.

Oluşturulan proje, az önce oluşturduğunuz etkinliğe sahip olacak ve bu, varsayılan (ana) etkinlik olarak hizmet edecek. Ayrıca sözde ayrıcalıklı bir aktivite – özel izin gerektiren bir aktivite – oluşturalım. Eclipse IDE’de com.cust.perm paketine gidin, PrivActivity adlı bir sınıf oluşturun ve gösterilen kodu kopyalayın.

Gördüğünüz gibi, PrivActivity mucizevi bir şey yapmıyor. Bu açıkça kasıtlı çünkü bu aktiviteyi bir izinle korumak ve ardından onu bir istemciden çağırmak istiyoruz. İstemci başarılı olursa ekranda “PrivActivity’den Merhaba” yazısını göreceksiniz. Artık korumak istediğiniz bir etkinliğiniz olduğuna göre, bunun için izin oluşturabilirsiniz.

Özel bir izin oluşturmak için bunu AndroidManifest.xml dosyasında tanımlamanız gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu manifest editörünü kullanmaktır. AndroidManifest.xml dosyasına çift tıklayın ve ardından İzinler sekmesini seçin. İzinler penceresinde, Ekle düğmesine tıklayın, İzin’i seçin ve ardından Tamam düğmesine tıklayın. Bildirim düzenleyici sizin için boş bir yeni izin oluşturacaktır. Niteliklerini gösterildiği gibi ayarlayarak yeni izni doldurun.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın