İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Ana Aktivite

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Ana Aktivite

Ana Aktivite

Ana Aktivite

Ana aktivite hiçbir şey yapmasa da, ayrıcalıklı aktivite için bir istemci yazmadan önce uygulamanın öykünücüye yüklenmesini istiyorsunuz. Ayrıca Liste, dizi kaynaklarınıza startMyActivityDesc adlı bir dizi sabiti eklediğinizi varsayar. Listenin derlenmesini sağlamak için res/values/strings.xml dosyasına aşağıdaki dize kaynağını ekleyin.

Aktivite için bir client yazalım. Eclipse IDE’de Yeni ➤ Proje ➤ Android Projesi’ne tıklayın. Proje adı olarak ClientOfCustomPermission girin, “Çalışma alanında yeni proje oluştur” radyo düğmesini seçin ve “Varsayılan konumu kullan” onay kutusunu işaretleyin. Paket adını com.client.cust.perm olarak, etkinlik adını ClientCustPermMainActivity olarak ve uygulama adını Client Of Custom Permission olarak ayarlayın. Projeyi oluşturmak için Bitir düğmesine tıklayın.

Ardından, ayrıcalıklı etkinliği çağırmak için tıklayabileceğiniz bir düğmeyi görüntüleyen bir etkinlik yazmak istiyorsunuz. Listede gösterilen düzeni yeni oluşturduğunuz projedeki main.xml dosyasına kopyalayın.

Gördüğünüz gibi, XML düzen dosyası, metninde “PrivActivity’yi Başlat” yazan tek bir düğme tanımlar. Şimdi button-click olayını işleyecek ve ayrıcalıklı aktiviteyi başlatacak bir aktivite yazalım. Kodu Listeleme’den ClientCustPermMainActivity sınıfınıza kopyalayın.

Listelemede gösterildiği gibi, main.xml dosyasında tanımlanan düğmeye bir referans alırsınız ve ardından tıklama dinleyicisini bağlarsınız. Düğme çağrıldığında, yeni bir amaç oluşturursunuz ve ardından başlatmak istediğiniz etkinliğin sınıf adını ayarlarsınız. Bu durumda, com.cust.perm.PrivActivity’yi com.cust.perm paketinde başlatmak istiyorsunuz.

Bu noktada eksik olan tek şey, Android çalışma zamanına çalıştırmak için syh.permission.STARTMYACTIVITY’ye ihtiyacınız olduğunu söylemek için manifest dosyasına bir kullanım izni girişi eklemektir. İstemci projenizin bildirim dosyasını Listede gösterilenle değiştirin.

Listelemede gösterildiği gibi, özel izin projesinde uyguladığımız PrivActivity’yi başlatmak için gereken özel izni istemek için bir kullanım izni girişi ekledik. Bununla, istemci projesini öykünücüye dağıtabilmeniz ve ardından “PrivActivity’yi Başlat” düğmesini seçebilmeniz gerekir. Düğme çağrıldığında, “PrivActivity’den Merhaba” metnini görmelisiniz.

Ayrıcalıklı etkinliği başarıyla çağırdıktan sonra, müşteri projenizin bildirim dosyasından kullanım izni girişini kaldırın ve projeyi öykünücüye yeniden konuşlandırın. Dağıtıldıktan sonra, ayrıcalıklı etkinliği başlatmak için düğmeyi çalıştırdığınızda bir izin reddi aldığınızı onaylayın. LogCat’in bir izin reddi istisnası görüntüleyeceğini unutmayın.

Artık özel izinlerin Android’de nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Açıkçası, özel izinler etkinliklerle sınırlı değildir. Aslında, hem önceden tanımlanmış hem de özel izinleri Android’in diğer bileşen türlerine de uygulayabilirsiniz.

Konum Tabanlı Hizmetlerle Çalışma

Android’deki konuma dayalı hizmetler tesisi iki temel üzerine oturmaktadır: haritalama API’leri ve konum API’leri. Bu API’lerin her biri, kendi paketine göre izole edilmiştir. Örneğin, eşleme paketi com.google.android.maps ve konum paketi android.location’dır.

Android’deki haritalama API’leri, bir haritayı görüntülemeniz ve onu değiştirmeniz için olanaklar sağlar. Örneğin, yakınlaştırabilir ve kaydırabilirsiniz, harita modunu değiştirebilir (örneğin uydu görünümünden sokak görünümüne), haritaya özel veriler ekleyebilir vb. Spektrumun diğer ucu, her ikisi de konum paketi tarafından yönetilen Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) verileri ve gerçek zamanlı konum verileridir.

Bu bölümde, bu paketlerin her birini inceleyeceğiz. Haritalama API’leri ile başlayacağız ve size haritaları uygulamalarınızla nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Göreceğiniz gibi, Android’de haritalama, Google Haritalar ile entegre olan haritalama API’lerine ek olarak MapView UI kontrolünü ve MapActivity sınıfını kullanmaktan ibarettir.

Ayrıca, özel verileri görüntülediğiniz haritalara nasıl yerleştireceğinizi de göstereceğiz. Haritalar hakkında konuştuktan sonra, haritalama kavramlarını genişleten konum tabanlı hizmetleri inceleyeceğiz. Size Android Geocoder sınıfını ve LocationManager hizmetini nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Bu API’leri kullandığınızda ortaya çıkan iş parçacığı sorunlarına da değineceğiz. Android 1.5 SDK kullanıyorsanız, Android projenizin SDK Hedefini Google API’lerine ayarlamanız gerekir.


Etkinliğim
Google Etkinliğim
history.google.com tr
My Activity Google
Etkinliğim sil
Google Etkinlik geçmişi
history. google geçmiş
Google Etkinliğim sil


Eşleme Paketini Anlamak

Bahsettiğimiz gibi, haritalama API’leri, Android’in konum tabanlı hizmetlerinin bileşenlerinden birini oluşturur. Eşleme paketi, ekranda bir harita görüntülemek, haritayla kullanıcı etkileşimini yönetmek (yakınlaştırma gibi), özel verileri haritanın üstünde görüntülemek vb. için ihtiyaç duyacağınız her şeyi içerir. Bu paketle çalışmanın ilk adımı bir harita görüntülemektir.

Bunu yapmak için MapView görünüm sınıfını kullanacaksınız. Bununla birlikte, bu sınıfı kullanmak bazı hazırlık çalışmaları gerektirir. Özellikle, MapView’ı kullanmadan önce Google’dan bir map-api anahtarı almanız gerekir. map-api anahtarı, Android’in harita verilerini elde etmek için Google Haritalar hizmetleriyle etkileşime girmesini sağlar. Bir map-api anahtarının nasıl elde edileceği aşağıda açıklanmıştır.

Google’dan bir map-api Anahtarı alma

map-api anahtarı hakkında anlamanız gereken ilk şey, iki anahtara ihtiyacınız olacağıdır: biri öykünücü ile geliştirme için, diğeri ise (cihazda) üretim için. Bunun nedeni, map-api anahtarını elde etmek için kullanılan sertifikanın, geliştirme ve üretim arasında farklılık gösterecek olmasıdır.

Örneğin, geliştirme sırasında ADT eklentisi .apk dosyasını oluşturur ve bunu öykünücüye dağıtır. .apk dosyasının bir sertifikayla imzalanması gerektiğinden, ADT eklentisi geliştirme sırasında hata ayıklama sertifikasını kullanır.

Üretim dağıtımında, .apk dosyanızı imzalamak için muhtemelen kendinden imzalı bir sertifika kullanacaksınız. İyi haber şu ki, geliştirme ve üretim için birer mapapi anahtarı edinebilir ve üretim yapısını dışa aktarmadan önce anahtarları değiştirebilirsiniz.

Bir map-api anahtarı elde etmek için, uygulamanızı imzalamak için kullanacağınız sertifikaya ihtiyacınız vardır. (Geliştirme aşamasında ADT eklentisinin, öykünücüye dağıtımdan önce uygulamanızı sizin için imzalamak için bir hata ayıklama sertifikası kullandığını unutmayın.) Böylece, sertifikanızın MD5 parmak izini alacaksınız, ardından onu gireceksiniz. İlişkili bir mapapi anahtarı oluşturmak için Google’ın web sitesidir.

Öncelikle, Android tarafından oluşturulan ve sürdürülen hata ayıklama sertifikanızı bulmanız gerekir. Windows XP makinesinde bu, sertifikanın yoludur.

Eclipse IDE’yi kullanarak tam konumu bulabilirsiniz. Pencere ➤ Tercihler ➤ Android ➤ Oluştur’a gidin. Hata ayıklama sertifikasının konumu, gösterildiği gibi “Varsayılan hata ayıklama anahtar deposu” alanında görüntülenecektir.

Ardından, Google Haritalar hizmetinden karşılık gelen bir map-api anahtarı almak için “API Anahtarı Oluştur” düğmesini tıklayın. map-api anahtarı hemen aktif olur, böylece Google’dan harita verilerini almak için kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir map-api anahtarı elde etmek için bir Google hesabına ihtiyacınız olacağını unutmayın; map-api anahtarını oluşturmaya çalıştığınızda, Google hesabınızda oturum açmanız istenecektir.

MapView ve Map Activity’yi Anlamak

Android’deki haritalama teknolojisinin çoğu, MapView UI kontrolüne ve Android.app.Activity’nin MapActivity adlı bir uzantısına dayanır. MapView ve MapActivity sınıfları, Android’de bir haritayı görüntüleme ve manipüle etme söz konusu olduğunda, ağır yükün üstesinden gelir.

Bu iki sınıf hakkında hatırlamanız gereken şeylerden biri, birlikte çalışmaları gerektiğidir. Spesifik olarak, bir MapView kullanmak için onu bir MapActivity içinde başlatmanız gerekir. Ek olarak, bir MapView başlatılırken, map-api anahtarını sağlamanız gerekir.

Bir XML düzeni kullanarak bir MapView örneği oluşturursanız, android:apiKey özelliğini ayarlamanız gerekir. Programlı olarak bir MapView oluşturursanız, map-api anahtarını MapView yapıcısına iletmeniz gerekir. Son olarak, haritanın temelindeki veriler Google Haritalar’dan geldiğinden, uygulamanızın İnternet’e erişim iznine ihtiyacı olacaktır. Bu, AndroidManifest.xml dosyanızda en azından aşağıdaki izin isteğine ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın