İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Test Nesneleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Test Nesneleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Etiketli Görüntü Dosyası  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Üç Test Boyutu

Her testin tanımlanmış bir amacı vardır, örneğin bir algoritmanın doğruluğunu kontrol etmek, bir işlemdeki güvenlik ihlallerini ortaya çıkarmak veya grafiksel bir sunumda stil uyumsuzluklarını bulmak. Hedefler, bir yandan gerekli kalite özellikleri (örn. doğruluk, güvenlik, uyumluluk) ve diğer yandan test nesneleri (algoritmalar, işlemler, temsiller) tarafından tanımlanır.

Bu nedenle, kalite özellikleri ve test nesneleri karşılıklı olarak ortogonaldir. İki ayrı boyutta görülebilirler; birinci boyut, test edilen sistemle ilgili kalite özelliklerine odaklanır ve testi görüntülemenin ikinci ve ortogonal yolu, test edilen sistemin özelliklerine odaklanmaktır.

Bu bakış açısı, test nesnelerinin test çalıştırmaları sırasında yürütülüp analiz edildiğini, kalite özelliklerinin ise testlerin hedeflerini belirlediğini ima eder. Her iki boyut da bir testi belirtmek için gereklidir ve bir dizi ilgili testi düzenlemek için kullanılabilir.

Sistematik bir test yaklaşımı için, belirli bir kalite özelliğini etkileyen tüm test nesnelerini veya tam tersi, belirli bir test nesnesini etkileyen tüm kalite özelliklerini belirlemek mümkün olacak şekilde bu iki boyut arasında ayrım yapmak yararlıdır.

Bu, tüm kalite özelliklerinin tüm test nesneleri için eşit veya hiç ilgili olmadığı için önemlidir. Örneğin, bir çevrimiçi mağazanın kullanıcısı, kullanıcı bir ürün satın almayacaksa, kimlik doğrulama veya şifreleme gibi güvenlik önlemleriyle uğraşmadan, etrafa bakma ve ürün teklifine göz atma özgürlüğüne sahip olmalıdır.

Bu nedenle, “güvenlik” kalite özelliği, mağazanın gezinme işlevselliği için ikincil bir rol oynarken, ödeme işlemleri için büyük önem taşımaktadır. Bu iki boyut arasında ayrım yapmak, her bir test nesnesi için farklı kalite özelliklerinin alaka düzeyini dahil etmemizi sağlar.

Ek olarak, üçüncü bir boyut, test nesnesi ve kalite karakteristiği kombinasyonunun yazılım yaşam döngüsünün ne zaman veya hangi aşamasında test edilmesi gerektiğini belirtir. Bu boyut, test faaliyetlerinin gerçekleştiği zaman çerçevesini tanımlamak için gereklidir: gereksinimlerin tanımlanması gibi erken aşamalardan tasarım, uygulama ve kuruluma, işletme ve bakıma kadar.

Sonuç olarak, örneğin regresyon testi veya sistem izleme için yeniden kullanılabilecek sistem testleri tasarlayarak, tüm yaşam döngüsü boyunca etkinlikleri dikkate alırken testler değerli sinerjilerden yararlanabilir.

Ayrıca, zaman boyutu, tüm aşamalarda testin genel bir görünümünü oluşturmaya yardımcı olur ve kalite özelliklerini ve test nesnelerini zaman içinde neyin etkilediğinin daha iyi anlaşılmasını sağlar. Daha sonraki aşamalarda olası getiri netleştiğinden, erken aşamalarda testlere yapılan yatırımları gerekçelendirmeyi kolaylaştırır.

Bu üç boyutlu kalite özelliklerini, test nesnelerini ve aşamaları birleştirirsek, sonuç gösterildiği gibi üç boyutlu bir küp olarak görselleştirilebilir. Küp, belirli bir kalite karakteristiğinin, test nesnesinin ve fazın kesiştiği noktadaki tüm testleri düğümler olarak içerir. Şekil, bir sonraki bölümde Web uygulaması testi için önerildiği gibi, üç boyut için olası bir yapılandırmayı göstermektedir.

Web projeleri. Uygulamada yapılanma, test edilen sistemin gereksinimlerine bağlıdır. Bu nedenle, genel şemayı projenin özel durumuna göre özelleştirmek ve detaylandırmak gerekir.

Kalite özellikleri

Kalite özellikleri boyutu, test edilen Web uygulamasıyla ilgili kalite özellikleri tarafından belirlenir. Bu nedenle, testle ilgili kalite özellikleri, paydaşların amaç ve beklentilerinden kaynaklanır ve gereksinim tanımında işlevsel olmayan gereksinimler olarak tanımlanmalıdır.

Belirli bir Web uygulaması için kalite özellikleri boyutunu tanımlarken, diğer kalite güvence önlemlerinden ve test deneyimlerinden (ör. tipik risk faktörleri, yaygın açıklardan yararlanma) elde edilen ek bilgiler dikkate alınmalıdır.

Genel bir sınıflandırma için, sırasıyla işlevsellik, güvenilirlik, kullanılabilirlik ve verimlilik gibi temsili bir alt küme olan ISO/IEC 9126-1 standardı tarafından önerilen kalite özelliklerini kullanmanızı öneririz. Standartta belirtilen özelliklerin ve alt özelliklerin hiyerarşisinden başka bir döküm elde edilir.


Yazılım test Metodolojileri
Yazılım Test Örnekleri
Yazılım Testi Nedir
Yazılım test Araçları
Smoke test nedir
Test otomasyon Araçları
Yazılım test türleri
Yazılım test Süreçleri


Test Nesneleri

Geleneksel yazılım testi, test nesnesi boyutunu, temel olarak test edilen sistemin işlevsel gereksinimler şeklinde belirtilen işlevleriyle tanımlar. Yazılım test literatürü, uzun uzadıya fonksiyonel gereksinimlere dayalı test durumlarının tasarımını detaylandırır.

Temel olarak işlevsel gereksinimlere odaklanan geleneksel yazılım sistemlerinin aksine, Web uygulamaları, sıklıkla bir Web projesinin parçası olarak geliştirilmesi ve test edilmesi gereken içerik de sağlar.

Belge merkezli Web uygulamalarında, içerik genellikle kullanıcıları için asıl işlevsellik kadar önemlidir. Test için bu, köprü metni yapısı ve sunum da dahil olmak üzere içerikteki hataları algılama gereksinimi anlamına gelir.

Bir Web uygulamasının, gerçek dünya koşullarında kullanıcıların beklentilerini karşılayıp karşılamadığı, o Web uygulamasının altyapısına ve ortamına da bağlıdır. Buna örneğin Web sunucusu yapılandırması, ağ bağlantısı, entegre ortak şirketler ve ilişkili iş akışları dahildir.

Kullanıcılar sistemin tamamı ile karşı karşıyadır. Kullanıcıların bakış açısından, bir Web uygulamasının bir programlama hatasından mı yoksa hatalı Web sunucusu yapılandırmasından mı kaynaklandığının pek bir önemi yoktur. Bu nedenle, testin bir Web uygulamasının altyapısına ve ortamına genişletilmesi gerekir.

Bu nedenle, jenerik test nesneleri boyutu, işlevlere ek olarak bir Web uygulamasının içeriğini ve yapısını ve altyapısını ve ortamını içermelidir.

Aşamalar

Şema aşamalarının üçüncü boyutu, Web uygulama testinin zamansal sırasına odaklanır. Bu boyut, bir Web uygulamasının yaşam döngüsü içinde hangi testin ne zaman çalıştırılması gerektiğini gösterir. Bu üçüncü boyut, genel bir geliştirme sürecine veya yazılım yaşam döngüsüne göre yapılandırılmıştır.

Bir geliştirme sürecinin aşamaları, seçilen süreç modeline bağlı olarak bir Web projesinden diğerine farklılık gösterebilir. Genel bir kural olarak, basit bir jenerik sınıflandırma için şu aşamaları kabaca ayırmak yeterlidir: gereksinimlerin tanımlanması, tasarım ve uygulama, kabul ve kurulum ve işletme ve bakım.

Tüm yaşam döngüsünün tüm aşamalarının dahil edilmesi, bir Web uygulamasının test edilmesinin bir proje tamamlandığında bitmediğini açıkça ortaya koymaktadır. Örneğin izleme, altyapıda veya ortamda değişiklikler yapıldıktan sonra yeni veya mevcut hataları bulmak için normal çalışma sırasında testlerin bir bölümünü düzenli olarak tekrarlar.

Bu tür değişikliklerin tipik örnekleri, Web sunucusu güncellemeleri veya yeni Web tarayıcısı sürümleridir. Örneğin, Web uygulamasının kendisinde herhangi bir değişiklik yapılmamasına rağmen, kullanıcıların yeni bir sürüm çıkar çıkmaz herhangi bir Web tarayıcısı ile bir Web uygulamasına erişebilmelerini sağlamak için periyodik olarak uyumluluk testleri çalıştırmamız gerekir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

author avatar
Yazılım Deniz

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın