İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Sunum Kılavuzu – Sunum Hazırlama – Sunum Hazırlatma Hizmeti – Sunum Hazırlatma Ücretleri – Sunum Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Sunum Kılavuzu – Sunum Hazırlama – Sunum Hazırlatma Hizmeti – Sunum Hazırlatma Ücretleri – Sunum Yaptırma

Animasyon Ekleme

Sunum Kılavuzu


Sunumlar kendi içinde pek çok alana ayrılır. Belli bir amaca yönelik verilere dayanan profesyonel sunumlar yapılır.

Sunumlarınızı yaptırmanın tam zamanı! jeffbezosweb”  bilinen bir çok hizmetinin dışında artık sunum hizmeti de sunmaktadır. Sizler de bu imkandan yararlanmak istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.


Birçok insan için garip bir soru gibi gelebilir, ancak birçok yeni başlayanlar için bir sunumun ne olduğunu anlamak hala biraz kafa karıştırıcı buluyor. Bu, yalnızca fikirlerini sunma sanatını öğrenen öğrencileri değil, aynı zamanda kavramı yabancı bulan çeşitli kültürlerdeki insanları da içerir.

Örneğin, bir mühendisten bir mühendislik konsepti veya tasarımı hakkında bir sunum yapmasını isterseniz, topluluk önünde konuşmaya geçiş yapmakta zorluk çekebilir. Benzer şekilde, bir boşlukta çalışan birçok kişiden, önceden bir izleyici önünde konuşma deneyimi olmadan veya PowerPoint gibi sunum yazılımlarını kullanmadan aniden bir şey sunması istenebilir. Yeni başlayanlar için eksiksiz bir rehberle birlikte temel bir sunum tanımına ve ardından sözlük tanımlarına bir göz atalım.

Sunum Nedir?

Topluluk önünde konuşma bağlamındaki bir sunum, sunum yapan kişinin fikirlerini sunduğu, bir süreci açıkladığı, bilgi sağladığı veya kamusal tartışma için bir konu hakkında sorular sorduğu bir etkinlik olarak tanımlanabilir. Bir sunumun birçok tanımı olabilir, ancak temelde yukarıda belirtilenlere kadar daraltılabilir.

Farklı Sunum Türleri

Sunumlar farklı amaçlar için sunulabilir. Bir sunumu sunmadan önce, sunumun amacı hakkında net bir fikriniz olması gerekir. Aşağıda en yaygın 5 sunum türünden bazılarına genel bir bakış verilmiştir:

1. Bilgilendirici

Bir konuya bağlı önemli ayrıntıları bir dinleyici kitlesine açıklamak için bilgilendirici bir sunum oluşturmanız gerekebilir. Bu tür bir sunum, temel bilgilerle kısa olabilir. Böyle bir sunum genellikle gerçeklere dayanır ve çok fazla karmaşık ayrıntı ve varsayımdan kaçınır.

Örnekler: Ders anlatımları, araştırma bulguları, teknik bilgiler, deney sonuçları vb.

2. İkna edici

İkna edici bir sunum, izleyiciyi belirli bir bakış açısına inanmaya ikna etmeye yöneliktir. Böyle bir sunum bir harekete geçirici mesajla sonuçlanabilir.

Örnekler: Ürün demoları, satış konuşması, yatırımcı konuşması, sosyal konularda sunumlar, tartışmalar vb.


5 dakikalık sunum Örnekleri
Sunum Örnekleri
10 dakikalık sunum Örnekleri
Proje sunum örneği
Yazılı sunum Örnekleri
Etkili sunum Örnekleri
Proje sunum dosyası örneği pdf
Slayt örnekleri pdf


3. Eğitici

Böyle bir sunum, hedef kitleye bir süreç veya bir ürünün kullanımı gibi talimatlar sağlamak için olabilir. Bu tür sunumlar genellikle daha uzundur, çünkü konunun her yönüne ilişkin gösteriler ve ayrıntılı açıklama gerektirir.

Örnekler: Bir yazılım, cihaz veya makine kullanımına yönelik eğitimler, çalışan oryantasyon sunumları, kurs müfredatının açıklaması vb.

4. Düşündüren

Bu tür bir sunum, izleyicinin belirli bir konu hakkında düşünmesini sağlamak içindir. Bu, izleyicilerin zekasına ve duygularına hitap ederek onları belirli bir bakış açısına yönlendirmek veya sosyal bir tartışma başlatmak olabilir.

Örnek: Dini konuşma, bir tabu hakkında sunum, motivasyonel sunum vb.

5. Karar Verme

Bazı sunumlar, izleyicilerin bir karara varmalarına yardımcı olacak gerçekleri ve rakamları sağlamak amacıyla yapılır. Bu, söz konusu pazar payı, karlar, proje geliri ve pazar rekabeti hakkında bir iş sunumunu içerebilir; böylece yönetim kurulu üyeleri şirket için gelecekteki bir eylem planına karar verebilirler.

Örnekler: İş toplantıları, mevzuat ve kanunlarla ilgili sunum, SWOT analizi sunumu vb.

Sunum Yapmanın Farklı Yolları

Bir sunumun nasıl sunulduğu kabaca 3 ana kategoriye ayrılabilir, yani sözlü, sadece görsel sözlü ve görsel.

1. Sözel

Bu, herhangi bir görsel yardım olmadan doğrudan izleyiciyle konuşan bir sunucuyu içerebilir. Bu tür bir sunum zor olabilir, çünkü herhangi bir görsel yardım olmadan izleyicinin dikkatini çekmek zor olabilir. Sözlü bir sunum yapmak istiyorsanız, çok iyi sunum becerilerine ve dinleyicilerinize anlatacak ilgi çekici bir hikayeye sahip olmalısınız. Aslında, fikirlerinizi, kavramlarınızı ve açıklamalarınızı bir hikaye gibi sunabiliyorsanız, kitlenizin sunumunuzla daha fazla ilgilenmesi muhtemeldir.

Birinin yalnızca sesli bir sunuma başvurması pek olası görünmese de, bu da izleyicilerinizin sunumunuzun içeriğine daha fazla dikkat etmesini sağlamak için bir gizem duygusu yaratmak için oldukça etkili bir yöntem olabilir. Böyle bir sunum bir hikaye şeklinde sunulabilir, sesli olarak okunabilir veya bir ses cihazı aracılığıyla oynatılabilir.

2. Görsel

Bu, bir izleyici önünde oynatılan bir dizi resim veya bir videoyu içerebilir. Bu tür bir sunum, izleyicinin görselleri anlamak için okuması gereken metin içeren slaytlar veya bir video klip, sembolik bir mesaj içeren sessiz bir animasyon, slayt gösterisi gibi oynatılan bir dizi görüntü ve benzerlerini içerebilir.

3. Görsel ve Sözlü

Bu, bir sunum sunmanın en yaygın yöntemidir. Bir sunumu doğrudan veya uzaktan sunan bir sunucu veya bir izleyici önünde oynayan bir video sunumu olsun, hem görsel hem de sözlü açıklamanın kullanılması genellikle bir sunumu sunmak için en etkili yöntemdir. Böyle bir sunum, sunumu daha çekici kılmak için fon müziği ve ses efektleri de içerebilir.

Sunum yazılımları ve projektörler, monitörler ve TV ekranları gibi cihazların kullanımı dışında, görsel ve sözlü sunumlar ayrıca fotoğraflar, beyaz tahtalar ve çalışma notlarını içerebilir.

Günümüzde çoğu insan, ‘sunum’ kelimesini, genellikle PowerPoint’te oluşturulan bir slayt destesiyle ilişkilendirir. Bu, her biri bilgi parçaları içeren çeşitli slaytları içerir. Bu slaytlar, genellikle bir başlık slaydı, konunun tanıtımı, ana içerik ve ardından bir sonuç ile başlayarak tek tek sunulur. Bazı tahminlere göre, günlük olarak 30 milyon PowerPoint sunumu oluşturuluyor.

PowerPoint, Keynote, Prezi ve Google Slides, slayt desteleri tasarlamak ve sunmak için en ünlü sunum platformlarından birkaçıdır.

Video Sunumları

Sunumların, video sunumları gibi başka biçimleri de olabilir. Bunlar, PowerPoint’ten video formatına dönüştürülen slaytları, PowToon gibi web uygulamaları kullanılarak oluşturulan video klipleri, YouTube videolarını ve ayrıca gelişmiş video düzenleme ve üretim yazılımı kullanılarak oluşturulan ayrıntılı videoları içerebilir.


jeffbezosweb5 dakikalık sunum Örnekleri,Sunum Örnekleri,10 dakikalık sunum Örnekleri,Proje sunum örneği,Yazılı sunum Örnekleri,Etkili sunum Örnekleri,Proje sunum dosyası örneği pdf,Slayt örnekleri pdf alanlarında hizmet vermektedir.


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın