İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Statik Bağlantılar Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Statik Bağlantılar Oluşturma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Hizmet Arayüzü

Statik Bağlantılar Oluşturma

Bir çift Web Bölümünde bir tüketici bağlantı noktası ve bir sağlayıcı bağlantı noktası tanımlamak, bunları bağlantıları kabul edecek şekilde ayarlar; aslında bağlantıyı kendisi oluşturmaz. Gerçek bağlantıyı oluşturmak için, hangi Web Bölümü örneklerinin ve bu örneklerde hangi bağlantı noktalarının bağlantıya dahil olduğunu tanımlamanız gerekir.

Bağlantılar, nasıl tanımlandıklarına bağlı olarak statik veya dinamik olarak kabul edilir. Statik bağlantılar, WebPartManager ve ProxyWebPartManger denetimlerinin <StaticConnections> bölümündeki sayfa işaretlemesinde doğrudan görünür. Bağlantı sabit kodlanmış olduğundan değişemez ve bu nedenle statiktir. Listeleme, MessageProvider ve MessageConsumer arasında statik bir bağlantının nasıl oluşturulacağını gösteren hızlı bir örnektir.

Bir bağlantı tanımlamak için ID, ProviderID ve ConsumerID özellikleri için değerler belirtmelisiniz. ProviderConnectionPointID ve Consumer➥ ConnectionPointID özelliklerini bırakabilirsiniz, ancak değerler varsayılan olarak “varsayılan” olacaktır. Bu sayfayı çalıştırdığınızda, MessageConsumer Web Bölümü, MessageProvider Web Bölümünden mesaj bilgilerini alır.

Dinamik Bağlantılar Oluşturma

Bu bölümde, MessageConsumer Web Bölümünü MessageProvider Web Bölümüne bağlarken dinamik bağlantıları nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz. Dinamik bir bağlantının tanımlanması tamamen tarayıcı tabanlı arayüz kullanılarak yapılır, bu nedenle ekranda neler olduğunu görselleştirmenize yardımcı olacak çizimler vardır.

Sayfayı bağlantı görüntüleme moduna getirdiğinizde işlem başlar. Sayfa bu moda geçtiğinde, Web Bölümleri Çerçevesi sayfadaki tüm Web Bölümü denetimlerini yineler ve hangilerinin bir bağlantıda yer alabileceğini, yani bağlantı noktaları olan Web Bölümlerini belirler. Çerçeve, bağlantıları destekleyebilen Web Bölümleri ile karşılaştığında, gösterildiği gibi Web Bölümünün menüsünde Bağlan fiilini etkinleştirir.

Menüden Bağlan fiilinin seçilmesi, ConnectionsZone’un Web Bölümü ile ilgili bağlantı bilgilerini görüntülemesine neden olur. Web Bölümü yeniyse, ConnectionsZone size etkin bağlantı olmadığını bildirir ve gösterildiği gibi bir bağlantı oluşturmanıza izin vermek için bölgenin en üstünde size bir bağlantı verir.

Bu bağlantıya tıklamak sizi, açılır listede sağlayıcı için olası sağlayıcı bağlantı noktalarının bir listesini görüntüleyen bağlantı tanımı ekranına götürür.


Bağlantı oluşturma
Web bağlantısı ne demek
HTML link oluşturma
Link oluşturmak için kullanılan HTML Etiketi
Link işareti
Sayfa İçi Bağlantı
Google Sheets
URL Link oluşturma


Liste, ConnectionProvider özniteliğinde belirtilen kolay adı görüntüler ve akıllıca tasarlanmıştır, bu nedenle yalnızca tüketicinizin bağlantı arabirimiyle eşleşen sağlayıcı bağlantı noktalarını görüntüler. Diğer bir deyişle, Web Bölümünüz bir IMessage nesnesi bekliyorsa, listede yalnızca IMessage nesnelerini döndüren sağlayıcı bağlantı noktaları görünür. Bir sağlayıcı birden fazla bağlantı noktası gösterirse, tüm bu bağlantı noktaları listede görünür.

Açılır listeden sağlayıcıyı seçtikten sonra, bağlantıyı oluşturmak için Bağlan düğmesine tıklayın. Bağlantıyı oluşturduktan sonra gösterildiği gibi bağlantıyı kesmenizi sağlayan ekranı takip edin.

Bu aynı zamanda Web Bölümünün mevcut bir bağlantısı olsaydı Bağlan fiiline tıkladıktan sonra göreceğiniz ekrandır. Bağlantıyı Kes düğmesine tıklamak bağlantıyı kaldırır ve veriler artık MessageConsumer Web Bölümüne gönderilmez.

Tüketiciden sağlayıcıya olan bağlantıyı kurduğunuzda, yalnızca bir bağlantı tanımlayabilirsiniz. Unutmayın, tüketicilerin yalnızca bir sağlayıcısı olabilir. Bununla birlikte, sağlayıcıların birçok tüketicisi olabilir. Bu nedenle, fiil menülerinden Bağlan’ı seçtiğinizde sağlayıcılar tüm bağlantılarını tüketicilere gösterebilir. Üç MessageConsumer Web Bölümüne veri sağlayan bir MessageProvider için bağlantı ekranını gösterir.

Sağlayıcıdan tüm bağlantıları bir kerede yönetebileceğinize dikkat edin. ConnectionsZone’un en üstündeki bağlantıya tıklayarak sağlayıcıya yeni bağlantılar da belirtebilirsiniz, ancak bu sefer bir sağlayıcı yerine açılır listeden bir tüketici seçeceksiniz.

Web Bölümü Yapılandırma Dosyalarını Dışa Aktarma

Bölümün başlarında, ImportCatalogPart denetimini kullanarak bir Web Bölümü yapılandırma dosyasını karşıya yükleyip içe aktararak Web Bölümlerini bir sayfaya nasıl ekleyebileceğinizi öğrendiniz. Doğal olarak, bu şu soruyu gündeme getiriyor: Web Bölümü tanım dosyasını nasıl alırsınız? Yanıt, bunları Web Bölümleri Çerçevesindeki yerleşik dışa aktarma işlevini kullanarak dışa aktarmanızdır.

Ancak bir Web Bölümü dosyasını dışa aktarabilmeniz için, Web.config’de uygulama için dışa aktarmayı etkinleştirmelisiniz. ASP.NET güvenliği çok ciddiye alır ve Web Bölümü yapılandırmalarının gizli bilgiler içerme olasılığı olduğundan, dışa aktarma varsayılan olarak devre dışı bırakılır. Dışa aktarmayı etkinleştirmek için <webParts> bölümündeki enableExport özniteliğini Listede gösterildiği gibi true olarak ayarlayın.

Genel olarak dışa aktarmayı etkinleştirdikten sonra, Web Bölümü için Dışa AktarmaModu’nu da ayarlamanız gerekir. Varsayılan olarak, bir Web Bölümündeki ExportMode özelliği Yok olarak ayarlanmıştır; bu, kullanıcıların Web Bölümünü dışa aktarmasına izin vermediği anlamına gelir. ExportMode’u All veya NonSensitiveData olarak ayarlamanız gerekir.

Tümü, hassas olarak işaretlenip işaretlenmediğine bakılmaksızın Web Bölümündeki tüm verilerin dışa aktarıldığı anlamına gelir. NonSensitiveData, hassas olarak işaretlenen özellikler dışında tüm verilerin dışa aktarıldığı anlamına gelir. Bir Web Bölümü özelliğini, bölümün önceki bölümlerinde açıklanan Kişiselleştirilebilir özniteliğini kullanarak hassas olarak işaretleyebileceğinizi unutmayın.

Özel bir Web Bölümü için ExportMode’u, yapıcıdaki diğer tüm Web Bölümü özellikleriyle birlikte başlatarak veya ExportMode özelliğini geçersiz kılarak ve statik bir değer döndürerek ayarlarsınız. Seçtiğiniz seçenek, neyi başarmaya çalıştığınıza bağlıdır.

Yapıcıda varsayılan bir değer belirtirseniz, seçtiğiniz değer yalnızca varsayılandır. Başka bir deyişle, kullanıcılar BehaviorEditorPart’ı kullanarak bu değeri değiştirebilir. Niyetiniz buysa, Listeleme’de gösterilen yaklaşımı kullanın.

Ancak amacınız, tüm Web Bölümü örnekleri için belirli bir ExportMode değerini zorlamaksa, ExportMode özelliğini geçersiz kılmanız ve Listede gösterildiği gibi özelliğin get kısmından statik bir değer döndürmeniz gerekir.

ExportMode değerini UserControl tabanlı bir Web Bölümünde de ayarlayabilirsiniz, ancak varsayılanı ayarlamadan önce boş bir değeri kontrol etmenin etkili bir yolu olmadığından, fiilen statik bir değer haline gelir.

ExportMode için All veya NonSensitiveData’yı belirledikten sonra, dışa aktarma son derece basittir. WebPartFramework, Dışa Aktar fiilini Web Bölümünün fiil menüsüne otomatik olarak ekler.

Bir kullanıcı Dışa Aktar fiiline tıkladığında, Web Bölümü Çerçevesi tüm yapılandırmaları toplar. Web Bölümü için veri sağlar ve bunu .webpart dosya uzantısına sahip bir XML dosyası olarak döndürür. Kullanıcı daha sonra bu dosyayı sabit diskine kaydedebilir, sayfaları değiştirebilir ve dışa aktarılan Web Bölümünü sayfaya eklemek için ImportCatalogPart’ı kullanabilir.

Portallar, insanlara çok çeşitli bilgileri konsolide bir şekilde göstermenin çok popüler bir yoludur ve birçok insan, büyük web sitelerinde benimsenmesi nedeniyle portal teknolojisi konusunda zaten oldukça rahattır. Bu nedenle, portal teknolojisine odaklanan daha fazla uygulama gereksinimi göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Bu bölümde, Web Bölümü Çerçevesinin parçalarını ve bunların nasıl bir araya geldiğini görme şansınız oldu. Web Bölümleri oluşturdunuz, Web Bölümleri için özel fiiller oluşturdunuz, Web Bölümlerini diğer Web Bölümlerine bağladınız ve Katalog, Düzenleyici ve Bağlantı Bölgelerini kullanarak Web Bölümlerini nasıl yöneteceğinizi öğrendiniz.

Portal teknolojisini kendi uygulamalarınıza uygulamaya başlamak için iyi bir donanıma sahip olmalısınız ve SharePoint, ASP.NET Web Bölümü Çerçevesini de kullanmaya başladığında, muhtemelen SharePoint geliştiricilerine bir atlayış yapacaksınız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın