Sayfa İçeriği Yöntemini Yükleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Sayfa İçeriği Yöntemini Yükleme
Şimdi sayfa işleme mantığını içeren uzun LoadPageContent yöntemine geliyoruz. Veri tabanından sayfa içerik kayıtlarını almaktan, bu içerik kayıtlarını okumaktan, bu içeriği görüntülemek için uygun kontrolleri bir araya getirmekten ve içeriği Ana Sayfadaki uygun ContentPlaceHolder’a göndermekten sorumludur. Nasıl çalıştığını görelim.
LoadPageContent, veritabanı sorgularını yürütmeye, veritabanı değerlerini depolamaya ve kontrol referanslarını sürdürmeye yardımcı olmak için bir dizi farklı değişken kullanır. Tablo 8-6, yöntemde bulunan değişkenlerin ve amaçlarının bir listesini içerir.
LoadPageContent yöntemi, içerik veritabanına bir bağlantı kurarak ve _PageID değişkeniyle eşleşen tüm içerik öğelerini talep ederek başlar. Unutmayın, _PageID, AcquirePageInfo işlevinde belirlendi. LoadPageContent daha sonra bir While döngüsü kullanarak her içerik öğesini yineler.
While döngüsünün içindeki ilk birkaç kod satırı, veri okuyucudan gelen değerleri İçerik değişkenlerine (örneğin, ContentType, ContentArea vb.)
Kodun, ContentParams dizesindeki parametreleri bir dize dizisine böldüğüne ve sonuçları Params’ta sakladığına dikkat edin. Bu, tek tek parametre değerlerine Params(0), Params(1) vb. kullanılarak erişilmesini sağlar.
Bu yöntem, veritabanındaki parametre dizisinin biraz çirkin olmasını gerektirir (örneğin, değer1|değer2|değer3|, vb.), ancak bu örnek uğruna çalışır. İsterseniz, veritabanında parametre bildirimini biraz daha kullanıcı dostu yapmak istiyorsanız, kendi anahtar-değer çifti bölme yordamınızı uygulayabilirsiniz.
İçerik değişkenlerini yükledikten sonra LoadPageContent, içeriğin yerleştirilmesi gereken ContentPlaceHolder’ı bulmak için Master.FindControl’ü kullanır. “Alan” ve ContentArea tamsayı değerini birleştirerek ContentPlaceHolder denetim adını oluşturduğuna dikkat edin.
Bu, Ana Sayfada ContentPlaceHolders için adlandırma kuralımıza uyan “Alan1”, “Alan2” vb. gibi adlar üretir. FindControl yöntemi ContentPlaceHolder öğesini bulursa, denetime bir başvuru döndürür. Aksi takdirde, yöntem Nothing döndürür. Her iki durumda da, FindControl sonucu CPH değişkeninde saklanır.
Yöntemdeki bir sonraki satır, CPH değişkeninin Hiçbir Şey olarak ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol eder. Öyleyse, içerik için ContentPlaceHolder’ın bulunamadığı ve yöntemin bir sonraki içerik parçasına geçtiği anlamına gelir. CPH, geçerli bir ContentPlaceHolder’a işaret ediyorsa, yöntem, içeriği kontrole eklemek için yola çıkar.
Son olarak, LoadPageContent yönteminin içerik oluşturma bölümüne geliyoruz. Bu bölüm, Select Case deyimi kullanılarak hangi ContentType’ın istendiğini belirler.
ContentType için tek geçerli değerler Title, Paragraph, Hyperlink, Image, LinkImage ve User➥ Control’dür. Her içerik türünün somutlaştırılması, başlatılması ve CPH değişkeni tarafından başvurulan denetime eklenmesi için belirli bir ASP.NET denetimi gerekir.
İndirilenler indir
Dosya indirme
Tüm indirilenler
Google gizlilik ve güvenlik
Google verileri indirme
Gizlilik ve güvenlik
Gizlilik kaldırma
Google veri Arşivi
Her içerik parçası, içeriği tutmak için belirli bir ASP.NET denetimi kullanır ve belirli bir parametre kümesine sahiptir. İçerik türlerinin bir listesini, içeriği oluşturmak için kullanılan ASP.NET denetimlerini, içeriğin açıklamalarını ve bunların parametreleriyle ilgili bilgileri gösterir.
Tüm içerik oluşturma rutinleri oldukça benzerdir, bu nedenle kısa olması adına yalnızca “Başlık” içeriğinin oluşturulmasını ele alacağım. Başlık oluşturma kodunun ilk satırı, başlık içeriğini barındıracak yeni bir Label nesnesini başlatır.
Bu içerik yönetim sisteminde başlıkların kalın, altı çizili ve 12 punto büyüklüğünde olması keyfi olarak belirlenmiştir. Etiket nesnesi oluşturulduktan hemen sonra bu özelliklerin ayarlandığını görebilirsiniz. Başlıkların yalnızca bir parametreye sahip olması gerekir, bu da başlıkta görünen metindir.
Kod, Params.Length’in 0’dan büyük olup olmadığını kontrol ederek one parametresinin var olduğundan emin olmak için denetler ve sonra Params(0)’ı Label’ın Text özelliğine atar. Ardından, ActiveCPH.Controls.Add(lbl) kullanılarak ActiveCPH alanına Etiket nesnesi eklenir.
Başlık etiketi eklendikten sonra, başlık oluşturma kodu, etiketten sonra herhangi bir satır sonunun görünüp görünmeyeceğini kontrol eder. Böyleyse, yöntem yeni bir Sabit Metin denetimi oluşturur, bunu SetupBreakLiteral yöntemine gönderir (bu, Sabite <br> etiketlerini ekler) ve ardından Sabit Değeri ActiveCPH alanına ekleyerek başlıktan sonra etkili bir şekilde kesmeler ekler.
Web Kullanıcı Denetimleri
İçerik yönetimi sisteminin bir özelliği, kullanıcı denetimlerini yükleme yeteneğidir. Bu, olaylara yanıt veren kullanıcı denetimleri için sunucu tarafı kodu oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Bu, bu olayları ateşleyen geri göndermelerle uğraşacağınız anlamına gelir. Ve bu, bir sorununuz olacağı anlamına gelir.
Bir ASP.NET sayfasındaki sunucu tarafı formu işlendiğinde, formun gönderilmesi gereken sayfayı tanımlayan bir eylem özniteliği içerir. Eylem özelliği gerçekten var olan bir sayfaya işaret ettiğinden, normal sayfalarda bu bir sorun değildir. Bununla birlikte, içerik yönetim sisteminde bu bir sorundur, çünkü eylem özniteliği başlangıçta talep edilen sayfaya değil, talebi işleyen sayfaya ayarlanacaktır.
Bu nedenle, tüm formlar FrontConroller.aspx’e gönderilmeye çalışır çünkü sanal sayfalara yönelik tüm istekleri o yönetir. FrontController.aspx’e bir geri gönderme gönderildiğinde, ContentManagementHandler sanal bir sayfanın istendiğini varsayar ve bu nedenle FrontController.aspx’e FrontController.aspx adında var olmayan bir sanal sayfa bulmasını söyler. Bu, kullanıcının Invalid.aspx sayfasına yönlendirilmesine neden olur.
Bu sorunun üstesinden gelmek nispeten kolaydır. Bir <form> etiketi bir action niteliği içermiyorsa, tarayıcının talep ettiği aynı sayfaya gönderir. Tarayıcı bir sanal sayfa talep ettiğinden, istediğiniz davranışı bu sanal sayfaya geri gönderir.
Bu çözümün uygulanması, action özelliği olmadan bir <form> etiketi çıkaran kendi HTML Form kontrolünüzü uygulamanızı gerektirir. Neyse ki, ASP.NET zaten devralabileceğiniz bir HTML form kontrolüne sahiptir, bu nedenle süreç zahmetsizdir.
Action parametresi olmadan bir <form> öğesi oluşturmak, yalnızca HtmlForm kontrolünden devralmanızı ve RenderAttributes yöntemini geçersiz kılmanızı gerektirir. HtmlForm denetimi normalde action özniteliğini RenderAttribute yönteminin içinde oluşturur, bu nedenle yöntemi geçersiz kılmak action özniteliğini etkili bir şekilde atlar.
Ancak, ad ve yöntem öznitelikleri gibi çıktı alınması gereken önemli öznitelikler vardır. Bunların geçersiz kılma yönteminde açıkça çıktılandığını görebilirsiniz. Attributes.Render(writer), kullanıcı tarafından doğrudan kontrol bildiriminde tanımlanan tüm ek öznitelikleri çıkarır.
Oluşturduğunuz tüm şablonlarda ActionlessForm kontrolünü kullanmanız gerekir. Bu, Listeleme’de gösterildiği gibi sayfanın üst kısmına (veya isterseniz Web.config) denetime bir referans eklemenizi gerektirir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)