İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Opticon Yazılımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Opticon Yazılımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Yerel Hizmetler 

Opticon Yazılımı

Opticon, Dataflight tarafından üretilen isteğe bağlı bir yazılımdır. Opticon, Concordance dışında harici bir program olarak açılır. Ancak, Concordance’a bağlanabilir. Bir son kullanıcı, Concordance’ın Gözat, Tablo veya Düzenle görünümlerinin alt kenarında bulunan bir düğmeyi tıklatarak onu başlatır. Birçok kullanıcı, iki program arasında geçiş yapmayı veya yan yana yerleştirmeyi yararlı bulmaktadır.

Opticon, Concordance’daki geçerli veritabanı kaydındaki görüntü anahtarı verilerini okur ve bu bilgiyi, veritabanı kaydını temsil eden karşılık gelen görüntüleri bulmak için kullanır. Bağlantı süreklidir. Bir kullanıcı Concordance’ta yeni bir kayda geçtiğinde, Opticon yeni kayıtla ilişkili görüntüleri güncelleyecek ve gösterecektir.

Bağlantı da iki yönlüdür. Opticon’da bir belge sınırı aşılırsa, Concordance ilgili veritabanı kaydını aktif hale getirerek tepki verir. Concordance veritabanı kayıtlarını Opticon aracılığıyla ilişkili görüntülere bağlamak, Concordance’ın ilk önce aldığı ve sıraladığı yeni görüntü kümeleri oluşturmak ve yeniden adlandırmak için kullanılan önemli bir özelliği mümkün kılar.

Concordance ve Opticon’un bağlantı kurması ve senkronize olması için, görüntü dosyası adı ve dosya yolu bilgileri bir veritabanının görüntü tabanına yüklenmelidir. Bir görüntü tabanı, bir görüntünün dosya yolunu ve dosya adını belirlemek için Opticon tarafından kullanılan bir Uyum dosyasıdır.

Grafik Görüntülerle Çalışma

Bir Concordance veritabanına yüklenen belge verileri, belge kayıtlarını temsil eden bir dizi grafik görüntüye dönüştürülmelidir. Elbette, veritabanı kayıtları Opticon destekli görüntüler olarak oluşturulmuşsa, gerçek bir dönüştürmeye gerek yoktur. Veritabanı kayıtları fiziksel belgeleri veya elektronik dosyaları temsil ediyorsa, bir Uyum yöneticisi, ilgili görüntüleri de sağlamak için belgeleri taramak, kodlamak ve OCR’yi çıkarmakla görevlendirilmiş bir satıcıdan isteyebilir.

Genel olarak, dijital görüntüler iki türe ayrılabilir: vektör grafikler ve raster grafikler. Bu terimler, bir görüntü oluşturmak için temel kavramsal yöntemleri ifade eder.

Vektör Grafikleri

Vektör grafikleri, bir nesnenin görsel detayını çizgiler, noktalar ve eğriler gibi basit geometrik şekillere dönüştürür. Bir vektör dosyası, kaynak nesnenin görsel bir yaklaşımını oluşturmak için bir araya gelen şekiller hakkında veriler içerir. Opticon, vektör dosyalarıyla uyumlu değildir. Bir Concordance veritabanı için kaynak görüntüler vektör tabanlı dosyalardan geliyorsa, aşağıdaki bölümde açıklanan raster grafiklere dönüştürülmeleri gerekir.


opticon scanner software download
opticon drivers
opticon configure
opticon cameras
opticon opn 2001
opticon bluetooth scanner
opticon opn 2001 manual


Raster Grafikler

Raster grafikler, görsel ayrıntıların bir nokta matrisine damıtıldığı dijital temsillerdir. Bu noktalara genellikle resim öğeleri teriminin kısaltması olan piksel adı verilir. Bir görüntüdeki her piksel, rengi gibi görünümünü tanımlayan bilgiler içerir. Genel olarak, sabit bir alanda daha yüksek piksel sayısı, daha ayrıntılı bir görüntü anlamına gelir.

Görüntü kalitesinden bahsetmenin yaygın bir yolu, inç başına nokta (dpi) ifadesini kullanmaktır. 300 dpi içeren bir görüntü, 200 dpi içeren bir görüntüden daha ayrıntılıdır. Daha ayrıntılı görüntüler daha fazla piksel ve dolayısıyla daha fazla veri içerir. Görüntü ayrıntısı ve dosya boyutu ilişkilidir: görüntü ne kadar ayrıntılıysa, dosya da o kadar büyük olur.

Raster Dosya Biçimleri

Bir nesneden dijital görüntü oluşturma eylemi, tarama olarak bilinir. Bu prosedür sırasında kullanılan donanım tarayıcı olarak bilinir. Kişisel kullanıma yönelik küçük birimlerden binlerce belgeyi veya dosyayı hızlı bir şekilde işleyebilen yüksek hacimli tarayıcılara kadar birçok farklı türde donanım mevcuttur.

Bazı fotokopi makineleri, fiziksel bir belgeyi tarayabilme ve bir görüntüyü Opticon tarafından kabul edilebilir bir biçimde kaydedebilme yeteneğine sahip olsa da, büyük hacimli belgeleri denetleyen birçok Concordance yöneticisi, kodlanmış ve kodlanmış belgelere karşılık gelen ilişkili raster görüntüler oluşturmak için üçüncü taraf bir satıcıya güvenir. Concordance veri tabanına yönelik OCR verileri.

Bir tarayıcı genellikle bir iş istasyonuna bağlanır, böylece tarama personeli bir taramanın sonuçlarını gözden geçirebilir ve bir çıktı görüntü formatı seçebilir. Bu terim, görüntü verilerinin bir dosyada düzenlendiği özel yolu ifade eder.

Birkaç farklı görüntü formatı türü mevcuttur. Bir dosyanın formatını dosya uzantısından belirleyebilirsiniz. Grafik Değişim Formatı (GIF) ve Ortak Fotoğraf Uzmanları Grubu formatı (JPEG) gibi World Wide Web’de görüntü verilerini aktarmak için kullanılan daha popüler dosya formatlarından bazılarına aşina olabilirsiniz.

Bu iki özel dosya formatı, veri sıkıştırmanın bir sonucu olarak nispeten küçük boyutlu dosyalar ürettikleri için Web’de kullanım için çok uygundur.

Sıkıştırma

Sıkıştırma terimi, bir dosyanın boyutunu küçültme yöntemini ifade eder. Çeşitli sıkıştırma yöntemleri mevcuttur. Sıkıştırma yöntemleri, bir dosyanın nasıl sıkıştırılması gerektiğini belirlemek için kullanılan bir dizi kodlanmış adımdan oluşan matematiksel bir algoritma kullanır.

Bir dosyadaki bazı veriler bir sıkıştırma yönteminin sonucu olarak kaybolursa, algoritmasının kayıplı olduğu söylenir. Bir dosyadaki hiçbir veri kaybolmazsa, bir algoritmanın kayıpsız olduğu söylenir.

Kayıplı algoritmalar, otomatik olarak düşük dosya kalitesi anlamına gelmez. Örneğin, bir ses dosyasına uygulanan bir sıkıştırma algoritması, insan işitme aralığının dışında kalan frekanslara karşılık gelen verileri kaldırabilir. Ortaya çıkan dosya orijinalinden daha küçük olacak ve bilgiler kaybolmuş olacak, ancak bu gerçek insan kulağı tarafından algılanamayacaktır.

Kayıpsız sıkıştırma algoritmaları da dosya boyutunu küçültür, ancak sıkıştırılmış dosyanın orijinal, sıkıştırılmamış görüntünün tam bir kopyası olduğu kabul edilir. Bu algoritmalar genellikle, bir dijital dosyanın ortaya çıkan kalitesinin genel boyutunu küçültmekten daha önemli olduğu durumlarda kullanılır.

Desteklenen Dosya Türleri

Opticon, çeşitli dijital dosya biçimlerini açabilir. Aşağıdaki bölümler her birini özetlemektedir. Bir biçime karşılık gelen dosya uzantıları parantez içinde görünür. Bazı görüntü dosyası türlerinin birden fazla dosya uzantısıyla ilişkili olduğunu unutmayın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın