Kullanıcı Oluşturma Süreci – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Kullanıcı Oluşturma Sihirbazı Denetimi
Web Sitesi Yönetim Aracı, bir web uygulamasına kullanıcı eklemek için birincil aracınız olarak hizmet etse de, kullanıcıları doğrudan uygulamanızın içindeki bir sayfadan eklemeniz de gerekebilir.
Birçok web sitesi, kullanıcıların yeni hesaplara kaydolmalarına izin verir veya Web Sitesi Yönetim Aracında serbest hüküm vermek istemediğiniz kullanıcıların bazı basit yönetici görevlerini yerine getirebilmesi için basit bir yönetim arayüzü oluşturmak isteyebilirsiniz. Her durumda, CreateUserWizard denetimi, uygulamanıza kullanıcı eklemenin hızlı ve kolay bir yolunu sunar. Tablo 5-10, CreateUserWizard denetimindeki en önemli özelliklerin bir listesini içerir.
Dikkat : CreateUserWizard denetiminin, o kullanıcının oturum açma bilgilerini içeren kullanıcıya bir bildirim e-postası göndermesini istiyorsanız, MailDefinition özelliğinde bir BodyTextFile belirtmelisiniz. Bir BodyTextFile belirtmezseniz, CreateUserWizard bildirim e-postaları göndermez.
Tasarımcıda Create UserWizard Denetimini Kullanma
Şimdiye kadar üzerinde çalıştığınız Oturum Açma denetimlerinin çoğu şablonlu denetimlerdir, ancak CreateUserWizard, sihirbaz olarak bilinen özel bir şablonlu denetim türüdür. Sihirbaz, bir süreçteki adımları tanımlamanıza ve ardından her adım için bir “sayfa” (şablon biçiminde) oluşturmanıza olanak tanıyan ASP.NET 2.0’a yeni bir eklentidir.
Sihirbazdaki gezinme düğmeleri, kullanıcının adımdan adıma düzenli bir şekilde hareket etmesini sağlar. Bu, sihirbazlar hakkında daha fazla bilgi edindikten sonra, CreateUserWizard’a özel adımlar ekleyebileceğiniz ve bu adımları istediğiniz şekilde sıralayabileceğiniz anlamına gelir.
Sihirbazın bir başka anlamı da, Ortak Görevler menüsünün üzerinde çok daha fazla seçeneğe sahip olması ve bu nedenle biraz daha karmaşık görünmesidir.
Seçeneklerin çoğu, tüm sihirbazlarda görünen standart sihirbaz görevleridir. Şimdilik, onları göz ardı edebilirsiniz. Yalnızca Kullanıcı Oluştur Adımını Özelleştir ve Tam Adımı Özelleştir seçeneklerine dikkat etmelisiniz.
Bu seçeneklere tıklamak, normal bir şablonlu denetimde Şablona Dönüştür seçeneğine tıklamakla eş anlamlıdır. Bu seçeneklerden birine tıkladıktan sonra, Şablonları Düzenle seçeneğine tıklayabilir ve normal bir şablonlu denetimde yaptığınız gibi, Kullanıcı Oluştur veya Özelleştir adımının düzenini değiştirebilirsiniz.
Kullanıcı Oluşturma Süreci
Olduğu gibi, CreateUserWizard’ın iki adımı vardır. İlk adım, CreateUserWizardStep, kullanıcı bilgilerinin girilmesine ve gönderilmesine izin vermektir. Üyelik sağlayıcı yapılandırmasına ve CreateUserWizard kontrol yapılandırmanıza bağlı olarak, kullanıcı için giriş formu farklı alanlar gerektirecektir. Kullanıcı Oluştur düğmesine tıklamak kullanıcı bilgilerini gönderecek ve üyelik sağlayıcı kullanıcıyı uygulamanıza ekleyecektir. Bu noktada, CreatedUser olayı (bu kontrolün gösterdiği tek olay) tetiklenir ve kullanıcıya bildirim e-postası gönderilir.
İkinci adım olan CompleteWizardStep, kullanıcıya hesabının uygulamaya başarıyla eklendiğini bildiren bir onay mesajı ve ContinueDestinationPageUrl özelliğini kullanarak kullanıcıyı başka bir konuma yeniden yönlendirebilmeniz için bir Devam düğmesini görüntülemek için mevcuttur.
Daha önce de belirtildiği gibi, WizardSteps özelliğini değiştirerek işleme ek adımlar ekleyebilirsiniz. Bu, kullanıcının kayıt işlemi sırasında ek bilgiler doldurmasını istiyorsanız veya kullanıcıyı kaydolmadan önce bir anket veya anket doldurmaya zorlamak istiyorsanız yararlı olabilir.
Oluşturulan Kullanıcı Etkinliğini İşleme
Kullanıcı uygulamaya eklendikten hemen sonra ve kontrol bildirim e-postasını göndermeden hemen önce, CreateUser olayı tetiklenir. Bu size, yeni kullanıcı sitenizi gerçekten kullanmaya başlamadan önce veritabanına eklenmesi gereken rutin kullanıcı bilgilerini ayarlama fırsatı verir.
Ortaya çıkabilecek bir senaryo, kullanıcılarınızın varsayılan bir role yerleştirilmesi gerekebileceğidir. Aşağıdaki örnek, bu kontrol tarafından oluşturulan tüm yeni kullanıcıların “Müşteri” rolünün bir parçası olmasını istiyorsanız ne yapmanız gerektiğini gösterir.
Web kullanıcı Kontrolleri
Web kullanıcı kontrollerinin oluşturulması
Web kullanıcı kontrolleri kodları hangi direktif ile başlar
Ana sayfaları kullanarak sayfaları düzenleme
Ascx nedir
Doğrulama kontrollerinde hata mesajları hangi özelliğe yazılmalıdır
User Control Nedir
Aspx User Control
Şifre Değiştirme Kontrolü
Kullanıcılar, özellikle 20 karakterlik rastgele anlamsız kelimelerden oluşan otomatik olarak parola oluşturuyorsanız, muhtemelen bir noktada parolalarını değiştirmek isteyeceklerdir. Parolaları otomatik olarak oluşturmuyor olsanız bile, güvenlik nedenleriyle kullanıcıların parolalarını değiştirmesine izin vermek yine de iyi bir fikirdir.
ChangePassword denetimi, kullanıcılara uygulamanızın içinden parolalarını değiştirme yeteneği verir ve bunu otomatik olarak yapmak için tüm mantığı yönetir. Parola Kurtarma denetimindeki en önemli özelliklerin bir listesini içerir.
ChangePassword kontrolünü kullanmak, onu bir web formuna yerleştirmek ve uygun şekilde yapılandırılmış bir üyelik sağlayıcınız olduğundan emin olmak kadar basittir. Bir kullanıcının şifresini güncellemek için gereken tüm mantıkla ilgilenir.
Kullanıcıya şifre değişikliği ile ilgili bir onay e-postası göndermek istiyorsanız, e-posta gövdesini oluşturun ve bir metin dosyasına kaydedin. Bu metin dosyasını, denetimdeki MailDefinition özelliğinde BodyTextFile olarak belirtin. Kullanıcılar parolalarını başarıyla değiştirdiğinde, bir bildirim e-postası tetiklenir.
Bir SuccessPageUrl tanımlanmışsa, e-posta gönderildikten sonra kullanıcılar belirtilen konuma yönlendirilir. E-posta gönderilmezse veya v tanımlanmadıysa, sayfa yenilenir ve kullanıcılar parolalarının başarıyla değiştirildiğini belirten bir onay notu görür.
Kullanıcılar onay sayfasındaki Devam düğmesine tıklarsa, belirlenmişse Devam Hedef Sayfa URL’sine yönlendirilirler. Değilse, sayfa yenilenir ve onay görüntülenmeye devam eder.
ChangePassword denetiminin gösterdiği tek olay, kullanıcı parolayı başarıyla değiştirdikten sonra ve bildirim e-postası gönderilmeden önce tetiklenen ChangedPassword olayıdır. Bu olayı v nesnesini değiştirmek veya kullanıcı parolayı değiştirdikten sonra çalıştırmanız gereken işlemleri yürütmek için kullanabilirsiniz.
ASP.NET 1.x’te oturum açma formları ve kullanıcı yönetimi bölümleri geliştirmek eskiden zaman alan bir süreçti, ancak bu bölümde ASP.NET 2.0’daki yeni kullanıcı yönetimi aracının ve özelliklerinin bu zaman dilimini önemli ölçüde azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini gördünüz.
Ayrıca, herhangi bir sayfa düzenine veya renk şemasına sığdırabilmeniz için şablonlu kontrolleri nasıl etkili bir şekilde değiştireceğinizi ve ortak kullanıcı ve rol işlevlerine kolayca erişmek için yeni Üyelik ve Roller nesnelerini nasıl kullanacağınızı da gördünüz. Şimdi, bir sonraki projenizi erken bitirdiğinizde sahip olacağınız tüm bu ekstra zamanla ne yapacağınızı bulmanız gerekiyor.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)