İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni Modelleme İlişkisi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni Modelleme İlişkisi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Çoklu Kullanım Sorunları

İçerik Modelleme İlişkisi

Altta yatan modelleme yöntemine bağlı olarak, köprü metni modeli, içerik modeline az ya da çok güçlü bir şekilde bağlıdır. Hem tür düzeyinde, örneğin içerik modelindeki hangi sınıfların hipermetin modelinde hangi düğümü oluşturduğu ve örnek düzeyinde, yani içerik modelindeki hangi nesne kümelerinin hipermetin modelindeki o düğümü doldurduğu konusunda bir bağımlılık vardır.

Tüm yöntemler, içerik modeli ile köprü metni modeli arasındaki bağımlılıkları tam olarak tanımlamaz. Bununla birlikte, bazı yöntemler, görünümler temelinde düğümleri tanımlayarak hipermetnin içerikten doğrudan türetilmesini belirtir.

Sunum Modelleme

Geleneksel Yazılım Mühendisliğine benzer şekilde sunum modelleme, kullanıcı arayüzü ve dolayısıyla bir Web uygulamasının görünümü ve hissi ile ilgilenir. Geleneksel uygulamaların aksine, Web uygulamalarında sunumun merkezi öğesi görselleştirme birimi olarak sayfadır.

Hedefler

Sunum modelleme, Web uygulamasıyla etkileşimin basit ve anlaşılır olmasını sağlamak için kullanıcı arayüzünün yapısını ve davranışını tasarlamayı amaçlar. Ayrıca Web uygulamasının iletişim ve temsil görevi de dikkate alınmıştır.

Sunum modelleme, iki yönlü bir sonuç üretir: Birincisi, sayfalarda tekrar eden öğeleri, örneğin üstbilgileri ve altbilgileri modelleyerek tek tip bir sunum konsepti üretir. İdeal olarak her sayfanın kompozisyonunu ve bu sayfalarda yer alan alanların, metinlerin, resimlerin, formların vb. tasarımını göstermelidir.

İkinci olarak, sunum modeli, sayfaların yapısına ek olarak, örneğin uygulama mantığının bir işlevini etkinleştirmek için hangi düğmenin tıklanacağı gibi kullanıcı arayüzünün davranış odaklı yönlerini açıklar.

Çok çeşitli gezinme seçenekleri ve doğasında var olan kaybolma riski nedeniyle, kullanıcılara sunum düzeyinde uygun yönlendirme yardımının sağlanmasına özen gösterilmelidir. Bu, örneğin geçerli gezinme yolunu veya etkin oturum sırasında ziyaret edilen sayfaları görüntüleyerek elde edilebilir.

Web uygulamalarını modellemek için mevcut olan tüm yöntemler, teknolojiden bağımsız sunum modelleme kavramlarını desteklemez; Bazıları, XSL gibi Stil Sayfası dilleri gibi teknolojiye özgü kavramları kullanmayı tercih eder.

Web uygulamaları için bir diğer önemli faktör, kullanıcı arayüzünün grafik yerleşim tasarımıdır. Genellikle bir grafik tasarımcı tarafından bazı temel çizimlere dayalı olarak üretilir veya prototip sayfaların araç destekli uygulamasıyla kavramsallaştırılır. Bu görev, sunum modellemenin bir parçası olmasına rağmen, şu anda modelleme teknikleri tarafından desteklenmemektedir. Kullanıcı arayüzünü tasarlamak için yararlı yönergeleri tartışır.

Kavramlar

Model öğeleri üç hiyerarşik seviyede tanımlanır:

•Bir sunum sayfası, görselleştirme birimi olarak kullanıcılara sunulan bir sayfayı tanımlar. Farklı sunum birimlerinden oluşabilir.
• Bir sunum birimi, sayfanın mantıksal bir parçasını temsil eden ilgili kullanıcı arabirimi öğelerini gruplandırmaya hizmet eder. Köprü metni modelinden kaynaklanan bir düğüm sunar.
•Bir sunum öğesi, sunum modelinin temel yapı taşıdır. Sunum öğeleri, bir düğümün bilgi kümesini temsil eder ve metin, resimler, ses vb. içerebilir.

Gösterilen örnekte olduğu gibi, “kompozisyon” olarak bilinen iç içe geçmiş bir UML sınıfı diyagram temsiline dayanarak sunum sayfalarının kompozisyonunu görselleştirebiliriz. Bu örnek, sunum sayfalarını ve sunum birimlerini tasvir etmek için àpage ve àsunum birimi stereotip sınıflarını kullanır.

Tüm sunum öğeleri türlerinin de uygun UML klişeleri tarafından belirlendiğine dikkat edin. İnceleme sistemimizin iki sunum sayfasını gösterir.


Köprü metin Ne demek
Hiper metin nedir
Hiper metin örnekleri
Hypertext Nedir
Hiper Ne Demek tıp
Hiper ne Demek
Hiper Zeka
Html 2.0 Nedir


“PaperPage” adlı sayfada, uygun alanların yanı sıra makalenin tam sürümüne bir bağlantı ve makalenin yazarlarını görüntülemek için bir bağlantı ile bir makale konumlandırılır. Ayrıca, kullanıcı yeni bir inceleme eklemek için bir düğmeye basabilir. “Yazar Sayfası” sayfası iki sunum birimine sahiptir, yani tüm yazarların listesi ve her yazarın ayrıntılı bilgileri vardır.

Kullanıcı arabiriminin davranışsal yönleri, örneğin gözden geçirmek üzere kendisine atanan makalelere gitmek için gözden geçirenin etkileşimi, gösterildiği gibi davranış diyagramları aracılığıyla modellenebilir. Genel olarak, bir kullanıcının Web uygulamasıyla etkileşimi yalnızca sunum düzeyini içermez; ayrıca etkileşimin türüne bağlı olarak köprü metni düzeyine ve içerik düzeyine iletilir.

Basitleştirilmiş sıralama şemalarında, bir gözden geçirenin, konferans ana sayfasındaki gezinme çubuğunu kullanarak atanmış makaleler dizinine yönelik gezinmeyi etkinleştirdiğini görebiliriz.

Bu bilgiler de içerik düzeyinde ilgili makalelerden oluşmaktadır. Liste, kullanıcının atanan kağıtlar listesinden bir kağıt seçmesine olanak tanır. Kullanıcı daha sonra ayrıntılar görünümünde görüntülenecek olan bir kağıt seçmek için gezinebilir.

Köprü Metni Modelleme İlişkisi

İçerik modelini hiper metin modeline eşlemeye benzer şekilde, hiper metin öğelerinin sunum öğelerine nasıl eşlenmesi gerektiğini de belirtmemiz gerekir. Bu normalde bir düğümün tüm örneklerinin sunum düzeyinde görüntüleneceği varsayımı altında yapılır.

Daha önce de belirtildiği gibi, bir kullanıcı tarafından tetiklenen etkileşimler mutlaka yalnızca sunum düzeyiyle sınırlı değildir. Bu nedenle, diğer bağlantılarla olan yazışmalarını ayrıca dikkate almalıyız. Bu yazışma içerik seviyesinde nesneler ve uygulama mantığı şeklinde, hiper metin seviyesinde gezinme için olabilir.

Özelleştirme Modelleme

Her yerde bulunan Web uygulamaları giderek daha fazla önem kazandığından, modelleme aşamasında mümkün olan en erken zamanda bağlam bilgisinin dikkate alınması ve uygulamanın uygun bir şekilde uyarlanması gerekmektedir. Özelleştirme için ilgili teklifler, kişiselleştirme ve mobil bilgi işlem alanlarından kaynaklanmaktadır. Özelleştirmenin kökeni hakkında daha ayrıntılı bir genel bakış için okuyucuya başvurulur.

Bununla birlikte, özelleştirme modellemesi hala çok genç bir alandır ve Web uygulaması modellemesi için yalnızca birkaç mevcut yöntem, bir tür özelleştirme modellemesi sunar. UWE metodolojisi için son zamanlarda özelleştirme ile başa çıkmak için en-boy odaklı bir yaklaşım önerdik.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın