İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Kod Listeleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Kod Listeleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Hizmet Arayüzü

Kod Listeleme

İlk adımımız, birinin oturum açıp açmadığını belirlemek için User.currentUser yöntemini (bu, MetaMegaProtoUser’ın bir parçasıdır) kullanmaktır. Oturum açmışsa, kullanıcının tüm hesaplarının bir Listesini almak için User.allAccounts yöntemini kullanırız. Kullanıcının herhangi bir hesabı yoksa, şablonda etiketimizin yerleştirildiği yere bağlanacak bir XML Metin düğümü döndürerek bunu söylüyoruz.

Kullanıcının bir hesabı varsa, hesap bilgilerini bind işlevini kullanarak XHTML’ye eşleriz. Her hesap için, şablonda <acct:name> etiketini tanımladığımız hesabın adını ve <acct:balance> tanımladığımız bakiyeyi bağlarız.

Ortaya çıkan XML NodeSeq varlıkları Listesi, şablondaki <lift:HomePage.summary> öğesini değiştirmek için kullanılır. Son olarak, karşılama şablonunun içeriğini (daha sonra işlenebilir) yerleştirerek bir kullanıcının oturum açmadığı durumu eşleştiriyoruz.

Tabii ki kullanıcılar harcama ekleyemiyorsa hesap bakiyelerini göstermenin bize bir faydası yok, o halde addEntry snippet’ini tanımlayalım. Kod Listelemede gösterilir. Bu, öncelikle bir StatefulSnippet kullandığımız için özet parçacığından farklı görünüyor.

Birincil fark, bir StatefulSnippet ile, belirli bir oturumdaki her sayfa isteği için snippet’in aynı örneğinin kullanılmasıdır, böylece kullanıcının formda bir şeyi düzeltmesine ihtiyaç duymamız durumunda değişkenleri tutabiliriz.

Snippet’in temel yapısı özetimizle aynıdır: biraz çalışma yaparız (birazdan doTagsAndSubmit işlevini ele alacağız) ve ardından değerleri tekrar şablona bağlarız. Ancak bu kod parçasında, form alanları oluşturmak için SHtml.select ve SHtml.text yöntemlerini kullanıyoruz.

Metin alanları, gönderim sırasında değeri işlemek için yalnızca bir başlangıç değeri ve bir işlev (kapatma) alır. Seçim alanı biraz daha karmaşık çünkü ona bir seçenekler listesi veriyoruz ama konsept aynı.

doTagsAndSubmit işlevi yeni bir eklentidir; birincil amacı, gönderilen tüm verileri işlemek, bir Gider girişi oluşturup doğrulamak ve ardından kullanıcıya geri dönmektir. Form gönderimini işlemek için yerel bir işlev tanımlama modeli, sınıfınızda bir yöntem tanımlamanın aksine oldukça yaygındır. Bunun ana nedeni, işlevi yerel olarak tanımlayarak, snippet işlevinizin kapsamında tanımlanan herhangi bir değişken üzerinde bir kapanış haline gelmesidir.

Şimdiye kadar, bu kodun tümü oldukça standart ücrettir, bu yüzden daha gelişmiş işlevsellik ile biraz lezzet ekleyelim. Listeleme, kullanıcı için isteğe bağlı bir başlangıç ve bitiş tarihi olan bir gider tablosu görüntülemek için bir şablon gösterir. Accounts.detail snippet’i, bu bölümde daha sonra tanımlayacağımız şeydir.

<lift:embed /> etiketi, <lift:embed /> etiketinin yerleştirildiği başka bir şablonun içeriğini değiştirmenize olanak tanır. Bizim durumumuzda, entry_table şablonu Listeleme’de gösterilir. Bu şablon, tam bir XHTML belgesi olmadığından ve kendisini bir ana şablonla çevrelemediğinden, gerçekten tek başına kullanılması amaçlanmayan bir parçadır. Bununla birlikte, doldurabileceğimiz bağlayıcı siteler sağlar.


Html listeleme
HTML listeleme Örnekleri
Html listeleme kodları
HES kodu
HTML ul> etiketi
Li kodu nedir
HES kodu alma
E-Devlet HES kodu


Kodun AJAX kısmına girmeden önce, göstereceğimiz XHTML tablo girişlerini oluşturmak için Listelemede gösterilen bir yardımcı yöntem tanımlayalım (normal içe aktarma varsayılarak). İşlev temel olarak <acct:tableEntry> etiketinin içeriğini çeker (Ek C’de açıklanan Helpers.chooseTemplate yöntemi aracılığıyla) ve sağlanan listedeki her Harcamayı bu etikete bağlar. entry_table şablonunda görebileceğiniz gibi, bu her giriş için bir tablo satırına karşılık gelir.

Son parça,  gösterilen Accounts.detail snippet’imizdir. Görüntülenecek Hesabı bulmak için bazı standart eşleşmelerle başlıyoruz ve ardından durumu tutmak için bazı değişkenler tanımlıyoruz. Tanımladığımız entryTable, updateStartDate ve updateEndDate kapanışları ve AJAX form alanları tarafından yakalanabilmeleri için değişken olmaları önemlidir.

Kullanmamız gereken tek sihir, güncelleme kapanışlarımızı AJAX geri aramalarına dönüştürecek olan SHtml.ajaxText form alanı oluşturucusudur. Bu geri aramalardan döndürülen değerler, istemci tarafında çalıştırılacak JavaScript kodudur. Kısa bir kod parçasıyla, artık başlangıç veya bitiş tarihlerini ayarladığınızda Gider tablonuzu otomatik olarak güncelleyecek bir sayfamız olduğunu görebilirsiniz.

Bu, Lift’in özlü ve kullanımı kolay kalırken güçlü olabileceğini gösterdiğini umuyoruz. Web sayfalarını kolayca oluşturmak için standart XML kullanarak şablonları nasıl yazabileceğinizi gösterdik.

Ayrıca, mantığınızı ve sunumunuzu modüler tutmak için parçacıkları ve şablon kompozisyonunu nasıl kullanabileceğinizi gösterdik ve verilerinizi bir veritabanına eşleyen sınıflar kurmanın ne kadar basit olduğunu gösterdik. Son olarak, duyarlı uygulamaları etkinleştirmek için Lift’in AJAX gibi gelişmiş işlevleri kullanmayı ne kadar kolaylaştırdığına dair kısa bir fikir verdik.

Bu kitap boyunca bu örnek uygulamayı geliştirmeye devam edeceğiz, bu nedenle daha sonra kafanız karışırsa, temel bilgilerin bir özeti için buraya dönüp bakmaktan çekinmeyin.

Kaldırma Temelleri

Bu bölümde, Lift kitaplığının mimarisi ve istekleri nasıl işlediği dahil olmak üzere bir Lift uygulaması yazmanın bazı temel yönlerini ele alacağız. Oluşturma boru hattını ayrıntılı olarak ele alacağız ve bu işlemenin bir parçası olarak kendi kodunuzu nasıl ekleyebileceğinizi size göstereceğiz.

Lift’in istek işlemesindeki ilk adım, HTTP isteğini engellemektir. Başlangıçta, Lift gelen istekleri işlemek için bir Servlet eşgörünümü kullandı. Bu, bir Filtre örneğini kullanmak üzere değiştirildi çünkü bu, kapsayıcının Lift’in işlemediği tüm istekleri (özellikle statik içeriği) işlemesine olanak tanır.

Filtre, mevcut LiftServlet’in (hala tüm işi yapan) üzerinde ince bir sarmalayıcı görevi görür, bu nedenle Scala belgelerine bakıp her iki sınıfı da gördüğünüzde kafanız karışmasın. Hatırlanması gereken en önemli şey, gösterildiği gibi web.xml dosyanızın servlet’i değil filtreyi belirtmesi gerektiğidir.

Ek G’de tam bir web.xml örneği gösterilmektedir. Özellikle, filtre eşleme (13-16. satırlar), Filtre’nin her şeyden sorumlu olduğunu belirtir. Filtre isteği aldığında, bunu işleyip işlemediğini görmek için bir dizi kuralı kontrol eder. Talep, Lift tarafından işlenirse filtre, talebi işlenmek üzere dahili bir LiftServlet örneğine iletir; aksi takdirde, isteği zincirler ve kapsayıcının bunu işlemesine izin verir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın