İletişim Protokolünü Basitleştirme
İletişim Protokolünü Basitleştirme
Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, yönetilen uyarı iletişim kutuları ile çalışmak oldukça karmaşık hale gelebilir ve ana hat kodunu kirletebilir. Bu protokolü daha basit bir protokole soyutlarsak, yeni protokol şöyle görünebilir:
1. new kullanarak ve onu yerel bir değişken olarak tutarak, istediğiniz bir diyalog örneğini oluşturun. Bu dialog1’i çağırın.
2. dialog1.show() kullanarak diyalogu gösterin.
3. dialogFinished() adlı etkinlikte bir yöntem uygulayın.
4. dialogFinished() yönteminde, dialog1’den dialog1 gibi öznitelikleri okuyun. GetValue1().
Bunun diyaloglarla çalışmak için çok daha basit bir model olduğunu düşünmek isteriz. Kimlikleri hatırlamanız gerekmez, ana hat kodunu diyalog oluşturma ile kirletmeniz gerekmez ve değerlere erişmek için doğrudan türetilmiş diyalog nesnelerini kullanabilirsiniz.
Bu soyutlamanın ilkesi aşağıdaki gibidir. İlk adım olarak, bir diyaloğun oluşturulmasını ve bu diyaloğun hazırlanmasını, bir temel diyaloğu tanımlayan bir sınıfa soyutlarız. Bu arabirime IDialogProtocol adını veriyoruz. Bu iletişim kutusunun üzerinde doğrudan bir show() yöntemi de vardır.
Bu iletişim kutuları, bir etkinlik için temel sınıftaki bir kayıt defterinde toplanır ve saklanır ve kimliklerini anahtar olarak kullanırlar. Temel etkinlik, kimliklerine göre onCreate, onPrepare ve onClick çağrılarının çoğullamalarını çözecek ve onları dialog sınıfına yeniden yönlendirecektir. Bu mimari ayrıca gösterilmektedir.
Bu çerçeveden yararlanmak için, ManagedDialogsActivity’yi genişleterek başlarsınız. Ardından, her biri ManagedActivityDialog’dan türetilen ihtiyacınız olan iletişim kutularını başlatırsınız. Bir menü öğesi yanıtında, bu iletişim kutularında basitçe bir show() yapabilirsiniz.
Diyalogların kendileri, oluşturulmak ve gösterilmek için gerekli parametreleri önceden alır. Her ne kadar bir dialog ID’si geçiriyor olsak da, artık bu ID’leri hatırlamamız gerekmiyor. İsterseniz bu kimlikleri tamamen soyutlayabilirsiniz. Şimdi gösterilen sınıfların her birini inceleyeceğiz.
Diyalog Protokolü
IDialogProtocol arabirimi, yönetilen bir iletişim kutusu olmanın ne anlama geldiğini tanımlar. Yönetilen bir iletişim kutusunun sorumlulukları, iletişim kutusunun oluşturulmasını ve her gösterildiğinde hazırlanmasını içerir. Gösteri işlevini iletişim kutusunun kendisine devretmek de mantıklıdır. Bir diyalog ayrıca düğme tıklamalarını tanımalı ve diyalog kapanışının ilgili ebeveynini çağırmalıdır. Aşağıdaki arabirim kodu, bu fikirleri bir dizi işlev olarak temsil eder.
Yönetilen Etkinlik İletişim Kutusu
ManagedActivityDialog soyut sınıfı, IDialogProtocol arabirimini uygulamak isteyen tüm iletişim sınıfları için ortak uygulamayı sağlar. Temel sınıflar tarafından geçersiz kılınacak oluşturma ve hazırlama işlevlerini bırakır, ancak IDialogProtocol yöntemlerinin geri kalanı için uygulamalar sağlar. ManagedActivityDialog ayrıca ana aktiviteye, düğme tıklama olayına yanıt verdikten sonra iletişim kutusunun bittiğini bildirir.
Template-hook modelini kullanır ve türetilmiş sınıfların,ClickHook’ta kanca yöntemini özelleştirmesine izin verir. Bu sınıf aynı zamanda show() yöntemini üst aktiviteye yönlendirmekten de sorumludur, böylece show() için daha doğal bir uygulama sağlar. Tüm yeni diyaloglarınız için temel sınıf olarak ManagedActivityDialog sınıfını kullanmalısınız.
Diyalog
Diyalog sınıfı iki şeyden sorumludur. İletişim kutusu kimlikleri ile gerçek iletişim kutusu (fabrika) örnekleri arasında bir eşleme tutar. Ayrıca, kimlikten nesneye eşlemeyi kullanarak genel onCreate ve onPrepare çağrılarını belirli iletişim kutularına çevirir. ManagedDialogsActivity, yeni iletişim kutularını kaydetmek için DialogRegistry sınıfını depo olarak kullanır.
Yönetilen Diyaloglar Etkinliği
ManagedDialogsActivity sınıfı, yönetilen iletişim kutularını destekleyen etkinlikleriniz için temel sınıf görevi görür. IDialogProtocol arabirimi tarafından tanımlanan yönetilen iletişim kutularını takip etmek için tek bir DialogRegistry örneği tutar. Türetilmiş etkinliklerin, diyaloglarını registerDialogs() işlevi aracılığıyla kaydetmesine izin verir.
iletişim kutusu örneğini iletişim kayıt defterinde bularak oluştur ve hazırla anlambilimini ilgili iletişim örneğine aktarmaktan da sorumludur. Son olarak, diyalog kayıt defterindeki her diyalog için dialogFinished geri arama yöntemini sağlar.
Biten Geri Arama Diyaloğu
IDialogFinishedCallBack arabirimi, ManagedActivityDialog sınıfının ana etkinliğe iletişim kutusunun bittiğini ve ana etkinliğin parametreleri almak için iletişim kutusundaki yöntemleri çağırabileceğini söylemesini sağlar. Genellikle bir ManagedDialogsActivity bu arabirimi uygular ve ManagedActivityDialog için bir üst etkinlik görevi görür.
Ethercat Nedir
Ethercat haberleşme Nedir
EtherCAT haberleşme
EtherCAT Ethernet farkı
EtherCAT vs Profinet
EtherCAT kablosu
Ethernet haberleşme protokolü
EtherCAT protocol
Genel Yönetilen Uyarı İletişim Kutusu
Genel Yönetilen Uyarı İletişim Kutusu, uyarı iletişim kutusu uygulamasıdır; ManagedActivityDialog’u genişletir. Bu sınıf, uyarı iletişim kutusu oluşturucusunu kullanarak gerçek uyarı iletişim kutusunu oluşturmaktan sorumludur. Ayrıca ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri yerel değişkenler olarak taşır.
Genel Yönetilen Uyarı İletişim Kutusu basit bir uyarı iletişim kutusu uyguladığından, onClickHook yönteminde hiçbir şey yapmaz. Unutulmaması gereken en önemli nokta, bu yaklaşımı kullandığınızda GenericManagedAlertDialog’un ilgili tüm bilgileri tek bir yerde özetlemesidir. Bu, etkinlikteki ana hat kodunu gıcır gıcır temiz tutar.
Generic Prompt Dialog sınıfı, ManagedActivityDialog sınıfını genişleterek ve gerekli oluşturma ve hazırlama yöntemlerini sağlayarak bir bilgi istemi iletişim kutusunun tüm ihtiyaçlarını kapsar. Ayrıca, ana etkinliğin dialogFinished geri arama yönteminde ona ulaşabilmesi için yanıt metnini yerel bir değişkene kaydettiğini de görebilirsiniz.
Artık, UI programlamanın temel bileşenleri olan Android menülerini ve diyaloglarını kapsamlı bir şekilde anladınız. Alt menüler, simge menüleri, içerik menüleri ve alternatif menüler dahil olmak üzere Android’de bulunan çeşitli menü türleriyle nasıl çalışılacağını öğrendiniz. Ayrıca, XML menü kaynaklarını kullanarak menülerle nasıl daha verimli çalışabileceğinizi gördünüz.
Menüler için, yalnızca menüleri test etmek için değil, aynı zamanda yazdığınız diğer programları test etmek için de faydalı bulacağınız bir test donanımı sunduk. Menüler, yeni işlevleri çağırmak ve test etmek için basit bir yol sağlar.
Diyalogların Android’de özel bir zorluk teşkil ettiğini de gördünüz. Size eşzamansız iletişim kutularının sonuçlarını gösterdik ve yönetilen iletişim kutularını basitleştirmek için bir soyutlama sunduk.
Bu bölümde ve UI kontrolleriyle ilgili önceki bölümde edindiğiniz bilgiler, kendi karmaşık UI programlarınızı yazmanız için size iyi bir temel sağlamalıdır. Bu temel, animasyonla ilgili bir sonraki bölüme hazırlanmanızda da size iyi hizmet etmelidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)