İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Görünümlerle İşleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Görünümlerle İşleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Görünümlerle İşleme

Şablonlarla ilgili tartışmamızda, bir XML dosyası, Kaldırma etiketleri ve Scala kodunun bir kombinasyonu aracılığıyla bir kullanıcı tarafından yapılan isteklere yanıt verebileceğinizi gördünüz. Bu yanıtları, görünümleri kullanarak tamamen kod içinde de oluşturabilirsiniz.

Görünümler genellikle dolaylı olarak tanımlanmış özel gönderme yöntemleri olarak kullanılır. Açık özel gönderiyi “Özel Gönderi İşlevleri Ekleme” bölümünde daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Görünüm, () => scala.xml.NodeSeq türünde normal bir Scala yöntemidir.

“Rendering in Lift” bölümünün başında gösterdiğimiz gibi, bir görünümü çağırmanın iki yolu vardır: ilki, LiftRules.viewDispatch için kısmi bir işlev tanımlamaktır. Bu, herhangi bir rasgele istek yolu için bir görünüme göndermenize izin verir, ancak çoğu kullanım durumu için genellikle gereksizdir.

Bir görünümün çağrılabilmesinin ikinci yolu şu şekildedir: istek yolunun ilk öğesi görünümün sınıf adıyla eşleşirse, ikinci öğe, görünüm sınıfının uyguladığı özelliğe bağlı olarak görünüm işlevini aramak için kullanılır.

Bir görünüm sınıfını uygularken kullanabileceğiniz iki özellik vardır. Biri, LiftView özelliğini genişletmek, diğeri ise InsecureLiftView özelliğini genişletmektir (her iki özellik de net.liftweb.http paketi altındadır).

İsimlerden de anlayabileceğiniz gibi, LiftView özelliğini kullanmanızı tercih ederiz. InsecureLiftView, bir istek yolunu bir sınıfa ve yöntem adına çevirerek yöntem gönderimini belirler. Örneğin, bir /MyStuff/enumerate yolumuz varsa, Lift görünüm alt paketinde MyStuff adlı bir sınıf arayacaktır.

Lift sınıfı bulursa ve numaralandırma adlı bir yöntemi varsa, Lift yöntemi yürütür ve sonuçlarını kullanıcıya döndürür. Bu gönderiyle ilgili ana sorun, Lift’in yöntemi elde etmek için yansıma kullanmasıdır, böylece sınıftaki herhangi bir yönteme, hatta herkese açık hale getirmeyi düşünmediğiniz yöntemlere bile erişebilir.

Bunu yapmanın daha iyi bir yolu, kısmi gönderme işlevini tanımlayan LiftView özelliğini kullanmaktır. Bu gönderme işlevi, bir dizeyi (yöntem adı) bir NodeSeq döndürecek bir işlevle eşler.

/ExpenseView/enumerate yolunun ExpenseView.doEnumerate yöntemiyle eşleneceği özel bir LiftView sınıfını gösterir. /ExpenseView/privateMethod’a gitmeyi deneyen herkes, gönderme işlevinde bu yol tanımlanmadığından, bir 404 hatası alır.

Özel gönderiler ve görünümler arasındaki diğer bir fark, view yönteminden döndürülen NodeSeq’in, tıpkı snippet’ler gibi çevreler ve içerirler dahil olmak üzere şablon etiketleri için işlenmesidir; gönderim yöntemleri ise bir LiftResponse bekler. Bu, Listing doEnumerate yönteminde gösterildiği gibi, şablon oluşturma sisteminin tüm gücünü kendi görünümünüzden kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Önceden tanımlanmış XHTML şablonlarından herhangi birini dahil etmemeyi seçebileceğiniz için, bir görünümü kullanarak Atom veya RSS beslemeleri gibi XML tabanlı herhangi bir içeriği kolayca oluşturabilirsiniz.


Görüntü işleme Nedir
Görüntü işleme ile neler yapılabilir
Görüntü işleme Makale
Görüntü işleme programları
Görüntü işleme teknikleri
Görünüm sorguları nedir
Görüntü işleme ingilizce nedir
Görüntü işleme Python


Etiketleri Tanıma

Şablonlar ve görünümlerle ilgili önceki bölümlerde, Lift’in yerleşik etiketlerinden bazılarına, yani snippet ve surround’a kısaca değinmiştik. Bu bölümde, bunlar ve diğer Kaldırma etiketleri hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz.

Snippet etiketi, Lift’in iş gücüdür. Deneyimlerimize göre, web uygulamalarınızın işlevselliğinin çoğu parçacıklar aracılığıyla ele alınacaktır. O kadar önemliler ki, mekanizmalarını ayrı ayrı “Snippet’leri Kullanma” bölümünde ele alacağız. Ancak bu bölümde snippet etiketinin özelliklerini ele alacağız.

Etiketin en önemli kısmı sınıf ve metot tanımıdır. Bunu belirtmenin üç yolu vardır:

  • type özniteliği: Değer, etiketi işlemesini istediğiniz belirli snippet yöntemi için ClassName:method olmalıdır.
  • Class.method etiket soneki: Bu, type=”Class:method” niteliğini belirtmekle aynıdır.
  • Yalnızca Sınıfın bir etiket soneki: Bu, etiketi işlemek için belirtilen sınıfın oluşturma yöntemini kullanır.
  • Sınıflar “Ders Çözümleme” bölümünde belirtildiği şekilde çözümlenir. Liste, üç eşdeğer snippet etiketini gösterir.

Form ve multipart nitelikleri isteğe bağlıdır. Form dahil edilirse, belirtilen gönderim yöntemi kullanılarak XHTML’ye uygun bir form etiketi gönderilir. multipart özniteliği, oluşturulan bir form etiketinin çok parçalı form gönderimini kullanacak şekilde ayarlanması gerekip gerekmediğini belirten bir Boolean değeridir; bu genellikle dosya yüklemeleri için kullanılır.

Adlandırılmış şablonla alt düğümleri çevreler. Alt düğümler, at parametresi tarafından belirtilen bağlama noktasında adlandırılmış şablona eklenir (sonraki bir bölümde <lift:bind /> etiketini ele alacağız) Genellikle diğer şablonları çevrelemek için kullanılacak şablonlar kendi başlarına eksiktir. , bu nedenle doğrudan erişilememeleri için genellikle <app root>/templates-hidden alt dizininde saklarız.

Bununla birlikte, şablonların belirli bir konumda olması gerekli değildir (elbette WEB-INF hariç). Surround’un en yaygın kullanımı, sitenizin CSS’si, menüsü vb. için bir ana şablon kullanabilmenizdir.

Surround’un örnek bir kullanımı Listeleme’de gösterilmektedir. <lift:bind /> etiketiyle ilgili bölümde size ana şablonun karşılığını göstereceğiz. Bir not daha, çevredeki şablon adının tam nitelikli bir yol (ör. /templates-hidden/default) veya yalnızca temel dosya adı (varsayılan) olabileceğidir. İkinci durumda, Lift şablon için uygulama kökünün tüm alt dizinlerini arayacaktır.

Farklı işlevler için birden fazla çevreleyen şablon kullanabileceğinizi ve çevrelerin iç içe geçebileceğini unutmayın. Örneğin, yönetim sayfalarınız için varsayılan şablonunuza bir menü ekleyen ayrı bir şablona sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, admin.html dosyanız Listing gibi görünebilir.

Gördüğünüz gibi, şablonlarımızın geri kalanı için her şeyin tutarlı olmasını sağlamak için Yönetici şablonundaki bağlantımızı da “içerik” olarak adlandırdık.

<lift:bind /> etiketi, <lift:surround /> etiketinin karşılığıdır; çevreleyen şablonda içeriğin nereye yerleştirileceğini belirtir. Listelemede bir örnek gösterilmektedir.

<lift:embed /> etiketi, bir şablonu başka bir şablonun içine gömmenizi sağlar. Bu, sayfalarınızı birden çok küçük şablondan oluşturmak için kullanılabilir ve şablonlara JavaScript komutlarından erişmenizi sağlar. <lift:surround /> etiketi gibi, şablon adı da temel dosya adı veya tam olarak nitelenmiş bir yol olabilir.

<lift:comet /> etiketi, sayfanıza bir Comet aktörü yerleştirir. Comet aktörünün sınıfı, type özniteliği tarafından belirtilir. name niteliği, Lift’e Comet aktörünün benzersiz bir örneğini yaratmasını söyler; örneğin, site güncellemeleri için bir Comet aktörünüz ve yönetim mesajları için başka bir aktörünüz olabilir.

Etiketin içeriği kuyruklu yıldız aktörü tarafından bir yanıtı bağlamak için kullanılır. Liste, genel muhasebe girişlerini eklendikçe görüntüleyen bir kuyruklu yıldız bağlama örneğini gösterir. Kuyruklu yıldız daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

<lift:embed /> etiketi bölümünde belirttiğimiz gibi, Comet’in kullandığı yerleşik JavaScript nedeniyle Comet’i AJAX yanıtlarıyla karıştırmak biraz zor olabilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın