Dizin Gönderimleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Arama Motoru ve Dizin Gönderimleri
World Wide Web’de milyarlarca Web sayfası var, o halde bulunma şansınızı nasıl artırabilirsiniz? Bir yöntem, Web sitenizi birçok arama motoruna ve dizine göndermektir. Web sitenizi arama motoru dostu olacak şekilde optimize ettiğinizde, onu en önemli arama motorlarına gönderme zorluğuyla yüzleşmeye hazırsınız demektir.
“Arama motorları” ile arama motorları, dizinler, örümcekler ve tarayıcıların birleşimini kastediyorum. Çevrimiçi mümkün olan en iyi başarıyı sağlamak için arama sonuçlarının ilk iki sayfasında olmanız gerekir. Bu kolay bir başarı değil, ancak bu bölüm size başarıya giden yolda ilerlemek için gerekli bilgileri sağlayacaktır.
Bu bölüm şunları kapsar:
• Arama motorları, dizinler ve bunların sıralama kriterleri
• Kullanabileceğiniz gönderim araçları
• Arama motoru ve dizin gönderme işaretçileri.
Gönderim Süreci
İnsanlar genellikle arama motoru terimini arama motorları ve dizinler/portallar için birbirinin yerine kullansa da, konu gönderme protokolleri olduğunda büyük bir fark vardır. Arama motorları (Google, Yahoo! Search, Teoma ve yakında yeni MSN/Microsoft Arama Motoru) basitçe “URL’nizi eklemenizi” sağlar. URL’niz, Web adresiniz olarak da bilinen tek tip kaynak bulucunuzdur, www. şirketadınız.com. URL’nizi eklediğinizde sıraya alınır ve sıra size geldiğinde arama motorunun örümceği veya tarayıcısı sitenizi ziyaret eder ve veritabanına dahil eder.
Öte yandan, Yahoo gibi dizinlere göndermek için! Dizin, Açık Dizin ve Business.com, dizin sitesine gitmeli, bir kategori seçmeli ve başvuru formunun bağlantısını bulmalısınız. Dizinler için, genellikle gerekli bilgilerin tüm boşluklarını dolduran ayrıntılı bir form doldurmanız gerekir. Ücretli reklam yerleşimleri ve tıklama başına ödeme kampanyaları kapsanmaktadır.
Arama Motorlarına ve Dizinlere Yakından Bakış
Arama motorları ve dizinler, arayan kişiye alakalı, anlamlı sonuçlar sağlama konusunda ortak bir amacı paylaşır, ancak işlevselliklerinde birçok farklılık vardır. Genel olarak, arama motorları dizinlerden çok daha büyük bir dizine sahiptir ve dizinlerine site eklemek için örümcekleri kullanır. Buna karşılık, dizinler tipik olarak daha küçük bir dizine sahiptir ve genellikle insanlar tarafından korunur.
Bir siteye gönderim yaparken, genellikle bir dizin ile arama motoru arasındaki farkı, talep ettikleri bilgilere bakarak anlayabilirsiniz. Bir arama motoru genellikle yalnızca göndermek istediğiniz URL’yi ve bazen de e-posta adresinizi sorar. Bir dizin genellikle URL’niz, eklenmek istediğiniz kategori, sitenizin başlığı, bir açıklama ve iletişim bilgileriniz dahil olmak üzere çok daha fazla bilgi ister.
İnternette arama yaptığınızda arama motoru saniyeler içinde aradığınızı sindirir, bildiği milyonlarca sayfayı arar ve önem sırasına göre uygun sitelerle isteğinize yanıt verir. Nasıl yapıyorlar?
Arama motorları sitenizi dizine eklemek için örümcekleri kullanır. Bazı arama motorları ücretsizdir, bazıları ise dahil olmak için ödeme yapmanızı gerektirir. Genellikle, bir arama motorunun örümceği, siz eklenme isteğini gönderdikten sonra sitenizdeki sayfaları veritabanına ekler, ancak bazen birkaç nedenden dolayı yapamazlar.
Bir Web sitesindeki çerçeveler veya görüntü haritaları ile ilgili sorunları olabilir, bir sayfayı kaçırabilirler, vb. Bazı örümcekler sürekli Web’de site aramak için gezinse de, proaktif bir yaklaşım izlemenizi ve tüm önemli sayfalarınızın düzgün bir şekilde listelenmesini sağlamak için sitenizdeki tüm uygun sayfaları arama motorlarına göndermenizi öneririm.
DergiPark mizanpaj
TR Dizin
DergiPark giriş
Dergipark ekşi
DergiPark üyelik ücreti
TR Dizin Başvuru
Odis
DergiPark İletişim
Ancak göndermeden önce, sitenizin reddedilmesini istemediğiniz için birden fazla sayfa göndermeye izin verildiğinden emin olmak için arama motorunun gönderim belgesini kontrol edin. Bir arama motorunun tek bir günde gönderebileceğiniz sayfa sayısı konusunda da kısıtlamaları olabilir, belki de yalnızca 5 veya 10 sayfanın gönderilmesine izin verilir.
Son bölümde ele alındığı gibi, bazı arama sağlayıcıları teknolojiyi paylaşır. Birçok arama motoru ve dizin, başka bir arama motorunun veya dizinin arama teknolojisiyle ya ortaktır ya da bunların kullanımına lisans verir. Bu motorlar tarafından indekslenmesi, Web sitenizin diğer büyük arama servislerinde bulunma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir. Örneğin, Google’ın sonuçları AOL, Netscape ve hatta CNN gibi sitelerde bulunabilir. Google’ın ücretli reklam sonuçları, diğer birçok sitede de görünür.
Sıralama kriterleri, kimin en üst sıraya yerleşeceğini belirlemek için farklılık gösterebilir, bu nedenle iki arama motoru aynı veritabanını kullanabilse de farklı arama sonuçları sağlayabilir. Örneğin, bazı arama motorları, bir anahtar kelimenin Web sayfasında ne sıklıkla görüneceğini belirler.
Bir anahtar kelime bir sayfada daha sık kullanılıyorsa, o sayfanın o anahtar kelimenin daha az kullanıldığı diğer sayfalardan daha alakalı olduğu varsayılır. Bazı arama motorları, anahtar kelimeyi Web sayfasının başlığında arar ve anahtar kelime başlıktaysa, o sayfanın başlığında anahtar kelime bulunmayan sayfalardan daha alakalı olması gerektiğini varsayar.
Bazı arama motorları, anahtar kelimelerin nerede kullanıldığını belirler ve başlıklarda ve ilk birkaç paragrafta anahtar kelimeler bulunan sayfaların daha alakalı olduğunu varsayar. Bazı arama motorları, sıralama kriterlerinin bir parçası olarak belirli bir sayfaya işaret eden bağlantıların sayısını kullanır. Bazı arama motorları meta etiketlerde yer alan bilgileri kullanır; diğerleri meta etiketlere hiç bakmaz.
Özetlemek gerekirse, arama motorlarının hepsinin farklı sıralama kriterleri vardır ve bu nedenle aynı anahtar kelimeyi farklı motorlarla aradığınızda farklı sonuçlar alırsınız. Büyük arama motorlarının sıralama sistemlerinin her biri hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmeli ve göndermeden önce sitenizin arama motorları için optimize edildiğinden emin olmalısınız.
Kapsandığı gibi, arama motoru endüstrisinde kalan büyük oyuncular şunlardır:
• Google (http://www.google.com/)
• Teoma (http://www.teoma.com/)
• Yahoo! Ara (http://www.yahoo.com/)
• MSN Arama (http://search.msn.com)—Yakında MSNBot tarafından desteklenecektir.
Şimdi dikkatimizi dizinlere çevirelim. Dizinler, insan yöneticiler tarafından yönetilir. Bazı dizinler ücretsiz gönderimlere izin verirken, diğerleri arama motorları gibi ödeme yapmanızı gerektirir.
Popüler dizinler şunları içerir:
• Yahoo! (http://www.yahoo.com/)
• LookSmart/Zeal (http://www.looksmart.com/)
• Açık Dizin (http://www.dmoz.org/)
• About.com (http://www.about.com/)
• Business.com (http://www.business.com/)