Değişen Gereksinimler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Değişen Gereksinimler
Bir önceki gereksinimle yakından ilgili olan bir nokta, bir Web uygulaması için gereksinimlerin çoğu zaman yalnızca geliştirilme aşamasında ortaya çıkması veya hem içerik hem de teknoloji açısından büyük değişikliklere tabi olmasıdır.
Ne de olsa, bir geliştirici genellikle bilinmeyen bir iş alanıyla uğraşmak zorundadır ve geliştirici, proje boyunca o işi daha iyi anladıkça iş gereksinimleri önemli ölçüde değişebilir. Değişen bir pazar durumundan kaynaklanan yeni gereksinimler, rekabetin rekabet avantajı kazanmasını önlemek için hızla entegre edilmelidir.
Yukarıda açıklanan hızlı geliştirmeye odaklanmanın bir sonucu olarak, gereksinimleri tam olarak tanımlamak genellikle imkansızdır. Eksik veya belirsiz gereksinimler kabul edilmelidir. İhtiyaçların sabit kalacağı varsayılamayacağı için, bunlarla gereğinden fazla ilgilenmek tatmin edici görünmüyor.
Sabit gereksinimleri tanımlamak için bir Web uygulamasının kullanıcı grubunun ayrıntılı bir analizi gerekir, ancak kullanıcı grupları tipik olarak hesaplanamaz bir heterojenlik ile karakterize edildiğinden, genellikle oldukça gerçekçi değildir.
Bir yazılım ürününün (veya onun parçalarının) hemen dağıtılabilmesi nedeniyle, bir Web uygulamasının yayınlanan bölümlerine son kullanıcı yanıtlarından gerçek gereksinimler hakkında sonuçlar çıkarmak yaygın bir uygulama haline gelmiştir. Yeni bulgular, bazı işlevlerin artık gerekli veya önemli görünmediğini öne sürse bile, bunlar genellikle yine de pazarları çekmek amacıyla yayınlanır.
Pek çok müşteri, Web projeleri için gereksinimlerini formüle etmeyi diğer yazılım geliştirme projelerine göre çok daha zor bulmaktadır çünkü belirli sorun alanına ve olası çözümlere aşina değildirler. Web uygulaması geliştirme süreçlerinin, aynı zamanda sorunlu alan hakkında bir anlayış oluşturmaları gerektiğinden, genellikle biraz önyargılı bir odağa sahip olmasının nedeni budur.
Ayrıca, bazı işlevler geliştirilerek veya belirli içerikler sağlanarak elde edilen potansiyel bir katma değeri görmek genellikle zordur. Bu, Web uygulaması tarafından sunulan veri malzemesinin sürekli olarak güncellenmesini gerektirir; bu, uygulama mantığı gereksinimlerinde sık sık değişikliklere yol açan başka bir özelliktir.
Özellikle bir Web uygulamasının ilk aşamalarında, veri materyalindeki değişiklikler, genellikle verilerin yeniden yapılandırılması gerektiği ve müşterinin içerikle ilgili kalite taleplerinin değiştiği anlamına gelir.
Ayrıca, kalıcı değişiklikler de teknolojilerin ve standartların sık sık güncellenmesinden kaynaklanmaktadır. Yukarıda belirtilen yüksek rekabet baskısı, bu teknolojilere ve standartlara uyum sağlamayı gerektirmektedir.
Bu bağlamda, birçok ampirik çalışma, bu tür ürünlerin geliştirilmesinde deneyim eksikliğinden şikayet etmektedir. Ek olarak farklı platformlar kullanan bu kadar son derece heterojen bir kullanıcı grubuna tek bir işlevsellik sağlamak daha önce hiç mümkün olmamıştı. Bu, özellikle kullanıcı arayüzü teknolojileriyle ilgilidir. Sınırlı bir kullanıcı arabirimi üzerinden kullanıcılara giderek daha fazla işlevsellik sağlanmalıdır.
Gelecekte Web uygulaması geliştirmenin nasıl görünebileceğine dair sonuçlar çıkarmaya çalışırsak, son iki noktanın getirdiği güvensizlikler ve istikrarsızlık gelecekte pekala azalabilir veya ortadan kalkabilir. Bununla birlikte, bir Web uygulaması üzerinde ortaya çıkan veya değişen gereksinimleri karşılamanın Web uygulaması geliştirme süreci için bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz.
Bir yazılım ürünüyle deneme yapma ihtiyacı, bunun sonucunda ortaya çıkan gereksinimler ve güçlü rekabet baskısı muhtemelen hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır.
Bu gereksinimin bir süreç üzerindeki doğrudan bir sonucu, müşterinin geliştirme ekibine güçlü bir şekilde entegre edilmesidir. Ortaya çıkan ve istikrarsız gereksinimler nedeniyle, müşteriler geliştirme süreci hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilmelidir.
Optimum senaryo, müşterinin ve geliştirme ekibinin aynı yerde olması ve böylece her ikisinin de geliştirme sürecine sürekli olarak katılması olacaktır. Aynı zamanda, entegre bir müşteri, bir Web uygulamasının içeriğinin üretimi, entegrasyonu ve güncellenmesi için de faydalıdır. Bu gereklilik, bir Web uygulamasının temel özelliklerinden biridir.
Yazılım gereksinim analizi örneği
Yazılım gereksinim dokümanı örneği
Yazılım gereksinim analizi PDF
Yazılım Gereksinim analizi Ders NOTLARI
Yazılım gereksinim Analizi
Gereksinim Analizi Örneği
Gereksinim analizi
Yazılım Gereksinim Analizi soruları
Sabit Süreli ve Esnek İçerikli Yayınlar
Son gereksinimin dolaylı bir sonucu, geliştirme sürecinde özel bir tür prototip kullanma gerekliliğidir. Daha spesifik olarak, “tek kullanımlık” sürümler, müşterinin gereksinimlerini detaylandırmak ve doğrulamak için geliştirilir.
Bir sistem belirtimi geliştirmenin bu keşfedici yolunun yaygın bir uygulama haline geldiğini bulmuş olanlar da dahil olmak üzere birçok yazar. Müşteri, temel işlevselliği açıklar ve prototipler, tanıtım amacıyla hızla geliştirilir.
Bu, prototip oluşturmanın müşteri ile iletişimi yönlendirdiği anlamına gelir. Bununla birlikte, geleneksel yazılım geliştirmenin aksine, bu yaklaşım bir Web uygulamasının “tek kullanımlık” sürümlerini üretir ve yayınlar.
Yayınlanan bir ürün hızla yeni bir sürümle değiştirilebilir. Yayına verilen yanıtlardan, gereksinimlerin daha da geliştirilmesine yardımcı olan ilginç sonuçlar çıkarılabilir.
Bu tür sürümler arasındaki aralıklar nispeten kısadır (şu anda iki ila on beş gün arasındadır). Sürümlerin sırası ve değerlendirilmesi için zaman planı, bir sürüm için gereksinimlerin planlanmasından daha önemlidir. Bu, bir sürümün önceden belirlenmiş içeriklerle tanımlanmadığı, yalnızca sürümün hazır olması gereken sabit bir son tarih ile tanımlandığı anlamına gelir.
O zamana kadar tamamlanamayan tek özellikler bir sonraki sürüme geçer. Bir sonraki sürüm için gereksinimler, sürekli piyasa gözlemi ve özelliklerin önceliklendirilmesini hesaba katmak için değişken olmalıdır. Özellikler daha sonraki bir sürüme ertelenebilir veya daha önceki bir sürüme taşınabilir.
Sürümler arasındaki aralıklar kısa olduğundan ve dağıtımları basit olduğundan ve bahsetmeye değer herhangi bir maliyete neden olmadığından bu normalde büyük bir sorun değildir.
Bir başka önemli nokta da, Web uygulamalarının nadiren kritik uygulamalar olmasıdır (ameliyat veya sağlık hizmetlerinde olduğu gibi). Yüksek kaliteli gereksinimler, test aşamaları vb. ile ilgili olarak sürümlerin daha güçlü planlanmasını gerektirir. Özellikle sürdürülebilirlik, Web uygulamalarında sıklıkla ihmal edilen bir kalite gereksinimidir. Bir yazılım ürünü hızla yeni sürümlerle değiştiriliyorsa, sürdürülebilirlik özel bir ilgi konusu değildir.
Uzun vadede devam etmesini beklediğimiz yukarıdaki nedenlere ek olarak, bu tür sürüm yöneliminin başka bir faydası daha vardır. Web uygulamaları geliştirmedeki en büyük sorunlardan biri, geliştirme maliyetini ve süresini ölçmek, karşılaştırmak ve tahmin etmek için uygun ölçütlerin olmamasıdır. Bu tür belirsiz ve değişken gereksinimlere sahip projelerin uzun vadeli planlanması gerçekçi görünmemektedir. Serbest bırakma yönü uygun bir alternatif olabilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)