İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Buton Ekleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Buton Ekleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Sihirbaz Gezinmesini Kontrol Etme

Navigasyon, insanları bir görev boyunca akıllıca yönlendirmek için var oldukları için Sihirbaz kontrollerinde merkezi bir temadır. Kullanıcıların sihirbazınızdaki adımlarda nasıl gezinebilecekleri üzerinde tam kontrole sahipsiniz.

Sihirbazınız, kullanıcıların sihirbazdan adım adım geçmesini gerektirebilir, kullanıcıların bir adımı tamamladıktan sonra geriye gitmelerini kısıtlayabilir veya kullanıcılarınızın istedikleri zaman ileri ve geri atlamalarına izin verebilir. Sihirbaz denetimi tarafından sunulan gezinme olaylarına yanıt vererek sihirbaz gezinmesini denetlersiniz.

Gezinme olayları, FinishButtonClick, NextButtonClick, Previous➥ ButtonClick ve SideBarButtonClick olaylarını içerir. Tüm bu olaylar, varsayılan olarak e adlı bir WizardNavigationEventArgs parametresine sahiptir. Bu parametre, e.CurrentStepIndex aracılığıyla mevcut adımın indeksini ve kullanıcının e.NextStepIndex aracılığıyla hareket etmeye çalıştığı adımın indeksini tanımlar.

e.NextStepIndex’i istenen dizin olarak düşünmek yardımcı olabilir, çünkü dizide sonraki adım, önceki adım veya birkaç adım ileri veya geri olabilir.

Ayrıca, e.Cancel öğesini True olarak ayarlayarak gezinmeyi iptal etmek için e parametresini kullanabilir veya e.ActiveStepIndex öğesini gerekli adıma ayarlayarak gösterilecek adımı değiştirebilirsiniz. Etkinleştirme ve Devre Dışı Bırakma olayları, belirli adımlar için doğrulamanın çalıştırılmasında da önemli bir rol oynar.

Aşağıdaki birkaç bölüm, karşılaşabileceğiniz çeşitli gezinme senaryolarını ve bu senaryolar için nasıl kod yazılacağını açıklamaktadır.

Kullanıcıların Her Seferde Bir Adım İlerlemelerine veya Herhangi Bir Adıma Geri Dönmelerine İzin Verin

Kullanıcılar, Sonraki ve Önceki düğmelerinden her seferinde bir adım hareket etmekle sınırlıdır. Bir kullanıcının birden fazla adım ileri atlayabileceği tek konum kenar çubuğu bağlantılarıdır. Bu sorunla başa çıkmak için birkaç seçeneğiniz var.

İlk seçenek, kullanıcının kenar çubuğunu görme ve kullanma yeteneğini ortadan kaldıran DisplaySideBar özelliğini False olarak ayarlamaktır. Bu, sorunu etkili bir şekilde çözer, ancak kenar çubuğu, sürecin neresinde olduklarını ve kaç adım kaldığını bilmek isteyen kullanıcılar için çok yararlıdır.

Bu kod, NextStepIndex’in bir adımdan fazla uzakta olup olmadığını kontrol eder ve eğer öyleyse navigasyonu iptal eder. Ayrıca kullanıcıyı bir adım ileriye taşıyabilirsiniz, ancak kullanıcı bir adımı tıklayıp başka bir adım atıyorsa bu kafa karıştırıcı olabilir. Önceki tüm adım dizinleri CurrentStepIndex’ten daha az olacağından, kullanıcılar bu kodu kullanarak adım dizisindeki herhangi bir adıma yine gidebilirler.

Kullanıcı İleri Düğmesine Tıkladığında Gereksiz Bir Adımı Atlayın

NextButtonClick olay işleyicisine atlama kodu yerleştirerek gereksiz bir adımı atlayabilirsiniz. Kod, kullanıcının gitmeye çalıştığı adımı ve ardından adımı atlayıp atlamayacağını belirlemelidir. Listelemede Adım 2, chkSkipStep2 onay kutusu işaretlendiğinde atlanır.

Bu kod, kullanıcının hangi adımı istediğini belirlemek için bir Select Case deyimi kullanır ve ardından bireysel Case deyimlerindeki her adım için adım atlama mantığını çalıştırır.

chkSkipStep2 işaretlendiğinde, olay işleyicisinin ActiveStepIndex’i sırayla 3. adımı temsil eden 2’ye ayarladığını görebilirsiniz. Kullanıcının gitmesi gereken dizini değiştirdiğinizde e.Cancel = True ayarlamadığınıza dikkat edin. e.Cancel ayarı, kodda ActiveStepIndex’i ayarlasanız bile tüm navigasyonu iptal eder.

NextButtonClick olay işleyicisindeki adımları atlamak için mantık uygularsanız, ÖncekiButtonClick olay işleyicisindeki adımları atlamak için de benzer mantığı uygulamanız gerekecek gibi görünüyor. Ancak durum böyle değildir çünkü Sihirbaz denetimi aslında kullanıcının ziyaret ettiği adımların bir listesini tutar ve kullanıcıyı otomatik olarak son ziyaret edilen adıma yönlendirir.

Bu nedenle, bir adım ileriye doğru atlanırsa, herhangi bir ek kodlama gerekmeden geriye doğru da atlanır. Tabii ki, kullanıcılarınızın kenar çubuğunu kullanarak her yere atlamalarına izin verirseniz, bu da çok garip olabilir. Bir kullanıcının Adım 1’i, ardından Adım 5’i, ardından Adım 8’i, ardından Adım 3’ü ve son olarak Adım 6’yı ziyaret ettiğini varsayalım.

Adım 6’ya götürülmek yerine, kullanıcı aslında Adım 3’e, ardından Adım 8’e ve ardından Adım 5’e yönlendirilecektir, çünkü bu, kullanıcının sayfaları ilk ziyaret ettiği sıradır. Bu bizi bir sonraki navigasyon senaryomuza getiriyor.

■Not : Wizard denetiminin GetHistory() işlevini kullanarak daha önce ziyaret edilen adımların listesini içeren bir ICollection nesnesi edinebilirsiniz.


Php buton ekleme
WordPress buton ekleme
HTML buton EKLEME
Resmin üzerine buton ekleme HTML
HTML Buton yönlendirme
HTML buton stilleri
HTML Buton kodları
Html CSS Buton ekleme


Gereksiz Bir Adımı Tamamen Kaldırmak

NextButtonClick olay işleyicisine adım atlama mantığı yerleştirmeyle ilgili bir sorun, kullanıcıların atlanan adıma kenar çubuğundan erişmeye devam edebilmesidir. Bazen, kullanıcıların atlanan adımlara geri dönebilmesini istersiniz, ancak bazen bir adımı kenar çubuğundan bile tamamen kaldırmak isteyebilirsiniz.

Adımlar Wizard denetiminin WizardSteps özelliğinden sunulan bir koleksiyon olarak var olduğundan, bir adımı bütünüyle kaldırmak çok kolaydır. Bir öğeyi kaldırmak için, koleksiyonun Kaldır işlevini kullanmanız ve uygun WizardStep nesnesine geçmeniz yeterlidir. Liste 10-5, Sihirbaz kontrolünden bir adımı nasıl kaldıracağınızı gösterir.

Önceki Düğmeyi Kullanarak Adım Sırasında Daima Önceki Adıma Gidin

Adım geçmişini kullanarak etrafta zıplamanın zorluklarından kaçınmak istiyorsanız, Önceki düğmesini sırayla her zaman önceki adıma gitmeye zorlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, Listede gösterildiği gibi ActiveStepIndex’i açıkça e.CurrentStepIndex 1 olarak ayarlayın.

Adım Geçersiz Veri İçeriyorsa Bir Adımda Kalın

İlk olarak, mümkünse her zaman müşteri tarafındaki verileri doğrulamaya çalışmalısınız. Elbette, bir veritabanındaki verileri kontrol etmeniz gerektiğinde olduğu gibi, istemci tarafı doğrulamanın bir seçenek olmadığı zamanlar vardır. Bu durumlarda, verileri doğrulamak ve veriler geçersizse kullanıcıyı adıma geri zorlamak için bir adımın Devre Dışı Bırakma olayını kullanabilirsiniz.

Bu kod, chkStep1IsValid onay kutusunun işaretli olup olmadığını kontrol ederek Adım 1’in geçerliliğini belirler. Açıkçası, girdinin geçerli olup olmadığını belirlemek için kodunuz daha karmaşık bir mantığa sahip olacaktır.

Veri geçerli değilse adım, kendisini WizardSteps.IndexOf yöntemine geçirerek adım dizinini alır, ardından bu adım dizinini Wizard1.ActiveStepIndex özelliğine geri atar ve sihirbazı geçersiz verilerin girildiği adımı yeniden görüntülemeye zorlar. . Bu durumda, kullanıcıya hangi verilerin geçersiz olduğunu ve nasıl değiştirileceğini belirten bir mesaj da göstermek istersiniz.

■Not : İstemci tarafı doğrulama kullanıyorsanız, gezinme olaylarının gerçekleşmesine izin vermeden önce kullanıcı girişinin geçerli olduğunu doğrulamak için Page.IsValid’i de kullanmalısınız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın