İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Boyut Kaynakları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Boyut Kaynakları

Kontrollü Görüntüleme

Boyut Kaynakları

Pikseller, inçler ve noktaların tümü, XML düzenlerinde veya Java kodunda rol oynayabilen boyut örnekleridir. Kaynak kodunu değiştirmeden Android kullanıcı arayüzlerini biçimlendirmek ve yerelleştirmek için bu boyut kaynaklarını kullanabilirsiniz.

• dp: 160 dpi (inç başına piksel yoğunluğu) ekrana dayalı yoğunluktan bağımsız pikseller
(boyutlar ekran yoğunluğuna göre ayarlanır)
• sp: Ölçekten bağımsız pikseller (kullanıcı boyutlandırmasına izin veren boyutlar; yazı tiplerinde kullanım için yararlıdır)

Java’da, bir boyut almak için Resources nesne örneğinize erişmeniz gerekir. Bunu, bir aktivite nesnesinde getResources’ı çağırarak yapabilirsiniz.

Resim Kaynakları

Android, /res/drawable alt dizinine yerleştirilen görüntü dosyaları için kaynak kimlikleri oluşturur. Desteklenen görüntü türleri arasında .gif, .jpg ve .png bulunur. Bu dizindeki her görüntü dosyası, temel dosya adından benzersiz bir kimlik oluşturur. Örneğin, resim dosyası adı sample_image.jpg ise, oluşturulan kaynak kimliği olacaktır.

■Not : Bu arka plan yöntemleri, View sınıfına kadar uzanır. Sonuç olarak, UI kontrollerinin çoğu bu arka plan desteğine sahiptir.

Android ayrıca, gerilebilir görüntü adı verilen özel bir görüntü türünü de destekler. Bu, görüntünün bölümlerinin statik ve gerilebilir olarak belirlenebildiği bir tür .png’dir. Android, bu bölgeleri belirtmek için Draw 9-yama aracı adlı bir araç sağlar.

.png görüntüsü kullanıma sunulduğunda, onu başka herhangi bir görüntü olarak kullanabilirsiniz. Metne uyum sağlamak için düğmenin kendisini uzatması gereken düğmeler için arka plan olarak kullanıldığında kullanışlı olur.

Renkli Çizilebilir Kaynaklar

Android’de bir görüntü, çekilebilir bir kaynak türüdür. Android, renkli çekilebilir kaynak adı verilen başka bir çekilebilir kaynağı destekler; aslında renkli bir dikdörtgendir.

Android belgeleri yuvarlatılmış köşelerin mümkün olduğunu gösteriyor gibi görünüyor. En azından 1.0, 1.1 ve 1.5 sürümlerinde durum böyle değil. Belgeler ayrıca örneklenen Java sınıfının PaintDrawable olduğunu, ancak kodun bir ColorDrawable döndürdüğünü öne sürüyor.

Bu renkli dikdörtgenlerden birini tanımlamak için, /res/values alt dizinindeki herhangi bir XML dosyasında çizilebilir düğüm adına göre bir XML öğesi tanımlarsınız. Listede birkaç renkle çizilebilir kaynak örneği gösterilmektedir.

Çiziminizde yuvarlatılmış köşeler elde etmek için, şu anda belgelenmemiş <shape> etiketini kullanabilirsiniz. Ancak, bu etiketin /res/drawable dizininde kendi başına bir dosyada bulunması gerekir. Liste, /res/drawable/my_rounded_rectangle.xml adlı bir dosyada yuvarlak bir dikdörtgen tanımlamak için <shape> etiketini nasıl kullanabileceğinizi gösterir.

■Not : Döndürülen Drawable tabanını bir GradientDrawable’a dönüştürmek gerekli değildir, ancak bu <shape> etiketinin bir GradientDrawable haline geldiğini size göstermek için yapılmıştır. Bu bilgi önemlidir, çünkü tanımladığı XML etiketlerini öğrenmek için bu sınıfın Java API belgelerine bakabilirsiniz.


Boyut Küçültme makinaları
google analytics’te kullanılabilen “kaynaklar” nelerdir?
Gıda Makine ve Ekipmanları
Seperasyon nedir gıda
Kantite ölçen aletler
Gıda Makine ve Ekipmanları kitabı
Kesikli çalışan presler
Gıda endüstri Makineleri pdf


İsteğe Bağlı XML Kaynak Dosyalarıyla Çalışma

Android ayrıca keyfi XML dosyalarının kaynak olarak kullanılmasına izin verir. Bu yaklaşım üç farklı avantaj sunar. İlk olarak, oluşturulan kaynak kimliklerine göre bu dosyalara başvurmak için hızlı bir yol sağlar. İkinci olarak, yaklaşım bu kaynak XML dosyalarını yerelleştirmenize izin verir.

Üçüncüsü, bu XML dosyalarını cihazda verimli bir şekilde derleyebilir ve saklayabilirsiniz. Bu şekilde okunması gereken XML dosyaları /res/xml alt dizini altında saklanır.

Diğer Android XML kaynak dosyalarında olduğu gibi, AAPT bu XML dosyasını uygulama paketine yerleştirmeden önce derleyecektir. Bu dosyaları ayrıştırmak istiyorsanız, bir XmlPullParser örneğini kullanmanız gerekecek. Herhangi bir bağlamdan (etkinlik dahil) bu kodu kullanarak XmlPullParser uygulamasının bir örneğini alabilirsiniz.

Döndürülen XmlResourceParser, XmlPullParser’ın bir örneğidir ve ayrıca java.util.AttributeSet’i uygular. Liste, test.xml dosyasını okuyan daha eksiksiz bir kod parçacığını gösterir.

Listede, XmlPullParser’ın nasıl alınacağını, XML belgesindeki XML öğelerinde gezinmek için XmlPullParser’ın nasıl kullanılacağını ve XML öğelerinin ayrıntılarına erişmek için XmlPullParser’ın ek yöntemlerinin nasıl kullanılacağını görebilirsiniz.

Bu kodu çalıştırmak istiyorsanız, daha önce gösterildiği gibi bir XML dosyası oluşturmalı ve herhangi bir menü öğesinden veya düğme tıklamasıyla getEventsFromAnXMLFile işlevini çağırmalısınız. Log.d hata ayıklama yöntemini kullanarak günlük akışına yazdırabileceğiniz bir dize döndürür.

Ham Kaynaklarla Çalışma

Android, ham XML dosyalarına ek olarak ham dosyalara da izin verir. /res/raw dizinine yerleştirilen bu ham kaynaklar, kaynak kimlikleri aracılığıyla yerelleştirme veya referans gerektiren ses, video veya metin dosyaları gibi isteğe bağlı dosya kaynaklarıdır.

/res/xml içine yerleştirilen ham XML dosyalarının aksine, bu dosyalar derlenmez, olduğu gibi uygulama paketine taşınır. Ancak, her dosyanın R.java’da oluşturulmuş bir tanımlayıcısı olacaktır. /res/raw/test.txt konumuna bir metin dosyası yerleştirirseniz, Listeleme’deki kodu kullanarak bu dosyayı okuyabilirsiniz.

Dikkat: Yinelenen temel adlara sahip dosya adları, Eclipse ADT eklentisinde bir oluşturma hatası oluşturur. Bu, dosyalara dayalı kaynaklar için oluşturulan tüm kaynak kimlikleri için geçerlidir.

Varlıklarla Çalışma

Android, pakete dahil edilecek dosyaları tutabileceğiniz bir dizin daha sunar: /assets. /res ile aynı seviyededir, yani /res alt dizinlerinin parçası değildir. /assets içindeki dosyalar R.java’da kimlik oluşturmaz; onları okumak için dosya yolunu belirtmeniz gerekir. Dosya yolu, /assets ile başlayan göreli bir yoldur. Bu dosyalara erişmek için AssetManager sınıfını kullanacaksınız.

■Not : Yalnızca /assets dizini, /res dizini altında olmadığından, rastgele bir alt dizin listesi içerebilir. Diğer tüm dizinler, yalnızca o dizin düzeyinde dosyalara sahip olabilir ve daha derin olamaz. Bu, R.java’nın bu dosyalar için tanımlayıcıları nasıl ürettiğidir.

Şimdiye kadar kaynaklar hakkında öğrendiklerinizi hızlıca sıralayarak kaynaklarla ilgili bu bölümü sonlandıralım. Android’de desteklenen kaynak türlerini biliyorsunuz ve bu kaynakları XML dosyalarında nasıl oluşturacağınızı biliyorsunuz. Kaynak kimliklerinin nasıl oluşturulduğunu ve bunların Java kodunda nasıl kullanılacağını biliyorsunuz.

Ayrıca, kaynak kimliği oluşturmanın, Android’de kaynak kullanımını basitleştiren kullanışlı bir şema olduğunu da öğrendiniz. Son olarak ham kaynaklar ve varlıklarla nasıl çalışılacağını öğrendiniz. Bununla birlikte, Android’de verilerle çalışmayı öğreneceğiniz içerik sağlayıcılarla ilgili bölüme şimdi dikkatimizi çevireceğiz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın