İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android Kaynaklarını Sıralama

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android Kaynaklarını Sıralama

 Düzen Yöneticisi

Kaynak-Referans Sözdizimi

Kaynağın türünden bağımsız olarak, tüm Android kaynakları, Java kaynak kodundaki kimlikleriyle tanımlanır (veya bunlara başvurulur). XML dosyasındaki bir kaynağa kimlik atamak için kullandığınız sözdizimine kaynak referansı sözdizimi denir. Önceki örnek @+id/text1’deki id özniteliği söz dizimi aşağıdaki biçimsel yapıya sahiptir.

@[package:]type/name kaynak başvurusundaki ad kısmı, kaynağa verilen addır; ayrıca R.java’da bir int sabiti olarak temsil edilir. Şimdi bu sözdiziminin önemli kısmına geldik: paket. Herhangi bir paket belirtmezseniz, tür/ad çifti yerel kaynaklara ve uygulamanın yerel R.java paketine göre çözümlenecektir.

Öte yandan, android:type/name belirtirseniz, referans android tarafından tanımlanan pakette görünecektir: android.R.java dosyası, kesin olarak. Böylece, referansı çözümlemek üzere doğru R.java dosyasını bulmak için paket yer tutucusu yerine herhangi bir Java paketi adını kullanabilirsiniz. Bu bilgilere dayanarak, birkaç örneği inceleyelim.

Kaynak Kimliklerini Tanımlama

Bir kimliği tahsis etmenin genel modeli, ya yeni bir tane oluşturmak ya da Android paketi tarafından oluşturulanı kullanmaktır. Ancak önceden id oluşturup daha sonra kendi paketlerinizde kullanmanız mümkündür.

Önceki kod bölümündeki <TextView id=”@+id/text”> satırı, zaten varsa metin adlı bir kimliğin kullanılacağını belirtir. Kimlik yoksa, yeni bir tane oluşturulacak. Öyleyse, yeniden kullanılması için R.java’da metin gibi bir kimlik ne zaman mevcut olabilir?

R.java’ya R.id.text gibi bir sabit koymak isteyebilirsiniz, ancak R.java düzenlenemez. Olsa bile, /res/* alt dizininde bir şey her değiştirildiğinde, eklendiğinde veya silindiğinde yeniden oluşturulur. Ancak, belirli bir kaynağa iliştirmeden bir kimliği tanımlamak için item adlı bir kaynak etiketi kullanabilirsiniz.

Derlenmiş ve Derlenmemiş Android Kaynakları

Android, dize kaynaklarına ve düzen kaynaklarına ek olarak bir dizi başka kaynağı da destekler. Bu çeşitli kaynakları oluşturma ve kullanmanın genel süreci benzerdir.

Bununla birlikte, bazı farklılıkları dikkate almaya değer. Android, tüm bu kaynakları XML dosyaları, resimler için bitmap dosyaları ve ham dosyalar (örnekleri ses ve video içerebilir) aracılığıyla destekler. XML dosyaları kümesinde iki tür bulacaksınız: biri ikili biçimde derlenir ve diğeri olduğu gibi kopyalanır.

Şimdiye kadar gördüğünüz örnekler (string-resource XML dosyaları ve layout-resource XML dosyaları), yüklenebilir paketin bir parçası haline gelmeden önce ikili biçimde derlenir.

Ham XML dosyalarını ikili formatta derlemek için /res/ xml/ alt dizinine de yerleştirebilirsiniz. Ancak XML dosyaları da dahil olmak üzere dosyaları bunun yerine /res/raw/ dizinine yerleştirirseniz, ikili biçimde derlenmezler. Bu dosyaları okumak için açık akış tabanlı API’ler kullanmalısınız.


Android 12
Android en son sürüm
Android son sürüm indir
Android sürümleri sıralaması
Android telefonlar hangileri
Android son sürüm 2023
Android ana ekran düzenleme
En yüksek Android sürümü kaç


Önceki bölümde belirttiğimiz gibi, kaynak dosyaları türlerine göre çeşitli alt dizinlerde barındırılır. İşte /res klasöründeki bazı önemli alt dizinler ve barındırdıkları kaynak türleri.

Android Asset Packaging Tool’daki (AAPT) kaynak derleyici, ham kaynaklar dışındaki tüm kaynakları derler ve bunları son .apk dosyasına yerleştirir. Android uygulamasının kodunu ve kaynaklarını içeren bu dosya, Java’nın .jar dosyasıyla ilişkilidir (“apk”, “Android Paketi” anlamına gelir).

.apk dosyası, cihaza yüklenen dosyadır. AAPT, ham varlıkları nihai bir sıkıştırılmış dosyada toplamanın yanı sıra kaynak tanımlarını ikili varlık verilerine ayrıştırır.

■Not : XML kaynak ayrıştırıcısı, hello-string gibi kaynak adlarına izin verse de, R.java’da bir derleme zamanı hatası göreceksiniz. Kaynağınızı hello_string olarak yeniden adlandırarak (tireyi alt çizgi ile değiştirerek) bunu düzeltebilirsiniz.

Android Kaynaklarını Sıralama

Artık kaynakların temellerini anladığımıza göre, Android’in desteklediği diğer bazı önemli kaynakları, bunların XML temsillerini ve Java kodunda kullanılma şekillerini sıralayacağız. (Her kaynak için kaynak dosyaları yazarken bu bölümü hızlı başvuru kaynağı olarak kullanabilirsiniz.) Başlamak için, kaynak türlerine ve bunların ne kullanıldığına hızlı bir göz atın.

Bu tabloda belirtilen kaynakların her biri, aşağıdaki bölümlerde XML ve Java kod parçacıkları ile daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Renk kaynakları

Dize kaynaklarıyla yapabileceğiniz gibi, renklere dolaylı olarak başvurmak için referans tanımlayıcıları kullanabilirsiniz. Bunu yapmak, Android’in renkleri yerelleştirmesini ve temaları uygulamasını sağlar. Kaynak dosyalarında renkleri tanımlayıp tanımladıktan sonra, kimlikleri aracılığıyla Java kodunda bunlara erişebilirsiniz. Dize kaynağı kimlikleri <your-package>.R.string ad alanı altında bulunurken, renk kimlikleri <your-package>.R.color ad alanı altında da bulunur.

Listelemedeki girişlerin /res/values alt dizininde bulunan bir dosyada olması gerekir. Dosyanın adı isteğe bağlıdır, yani dosya adı seçtiğiniz herhangi bir şey olabilir. Java kodunda renk kaynağı kullanmanın bir örneğini de gösterir.

Bu bölümün başında kaynakları tanıttığımızda dize kaynaklarını kısaca ele aldık. Biraz daha ayrıntı sağlamak için onları tekrar ziyaret edelim. Size HTML dizelerini nasıl tanımlayacağınızı ve kullanacağınızı ve dize kaynaklarında değişkenleri nasıl değiştireceğinizi göstereceğiz.

■Not : Diğer UI çerçevelerinden farklı olarak Android, R.java aracılığıyla kimlikleri dize kaynaklarıyla hızlı bir şekilde ilişkilendirme yeteneği sunar. Dizeleri kaynak olarak kullanmak Android’de çok daha kolay.

Bu XML dize kaynak dosyasının /res/values alt dizininde olması gerekir. Dosyanın adı isteğe bağlıdır. Alıntılanan dizelerin nasıl kaçması veya alternatif tırnak içine alınması gerektiğine dikkat edin. Dize tanımları ayrıca standart Java dize biçimlendirme dizilerine de izin verir.

Android ayrıca <b>, <i> gibi alt XML öğelerine ve <string> düğümü içindeki diğer basit metin biçimlendirme HTML’lerine izin verir. Bir metin görünümünde boyamadan önce metne stil vermek için bu bileşik HTML dizesini de kullanabilirsiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın