ASP.NET Güvenlik Yapılandırma Ayarları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

ASP.NET Güvenlik Yapılandırma Ayarları
Bu bölümün başında, ASP.NET’in kimlik doğrulama ve yetkilendirme için kendi güvenlik mekanizmalarına sahip olduğunu öğrendiniz. Kimliğe bürünmeye ve bir işlemin veya iş parçacığının güvenlik bağlamının bir uygulamanın güvenlik haklarını nasıl belirlediğine de baktınız. Bu bölümde, bir ASP.NET uygulaması için kimlik doğrulama, yetkilendirme ve kimliğe bürünmeyi nasıl yapılandıracağınızı öğreneceksiniz.
Aksi belirtilmedikçe, aşağıdaki bölümlerde açıklanan yapılandırma ayarının uygulamanın kök klasöründe bulunan Web.config dosyasına yerleştirilmesi gerektiğini varsaymalısınız.
ASP.NET Kimlik Doğrulamasını Yapılandırma
Bildiğiniz gibi ASP.NET, Windows, Forms, Passport ve Anonim (Hiçbiri) Kimlik Doğrulamayı destekler. Bu bölümde daha önce her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını öğrendiniz, bu yüzden burada yalnızca yapılandırmaya odaklanacağım. (Pasaport Kimlik Doğrulamasını tartışmayacağım çünkü çoğu geliştiricinin karşılaşacağı bir şey değil.)
Anonim Kimlik Doğrulama
Anonim Kimlik Doğrulama, yapılandırılması en kolay kimlik doğrulama mekanizmasıdır çünkü çok az ASP.NET yapılandırması gerektirir ve NTFS yapılandırması gerektirmez. Listeleme, Web.config’te nasıl göründüğünü gösterir.
Erişimin gerçekten anonim olmasını istiyorsanız, ASP.NET’te Anonim Kimlik Doğrulamayı kullanırken IIS’yi anonim erişime izin verecek şekilde yapılandırmalısınız.
Aksi takdirde, IIS, isteği işlenmek üzere ASP.NET’e teslim etmeden önce kullanıcıyı kimlik doğrulaması yapmaya zorlar ve kullanıcı bilgilerini bağlama yükleyen kimlik doğrulama modüllerinin hiçbiri etkinleştirildiğinde etkinleştirilmediğinden, kullanıcı ASP.NET’te anonim olarak görünmeye devam eder. mod Yok olarak ayarlanmıştır.
Windows Kimlik Doğrulaması
Windows Kimlik Doğrulaması ayrıca oldukça basit bir ASP.NET yapılandırmasına sahiptir, ancak NTFS dosya izinlerini yapılandırmak için daha fazla çalışma gerektirir.
Uygulamanızı Windows Kimlik Doğrulaması kullanacak şekilde yapılandırmanın, bu bölümde daha önce açıklanan, kimliği doğrulanmış kullanıcı için NTFS dosya izinlerini uygulayan dosya yetkilendirme modülünü de etkinleştirdiğini unutmayın. ASP.NET, Web.config’te herhangi bir mod belirtilmemişse varsayılan olarak Windows Kimlik Doğrulaması’nı kullanır.
Uygulamanız Windows Kimlik Doğrulaması kullandığında kullanıcının kimliğini doğrulamak için IIS’yi yapılandırmanız gerekir. ASP.NET’te Windows Kimlik Doğrulaması olarak adlandırılsa da, IIS’de Tümleşik Windows Kimlik Doğrulaması ile sınırlı değilsiniz. Temel ve/veya Özet Kimlik Doğrulamasını da kullanabilirsiniz.
Asp.NET Core üyelik sistemi
Asp. Net Core RabbitMQ Kullanımı
Asp.NET Identity
Asp.NET Core Katmanlı mimari
Unit Test Yazma Asp.Net Core MVC API Sıfırdan
İdentity server 4 kullanımı
NET Core kütüphaneleri
ASP.NET Core Web API best practices
Form Kimlik Doğrulaması
Form Kimlik Doğrulama, Anonim veya Windows Kimlik Doğrulama’dan daha fazla yapılandırma ayarına sahiptir, ancak bunların çoğu nadiren kullanılır veya Web Sitesi Yönetim Aracı ile otomatik olarak yapılandırılabilir. Liste, Web.config’de temel bir Form Kimlik Doğrulaması yapılandırmasını gösterir.
<authentication> öğesinin alt öğesi olan <forms> öğesinde Form Kimlik Doğrulamasına özgü ayarları belirtirsiniz. <forms> öğesinin, tümü isteğe bağlı olan ve Form Kimlik Doğrulamasını özel uygulamanızın gereksinimlerine göre özelleştirmenize olanak tanıyan bir dizi parametresi vardır. Çeşitli parametreleri, amaçlarını ve belirtilmediğinde varsayılan değerlerini listeler.
Form Kimlik Doğrulaması, kullanıcıları ve parolaları doğrudan Web.config’te sabit olarak kodlamanıza izin veren bir <kimlik bilgileri> bölümünü de destekler. Bu, geliştiricilerin bir veritabanı kullanmak zorunda kalmadan bir Forms uygulaması için kullanıcı oluşturmasının hızlı ve kirli bir yoluydu.
ASP.NET 1.1’de nadiren kullanılmıştır ve ASP.NET 2.0’daki yerleşik üyelik ve rol sağlayıcılar nedeniyle kullanımı azalmaya devam edecektir. Bununla birlikte, bütünlük adına, Liste <credentials> öğesinin nasıl kullanılacağına dair bir örnek göstermektedir.
Bir kullanıcının parolasını düz metin biçiminde veya MD5 veya SHA1 karması olarak saklayabilirsiniz. Parola biçimini, <credentials> bölümünün passwordFormat özniteliğinde belirleyebilirsiniz.
ASP.NET Yetkilendirmesini Yapılandırma
ASP.NET uygulamalarında yetkilendirme, istekle ilişkili HttpContext’in User özelliğine dayanır. ASP.NET’teki her kimlik doğrulama modülünün, User özelliğini kullanıcının kimlik ve rol bilgilerini içeren uygun bir IPrincipal nesnesiyle doldurmaktan sorumlu olduğunu bölümün önceki bölümlerinden hatırlayacaksınız. Bu, ASP.NET’in yetkilendirme tabanlı hesap ve grup bilgilerini herhangi bir konumdan çalıştırmasına olanak tanır.
Belirli kullanıcılar, roller veya joker karakterler için izin verme ve reddetme girişleri oluşturarak Web.config’in <yetkilendirme> bölümünde yetkilendirme ayarlarını tanımlarsınız. Liste, size bir dizi farklı girişi gösteren örnek bir <yetkilendirme> bölümüdür.
ASP.NET, istekte bulunan kullanıcı için geçerli bir giriş bulana kadar yetkilendirme girişlerini sırayla çalıştırır ve ardından onu uygular; bu, girişlerin sırasının çok önemli olduğu anlamına gelir. ASP.NET’in önceki girişleri nasıl yorumlayacağına bir göz atalım. Kullanıcıların bu yetkilendirme yapılandırmasıyla korunan bir dizindeki bir rapor sayfasına erişmeye çalıştıklarını varsayalım.
İlk giriş “?” anonim kullanıcıları temsil eden joker karakter. Bu giriş, ASP.NET’i rapor için tüm anonim istekleri reddetmeye zorlar ve kullanıcıları kimlik doğrulaması yapabilmeleri için <forms> öğesinde belirtilen loginUrl’ye yönlendirir. İkinci giriş, virgülle ayrılmış bir kullanıcı adları listesidir.
Rob veya Matt rapora erişmeye çalışırsa istek reddedilir. Ancak Kirk, üçüncü giriş nedeniyle erişime izin verilir. Ardından, Rapor Yok rolü için bir reddetme girişi görürsünüz. Rapor Yok rolünün parçası olan kullanıcıların, bu giriş nedeniyle raporlara erişimi reddedilir.
Bir sonraki giriş, Yönetici veya RepoertViewer rolünün parçası olan kullanıcıların raporu görüntülemesine izin verir. Bununla birlikte, bir kullanıcı hem Rapor Yok rolünün (son girişten) hem de Yönetici rolünün (bu girişten) üyesiyse, son giriş nedeniyle kullanıcının yetkilendirmesinin reddedileceğini anlayın. Unutmayın, düzen çok önemlidir.
Son olarak, diğer tüm kullanıcıların erişimi reddedilir. Varsayılan olarak, kullanıcılara kaynaklara erişim izni verildiğinden, yetkilendirme bölümünüzün en altına buna benzer bir tümünü reddetme girişi koymak isteyeceksiniz. Bu nedenle, Çalışan rolünde olan Joe adlı bir kullanıcı, yakalama yerinde olmasaydı, tabii ki Joe veya Çalışan rolü özellikle reddedilmedikçe, raporlara erişebilirdi, ancak bu örnekte durum böyle değildir.
ASP.NET, isteğin yetkilendirilip yetkilendirilmeyeceğini belirlemek için, istenen kaynağın bulunduğu klasörün Web.config dosyasındaki yetkilendirme ayarlarını kullanır. ASP.NET klasörde bir Web.config bulamazsa üst klasörü kontrol eder. Uygulama köküne ulaşana kadar ana klasörleri kontrol etmeye devam eder. Bu, yetkilendirme ayarlarını klasör bazında oluşturabileceğiniz veya klasörlerin yetkilendirme ayarlarını bir üst klasörden devralmasına izin verebileceğiniz anlamına gelir.
Örneğin, üç korumalı klasör ve bir ortak klasör içeren bir uygulama yapınız olduğunu varsayalım. Korunan klasörlere anonim erişimi devre dışı bırakmak, ortak klasöre erişimi etkinleştirmek ve mümkün olduğunca az yapılandırma yapmak istiyorsunuz. Bunu yapmak için, uygulamanın kök klasöründe bir Web.config ve ortak klasörde bir Web.config oluşturmalısınız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)