Arama Ayarları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Arama Ayarları
Verilerin saklanması ve görüntülenmesi, veri yönetiminin temelidir. Ancak, uygun şekilde sorgulanamayan veriler hiçbir işe yaramaz. Büyük veri kümelerini yönetme bağlamında, veritabanı kayıtlarının akıllı aranması ve gruplandırılması, Concordance gibi bir tam metin bilgi alma sisteminin kullanılmasının birincil amacıdır.
Muhtemel bir senaryoda, bir araştırma ekibi, yalnızca belirli bağlamlarda ve çeşitli zaman dilimlerinde ilgili bir konuya atıfta bulunan sayfaları değerlendirmek için bir milyon belgeyi eleme zorluğuyla karşı karşıya kalabilir. Geçmişte, bu tür bir keşif ya kaynak tüketiyordu ya da imkansızdı. Ancak, uygun şekilde tasarlanmış bir Concordance veri tabanı ve yeterince eğitimli bir personel ile bu tür bir keşif hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Arama Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bir aramanın kapsamını anlamak, büyük veri kümelerinin düzgün yönetimi için çok önemlidir. Uyum, hem nesnel verileri (dosya meta verileri, belgelerde bulunan metin) hem de öznel verileri (ek açıklamalar) korur.
Aramalar her ikisine de yayılabilir. Kullanıcılar başlangıçta nesnel verileri arayabilir ve ardından kendi öznel yorumlarını ekleyebilir. Daha sonra, bir projenin yaşam döngüsünde, kullanıcılar yalnızca ilgilendikleri belgeleri almak için nesnel verileri ve öznel verileri arayabilirler.
Concordance’ın verileri depolama biçimini anlamak, bir aramanın kapsamını anlamak kadar önemlidir. Teknikler, aranan verinin türüne göre değişir. Yanlış veri türünde doğru arama sözdizimini kullanmak, bir aramanın istenmeyen sonuçlar döndürmesine neden olabilir.
Öznel ve Nesnel Veriler
İster bir OCR sürecinden ister belge kodlamasından olsun, belgelerden derlenen verilere genellikle nesnel veriler denir. Örneğin, bir elektronik dosyanın oluşturulma tarihi genellikle yoruma tabi değildir.
Keşif sırasında belgelere eklenen etiketler veya ek açıklamalar gibi veriler, öznel veriler olarak adlandırılabilir. Bir belgeyi, öznel görüşünüzü yansıtan “Sıcak belge gözden geçirilmeli” şeklinde etiketleyebilirsiniz. Sübjektif veriler, bir projenin kapsamı bağlamında belgelere anlam verir.
İşlevsel olarak, Concordance iki tür sübjektif veriyi destekler: belge düzeyinde etiketleme ve tümce düzeyinde açıklama. Bir belgenin tamamını “İlginç” olarak etiketleyebilir ve bu belgede belirli bir ifadeye “Daha fazla araştırma gerektirir” şeklinde açıklama ekleyebilirsiniz.
Uyum veri tabanındaki aramalar nesnel veriler, öznel veriler veya her iki veri türünün bir kombinasyonu üzerinde olabilir. Bu şekilde, bir kullanıcı yalnızca tam metinde belirli ifadelerin geçtiği ve diğer kullanıcıların belirli yorumlar eklediği belgeleri seçebilir.
Arama ayarları nerede
Telefon Arama ayarları
Ayarları aç
Chrome arama ayarları
Güvenli Arama ayarları
Google Arama ayarları nerede
Google ayarları aç
Arama ayarları iPhone
Dizinlenmiş ve Dizinlenmemiş Veriler
Önceki bölümlerde belirtildiği gibi, bir Concordance veritabanı indekslendiğinde veya yeniden indekslendiğinde, Concordance her PARAGRAPH, TEXT, NUMERIC veya DATE alanında kullanılan her kelimenin indeks özniteliği True olarak ayarlanmış bir sözlük dosyası oluşturur. Alanlar için Dizine Alınmış özelliği gibi alan düzeyi özniteliklerin yapılandırıldığı Değiştir iletişim kutusunu görüntüler.
PARAGRAPH alanlarını, dizinlenmemiş METİN, SAYISAL ve TARİH alanlarını aramak için kullanılan sözdizimsel yapıdan farklı bir sözdizimsel yapı kullanarak ararsınız. Bu sözdizimsel yapıları birleştirebilirsiniz.
PARAGRAPH alanlarında yapılan aramalara genellikle “serbest metin arama” adı verilirken, dizinlenmemiş alanlarda yapılan aramalara genellikle “ilişkisel arama” adı verilir. Arama için uygun sözdizimsel yöntemle bir Uyumluluk veritabanındaki her veri alanı türünün bir listesini görüntüler.
Bu bölümün geri kalanında arama teknikleri, arama sözdiziminin nasıl oluşturulduğu ve aramaların nasıl birleştirilebileceği, gözden geçirilebileceği ve kaydedilebileceği tartışılacaktır.
Referans Verme ve Aramaları Kaydetme
Bir arama tamamlandığında, Concordance bunu bir sorgu olarak kaydeder ve buna beş basamaklı bir sayı biçiminde bir takma ad verilir. Herhangi bir arama yapılmadan önce, 00000, Concordance veritabanındaki tüm kayıtları ifade eder. 00000, tüm Uyumluluk veritabanlarında kalıcı bir referanstır; bir arama geçmişi silinse bile (Arama ➤ Temizle menüsü), 00000 kalır.
Ardışık aramalar 00000’den başlayarak 00001, 00002, . . ., n, burada n, çağrılan son aramayı ifade eder. Şekil 9-3, Concordance’ın üst düğme çubuğundaki İncele düğmesine tıklanarak etkinleştirilen bir Arama Geçmişi penceresini göstermektedir.
Sayısal takma ad, bir arama geçmişini izlemenize ve önceki aramalara numarayla başvurmanıza olanak tanıyarak sorgu mantığını yeniden girerken olası yazım hatalarını en aza indirir. Aşağıdaki arama mantığı, YAZAR alanının değeri içerdiği kayıtlar için sorgu 00002’yi filtreler.
Sorgu 00000, Concordance veritabanının kalıcı bir ürünüdür. Bu davranışı geçersiz kılan bir başlangıç yordamı tanımlanmadıkça, bir veritabanı ilk açıldığında görüntülenen etkin sorgudur. Açıkça yazılmamış olsa bile, tüm aramaların 00000 sorgusunu içerdiği söylenebilir.
Her aramanın tüm veritabanı kayıtlarına uygulandığını ve aramaları birleştirmenin sonuçları daraltmanın anahtarı olduğunu anlamalısınız.
Dinamik aramaları, veriler her yüklendiğinde veya silindiğinde yenilenecek olan sorgu dosyaları olarak (Ara ➤ Sakla menüsünden) kaydedebilirsiniz.
Dinamik aramaları anlık görüntüler olarak da kaydedebilirsiniz (Ara ➤ Anlık Görüntü ➤ Anlık Görüntüyü Kaydet menüsünden), bunlar anlık görüntü ilk oluşturulduğundan beri verilerin nasıl değiştirildiğine bakılmaksızın statik sonuçlardır. Bu bölümde daha sonra yer alan “Aramaları Anlık Görüntüler ve Sorgular Olarak Kaydetme” bölümü bu teknikleri daha ayrıntılı olarak açıklamaktadır.
Bilgisayarlara Karşı İnsanlar
Bir Uyum veri tabanının etkili bir şekilde aranması, hem teknik hem de insan faktörlerini içerir. Kötü tasarlanmış bir veritabanı veya kötü eğitilmiş bir kullanıcı, aksi takdirde sezgisel olan arama sonuçlarını gizleyebilir.
Düzgün tasarlanmış veritabanlarını konuşlandırmak için çok zaman harcayan bir Uyum yöneticisi, karmaşık arama tekniklerini öğrenmek istemeyen sabırsız bir kullanıcı tabanı tarafından çabalarının boşa çıktığını görebilir. Buna karşılık, Concordance yöneticisi, Concordance veritabanlarını olabildiğince verimli bir şekilde tasarlamak için aktif olarak çaba göstermezse, istekli bir kullanıcı tabanı arama sonuçlarından hayal kırıklığına uğrayabilir.
Hem kullanıcılar hem de yöneticiler, Concordance’ın verileri depolama yöntemleri hakkında temel bir anlayışa ihtiyaç duyar. Bunun önemli bir nedeni, PARAGRAPH alanlarının diğer veri türlerine sahip alanlardan farklı aranmasıdır.
Diğer bir neden de, benzer kelimeleri eşleştirerek faydalı aramaları genişletmek ve gözden geçirme sırasında hiçbir değeri olmayan kelimeleri göz ardı ederek gereksiz aramaları kısıtlamak için Eş Anlamlı ve Engellenecek Kelime listelerini kullanabilmenizdir. Bir eşanlamlıya örnek olarak, bir aramada araba kelimesi kullanıldığında otomobil kelimesinin eşleştirilmesi verilebilir. Durdurma sözcüklerinin etkili bir listesi, zamirleri, edatları ve belirli ve belirsiz artikelleri hariç tutacaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)