İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Anahtar Kelime Aramaları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Anahtar Kelime Aramaları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Kontrollü Görüntüleme

Yakınlık Operatörleri

Yakınlık operatörleri, bir araştırmacının, sözcüklerin birbirlerinin aralıkları içinde göründüğü belgeleri bulmasına izin verir; burada aralık, aranan sözcükler arasındaki terim sayısını ifade eder. ADJn ve NEARn olmak üzere iki yakınlık operatörü vardır ve kullanımları benzer olsa da, bunları kullanan aramaların sonuçları oldukça farklı olabilir.

İki operatör arasındaki benzerlik, her ikisinin de kelimelerin yakınlığını aramasıdır; iki işleç arasındaki fark, NEAR’ın herhangi bir kelime sırasını (A’dan B’ye veya B’den A’ya) eşleştirmesi, ADJ ise belirli bir kelime sırasını (yalnızca A’dan B’ye) eşleştirmesidir.

ADJ ve NEAR, arama terimleri arasında kaç kelimeye izin verildiğini tanımlamak için 0 ile 99 arasında bir sayı alır. 0 kullanıldığında, bu, kelimelerin doğrudan yan yana olması gerektiğini gösterir. Yakınlık işleciyle bir sayı kullanılmıyorsa veya 99’dan büyük bir sayı kullanılıyorsa (örneğin NEW ADJ YORK veya NEW ADJ150 YORK) Concordance, aralık bağımsız değişkeni olarak 0’ı kullanır.

Arama terimlerinin aynı alanda göründüğü yerde arama terimi yakınlığını bulmak için yakınlık işleçlerini kullanırsınız. ADJ ve NEAR’ın ayrı alanlarda bir anlamı yoktur.

ADJn İşlemci

ADJn, yalnızca ikinci arama teriminin ilk arama teriminin n ile belirtilen aralık içinde ve bu sırada göründüğü belgelerle eşleşir. Bu, New York’ta yaşıyorum ibaresini içeren belgeler için anlamına gelir. bir KONUM alanında, aşağıdaki arama mantığı bu belgeleri bulur.

NEARn Operatörü

NEARn, arama terimlerinin sırasına bakılmaksızın belirtilen aralıktaki arama terimlerini bulur. Aşağıdaki arama mantığı, NEW YORK ve YORK NEW’un eşleştiği belgeleri bulur. Aralık belirtilmediğinde, NEAR operatörünün 0 aralığını varsaydığını, araya giren hiçbir sözcük olmadığını hatırlayın. NEW NEAR0 YORK olarak NEW NEAR0 YORK yazabilirsiniz.

İlişkisel Operatörler

Concordance’daki on ilişkisel işleç, saha verilerinin değerlendirilmesine ve karşılaştırılmasına izin verir. Bu ilişkisel işleçlerin çoğunun hem sembolik bir temsili (örneğin, “daha az” için <) hem de sembolik temsile tam olarak eşdeğer olan iki harfli bir kısaltması vardır (örneğin, “daha az” için LT). Aşağıdaki aramayı yapın.

Arama terimi olarak iki karakterli kısaltmayı aramak için; örneğin, gerçek LT karakterlerini içeren belgeler, arama terimini çevrelemek için çift tırnak kullanır. Örneğin, aşağıdaki sözdizimi, Concordance’ı “daha az” operatörü olarak değil, arama terimi olarak LT’yi kullanmaya zorlar.

Bu işleçlerin çoğu açıklayıcı olsa da, bazıları açıklama gerektirir.

• CO: “içerir” operatörü, bir arama terimi içeren kayıtları bulur. Aşağıdaki arama, SMITH kelimesinin DOCTEXT1 alanında herhangi bir yerde geçtiği belgeleri bulur.
• NC: “içermez” operatörü, arama terimi içermeyen kayıtları bulur. Aşağıdaki arama, SMITH kelimesinin DOCTEXT1 alanında hiçbir yerde görünmediği belgeleri bulur.
• WL: “sınırlar dahilinde” operatörü, belirli bir aralıkta görünen bir alandaki değerleri inceler. Bir tarih aralığında ortaya çıkan belgeleri bulurken özellikle kullanışlıdır. Aşağıdaki arama, MDATE alanının 1/1/1980 ile 1/1/2004 arasında bir tarihe sahip olduğu belgeleri bulur.
• OL: “Sınırların dışında” operatörü, belirli bir aralığın dışında görünen bir alandaki değerleri inceler. Aşağıdaki arama, MDATE alanı 1/1/1980’den önce ve 1/1/2004’ten sonra olan belgeleri bulur.


Anahtar kelime Bulucu
Google anahtar kelime planlayıcı
Anahtar kelime planlayıcı
SEO anahtar kelime
Google AdWords Keyword Planner
Anahtar kelime planlayıcı ücretsiz
En çok tıklanan anahtar kelimeler
Ücretsiz anahtar kelime bulucu


Anahtar Kelime Aramalarını İlişkisel Operatörlerle Birleştirme

Eksiksiz bir Uyumluluk veritabanı, dizine alınmış alanları ve DATE, NUMERIC veya TEXT veri türlerine sahip alanları içerir. Şimdiye kadar, tartışma, dizinlenmiş alanları aramak için kullanılan yöntemleri, dizinlenmemiş alanları aramak için kullanılan yöntemlerden ayrı olarak ele aldı. Dokümanlar, bu arama tekniklerinin bir kombinasyonu ile etkin bir şekilde aranabilir.

Bir araştırmacının, alıcının JOHN Q. PUBLIC olduğu ve e-postanın gönderildiği tarihin olduğu, bir e-postanın gövdesinde ACME şirket adının geçtiği herhangi bir e-postayı bulmak istediği örneği düşünün. 1/1/2003 ile 1/1/2004 arasında. ACME adının göründüğü belgeleri bulmak için yapılan bu aramanın ilk bölümü, dizinlenmiş alanların anahtar sözcük aramasını içerir.

Bu aramanın ikinci ve üçüncü bölümleri—alıcının JOHN Q. PUBLIC olduğu ve e-postanın gönderildiği tarihin 1/1/2003 ile 1/1/2004 arasında olduğu—sabit alan veya ilişkisel sorgulardır. Her aramayı ayrı ayrı oluşturmak ve bunlara sorgu numarasıyla başvurmak mümkün olsa da, tüm aramayı tek bir arama ifadesinde birleştirmek de mümkündür.

Not : ALICI alanını belirtmek için arama sınırlayıcıları ve SENTDATE karşılaştırmalarını gruplandırmak için parantezler kullanırsınız. Concordance, ACME kelimesini ayrılmış bir kelime olarak tanımıyor ve belirli bir arama alanına eklenmemiş.

Bu nedenle Concordance, sözcüğü bir arama terimi olarak yorumlar ve o terim için dizine eklenmiş tüm alanları aramak istediğinizi varsayar. Bu şekilde, arama terimlerini ve deyimleri, alanları ve karşılaştırma değerlerini belirten ek arama mantığıyla birleştirerek, dizinlenmiş aramaları sabit alan aramalarıyla birleştirebilirsiniz.

Anahtar Kelime ve İlişkisel Aramaları Sübjektif Verilerle Birleştirme

Kayıtları belge düzeyinde (etiketler) veya tümce düzeyinde (sorunlar) etiketleyebilirsiniz. Ek olarak, metnin (notların) bölümlerini vurgulayabilir ve açıklama ekleyebilirsiniz. Hem öznel hem de nesnel verileri ayrı ayrı arayabilirsiniz ve bu aramaları Concordance’ın numaralandırılmış sorgu geçmişini kullanarak birleştirebilirsiniz. Bu şekilde, “İncelenmek üzere” olarak etiketlenmiş kayıtları bulabilir ve söz konusu belirli belge kümesinde, istenen sözcükleri veya tümcecikleri içeren kayıtları arayabilirsiniz.

Sübjektif ve objektif verilerin aramalarını birleştirebilseniz de, aramaları tamamlama mekanizmaları farklıdır. Etiketleri ve sorunları doğrudan <Hızlı Arama> metin alanından aramak için arama sözdizimi yoktur. Kayıtları etiketlerle gruplamak, Etiketleme düğmesini tıklamanızı, istenen etiketleri seçmenizi ve ardından “Seçili Etiketlerden sorgu oluştur” düğmesini tıklamanızı gerektirir.

İstenen etiketlere sahip kayıtlara bir sorgu numarası verilir ve bu kayıt seti Tablo veya Gözat görünümünde görüntülenir. Bu noktadan itibaren gerçekleştirilen dizine alınmış veya ilişkisel aramalar, etiketli aramadan kaynaklanan adlandırılmış sorguyu belirtmediğiniz sürece tüm veritabanını (sorgu 00000) kapsar.

Örneğin, tüm kayıtlar olan 00000 sorgusunun, Gözden Geçir düğmesine tıklayarak görüntülenen sorgu geçmişindeki tek sorgu olması için bir veritabanı açtığınızı varsayalım. Öncelikle, “İncelenmek üzere” olarak etiketlenmiş tüm belgeleri bulmak istiyorsunuz.

Bu kayıtları daraltmak için, Etiketleme düğmesini tıklayın, “İnceleme için” etiketini seçin ve ardından “Seçili Etiketlerden sorgu oluştur” düğmesini tıklayın. Bu varsayımsal örnekte, on kayıt ortaya çıkar ve bu sonuç kümesine 00001 diğer adı sorgusu verilir.

Çıktıyı Concordance’ın Tablo görünümünde inceleyebilirsiniz. Ardından, “İncelenmek üzere” olarak etiketlenen on kayıttan yalnızca DOCTYPE = MEMO olan kayıtların ilgi çekici olduğuna karar verebilirsiniz. Aramayı girerseniz, sorgu 00001’deki on kayıt değil, tüm veritabanı aranacaktır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın