Algoritma Nesnesi Edinme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İthalat ve Numaralandırmalar
Encryption sınıfı, System.Security.Cryptography ad alanından bir dizi sınıfı, System.Text ad alanından ASCIIIndoding nesnesini ve System.IO ad alanından MemoryStream sınıfını kullanır. Kodu kısa ve öz tutmak için tüm ad alanları dosyanın en üstüne alınır.
Gerçek sınıfın kendisinde iki numaralandırma vardır. EncryptionAlgorithmType, .NET Framework’te desteklenen tüm şifreleme algoritmalarının bir listesini içerir. Bu numaralandırma, bilgileri şifrelemek ve şifresini çözmek için hangi algoritmayı kullanmak istediğinizi seçmeyi kolaylaştırır.
Visual Studio IDE, şifreleme kitaplığında şifreleme ve şifre çözme işlevini kullandığınızda numaralandırmaların bir listesini açar. CryptoDirection, GetCrytoTransfomer yönteminden (kısaca ele alınmıştır) şifreleyen veya şifresini çözen bir ICryptoTransform nesnesi döndürmek isteyip istemediğinizi tanımlamanıza izin veren değerler içerir.
GetAlgorithm İşleviyle Algoritma Nesnesi Edinme
Verileri şifreleyebilmeniz veya şifrelerini çözebilmeniz için, kullanmak istediğiniz şifreleme algoritmasını ortaya çıkaran bir nesneye sahip olmanız gerekir. GetAlgorithm, kullanmak istediğiniz algoritmayı tanımlayan tür adlı bir EncryptionAlgorithmType numaralandırması geçirmenize olanak tanır. İşlev daha sonra hangi türü istediğinizi belirlemek için bir SELECT deyimi kullanır ve bu algoritma için uygun SymmetricAlgorithm nesnesini döndürür.
GenerateKey ve Generate ile Anahtarlar ve Başlatma Vektörleri Oluşturma
Her algoritma, şifreleme anahtarlarının ve başlatma vektörlerinin belirli bir boyutta olmasını gerektirir. GenerateKey ve GenerateIV işlevleri, rastgele oluşturulmuş anahtarlar ve belirtilen algoritma için uygun şekilde boyutlandırılmış başlatma vektörleri oluşturmak için kullanılabilir.
İşlev, bir anahtar veya başlatma vektörü oluşturmak istediğiniz algoritmayı tanımlayan tür adlı bir EncryptionAlgorithmType parametresini kabul eder. Her işlev, GetAlgorithm işlevini kullanarak uygun bir algoritma nesnesi edinir, bu algoritma nesnesinin GenerateKey veya GenerateIV yöntemini çağırır ve ardından oluşturulan anahtarı veya başlatma vektörünü döndürür.
Uygulamanızın Web.config dosyasında depolama için anahtarlar ve başlatma vektörleri oluşturmak için bu işlevleri kullanabilirsiniz. Uygulamanızda bir çöp sayfası oluşturun ve bir anahtar ve bir başlatma vektörü oluşturmak için GenerateKey ve GenerateIV işlevlerini kullanın.
Convert.To Base 64 String işlevini kullanarak bunları base64 dizelerine dönüştürdüğünüzden emin olun ve ardından bunları uygulamanızdaki Web.config’te saklayın. Çöp sayfasını uygulamanızdan silin ve anahtarı ve başlatma vektörünü içeren Web.config bölümünü şifreleyin. Anahtara veya başlatma vektörüne her ihtiyacınız olduğunda, onu Web.config’ten alın, Convert.FromBase64String kullanarak onu bir base64 dizesinden bir bayt dizisine dönüştürün ve şifreleme kitaplığı yordamlarında kullanın.
GetCryptoTransformer İşleviyle Şifreleme Dönüştürücüsü Alma
Verileri şifreleyebilmeniz veya şifrelerini çözebilmeniz için önce bir ICryptoTransform nesnesi edinmeniz gerekir. Bu nesne, bir bellek akışına yazılırken verilerin şifrelenmesinden veya şifrelerinin çözülmesinden sorumludur. GetCryptoTransfomer, belirli bir algoritmadan uygun şifreleme veya şifre çözme transformatörünü sağlamaktan ve varsayılan şifreleme anahtarlarını ve hiçbiri sağlanmamışsa başlatma vektörlerini ayarlamaktan sorumludur.
GetCryptoTransformer dört parametreyi kabul eder:
• type, transformatörün alınması gereken algoritmayı tanımlayan bir EncryptionAlgorithmType’tır.
• yön, bir şifrelemenin mi yoksa şifre çözme dönüştürücüsünün mü alınacağını tanımlayan bir CryptoDirection’dır
• anahtar ve IV’ün her ikisi de, transformatörün işlem sırasında kullanması gereken anahtarı ve başlatma vektörünü tanımlayan bayt dizileridir. Anahtar ve IV parametrelerinin ByRef olarak iletildiğine dikkat edin, çünkü işleve değerler olmadan (yani, Hiçbir Şey) geçirilirlerse rastgele oluşturulmuş değerler verilebilirler.
İşlev, GetAlgorithm işlevini kullanarak uygun bir algoritma nesnesi edinerek başlar. Daha sonra algoritma modunu CipherMode.CBC olarak ayarlar. Başlatma vektörü kullanmak istemiyorsanız modu CipherMode.ECB olarak ayarlayabilirsiniz. Ya da daha fazla esneklik arıyorsanız, modu bir parametre olarak tanımlayabilirsiniz. Sağladığı ekstra koruma için her zaman CBC’yi kullanırım. Bir değer belirtmezseniz, mod varsayılan olarak CBC’dir.
Algoritma Soruları
Algoritma Nedir
Algoritma programı
Yazılımda algoritma Nedir
Algoritma cesitleri
Akış şeması sembolleri
Akış diyagramı oluşturma
Algoritma ve akış şeması
Modu ayarladıktan sonra işlev, bir şifreleme anahtarının sağlanıp sağlanmadığını kontrol eder. Değilse, algoritma nesnesinden rastgele oluşturulmuş bir anahtar alır. Öyleyse, algoritma nesnesindeki Key özelliğini sağlanan anahtara ayarlar. Ayrıca, fonksiyonun başlatma vektöründe aynı mantığı çalıştırdığını da görebilirsiniz.
Başlatma vektörü sağlanmazsa, GetCrypto➥ Transformer bunu algoritma nesnesinden rastgele oluşturulmuş bir vektöre ayarlar. Sağlandıysa, nesnedeki IV özelliğini sağlanan başlatma vektörüne ayarlar.
Son olarak fonksiyon, hangi tip trafo döndürüleceğini belirlemek için yön parametresini kontrol eder. Direction parametresi Decrypt olarak ayarlanmışsa algoritmanın CreateDecryptor yönteminden transformasyon nesnesini veya yön parametresi Encrypt olarak ayarlanmışsa CreateEncryptor’dan transformasyon nesnesini döndürür.
Bir Dizeyi EncryptString İşleviyle Şifreleme
.NET’te şifreleme, bayt dizilerini merkez alır, ancak uygulamalarınızdaki şifreleme muhtemelen dizeleri merkez alır. Bu işlev, bir dizeyi bir bayt dizisine dönüştürür, bayt dizisini şifrelemek için Encrypt➥ ByteArray işlevini çağırır ve şifrelenmiş bayt dizisini bir base64 dizesi olarak döndürür.
EncryptString dört parametre kabul eder: kodlanacak değer, algoritma türü, şifreleme anahtarı ve başlatma vektörü. Anahtar ve IV parametrelerinin her ikisi de verilerle doldurulabilecekleri için referans olarak iletilir. EncryptString, kodlayıcı adlı bir ASCIIEncoding nesnesi oluşturarak başlar.
Ardından, gelen dizeyi bir bayt dizisine dönüştürmek için kodlayıcıyı kullanır ve onu değer değişkeninde saklar. EncryptString daha sonra değerleri, şifrelenmiş bir bayt dizisi döndüren ve bunu şifrelenmiş değişkende depolayan EncryptByteArray işlevine iletir. İşlev daha sonra şifrelenmiş diziyi bir base64 dizesine dönüştürür ve bu dizeyi işlevin değeri olarak döndürür.
■Not : ASCII dizileri yerine Unicode dizileriyle çalışıyorsanız, şifreleme kitaplığında ASCIIEncoding nesnesi yerine UnicodeEncoding nesnesi kullanmak isteyeceksiniz.
Bir Bayt Dizisini Encrypt Byte Array ile Şifreleme
Gerçek şifreleme işinin çoğu EncryptByteArray işlevinde yapılır. Bu işlev, şifrelenmiş bir bayt dizisi oluşturmak için bir ICryptoTransform nesnesi kullanmaktan sorumludur.
EncryptByteArray dört parametre kabul eder: kodlanacak bayt dizisi, algoritma türü, şifreleme anahtarı ve başlatma vektörü. Anahtar ve IV parametrelerinin her ikisi de verilerle doldurulabilecekleri için referans olarak iletilir.
İşlev, GetCryptoTransfomer işlevini kullanarak bir dönüştürücü nesnesi edinerek başlar. İşlevin amacı bir bayt dizisini şifrelemek olduğu için, GetCryptoTransformer çağrısının yön parametresi Şifrele olarak ayarlanmıştır. EncryptByteArray daha sonra buffer adlı yeni bir bellek akışı oluşturur.
Bu bellek akışı, şifrelenmiş bayt dizisini yazılırken depolar. İşlev ayrıca arabellek değişkeni altında encStream adlı bir CryptoStream bildirir. encStream akışının hem ara belleğe hem de dönüştürücü nesneye iletildiğine dikkat edin.
Verileri encStream’e ilettiğinizde, gelen verileri şifrelemek için transformator nesnesini kullanır ve ardından şifrelenmiş verileri temel arabellekte depolar. Böylece şifrelenmiş veriler arabellek bayt dizisinde sona erer.
Try..Catch bloğunun içinde EncryptByteArray, encStream.Write’ı çağırır ve şifrelenmesi gereken bayt dizisini, yazmanın başlayacağı konumu ve yazılacak bayt sayısını iletir (her zaman tüm diziyi yazar). Write fonksiyonu içinde, şifrelenecek bayt dizisi, transforme nesnesinden geçer.
Dönüştürücü nesnesi, gelen verileri şifrelemek için anahtarı ve başlatma vektörünü kullanır ve ara belleğe yazar. Flush➥ FinalBlock(), encStream’de kalan tüm verilerin ara belleğe yazılmasını sağlar. EncryptByteArray daha sonra encStream’i kapatır ve tampon değişkeninde saklanan şifrelenmiş bayt dizisini döndürür.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)