Ağlar için Kavramlar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Tekrar Kullanılabilirlik
Yeniden kullanılabilirlik, Web uygulama teknolojilerinde adil payından daha azını almıştır ve hatta bazı teknolojiler yeniden kullanılabilirlik için kavramsal ön koşullardan bile yoksundur. Tasarımda uygun kavramların önemli bir rol oynaması, nesne yönelimli programlamada veya nesne yönelimli tasarımda görülebilir. Aşağıdaki alt bölümler, temsili örnekler olarak yeniden kullanılabilirliği büyük ölçüde teşvik etmeyi vaat eden üç araştırma ve geliştirme alanını kısaca tartışacaktır.
Ağlar için Kavramlar
Öğelerden ve bağlantılardan oluşan kafeslerin zarif bir şekilde tasarlanmasına izin veren kavramlar için mevcut destek zayıftır; Web uygulamalarının yazılım tasarımı ve bilgi tasarımı için yetersizdir. Gerekli olan, özellikle agregalar ve bunların hiyerarşileri için kavramlardır.
Olgun Tip Kavramları
Tanıtılanlara benzer öğe ve bağlantı türleri, HTML çağında bilgi tasarımında oldukça yaygındı ve şimdi XML ile yeniden canlanıyorlar (ancak henüz popüler değiller). Yazılım tasarımında, öğelerin türleri (sınıfları) tatmin edici bir şekilde desteklenir ve ayrıca nesne yönelimli yazılım teknolojisindeki sınıf hiyerarşileri ve modern bileşen kavramları tarafından desteklenir.
Bununla birlikte, hiçbir mevcut tasarım notasyonu, entegre Web tasarımındaki öğeleri ve bağlantıları tiplendirmek için tek tip kavramlara sahip değildir. Öğeler ve bağlantılar (ve ayrıca yer nedeniyle burada tartışılmayan çapalar için) için tip konseptlerinin geliştirilmesi nispeten kolay olsa da ve Web tasarımcıları tarafından kullanılmış olsa da, kafesler için tip konseptleri daha fazla araştırma çalışması için hala bir zorluktur.
Özellikle, yeniden kullanılabilir ağların tasarımı bu araştırmada birincil öneme sahip olmalıdır, böylece örneğin kapsamlı Web sitelerinin, kurumsal varlıkların, Web tabanlı eğitim konseptlerinin vb. tasarımında en iyi uygulamalar modellenebilir.
Bu tür ağ tasarımı konseptleri, hem bir ağın yaşam döngüsü boyunca hem de bir ağ tipinin farklı enkarnasyonlarında dinamikleri, yani elemanların ve bağlantıların sayısındaki ve düzenindeki değişiklikleri tanımlamaya izin vermelidir. En iyi ihtimalle, Kaynak Tanımlama Çerçevesi (RDF) bu yönde ilkel bir yaklaşım olarak kabul edilebilir.
Alternatif Bileşim Kavramları
Burada tartışılan kafesler yönlendirilmiş grafikleri temsil eder. Gelişmiş programlama kavramları, örneğin olay tabanlı iletişim ve n-ary bağlantıları (XML tabanlı standartlarda kısmen desteklenen) gibi gelişmiş köprü metni kavramları göz önüne alındığında, bu tür bir “örgü” kavramının olması gerektiği varsayılır. gelişmiş olmak Ancak, yazarlar tarafından bu yönde güncel bir çalışma bilinmemektedir.
Web, SGML kavramlarına dayalı esnek bir köprü metni altyapısı olarak başladı. Teknolojik basitliği ve Gopher, FTP, Telnet ve Usenet (NNTP) gibi diğer mevcut teknolojiler üzerindeki birleştirici görüşü, yaygın olarak benimsenmesine katkıda bulunmuştur. Hızlı bir teknoloji evrimi, eski köprü metni belge altyapısını uzak bir yazılım arayüzüne dönüştürdü.
Belge ve görevin karışımı, başarılı uygulamalar oluşturmak için ele alınması gereken organizasyon, kullanıcı etkileşimi ve gezinme faktörleri gibi kullanıcı arabiriminde yeni sorunlar ortaya çıkardı. Farklı uyarlama ve kod dönüştürme stratejileri oluşturulmuş olan, web’de gezinme yeteneğine sahip artan sayıda cihaz, kullanıcı arayüzünü de etkiledi.
İş uygulamaları, Web’in gevşek bağlantısından yararlanır. Bu yetenek, uygulamaların hem müşteriler hem de kuruluşlar için kullanılabilen etkileşimli Web hizmetleri olarak vizyonunu tetikledi.
Bu vizyon, bilgi alışverişini (SOAP), hizmet açıklamasını (WSDL), hizmet keşfini (UDDI) ve hizmetlerin nasıl koordine edilebileceğini veya daha doğrusu yönetilebileceğini (BPEL, WSCI/WSCL) standartlaştıran bir dizi teknoloji tarafından desteklenmektedir.
Teknolojik gelişme ve mevcut bilgi miktarının artmasıyla birlikte, bilgileri anlamsal olarak ilişkilendirmek için orijinal hiper metin yeteneklerinin gevşetilmesi endişesi ortaya çıktı.
Semantik Web, bu sorunu çözmek için devam eden bir çabadır. Bağlam farkındalığı desteği gibi gelişmekte olan diğer teknolojilerle birlikte, Web’in daha proaktif bir bilgi kaynağı olmasını sağlamak için yeni temeller atılıyor.
Temel Network Kavramları
Kavram ağı ile kavram haritası arasındaki fark
Kavram Ağı örnekleri
Kavram ağları nedir
Kavram ağı nasıl hazırlanır
Kavram haritası
Temel ağ Teknolojileri pdf
Kavram ağı özellikleri
Web Uygulamaları için Teknolojiler
Web uygulamalarının geliştirilmesinde uygun teknolojilerin seçimi önemli bir başarı faktörüdür. Teknolojileri anlamlı bir şekilde kullanabilmek için özelliklerini bilmemiz gerekir. İlgili teknolojileri bilmenin yanı sıra, Web uygulamalarının uygulanması genellikle farklı teknolojilerin mevcut bir mimaride nasıl etkileşime girdiğine dair bilgi gerektirir.
Bu bölüm, temel olarak World Wide Web Konsorsiyumu’nun (W3C) tavsiyelerine dayalı olarak, çeşitli teknolojilere ve bunların etkileşimi ve kullanımına ilişkin bir genel bakışı birkaç seçilmiş mimari örneğinde sunmaktadır.
Bir Web uygulamasının gereksinimlerini tanımladıktan, mimarisini seçtikten, tasarımını vb. geliştirdikten, kısacası “ne”yi netleştirdikten sonra uygulama aşamasına, yani “nasıl” aşamasına geçebiliriz. . Bu bağlamda, yeniden kullanılabilirlik, geliştirme sürecinde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır.
Web uygulamalarının uygulanmasına yönelik ortaya çıkan gereksinimler, uygun teknolojilerin seçimi ile başlar. Açıklanan temel ilke, yani içeriğin ve sunumun ayrılması, teknolojilerin uygun şekilde kullanılması için temel bir gerekliliktir. Ek olarak, seçilen veya mevcut bir mimariye göre diğer sistemlerin dağıtımı ve entegrasyonu için gereklilikleri de dikkate almalıyız.
“Geleneksel” yazılım sistemlerine karşı Web uygulamaları için uygulama teknolojilerinin özellikleri, Web standartlarının kullanımından kaynaklanmaktadır. Bu, özellikle üç görünüm içindeki uygulamayla ilgilidir: istek (istemci), yanıt (sunucu) ve bu ikisi arasındaki iletişim kuralları (protokol). Bu bölüm, bu “görünümler”, yani istemci ve sunucu teknolojileri doğrultusunda düzenlenmiştir.
Web tabanlı teknolojilerin hızlı gelişimi nedeniyle, tüm teknolojileri tam olarak tanımlamak imkansızdır. Bu nedenle, bu bölüm, temel bir seçim olarak birkaç belirli teknolojiyi tanıtmakla sınırlı olacaktır.
İlk olarak, World Wide Web için en önemli protokol olan Köprü Metni Aktarım Protokolü’nü (HTTP) vurgulayarak, Web’de yaygın olarak kullanılan birkaç protokolü tanıtacağız. Daha sonra seçilen istemci teknolojilerini tanıtacağız. Belge standartları ile ilgili bölüm, istemci ve sunucu arasında bir “gri bölgeyi” temsil eder.
Bunun nedeni, en güncel popüler Web tarayıcılarının XML teknolojilerini, örneğin XSLT’yi işleyebilmesidir. Sonuç olarak, bu teknolojinin istemci grubuna veya sunucu grubuna atanması, örneğin bir tarayıcının XSLT’yi destekleyip desteklemediği veya dönüşümün sunucu tarafında yapılıp yapılmadığı gibi sisteme özgü önkoşullar tarafından esasen önceden belirlenir. Son olarak, seçilen sunucu teknolojilerini ve mimarilerini tanıtacağız.
Temel Bilgiler
Genel olarak, tüm programlama paradigmaları, dağıtım yönleri, yazma teknolojileri vb. bir Web uygulamasının uygulanması için temel olarak kullanılabilir. Bu, Web uygulamalarının kaotik gelişimine yol açan sorunlardan birini temsil eder.
Bu tür gelişmeler çoğunlukla geçici yaklaşımlardan veya teknolojideki hızlı değişimlerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, bu bölüm köklere, yani biçimlendirmeye ve hipermetne odaklanmaktadır. Sonuçta, SGML’nin özel enkarnasyonundaki biçimlendirme, HTML ve XML’in temelini oluştururken hipermetin, World Wide Web’in temel konseptini tanımlar.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)