İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Açıklama Araçları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Açıklama Araçları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Hizmet Arayüzü

Ajan Çerçeveleri

En çok zaman alan geliştirme süreçlerinden biri etmen sistemlerinin oluşturulmasıdır. Yalnızca FIPA uyumlu etmen sistemleri için, şu anda sıfırdan yeni bir etmen sistemi tasarlamaya çalışmadan önce kesinlikle test edilmeye değer bir düzineden fazla geliştirme aracı bulunmaktadır. JADE ve FIPA-OS, bu tür geliştirme ortamlarına güzel örneklerdir.

Java ve FIPA standartlarına dayalı çok aracılı sistemler için bir geliştirme ortamı olan JADE’i tanımlayın. Sistem 1999’dan beri geliştirilmektedir ve aracılar oluşturmak ve aracıları yönetmek ve dağıtmak için araçlar içerir.

JADE’ye benzer şekilde, FIPA-OS da uygun araçlar sağlayarak etmen sistemlerinin yapımını ve yönetimini metodolojik olarak desteklemek için tasarlanmıştır. FIPA-OS açık kaynaklı bir projedir. 2001 yılı sonunda, PDA ve benzeri cihazlardaki mobil uygulamalar için Micro-FIPA-OS adlı bir ajan çerçevesi tanıtıldı.

Anlamsal Web Hizmetleri alanında, bir dizi araştırma çerçevesi ortaya çıkmaktadır. En belirgin araç setlerinden biri, Web Servis Modelleme Ontolojisini geliştiren gruplar tarafından sağlanmaktadır.

Ontoloji Editörleri

Belirli bir uygulama alanı için kullanılabilir bir ontoloji yoksa veya mevcut bir ontolojiyi daha da geliştirmek istiyorsak, terimlerin ve tanımlarının hiyerarşik düzenini korumak için bir araç kullanmamız gerekir.

Ontoloji editörlerinin devreye girdiği yer burasıdır. Bir ontoloji editörü, kavramlar arasındaki nitelikler ve ilişkiler de dahil olmak üzere bir kavramsal hiyerarşi tanımlamamızda bizi destekler ve eşanlamlı listeler ve çok dilli eşanlamlılar oluşturmada bize yardımcı olur. Daha yeni araçların çoğu, içe ve dışa aktarma işlevleri yoluyla RDF Şemasını ve DAML + OIL veya OWL’yi destekler. Bu tür düzenleyicilere örnek olarak Protege2000 verilebilir.

Açıklama Araçları

Şu anda, Web sayfalarının anlamsal işaretlemesi, Anlamsal Web’in çoğalmasını engelleyen bir darboğazdır. Anlamsal işaretlemeyi otomatikleştirmek temel olarak mümkün olmalıdır. Bu, örneğin bir ontolojiye dayalı bir içerik yönetim sistemi kullanan yeni Web uygulamaları için gayet makuldür.

Bu durumda içerikler o ontolojiye göre indekslenerek semantik olarak işaretlenir. Bu, içeriğin hazırlanması sırasında yapılabilir.

Çalıştırma talimatları veya bilimsel tartışmalar için ifadeler gibi çok karmaşık ifadelerin temsil edilmesi gerektiğinde işler daha da zorlaşır. Bu durumlarda, manuel ek açıklamaya başvurmak zorunda kalacağız ve açıklayıcı, temeldeki ontolojinin nasıl kullanılması gerektiğini belirten yönergelere bağlı kalmak zorunda kalacak. Bu tür araçlara örnek olarak Annotea projesi verilebilir.

Mevcut sürümünde Annotea, önceden tanımlanmış bir RDF şemasına dayalı genel ek açıklamalar için mekanizmalar sağlar. Ayrıca bilimsel grup çalışmaları için elektronik araçlar ve kültür sanata özel genel multimedya açıklama aracı bulunmaktadır. Bilimsel söyleme açıklama ekleme konusunda da çok sayıda çalışma yapılmıştır.

Bilgi temsilinin entegrasyonu ile Web, orijinal tasarım felsefesinin sınırlarına ulaşıyor. Hepimizin bildiği gibi, orijinal fikir, fiziksel sınırları aşmak için ilgili içeriklere sahip belgeler veya belge bölümleri arasındaki bilgi bağlantılarını yapısal olarak haritalamaktı (A maddesi, B’de açıklanan bir deneye atıfta bulunur ve B için veriler günlükte veya tutanaklarda okunabilir) ve bu belgelerin her biri farklı bir dizinde ve hatta muhtemelen farklı bir sunucuda bulunur).

Sonuç olarak, orijinal felsefe, mevcut bilgiyi “ulaşılabilir” bir yapıya dönüştürmekti. Köprü metni navigasyonu daha sonra öncelikle arama süreçlerinin yerini alması amaçlandı.

Bununla birlikte, Web’in yeni biçimi yeni nitelikler vaat ediyor: makaleler, deneyler ve deney günlükleri arasındaki ilişkiyi açıkça tanımlayarak, ifadeleri (makalelerde), düzenlemeleri (deneylerde) ve sonuçları (protokollerde) kontrol edebilir ve yeniden birleştirebiliriz. . Bu, örneğin tıbbi araştırmalarda yeni yollar açar, çünkü bilginin daha güçlü yapılandırılması yeni değerlendirme yöntemlerini (örneğin, klinik meta-çalışmalar) kolaylaştırır.


öğretmenler için web 2.0 araçları.
Web 2.0 araçları Nedir
Web 2.0 araçlarının Eğitimde kullanımı
Web 2.0 Araçları örnekleri
WEB 2.0 Araçları Uzman Öğretmenlik
Etwinning Web 2 araçları nelerdir
Eğitimde Web 2.0 Araçları
Web 2.0 Nedir


Semantik Web’in felsefesi, bu erişilebilir yapı içinde yer alan düğümlerin içeriklerini, bir düğümün makineler tarafından yorumlanabilmesi için dönüştürmek üzerine kuruludur. Geleneksel Web ile kavramsal farkın gün ışığına çıktığı nokta burasıdır. Geleneksel Web’de, herhangi bir köprü bağlantısının işlevi “GİT” türündeydi, örn. <deneme>’YE GİT ve <sonuç günlüğüne> GİT.

Web sayfalarının yazılması (ör. “deney” veya “sonuç günlüğü”) yalnızca insanlar tarafından yorumlanabiliyordu. Semantik Web’de, makale kendi kendini tanımlayan bir varlık haline gelir.

Sonuçlar temeldir: Birincisi, başvurulan varlıklar B ve C’nin benzersiz adları varsa, bulunabilecekleri bir yerde (makineler tarafından) bulundukları sürece belgelerin gerçekte nerede saklandığı önemli değildir. Bunun etkisi, bilginin açık bir şekilde bağlanmasının ikincil hale gelmesi ve hesaplanabilir bağlantıların etkinliğinin (kendi kendini tanımlayan varlıklara dayalı olarak) birincil hale gelmesidir.

İkincisi, kendini tanımlama (kademeli olarak) gelişirse, içeriğin kendisinden çıkarsanabileceği için sonunda gereksiz olacaktır. Bu noktaya bir kez ulaşıldığında, her yeni içerik parçası gelecekteki bir bilgi evreninin parçası haline gelecektir çünkü makineler içeriği hesaplanabilir bağlantılarla ilgili içeriklere bağlamaktadır.

Bunun ne zaman mümkün olacağı spekülatiftir, çünkü dillerin anlaşılmasını ve ek olarak (makinelerin!) olası dünyaları hayal etme (hesaplama yerine) yeteneğini gerektirir. Yapay zeka araştırması kendisine bu hedefleri yaklaşık elli yıl önce koydu ve bugüne kadar bu hedeflere ulaşamadı. Ancak aynı zamanda yapay zeka, bugün bildiğimiz şekliyle BT’ye önemli katkılarda bulundu.

Veritabanları ve arama motorları, yapay zeka araştırmacıları tarafından son yıllarda formüle edilen ilkelerin çoğunu kullanır. Dolayısıyla, “büyük zorluklar”ın yeniden doğuşu, gelecek teknolojiler için önemli itici güçler verebilir, ancak en iddialı hedeflere önümüzdeki elli yılda da ulaşmak muhtemelen zor olacaktır.

Bununla birlikte, mevcut sistemlerin muazzam bilgisayar güçlerinin çözümlerin uygulanabilir aralığa taşınmasını sağladığını da unutmamalıyız. Bu çözümler insan düşüncesini taklit etmeye çalışmasa da, başka şekillerde (genellikle kaba kuvvet değerlendirmesiyle) çok dikkate değer performanslar elde edebilirler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın